Morgondagens planer

Imorgon blir det en relativt tidig morgon. Vi ska först cykla förbi hööks, köpa lite småsaker och sen ska vi dra vidare upp till stallet där Alice först ska rida Totte och hoppa så jag ska fota lite och fixa höjderna. Sen ska vi kanske ifall vi hinner klippa Poppe och sen får han nya skor vid fem! Ska försöka komma ihåg att ta före och efterbilder på Poppe vid klippningen. Det blir enormt stor skillnad och han fick supermysig färg senast! Efter det ska jag rida igenom honom i paddocken med Alice och toy som sällskap! Blir en del arbete på volterna och lite annat lösgörande! :)



Grymt Maraton

Det var verkligen ett heltgrymt maraton, roliga människor och grymaste HP! Dock tog det evigheter fast vi hoppade halva sexan och hela sjuan. Men det var värt det! Jag och per åkte hem till mig i tre timmar på söndagsmorgonen och käkade frukost och Per sov i två timmar och jag halvsov/vilade i en! Sen drog vi tillbaka och kollade på dom sista! Vi blev klara lite innan nio och då kom Alice dit sen köpte hon pizza sen tog jag, Alice och Per sällskap hem. 

Vi drog hem och käkade och sen efter ett litet tag kom Per. Då kollade vi på halva Pineapple express, lite senaresatte vi oss ute på baksidan och chillade i ungefär två timmar! Det var väldigt trevligt! Sen lite innan två drog Per hem och jag och Alice gick strax efter och la oss!

Idag gick vi upp runt ett-tiden och då gjorde jag pannkakor till mig, Alice, Sacke och Josef! Sen dess har vi i princip bara segat med undantag när vi drog förbi Alice snabbt och sen åkte till konsum för att köpa läsk till Sacke! Nu sitter vi båda två och nördar oss vid datorerna :)



Popper-E

Jag vet att när han åker kommer jag sakna honom så otroligt mycket. Det spelar inte roll om det går en dag eller ett halvår. Jag kommer sakna honom iaf, för han är så speciell och även fast han kanske inte är den perfekta ponnyn i allas ögon har han en kämparglöd utan dess like. Han är otroligt sammarbetsvillig, han försöker alltid göra sitt bästa och han ställer alltid upp och vill alltid göra rätt. Han skulle aldrig göra något för att skada någon för han är hur snäll som helst fast att han lätt blir nervös och lite stissig. Han är en sån ponny som man fastnar för fast han kanske verkligen inte är ens typ och det är synd, för hade allt varit rätt för honom från början hade han haft det så mycket lättare!


Otroligt komplicerat

Igår fick vi vara utklädda i skolan ifall vi kände för det. Självklart kom min barnsliga sida fram och jag och Mimmy satt och spånade galet länge vad vi skulle klä ut oss till. Vi kom inte på alls vad vi skulle vara så det blev att vara spöken! Detta bestämde vi på onsdagen och sen på fredagsmorgonen gick jag upp lite extra tidigt för att lägga massor av ögonskugga runt ögonen och cykla till Mimmy. Vi var självklart sjukt snygga och världens bästa spöken! & haha, det var så väääääldigt komplicerat! Eller inte. ;) Det var iaf superskoj och fastän att ögonskuggan kliade en del så var det helt klart värt det :D

Mimmy & jag!

Taggad!

Är sjukt otroligt supertaggad på HP-maraton!!! :D:D:D:D Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar hp!! Sen att det är med fyra killar som också gillar hp gör det ju bara bättre! :D Ska packa allt jag ska ha med mig sen ska jag cykla till Per sen tar vi sällskap dit :):) Kommer hem på söndag kväll någon gång för det är minst 20 timmars film utan paus ;)

Lite random Hp-GIFs


Rolf

Det gick som vanligt bra på jobbet, började jobba runt elva och höll på utan paus tills halv två. Mockade som sagt alla boxar i stallet, halmade, bytte vatten och fixade hö + kraftfoder, sen var jag ute med 7-10 kg hö och lite kraftfoder i tre olika hagar. Hästarna var som vanligt glada och det hade kommit en liten ny valack! Hur söt som helst! :D

