Årets

Idag tog jag årets första dopp! :D
OTROLIGT sent för att vara jag, men först var jag dunderförkyld, sen hade jag benhinneinflammation, sen blev jag sjuk igen och sen har jag haft mitt gips! Det var faktiskt ganska varmt och superskön, låg i ca 10 minuter!

Nu ska jag lägga mig och kolla på Fenixorden! Imorgon blir det först skola sen ska jag och fem superfina vänner fika vid bananen (en lekplats, haha). Efter det tror jag att jag ska försöka dra med Mimmy ner till stranden och sola, eller så tar jag bara ett dopp med min bror på kvällen :) Får se om kvällen bjuder på något annat, har iaf inget inplanerat!

My homeboys :*


Orientering

Jag kom nästan precis ut ur duschen, har haft orientering och det gick både bra och dåligt. Jag fick bara gå pga det är ojämn mark och jag kan snubbla och råka ta emot med fingret och det vill vi inte! Istället gick jag med Isabell och det gick superbra, dock blev jag uppkäkad av myggorna :(:( Har minst 15 bya myggbett!

Nu ska jag ner och göra stekt potatis, kycklingfile, sallad och beasås :) Mumsigt va? Börjar inte skolan förrän 13:55 och tills dess ska jag ha hunnit äta, plugga lite och sen ska jag kolla klart på slutet av Den flammande bägaren. HAHA! vågade seriöst inte kolla klart på den själv igår, man får se Voldemort massa och han skrämmer mig :) Kollade typ 3/4 sen kollade jag på Despicable me.. IGEN!

Nu är nog min kyckling tinad så vi får höras sen efter jag skrivit provet, för övrigt det sista provet innan sommarlovet har jag för mig :)


Rosarosarosa

Gud, jag tror jag börjat älska rosa nu igen x')

I början när jag hade Anisette hatade jag det men efter ett tag började jag gilla det och insåg att Min Vackraste passade i det. Sen när jag hade Dattan letade jag för fullt efter ett rosa schabrak men hittade aldrig ett som föll mig i smaken så det fick bli ljusblått och rött på honom ist. Sen när jag hade Suppan var det rött, ljusblått och marinblått som gällde. Nu vill jag vill jag ha en outfit med rosa detaljer mer än jag vill ha en ny blå outfit som passa storhäst (har ett agria som är MINI(till salu billigt om ngn är intresserad)). Har en outfit i huvudet som skulle vara såååååå söt!

Ni måste hålla med om att den är söt? :')

Tusen tack till Alice som klippte ihop den, jag har ju inte hunnit få mitt cs5 än :(

Bra humör

Jag är på bra humör så jag tänkte bjuda er på ett gott skratt innan jag lägger mig och kollar på Harry Potter, måste dock säga att jag är lite rädd för nu ska jag kolla på den flammande bägaren och den är lite läskig tycker jag. Haha, sen att jag inte är rädd för skräckfilmer men är rädd för HP är lite konstigt... (Voldemort har ingen näsa. Ingen näsa = LÄSKIGT)



HAHA! var tvungen, bara för att jag ska kolla hp nu ;)

Underbar känsla

Ni förstår nog inte hur underbart det är utan gipset, inlägg som hade tagit mig runt tio minuter att skriva tar nu max en minut. Haha, lite överdrivet kanske men det känns så. Jag är sjukt pepp på att rida nu så jag får se om jag kan sno någons häst och testrida lite ;)

Ska smsa KG nu och se om han behöver ha jobbhjälp i helgen, då får jag rida lite iaf :) Nu ska jag fira genom att kommentera gärnet på folks bloggar och svara på massa mail.

En annan underbar känsla :')


ÄNTLIGEN!!!!

Äntligen är mitt gips borta :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Är sjukt lycklig, kan liksom sitta och skriva detta utan att det ska ta ett halvår att skriva en mening! Och eftersom gipset är borta kan jag börja rida nu, måste dock vara försiktig. Är sjukt ridsugen nu iaf :D

Hejdå äckelgips! :D

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ska se tredje hp nu, tog en paus på 2 timmar och nu kör jag igång igen, kommer bli en lång natt! Men så värt de. ÄLSKA HP♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

HP

Nu ska jag lägga mig i min säng och kolla på Harry Potter Och de vises sten. Ska kolla på så många jag kan idag. 

Kolla på bilderna, man kan inte annat än älska honom :')



Sits

Min sits blir sämre och sämre? Innan ett tag var den ganska okej, bara knäslutet som var kasst. Men när man har hästar som hoppar en ur sadlen så är det inte superlätt med superbra sits! Jag har bra ballans och stadig skänkel men jag säckar lätt ihop mig och kollar ofta ner. Men i hoppningen blir den bara sämst just nu, jag måste verkligen tänka på hur jag sitter sen måste jag korta stigbyglarna minst 1 hål. Eftersom jag bara red dressyr eller red ut på Suppan hade jag alltid längre lädren än mina hopplädren så nu är jag van vid det!

