Sporrar

Jag tycker det känns som att alla rider med sporrar nu för tiden. Vissa rider med sporrar varje dag tom när dom bara ska ta lugna skritturer, vad är meningen med det? Jag tycker man helst ska rida så lite som möjligt med sporrar, det blir ju bäst resultat i slutet. Rider man med sporrar varje dag så vänjer sig hästen vid det och det blir ju ingen skillnad.

Jag red inte Suppan med sporrar en endaste gång för jag tyckte inte det var nödvändigt. Ibland skulle det vara skönt att ha det för hon kunde ignorera min skänkel i skänkelvikningar. Men istället för att sitta och gnaga med ett par sporrar så tryckte jag till lite med skänklen och väntade lite sen tryckte jag lite till. Efter ett tag fattade hon självklart vad hon skulle göra. Sen att säga att sin häst inte går att rida utan sporrar är bara bullshit. Det är klart det går, men självklart är det lättare med sporrar och man får respons snabbare. Missförstå mig inte nu, jag använder också sporrar men inte hela tiden!


Detta är MINA åsikter, ni får gärna skriva era men skriv helst mail eller blogg så slipper jag svara genom min blogg :) (respekterar allas åsikter och jag hoppas ni respekterar mina)

Kommentarer
Postat av: Carro

Då måste du gilla mig (A) Jag rider ALDRIG dusty med sporrar :D:D

2011-05-26 @ 20:43:51
URL: http://ponyfocus.blogg.se/
Postat av: Carro

Sv: Fattade faktiskt det :D:D men du måste ändå älska mig (A)

2011-05-26 @ 21:07:09
URL: http://ponyfocus.blogg.se/
Postat av: Hamreryttarna - Ellinore

Sv: Åh, tack för tipset! :D men är det oranget eller rött? För på annonsbiledrna ser det rött ut men på dina bilder är det ju oranget. Eller det kanske är olika pannband? Måste man typ specialbeställa? :D

2011-05-26 @ 22:04:52
URL: http://hamreryttarna.blogg.se/
Postat av: Hamreryttarna - Ellinore

Sv: Tack, jättesnällt!:D

2011-05-26 @ 22:23:10
URL: http://hamreryttarna.blogg.se/
Postat av: rebecka

håller med alla på tävling som jag ser brukar rida med sporrar stör mig lite på de för jag har tävlat lite fast inom klubb jag rider aldrig med sporrar skulle aldrig kunna göra de heller :p

2011-05-27 @ 14:36:57
URL: http://finlillbecca.bloggplatsen.se
Postat av: Linnéa

Om jag rider med sporrar beror det från häst till häst, på Grodan har jag inte ens vågat testat! Men på tex. Regina behövs det eftersom hon har gått på ridskolan en längre tid blev hon helt enkelt skänkeldöv, men jag har rätt så långa ben & det gör att sporren hamnar typ under hennes mage.



Alltså även om man har sporrar på sej betyder inte att man använder dom, man kanske rider mest med skänkeln & tar till sporren när man måste förtydliga något (:

2011-05-28 @ 11:10:51
URL: http://neiah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0