Haha, de roligaste på hela dagen var att jag fick reda på att en häst som är relativt ny i stallet heter ROLF!!! Som jag skrattade! Det är ett otroligt fult namn till en häst, men Rolf otroligt söt och hur trevlig som helst iaf! :)

Här är då Rolf, bilderna gör dock honom inte rättvisa! Det var nämligen lite svårt att fota en häst som bara ville smaka på kameran eller mysa!


Jobb

Ska bara byta om och packa fika sen vid halv tar jag bussen till jobbet. Ska mocka elva boxar, lägga in halm i alla, fixa hö och kraft till alla + byta vatten. Sen ska jag under min dötid mysa lite med hästarna och ta in några och borsta eller så :) Kommer hem emellan halv tre-tre. Beror på hur seg min buss är :)



Iphone

Denna lilla älskligen är i Malmö på lagning och så fort skärmen är hel skickas den hem till mig eller så hämtar jag den. Snabbt och enkelt, tack kära pappa♥

Förbereder

Plockar av det jag har stökat ner så det ser okej ut tills mina vänner kommer om cirkus 30 minuter. Ska även se till att alla katterna käkar så jag kan stänga in dom på övervåningen ifall Mimmy blir för rädd! Blir att se två galet bra filmer och sen ska vi spela lite wii och kort skulle jag tro! Nu har jag lite bråttom för jag ska försöka hinna plocka i och ur diskmaskinen också, men det är bara lite så det går nog fort :)

Hittade lite bilder på mig själv som liten på mammas dator! Haha!


Fullbokad helg

För ett par timmar sen hjälpte jag mina föräldrar och min lillasyster att packa ut i bilen. Nu är dom på färjan till Polen och jag antar att dom sover! Linn åker till Malmö imorgon och Sacke ska iväg på lan från imorgon tills måndag. Alltså är jag ensam hemma från imorgon tills måndag. Men jag en del planer och jag kommer inte vara ensam mycket alls!

Imorgon ska mina vänner komma hit, dom jag var med förra helgen. Så vi ska äta gott, kolla på filmer och spela lite. En liten myskväll helt enkelt! Sen ska jag i säng i tid för på lördag ska jag jobba och då har jag hela stallet men inga hästar att rida eller köra(som tur är). Ska sedan hem, duscha och fixa med katterna sen ska jag iväg ännu en gång. Ska ha HP-maraton med ett gäng killar i kyrkan(KU). 20 timmar av Harry Potter är aldrig fel! Kommer hem på söndag kväll och då kommer kanske Alice hit om jag inte är på tok för trött. Sen ska jag nog spendera måndagen i sängen för jag lär vara helt utmattad efter en så pass stressad helg :)

Nu ska jag iaf bädda ner mig i min säng och kolla klart på mitt VD-avsnitt, ska upp i rätt bra tid imorgon för vi får klä ut oss imorgon i skolan. Och barnsliga som vi är så ska vi självklart göra det! Jag och Mimmy ska vara spöken så jag ska ha supermycket svart ögonskugga och kajal runt ögonen! Men vi hörs, lovar att försöka knäppa lite bilder, men orkar nog inte med systemkameran så det blir nog mobilbilder :)

Linslusen Deloro!


Oväntade resultat

Har på senaste haft tre prov som gjort mig fundersam & nöjd. Eller ja, på resultaten. Ett matteprov jag trodde jag inte kunde något alls på fick jag G på. Har lätt för matte och är smart, men efter att ha missat väldigt många mattelektioner och genomgångar pga jag var sjuk/hade ögoninflammation blev jag otroligt osäker. Dock var det ingen som fick vidare bra resultat men det tog läraren på sig! (orkar inte dra anledningarna men ja, hon är världens bästa lärare iaf).