Något som också är viktigt är sadlen. Jag vill ha en sadel med rejäla stöd som sitter på rätt ställen. Jag är ganska kort (runt 165-168) så sadlen behöver inte vara så framåtskuren. Jag gillar prestigesadlana, speciellt golden star. Dom sitter jag bra i, stöden är lagom stora och de är sköna(sen ett mega + är att de sitter bra på många hästar).

Ner med hälen, ligger lite mycket över henne men jag gör hellre det och ger överdriven eftergift än ingen alls!

Är för framåt i min sits, måste vänta på hästen.
Ganska nöjd.
Ganska nöjd.

Suppan

Läste på Jannike's blogg & fb att det går bra med Suppan, i torsdags var dom med på en hopplektion och även fast de bara hoppat lågt hade det gått bra. Är så sjukt glad för det betyder att jag satt igång henne på ett bra sätt så musklen hållt sig bra.  Jag saknar Suppan massor men det känns skönt att veta hur det går för henne, kollar in då och då för att hålla mig uppdaterad om hur det går. 

Saknar att mötas av dendär sockersöta blicken, en låg gnäggning och en superglad liten häst varenda gång jag gick ner till hagen..


Dumma fåglar

När de första fåglarna vaknar och det börjar bli lite ljust ute inser man att man borde lagt sig för att sova för läääänge sen. Men vetni?! Jag är inte trött alls, skulle jag lägga mig nu hade jag inte somnat. Ska ist starta en film. Lägger ett tidsinställt inlägg imorgon så jag kan sova länge :)

Lång kväll

Kom hem för ca 1 timme sen, kan meddela att det är SJUKT kallt ute. 

Carro och jag cyklade runt lite, käkade vi glass på donken, köpte energidrycker + lakritsbilar på maxi, cyklade till skälby, cyklade till kbf och myste med Dusty. Under hela kvällen pratade vi non stop, vi pratade i mun på varandra ibland. Vi hade båda så mycket att berätta och nu i efterhand känns det så otroligt bra, hon förstår mig och jag kan säga allt till henne.

Sen var Carro tvungen att åka hem för hon skulle ha morgonjouren, men jag ville inte hem så jag messade Jens. Självklart kollade han på fotboll (inte förvånad), när matchen var klar träffades vi och satt ute och pratade. De var mys! Cyklade hem runt 00:00 och nu sitter jag här och bloggar. Ska alldeles strax hämta ngt att dricka sen ska jag starta en film :)

Mina finaste♥


Min andra halva

Om några minuter anländer min andra halva, dvs om hon hittar xd Vi ska väl hitta på lite skoj saker som vanligt, ska bli galet underbart att umgås för vi har inte varit på apalänge :( Nu ska jag gå ner och leta efter min cykelnyckel. Vi hörs ikväll eller så :)

Carro & hennes superfina Dusty


Bästa du

När jag vaknade drog jag på mig kläder sen åkte vi till stan. Köpte rosor till bästa mormor och munkar till fika. Vi åkte sedan till mormors grav och fixade lite, sen åkte vi vidare till Mattias & Annelie och lämnade lillkusinen som spenderat natten här. Fikade och sen hälsade vi på hästarna. Efter det fick jag testa att skjuta :o:o sköt ner ölburkar och jag prickade alla gånger utom en *STOLT*. Sen åkte vi och handlade och nu tänkte jag duscha för vi ska käka snart och efter det drar jag ut på äventyr igen :) 

Fanny i hagen förra gången jag var där :)



Megasött♥

Nästa gång vi får kattungar ska detta göras & filmas!
& denna alltså, jag avlider. De är så stört sött! Jag vill ha den pingvinen...

Haha, denna är så ful så den blir halvsöt!

Together forever never apart. Maybe in distance but never at heart.

I gave you my heart and it's yours forever.

Dagens inköp

Hej jag heter Majja och jag har VÄRLDENS tuffaste plånbok :) Köpte detta idag när vi var och handlade + lite morsdagpresenter till världens bästa mami♥! 


smakade multivitaminjuice+10 ton socker!

smakade hallon-jordgubb + 1 ton socker

Spotify♥

Jag måste allvarligt ha världens snällaste mamma! Idag när jag kom hem från skolan gav hon mig sitt kort och sa att jag skulle fixa spotify. Har tänkt göra de länge men de har inte blivit av pga jag tappade bort mitt kort och fick det nya i tisdags(?). Gutt att kunna lyssna på massa musik nu iaf :)

Idag kommer jag plugga lite, sen ska jag nog med och handla och ikväll blir det film halva natten! Ska även svara på lite mail om hästar, tror jag hittat en intressant nu :D

Bjuder på lite Fridaystuff ^^
Made my day!