De två senaste biologiproven vi haft har jag inte pluggat alls mycket på och jag fick bra betyg iaf. De första läste jag igenom kapitlet väldigt fort och fick ett VG och när jag läste igenom provet så hade jag massor av plus på de jag skrivit! De andra som jag skrev igår -som jag för övrigt var otroligt nervös för- fick jag ett VG - på. Vet inte riktigt om jag förtjänar det för det kändes som jag kunnat formulera mig otroligt mycket bättre och längre men jag hade bara 35 minuter på mig att skriva ett prov på 16 frågor på (en del var frågor med a&b del.)

Men ja, jag är nöjd med mig själv och detta får mig att bli otorligt taggad på faktiskt lägga ner lite mer tid. Men jag tänker inte bli en sån person som sitter och pluggar i timmar, men lite extra tid är faktiskt inte speicellt jobbigt. Och med tanke på att jag är snabblärd så har jag extra lätt för mig. Avslutar med att tacka min hjärna som låter saker fastna väldigt lätt och ja, fastnar det så sitter det kvar. Sen vill jag bara säga att jag har en del grymma lärare, visst. Vissa av dom vill jag ärligt talat skjuta, putta ner för ett stup eller kanske bara spränga i luften, men det finns några av dom som faktiskt är otroligt grymma. 


Litet tips!

Ett litet tips till dig själv Majja, för att du inte ska glömma det igen.

DRICK INTE KAFFE VID KVART ÖVER ELVA PÅ KVÄLLEN! Du kommer bli pigg, speedad och du kommer inte somna på flera timmar. & det spelar ingen roll hur sugen du än är på det och att det är supergott. Stå emot för annars kommer du bli som en duracellkanin.

Nostalgi

Satte mig i soffan efter vi käkat och till min stora lycka så var barnkanalen på och Tarzan hade precis börjat! Kollade på denna film hur många gånger som helst när jag var liten och självklart älskade jag den. Det är en sån film man måste ha kollat på när man var liten. Satt självklart och storlipade delar av filmen för den är så otroligt fin och jag gråter toklätt när jag kollar på filmer! Det var fint iaf, och det var otroligt mysigt att sitta uppkrupen i soffan med min fina lillasyster.

Sen måste jag bara säga filmer som ALLA borde sett, nu eller när man var liten. Ett tillägg är att man ska se uppföljare, väldigt viktigt! Jag är glad som föddes på 1900-talet så jag slipper dom nya och kassa disneyfilmerna. Dessa är så galet mycket bättre.

Harry Potter (viktigaste av alla)
Lejonkungen
Balto
Peter Pan
Bambi
Tarzan
Pongo & de 101 dalmatinerna
Robin Hood
Micke & Molle
Alice i underlandet
Aristocats
Herkules
Oliver & Gänget
Askungen
Dumbo
Pinoccio

Som ni kanske förstår kan listan göras otroligt lång. Men det är VIKTIGT som bara den!


Kass tidsuppfattning

Antar att jag inte är helt ensam om att ha kass tidsuppfattning? Trodde jag suttit vid datorn max en timme men det var visst två timmar. Jag hade tänkt vara i säng senast klockan elva men det blir försenat en timme.  Ikväll har jag inte alls pluggat för jag hade fått för mig  att det var torsdag imorgon(igen). Igår var min hjärna inställd på att det var torsdag och när jag väl insåg att jag hade fel fick jag lite ångest för det betydde att det inte alls var fredag dagen efter.. 

Har precis kollat nyaste himym, och vill inte säga något mer än att det var grymt!! Nu ska jag borsta gaddarna, bädda rent i min säng och sen ska jag sova. Slutar tidigt imorgon och då ska jag spendera min tid med att plugga, kolla på tv, dricka stora mängder te och lite kaffe.

Ska byta från mina fina pirat & leopardöverkast & sagan om ringen och hjärtan-örngotttill dessa två. Kommer inte vara i närheten lika grymt att sova längre.. & yes, med min fina blandning kan man tro att jag är schizo!! (och ja, detta är intressantare än att veta vad f*n något ätit idag. Sova är viktigt och örngott och påslakan är dubbelt så viktigt)


Pepplåt

The Concept – D-D-Dance - lyssna på den.

@lice länkade den till mig för ett tag sen och självklart ligger den i starred på spotify!

Music


Alone

"People's bullshit and fakeness are the main reasons why I like to be alone."
-Megan Fox

Dagens schema

8:20-14:30 - skola
14:30-15:30 - prov
15:35-16:30 - hem, käka och plugga.
16:40-19:15 - konfirmandledare
19:30 - hem, äta, plugga, duscha och sova tidigt.



Pluggkväll/natt

Har läst och läst och läst om DNA, mitos, meios och tusen andra saker. Men det känns inte som att något fastnar mer, känns som jag bara nöter och nöter utan någon mening :( Jag kan mycket men jag vill kunna mer! Ska klunka i mig mitt colaglas, äta min banan och dricka massor med vatten och hoppas på att få ännu lite mer energi så jag kan plugga. För imorgon har jag prov, skulle vara lite pinsamt om jag fick mindre än vg för det fick jag senast och då hade jag inte pluggat alls.. Men nu gäller det att sätta fart, borde ligga nerbäddad i sängen nu egentligen!



Dreams

Listen to your dreams.
They're smarter than you are.


Dreams

Listen to your dreams.
They're smarter than you are.


Poppe 23/10

Red till fårhagen med Alice & Toy och Hanna & Totte. Skrittade dit och sen när vi kom fram började jag jogga honom på en volt och fokusen låg på att ha bogarna på plats, ställa igenom fint och att han tog stöd i bettet. Fick göra mycket övergångar, halvhalter, varvbyten och ändra storlek på volterna för att få honom att fokusera och inte försöka sticka. Han var väldigt avslappnad och jobbade på superbra, fast det gick liiite för fort men det orkade jag inte tjafsa med honom om utan checkade bara av då och då att han lyssnade på bromsen. 

När jag skulle ta första galoppen så gjorde jag fattning från halt men istället för att börja galoppera direkt så slog han bakut två gånger xD Sen tog han en superfin galopp och jobbade på kanonbra. Höll bogarna på plats och gick lång och låg! Fast samma som i traven gick det lite fort ibland men då räckte det med att jag satt emot lite sen samlade han sig fint. 

Skulle sedan rida lite i backen vilket gick sådär i början.. Han blir så glad, spänd och lite halvknäpp när vi ska göra det så han studsar, småstegrar och vet inte riktigt vart han ska ta vägen. Då gäller det bara för mig att vara helt neutral, sitta och prata lugnt med honom tills han coolar ner sig. För gör man något som att trycka på honom eller ta i honom när han håller på så blir det pannkaka! När han väl gick framåt och upp i backen så jobbade han på som bara den! Tog i med hela kroppen för jag samlade honom en del för att han inte skulle sticka.. Red ett par backar och det var alltid samma sak nere innan vi skulle upp men som sagt, gäller bara att behålla lugnet själv vilket jag klarar galant som tur är!! 

Galopperade lite på volterna sen för att få honom att få ur lite mer energi, sen travade jag av honom och gav honom fria tyglar och han sökte sig väldigt lågt! :D


Mitt saknade lilla hjärta♥

Kikade in på fb och hittade lite nya bilder på min fina lilla pojk. Lilla Rhasta har blivit stor och snygg som bara den! Är verkligen stolt över mitt lilla hjärta och jag saknar honom något enormt. Saknar att ha honom här för han var så galet gosig och söt. Men jag får kanske träffa honom i malmö i mars och då är det ett år sen han åkte. Det skulle vara fint iaf. Inte precis speciellt lätt att åka ner till spanien bara för att hälsa på sin lilla pälsboll, fastän jag önskar att jag kunde..♥