Nattmänniska

Jag är verkligen till 100% en nattmänniska. Jag är mer fokuserad på natten, jag kan tänka klarare , jag tycker allt är roligare, jag har mer fantasi, jag mår helt enkelt bättre på natten.

Jag älskar att sitta i mitt fönster mitt i natten och allt är mörkt, tyst och kallt. Det är underbart. En underbar sak på natten är att ta en skrittur med sin bästa vän och bara skritta, allt jobbigt försvinner ett tag!

Den lilla vackra vita till höger har det blivit många nattskritturer med♥


Pannband

Jag saknar dig.

Sporrar

Jag tycker det känns som att alla rider med sporrar nu för tiden. Vissa rider med sporrar varje dag tom när dom bara ska ta lugna skritturer, vad är meningen med det? Jag tycker man helst ska rida så lite som möjligt med sporrar, det blir ju bäst resultat i slutet. Rider man med sporrar varje dag så vänjer sig hästen vid det och det blir ju ingen skillnad.

Jag red inte Suppan med sporrar en endaste gång för jag tyckte inte det var nödvändigt. Ibland skulle det vara skönt att ha det för hon kunde ignorera min skänkel i skänkelvikningar. Men istället för att sitta och gnaga med ett par sporrar så tryckte jag till lite med skänklen och väntade lite sen tryckte jag lite till. Efter ett tag fattade hon självklart vad hon skulle göra. Sen att säga att sin häst inte går att rida utan sporrar är bara bullshit. Det är klart det går, men självklart är det lättare med sporrar och man får respons snabbare. Missförstå mig inte nu, jag använder också sporrar men inte hela tiden!


Detta är MINA åsikter, ni får gärna skriva era men skriv helst mail eller blogg så slipper jag svara genom min blogg :) (respekterar allas åsikter och jag hoppas ni respekterar mina)

Svansen & Sara

Sara & Svansen

Film

B&J glassen är UNDERBAR, en av mina favoriter. Har massa kvar och nu kan jag inte äta mer. Ska ist ta lite frukt & nötter och kolla på film med min kära syster :)

Två charmiga bilder från helgen ;)
Alice

Sara

B&J

Mami kom nyss hem oh sa att om jag städar mitt rum får jag  en B&J Phish food. Så nu ska jag städa för den står i frysen och väntar på mig ;)

Jag tyckte inte den verkade så god men när jag såg bilderna ångrade jag mig direkt!

Studiedag

Idag har jag studiedag, men jag kommer inte plugga något nu. Har ist lita annat planerat!

Dagens måsten:
Slänga lite tjockiströjor i tvätten
Ringa Exlusiv
Svara på viktiga mail
Käka
Blogga
Leta häst
Mer kommer säkert under dagen :)

Mitt älskade exlusiv schabrak.

Bättre sent än aldrig!

Eftersom både Carro och jag har fulla scheman så fick jag min födelsedagspresent lite sent, men som sagt. Bättre sent än aldrig! :D Fick ett par silvriga boots från Catago så nu måste jag bara köpa ett silvrigt eller ljusblått swarowski sen är den ljusblå outfiten klar :D Har faktiskt både silvriga och guldiga boots nu.



Applåder?!


Förebild

Vissa människor har en skev uppfattning av vad en förebild är. Många anser att det måste vara en känd person många känner till. Vilket jag anser är helt fel. En förebild är en person som man ser upp till eller en man tycker gör bra saker. En förebild för mig är en person som står för det den tycker, inte låter sig tryckas ner av andra, gör det  den vill göra och är sig själv i alla lägen. Jag har självklart personer som förebilder med och en av dom är min älskade mormor, jag önskar jag kunde vara lika stark som hon var. Sen är en annan av mina förebilder John O' Callaghan, han verkar bara vara en underbar person och han gör det han älskar mest samtifigt som han är sig själv.

Om en person är en bra förebild eller inte kan du bara bestämma själv. Ingen kan bestämma vem du ska se upp till och vad du ska bli!



Älskade dator

Nu har jag ÄNTLIGEN min dator igen, är otroligt lycklig. Inte för  att jag saknat den så mycket. Men alla mina bilder på Anisette, Dattan och Suppan finns på den, inget jag vill förlora med andra ord!

Jag har massa idér till blogginlägg nu och det blir såklart inte ridpass-inlägg, men andra roliga hästinlägg :)

Bjuder på lite bilder på mig och Suppan jag håller väldigt kärt.