Precis innan han åkte

Nu

Strålande väder

Har precis bytit om och nu ska jag och Alice cykla iväg till stallet i strålande väder. Blir nog en uteritt till fårhagen sen kanske något varv runt stubbåkern? Vi får se helt enkelt, kanske orkar dra med mig kameran annars blir det någon söt mobilbild på Poppe efter ridpasset :)



Nytt hos Hööks

Kikade in på Hööks och hittade dessa tre nya schabraken! Lätta att matcha till, snygga och billiga hemmaschabrak. Skulle faktiskt kunna tänka mig ett i varje färg och sen matcha lite lätt med vinröda lindor :)

Finns HÄR för 229:-

Godnatt

Säger godnatt och bjuder på lite natthumor! :D


Crazy Stupid Love

Kollade precis på Crazy Stupid Love med Alice och jag kan säga som såhär, jag har fått en till favoritfilm! Galet härlig film med mycket blandade känslor. I ena sekunden är den urgullig, sen är det så pinsamt så jag gömde mig under mitt täcke, sen blir man lite sur och sen skrattar man massor. Det är verkligen en sevärd film och att snyggingen Ryan Gosling är med är ett STORT plus, smälter när jag ser den snyggingen.



Poppe 22/10

Blev ett relativt kort trimpass i paddocken. Skrittade fram rätt kort sen joggade jag honom två varv sen tog jag tag lite i skritten. Poppe tyckte det var skittråkigt och hade andra planer så som att studsa på stället, sparka bakut och småstegra. Han ville INTE skritta utan det skulle helst gå fort. Lät honom fjanta sig för blir man sur så blir han bara dubbelt så jobbig. Började sedan trava lite och fokuserade bara på att han skulle söka sig neråt och trampa under sig rejält. Gjorde lite volter och övergångar och han förstod direkt vad han skulle göra och trampade på bra med bakbenen och tog ett fint stöd i bettet.

Tog en liten skrittpaus sen tog jag tag i galoppen. Denna gången lät jag honom inte gå lika lågt som jag brukar utan jag plockade upp honom lite i formen. Eftersom han inte är så van vid det så fick jag rida massor samtidigt som jag fick sitta emot som bara den! Men det gick bra, han gick där jag ville och jobbade på med ett fint tryck. Var lika fin i båda galopperna och rätt så jämnstark. Jobbade även på det förvända galoppen lite för att han ska sluta käfta emot och alltid ta förvänd galopp även fast jag gör en perfekt fattning. Han kan bära sig kanonbra och gå på mindre volter i förvänd galopp utan några problem alls. Joggade sedan av honom i en lång och lååååg form och lät honom trava på i ett rätt bra tempo för att jobba igenom hela kroppen. Han var hur mjuk som helst och sökte sig ner superlågt.

Efter ridpasset var han dyblöt av svett och riktigt genomjobbad :D


Stallet

Åker till stallet nu, blir ett trimpass i paddocken eller på stubbåkern! Vi hörs! :)



Dansar, fastän hjärtat brister.

Varför sluta leva bara för det gör ont? Varför sluta leva bara för det kanske egentligen inte känns värt att leva för tillfället? Orkar inte fundera längre. Tänker bara leva och låta tiden gå. Tänker leva och visst, jag tänker tänka. Men tänker inte fundera på varför. För det finns aldrig något bättre svar än därför. För varför är en dum fråga och därför är ett minst lika dumt svar. Det bara är så helt enkelt.

Tänker fortsätta som nu och skita i vad andra tycker och tänker, för vad spelar det för roll om hundra år? De valen vi gör idag är bara det som formar oss som människor. Alltså ifall jag gör dåliga val är det bara jag som får betala för det i slutet. Ingen har något med det jag gör att göra. Dom kan bara hålla tyst och även fast det jag kanske gör inte är det jag borde göra så spelar det ingen roll. För det kommer precis som allt, glömmas bort.

Years from now, you will find that the things you held dear, were all trivial to the core. All of those silly little things you cared about meant nothing, and the naive quest for perfection was a giant fucking waste of time.
I wish you well on your pursuit of being.
- jco'cv

Helgplanderna stryks?