Varför gips?

Eftersom flera har frågat tänker jag berätta varöfr jag har gips :)

När jag red Fanny senast så hade jag ett bett hon inte gillade riktigt och sen gick jag på henne lite med sporrarna och petade till henne med spöet för hon började tjafsa. Då blev hon lite tjurig så hon studsade lite, först lyfte hon baken lite och då åkte jag fram sen studsade hon fram och precis samtidigt skulle jag korta tyglen. Detta resulterade i att mitt finger åkte in med en rejäl kraft i Fanny's manke/bogblad. Det svullnade upp lite men jag fortsatte rida och jag kände faktiskt inget förrän framåt kvällen när jag kom hem. Dagen efter åkte vi till sjukhuset och jag spenderade 4,5 timme där. Hade brytit lillfingret i början av det så jag åkte hem med ett fett gips. Har haft det i en vecka och en dag och nu på måndagen som kommer ska jag ta bort det. Självklart ska de röngtas igen sen om det är helt kan jag börja rida igen. Dock måste jag vara försiktig för att jag kommer vara svagare i armen och handen.

Nu hoppas jag ni förstår annars kan ni bara fråga :)

Paj data

Min dator har varit trasig sen förra veckan så uppdateringen har varit helkass! Imorgon är den klar och då lovar jag att uppdateringen kommer bli bättre :) Kommer iaf upp ett inlägg imorgon på morgonen som tidsinställt som förklarar lite om mitt gips ;)

Imorgon kommer även bilder från helgen!

Inte jag

Någon har kommenterat saker på andras bloggar med mitt  namn och mitt blogg url. Sjukt irreterande!

Postat av: Maja
Snygg blogg!!
Fin Stella!!
Grattis!!!
2011-05-22 @ 19:45:00
URL:
http://batmanbergdhl.blogg.se/

Det hade någon skrivt opå Nellies blogg, hade inte märkt det om Nellie inte svarat på kommentaren. Så den personen som gör det får väldigt gärna sluta med det -.-

Tavla

Mamma sa idag att vi skulle beställa en tavla på Anisette, fattar ni hur glad jag blev?! Blir den bra beställer jag en på Dattan och Suppan med :) Jag måste bara bestämma bild sen mailar vi den, frågan är ju bara vilken av alla bilder jag ska ha! Jag har hundratals bilder på henne så det blir ju inte speciellt lätt.

Här är de jag är lite sugen på:



Underbar helg!

Helgen kan man sammanfatta med ett ord - bäst! Har bara haft sjukt kul och trevligt hela helgen. Nu är jag och Alice hemma hos mig och vi ska väl käka lite glass och kolla på tv/film. Uppdaterar ikv :)

Till Sara

Har varit i stan hela dagen och kom precis hem till Alice och nu ska vi cykla till Sara :) Mer uppdatering imorgon (kanske)

Fick rött bandage utav Alice mami! HEEETTTTT!!! :3

Sjukling

Gick hem från skolan för jag mådde skitdåligt, precis när jag lkom hem spydde jag. Mår bättre nu men ska vila/kolla film för jag är sjukt trött. Ingen uppdatering förrän jag mår bra!

Rhasta

Som jag saknar dig min lilla plutt, stek lite nere i spanien åt mig.

Älskar dig RhastaPasta♥

I love you.

It doesn't matter what everyone says, if you love someone you can't just decide to forget the person in a second!




Grattis!

En miljon grattis till Anisette som fyller 18 år idag!

Enligt mig är du världens underbaraste och finaste häst!♥

Bildbomb på finisen!











Blått gips

Allt detta för ett brutet lillfinger, är nog inte ensam om att tycka att det är lite överdrivet! Är lite smådepp för jag inte får rida på två veckor, men det hade kunnat vara värre. Jag lever iaf och jag behöver bara ha det i två veckor sen kan jag börja rida lite smått :) Fränt med blått iaf!


hihihihihåhåhhehehehahahahöhöhöhö

Jag fick sluta tidigt idag för dom andra skulle filma till vår skolfilm och jag frågade om vi kunde ta mit en annan dag för jag hade jäääävligt ont! La mig i soffan typ 2 timmar sen pratade jag med mami sen gick jag upp och la mig och sov i två timmarr för jag var fortfarande apatrött. Sen käkade jag lite tacos fast det gick inte så bra *sad face*, just  nu sitter jag  vid min lillasysters data för min var helt cp när jag skulle starta den :(:(:(:(:(:(

Jag får vara ledig imorgon för de är simhall & badmington hela dagen ocha jag kan inte vara med :) Istället ska jag ligga hemma och tycka synd om mig själv och blogga lite ;) Ska lägga in hoppfilmerna på Fanny på yt och några supersöta jobbilder från när hästarna steker i solen :D

Uppdateringen de två veckorna som kommer kan jag inte garantera kommer vara bra och sen kommer de kanske innehålla en del stavfel!

HAHAHAHA XD jag MÅSTE visa er lite bilder jag hittade på wilmas data xD


hehe vadå gilla hello  kitty ;)


Gipsad arm

Vi kom hem efter tolv igår efter att ha väntat i 4,5 timme lite här & var på sjukhuset xd Nu har jag gipsat tre fingrar och nästan hela armen (visar bild när jag kommer hem). Jag har brutit lillfingret rejält men jag behöver bara ha gipset i två veckor. Alltså får jag inte rida eller jobba på två veckor :(:(:(:(

Nu skajag försöka skriva lite på mitt engelska arbete, sen skam jag kolla på när de andra har idrott!


19:15

Jag fick en liten sovmorgon i morse för KG fodrade och släppte ut dom för de gick ingen buss förrän 10:15. När jag kom dit mockade jag, fyllde på med halm, fixade vattnet sen red jag A. Narmos vänstra baksko var lös så han skulle slå på den imorgon och köra honom då. Efter det så fodrade jag hästarna ute sen tog jag in de två som var kvar ute. 

Sen kom mamma och stefan och hämtade mig sen körde vi till karlskrona för att lämna en katt vi har haft hemma. Då fick jag glass sen testade jag den nya marabouchokladen med marräng och nötter, god! :D Sen grillade vi och nu kom jag precis upp från att ha grillat marshmallows med mina systrar.

Nu måste jag byta kläder för vid 19:15 har jag tid på sjukhuset för att kolla fingret/handen :)




Jobbdag!

Jobbet består idag av:

Släppa ut hästarna
Mocka
Rida N & A
Ta in hästar
Fodra ute & inne

Får se om jag rider innan jag mockar och har jag jätteont i fingret så de knappt går att mocka ringer jag bara mamma så får hon komma och hjälpa mig. Måste iaf försöka rida båda hästarna, blir väl lilla rundan 2-4 varv på båda. Älskar verkligen lilla rundan, den går lite runt i skogen sen sista biten innan stallet rider man förbi lite rapsfält och så. Supermysigt :)


Fanny 14/5

I början var hon lite plockig i munnen så vi bytte bett och då blev hon snabbt mjukare. Sen när jag gick på henne lite mycket (enligt henne) blev hon lite tjurig så då studsade hon lite och halvstegrade. När hon slängde ner huvudet skulle jag korta tyglen och precis då halvstregrade hon sig så mitt lillfinger pajjade!

Tog av mig sporrarna sen och efter ett litet tag gick hon som en klocka. Hur mjuk och fin som helst och det är en sån sjuk skillnad på henne. Hon kan bära sig jättebra, hon har massa muskler och hon är galet mjuk och fin när hon väl går i form. Började sedan gymnastikhoppa henne lite. Hade först ett räcke, sen ett galoppsprång sen en lite oxer. Sen bytte vi så vi hade ett räcke, två galoppsprång och sen en oxer(80cm). Sen hade vi minioxer sen två galoppsprång sen en oxer (80cm). Hon var faktiskt kvickare i benen än hon brukar när det är så lågt. De sista gångerna när de gick som bäst satt jag mig ner mellan hindrerna för att hon skulle gå ihop mer i galoppen och kunna kontrollera avståndet lite mer!

Är verkligen skitnöjd, dock lite kasst med de som hände mitt finger. Men det är sånt som händer, gärna mig med ;)

Bjuder på filmer och någon bild jag tog i hagen imorgon, nu måste jag sova för imorgon ska jag gå upp runt kvart i 9 för att jobba!

Aj

Jag har antingen fått en spricka i mitt lillfinger eller brutit det. vet inte än och det är ingen idé att åka in till sjukhuset nu för de gör inte så mycket för sånt. Ringde iaf sjukhusupplysningen och de sa att jag skulle tejpa ihop fingret med mitt ringfinger.

Skriver om ridpasset senare!

Tretorn Advance

Det kanske blir så att jag köper ett par Tretorn Advance snart iaf. Får ett par svarta läderstövlar i början av sommaren, men jag är sjukt sugen på ett par tretorn och nu när jag har jobb och bra betalt känner jag att jag ska unna mig ett par. Dock ska jag sätta upp något jag måste göra, så det blir som en belöning ;) Då känns det alltid bättre att få något.