Jag funderar nästan på att strunta i mina helgplaner. Tänkte att en helg med min underbara bok och te skulle vara fint. Vakna på morgonen och ligga i sängen och dra sig i flera timmar innan man går upp. Fixa te och lite frukt till frukost och sen spela lite wii eller kolla på barnprogram. Sen spendera resten av dagen på mitt rum med massa doftljus tända så rummet fylls av dendär underbara vanilj och kanellukten. Sen läsa min bok som är så fin samtidigt som den gör lite ont att läsa. 

Men som sagt vet jag inte. Blir väckt halv 8 imorgon och vill och orkar jag så följer jag med. Får jobba lite i fiket samtidigt som jag ibland går iväg för att gosa med min lilla apa. Träffa snälla människor som aldrig tror att jag är mycket äldre än vad jag är för tydligen ser det ut som det och jag tänker på ett annat sätt. Och jag pratar så bra med vuxna. Men ja, vet inte riktigt om jag kan hålla med helt om det men det är bara att nicka och le. Jag får helt enkelt se, fråga mig själv på morgonen om det är värt det. 

Min lilla apa, och även fast hon är lite nervös så är hon världens finaste apa.♥


Myskväll

Ska precis byta till myskläder och packa mina duntofflor sen drar det vidare till Deniz med Mimmy och Rasmus som cykelsällskap. Blir filmkväll sen drar jag med mig wiikontroller och lite spel. Så det lär bli en grym kväll med roligt sällskap :D

Måste bara tillägga att maten var goooooood som bara den och vi skrattade inte lite under de två timmarna vi satt där. Chill som bara den och tårarna rann för jag skrattade så mycket xD Nu har jag lite bråttom så vi hörs ikväll! :D

Vintern

Jag hatar vintern, den bitande kylan, de superhala vägarna, de supertjocka och klumpiga kläderna. Usch nej, vintern är inget för mig. Jag gillar vår, sommar och tidig höst. Vintern kan dock vara fin ibland, tex när man sitter inne i soffan med en stoooor kopp varm choklad och ser den fina vita snön lysa upp den mörka dagen. DET är fint. Men tanken att stå ut en vinter utan ridhus eller med ridavstånd till ridhus är inte fint. Det lär bli en del snöturer men det kommer inte gå att hålla hästen fullt igång utan ridhus.

Något som dock är positivt till vintern är att man har mer på hästen och sig själv, det betyder mer att matcha med :D Jag ska köpa gosiga fleecelindor sen har jag något mysigt för Poppe som snart kommer till mig, men det får ni se sen.. Något jag tycker är ursnyggt till vintern är marinblått och fårskinn. Jag har alltid gillar fårskinn, det ser så varmt och gosigt ut. Och marinblått är galet fint och jag tycker det är den perfekta färgen. Kan aldrig bli för mycket i matchningen och det passar alla hästar. Marinblått är helt enkelt den perfekta färgen. Sen kan man ha fårskinnspadd, fårskinn på nosgrimman och kanske ett par fårskinnsskydd. Det tycker jag iaf är urfint, PÅ RÄTT HÄST. (som tur är så är poppe rätt häst, han är urfint i allt dedär ;))

Ett måste för mig på vintern är också boots. Rider ALDRIG utan boots ifall jag har broddar på hästen och eftersom jag alltid har broddar när jag rider i snön/när det är halt så är boots ett stort måste. Och i vinter blir det nog mina 2 par med catago boots som får lida, för dom är redan slitna. Sen blir det nog att köpa lite fler par boots också. Sånadär billiga eftersom dom slits så lätt ifall man använder dom ofta.

Sen ska jag utöka min ridklädersvintergarderob med, måste hitta en riktigt varm jacka jag kan rida i. Är nämligen jättelätt frusen så jag måste klä mig extra varmt! Sen blir det självklart mina älskade mountain horse jodpurs som är fodrade, hade aldrig klarat mig utan dom! Sen är varma handskar, halsduk, mössa och ett bra pannband viktigt också.