Hoppas att det går att lösa på ett enkelt sätt ;)
Ridstövel Advance TretornRidstövel Advance Tretorn

Fredagen den trettonde

Igår var det otursdagen och för mig var det helt tvärtom, en av de bästa dagarna på länge :) Känns verkligen som jag fått lite struktur på mitt liv. Skolan går bara framåt, jag har jobb, jag har flera olika hästar att rida och jag har världens finaste vänner. Visst, det finns en del saker jag saknar i mitt liv. Men så är det alltid, jag är iaf nöjd som de är nu!

En saknad och vacker häst♥


Viktigaste

Det viktigaste jag ska köpa snart är detta schabraket fast i full, jag har detta i cob. Vilket jag tror är för litet för Fanny, annars tror jag hon hade varit snygg i det. Menmen, ska iaf köpa ett i full för det är  sjukt snyggt! :)

Stressig helg

Denna helgen kommer det bli massor med stress fast det är bra stress!

Imorgon:
Konfermation
Mat och fikasak med massa folk
Åka och rida Fanny
Buss (1 timme)
Kanske vara med Alice eller en annan person..

Söndag:
Buss (1 timme)
Jobba (fodra, ta ut hästar, mocka m.m)
Rida två jobbhästar (Anossi(stavning?) & Nermo)
Kvällsfodringen (kanske)
Buss (1 timme)
SOVA!

Tidiga mornar och sena kvällar, precis som alltid ^^

Fanny

Unghästisarna

Efter jag spolat Nermo tog vi in en av unghästarna sen tömkörde vi lite. Eller Kjell gick vid huvudet och jag gick bakom så dom skulle vänja sig vid att ha någon bakom sig. Sen tog vi in den andra och gjorde samma sak. Överlag gick det bra, stoet blev lite rädd för hönsen fick mat precis när vi gick förbi där så silon lät och då började hon stegra sig och massa. Men ingen skadades och hon var duktig sen iaf :)

Narmo 13/5

Narmo är en av hästarna på mitt jobb, han är lite jobbig när man kör så han är en av hästarna jag motionerar genom att rida lilla travrundan.

Han var lite skeptisk i början för han har inte blivit riden på ett tag och han ville absolut inte stå stilla. Skrittade fram på gårdsplanen medans vi väntade på att Kjell skulle bli klar med Tess. Sedan travade jag efter Kjell & Tess ett varv sen red jag två varv själv. Han var pigg och lite tittig. Tog lite galopp några gånger så jag körde lite högre tempo i traven för att trötta ut honom. La inte i högsta växlen utan gasade bara lite. Han är en väldigt trevlig häst att rida och han tar liksom stöd i munnen och söker sig ner lite i form. Men han kan inte gå i form för de musklerna har han inte. Vilket vem som helst fattar :) Älskar verkligen att trava på travare för man flyger fram och det går sjukt fort!

Lite mobilbilder :)
Narmo på banan

Narmo innan fodringen

Söt Soya precis innan fodringen

Tess innan fodringen

Fina omgivningen runt banan :)


Ingenting jag säger spelar längre någon roll.

Jag kan inte prata med dig när du tittar bort
Snälla, ge mig två sekunder innan du ger upp
Kan vi inte vara bäst bara en minut
Är det nu, nu som det tar slut

Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå
Jag vill hinna säga allting innan jag ska gå

Du tar bort min hand från din arm och flyttar bort
Ingenting jag säger spelar längre någon roll
Ställer mig i hallen tills jag fattar vad som hänt
Får jag ens ha kvar dig som min vän?

Knyter mina skor och går tillbaka in igen
Sitter här på sängen tills du ber mig att gå hem
Letar efter nåt att säga som kan ändra allt
Något mer än det jag redan sagt

Snälla bli min igen
Låt det va som i en film
Snälla bli min igen
Låt mig få kvar, låt det va


Ålder är bara en siffra.

Är jag ensam om att bli irreterad av kommentarer som "Den hästen är tjugo år, den kan inte ridas länge till!". Jag blir riktigt ledsen när jag hör eller läser sånt. Att höra att ens häst är för gammal för något gör ont, det är verkligen skitjobbigt. För ålder är bara en siffra, en sextonårig häst kan klara mer än en åttaårig.

Jag har haft äldre hästar, min första ponny var tjugonio när han var tvungen att avlivas. Han reds ganska mycket tills han var tjugosju, sen började han bli gammal. Innan dess var han fin och fräch. Sen hade jag Anisette som var femton och sexton när jag hade henne. Hon var pigg och fräch och hoppade superbra. Hon kunde göra allt som hennes sjuåriga kompis kunde. Sen hade jag ju Dartanjang som var femton när jag hade honom, inget man märkte av över huvudtaget. Han var het och stark, han var fin och fräch i benen och jag vet att han kunde hålla i flera år till.

Jag fick flera kommentarer när jag hade Anisette att hon inte klarade av de hinderhöjderna vi hoppade på och att hon inte skulle hålla länge till. Det var verkligen skitjobbigt för jag visste att hon klarade det. Jag visste att om hon skulle ridas rätt så skulle vi kunna tävla tillsammans i minst 4 år till.

Sen är det många som säger att gamla hästar är lata, sönderridna och sega. Då undrar jag om vissa yngre hästar är gamla med, för jag vet åttaåringar som är i precis det skicket. 

Så innan ni kommenterar att en häst är gammal så tycker jag att ni ska tänka efter för det är jobbigt att höra!

Sextonåriga Anisette.







Schockemöhle

Såg att Sara lagt upp ett inlägg om de nya schabraket från Shockmöhle. Jag dog lite när jag såg det, SJUKT SNYGGT! Hade inte precis tackat nej till det!

Finns att köpa på Cheval för 349:- :D

Brun - Turkos


Vinnarskalle?

Jag är lite utav en vinnarskalle, hehe. Vinner jag så är jag lite "IN YOUR FACE" och förlorar jag så var det ingen tävling från början! Jag vinner alltid, true story!

Litet exempel från igår, haha!

Vill ha

Måste ha en ny hjälm, och jag är sjukt sugen på denna. Fast det är ju inte precis en sommarhjälm. Men den är snygg och passar till både hoppning och dressyr, vilket jag behöver ha en som gör. Kanske köper den innan falsterbo. Får helt enkelt se :) 


Favoritsadel!

Jag har en absolut favorit dressyrsadel, Bates Innova! Så sjukt skön, skulle inte vara helt fel att ha en ;) Dock kostar dom runt 24 000 som nya. Egentligen är de ju värt det för de är verkligen en underbar sadel, bra stöd, tillräckligt djup sits, bra kvalite, snygg och ja helt enkelt min favoritsadel.

En outfit som hade passat Suppan bra på dressyrtävling, dock skulle nosgrimman vara lackad. Håller ni inte med om att hon hade passat i de? ;)

Sjukt läckert!

Önskar jag hade en skimmel nu! Älskar gult på skimmlar, kommer säkert bli helt mobbad nu. Men jag tycker de är sjukt snyggt. Mums på eskadron♥

Finns HÄR för 659:-

Strul

Blogg.se strular bara för mig just nu, mina inlägg kommer inte alltid upp. Tidsinställde 2 stycken tills idag för jag visste att jag skulle komma hem sent, men tror ni de kom upp? NEJ! Sen kan jag inte ändra något i kodmallen. Så nu har jag mailat blogg.se och ska spara stilmall och kodmall så dom inte tar bort allt. Seriöst, blir bara så trött på det och opepp på att blogga! 

Imorgon lovar jag er bättre uppdatering om bloggen vill funka!

Gjorde förresten en sjukt snabb bildlänk så när min blogg funkar ska jag byta lite smått :)

Kramp?

Detta skulle upp i söndags, men jag tror ni alla vet att blogg.se varit cp :)
När jag tar upp mina armar får jag ont! Jag fixade Cinzanos man i kanske en och en halv timme? Först fick jag klippa den och tunna ut den och sen knoppade jag. Det var en del protester från lillpojken, han puttade en del på mig men sen satt vi fast en höpåse i hans frimma så han kunde käka och då var han ganska stilla!

Han blev godkänd på tre års testet men fick inget diplom, ett poäng ifrån. Han var lite slö i benen på löshoppningen (vilket han aldrig brukar vara) men annars var han fin, lugn och snäll. Eftersom han bara kom i klass ett och inte skulle få diplom så var det inte tvunget att han tor ridtestet. Men de gjorde vi iaf, det är bra träning. Han gick verkligen superbra, stadig form hela tiden!



3 års test

Nu ringer min klocka och jag ska snabbt upp och klä på mig för Ann-Sofie hämtar mig om 30 min. Cinzano ska gå 3 års test och jag ska knoppa och lite sånt. Kommer vara sjukt trött känner jag på mig, 4 timmars sömn är inte så smart. Ni får i alla fall hålla tummarna för att  de ska gå bra :)

En bild som Malin Lindström tagit på Cinzano.
En halvdålig bild på Cinzano från idag :)

Sängdags!

Egentligen var det sängdags för länge sen för min skull, klockan ringer tidigt imorgon och jag kom väl hem för ca 40 minuter sen efter att ha stått ute och babblat med Alice i 45 minuter? Jag borde vara dödstrött nu med tanke på att jag nästan hoppat studsmatta hela dagen, men jag är pigg som bara den. Men nu ska jag ställa klockan och försöka somna!

Jarl 6/5

Red lite i ridhuset, i början var han spänd men efter ett litet tag slappnade han av rejält. Körde lite flytta och början till öppna, mycke övergångar. Jag kunde sitta blickstilla i sadlen för jag slappnade av helt och hållet, tror det är en av de största anledningarna till att de gick så bra! I slutet hade jag verkligen ingenting i handen och Jarl slappnade av, trampade under sig och vilade på steget. Är sjukt nöjd fast han var lite spänd och så då och då. 

Några dressyrbilder på Anisette.


Genomfrusen

Jag kom precis nyss hem och enda anledning att jag skriver detta är för min data redan var igång! Ska lägga mig och sova nu och tina upp under mina täcken. Helt underbar kväll/natt! Skriver om ridpasset och dagen när jag vaknar. Godnatt!

Donken

Nu ska jag cykla till skälby där jag möter Lollo, sen vidare till donken och sen ska vi väl bara vara ascoola i några timmar. UNDERBART!♥

Skriver om ridpasset på Jarl direkt när jag kommer hem :)

Falsterbo

Dagarna går fort och det blir mindre och mindre tid tills Falsterbo Horse Show, jag ska SJÄLVKLART dit iår. Älskar Falsterbo, har lite planer på vad jag ska köpa men först måste jag spara pengar ;) Ska ringa till Kjell imorgon tror jag och se om han behöver hjälp nu några helger framöver. Sen ska jag spara massa pengar. Ska nog köpa ett par ridstövlar fast jag får ett par svarta av pappa i början av sommaren ;)

Ska nog köpa en ridhjälm med, men frågan är vilken? :o
Jag är sjukt sugen på en Charles Owen ayr8 leather, den är så otroligt snygg! Självklart blir det svart/silver isf!

Håll tummarna.

Nu får ni alla hålla tummarna..

Lite off.

Det händer mycket i mitt liv nu, och jag börjar självklart bli sjuk igen. Något jag verkligen inte orkar eller hinner med nu! Ska läsa ut en bok till min svenska nu tror jag och sen göra klart arbetet till måndag, sen måste jag kolla igenom så jag verkligen har med allt till en teknikarbete sen ska de lämnas in. Sen ska jag göra 3 bloggar, alltså hela designen! Sen ska jag till Sara G på onsdag och träna hennes häst lite och rida. Sen har jag en miljon saker till att göra, och samtidigt som jag ska göra dessa saker ska jag hinna ta det lite lugnt så jag hinner friskna till lite.

Det är dagar som dessa jag behöver ha en häst att åka till så jag kan koppla av ett tag och göra det jag älskar.

Trying to forget someone you love is as difficult as trying to remember someone you never met.

HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHI

De från msn ska egentligen vara först, men de orkar jag inte fixa ;)

Eller hur är jag söt?!

Dagen i bilder. (typ)

Bilderna från dagen är lånade av min fina kompis Wilma, för att se alla bilder får ni klicka er in på hennes blogg :)(lite bilder på min lite porriga bakrundsbild och sånt x)) Dock är ju inte detta hela min dag, var i skolan med, och hoppade studsmatta, duschade-badade-duschade och nu har jag suttit vid datan ett tag :D Ska faktiskt nana nu, är sjukligt trött och jag har ont i ben och rygg. YÄY! peppar för en ny dag i skolan imorgon.


Mankhöjd

Eller hur ser hästen Perfekt(kallar h*n det här på bloggen!) stor ut? Men det är han inte, han är faktiskt bara 161 cm hög. Så han är perfekt storlek egentligen. Dock ser hgan gigantisk ut men de är bara för han är biffig tror jag :) Är helt kär!

Perfekt?

Jag tror jag har hittat den perfekta hästen för mig nu!
Fint och mjukt steg, ganska bra teknik i hoppningen, spänstig och verkar bara vara en trevlig häst. Han är ju snygg med, det kan man ju inte säga annat om.
Charmör. Hästar säljes
Charmör. Hästar säljes

If I had to choose between loving you and breathing,
I would use my last breath to say
I love you

WWhen they asked me what I love most about life.
I smiled and said you.

Tuffast på jorden

Därifrån släpptes jag och svingades fram och tillbaka, hängde mig upp&ner andra gången jag åkte!
Nu måste ni avguda mig mer än innan?

Hemma!

Nu är jag äntligen hemma! Eller jag har varit i en & en halvtimme, men jag har inte orkat blogga :) Jag har lyckats få benhinneinflammation (applåder?), så just nu ligger jag i min säng och tycker synd om mig själv! Ska troligtvis stanna hemma imorgon för jag kan knappt stå upp, så de känns lite dumt att åka till skolan då ^^ Ska försöka blogga mer ikv/imorgon.

RSS 2.0