Detta är mina måsten för vintern, marinblått, fårskinn, boots och varma kläder. Samt stora mängder av varm choklad. Har ni några måsten för att ni ska klara er igenom vintern? ;)

Får hoppas på att jag kan få lite sånahär fina bilder som jag tog med Suppan fast med Poppe nu istället :)


Helgens Planer

Fredag: Skola, umgås med fina vänner (käka kinamat, käka godis och kolla film), vara lite social mot gästerna (ifall jag kommer hem i bra tid.), duscha, sova.
Lördag: Tidig morgon, jobba på kattutställning, stallet, försöka hinna förbi hööks innan jag åker till stallet, duscha, sova.
Söndag: Städa klart mitt rum, plugga, stallet, plugga, duscha, sova.

Skulle egentligen jobba på söndagen men det blev inte av så då ska jag ist storstäda mitt rum. Kanske inte verkar vara en så jobbig helg men det är mycket tid som går åt och upp i bra tid alla dagar. Och sen får man tänka på att jag legat hemma med ögoninflammation och har början på en förkyldning nu! Men ja, har hellre en lite mer fullbokad helg än inget alls för mig!

Måste bara visa denna bilden jag hittade bland mina taggade bilder på fb. HOT!


Besviken

Jag är otroligt besviken på mänsligheten. Eller just nu mest en del människor i Kalmar. Först av allt en brand, sen mord och sen döda en liten fyraåring? Sorry, men gränsen är nådd. För JÄVLIGT länge sen. Nu vill jag bara bort. Jag är uppväxt här och att detta händer här, i denna lilla stad?! Eller ja, vart som helt egentligen. Det är fan inte okej. Jag blir så arg, rent ut sagt förbannad. 

Vill bara säga till alla som förstör att dom förstör inte bara andras liv, utan sina egna. Och dom borde skämmas och buras in långtlångt härifrån. För jag vill fan aldrig se dom igen. Fan va sur jag är.

Säger hejdå för ikväll, är så jävla förbannad att jag inte vet vad jag ska ta mig till!!!


Bra

Mamma pratade nyss med Jennifer (min doktor) och hon sa att antingen är det ett virus eller allergi. Eftersom det är påväg bort så hoppas jag på att det inte kommer tillbaka sen för då är det troligtvis bara ett virus. Annars kan det vara allergi och eftersom jag knappt varit utanför mitt rum dessa dagar kan det vara i princip vad som helst :/ Men det är inte heller säkert att det inte kommer tillbaka även fast det är ett virus då jag har väldigt känsliga ögon. Nu ska jag iaf fortsätta kolla på mina serier och sedan ska jag städa lite.

Imorgon bär det av till skolan om mina ögon håller sig såhär pass bra. För efter skolan ska jag och några av mina vänner till Thai Silk och käka massa kinamat. Sen ska vi till hemmakväll och köpa godis och sen bär det vidare hem till en av mina vänner där vi ska kolla på film. Jag har ingen aning om vilken men jag hoppas på någon bra ;) Ska försöka ta lite bilder under kvällen och försöka hinna tidsinställa något lite skoj. Denna helgen kommer nämligen vara superstressad och eftersom jag inte kunnat rida Poppe alls sen i söndags ska jag försöka finna tiden till det med..

Hur gott?!


Noviform

Kära älskade Noviform, ska vi gifta oss? Haha, skämt åsido, men helt ärligt hade jag inte klarat mig utan min älskade ögonsalva dessa dagar. Det gör att det kliar och svider mindre. Men jag får tyvärr bara ta det 1-2 gånger dagligen och väljer att ta på kvällen för att kunna somna och sova bättre. Nackdelen är dock att den är gul. Så man ser gult ett tag efter plus att det ser extremt äckligt ut när man tagit på det..

Imorgon tycker min mamma att jag ska till skolan men har det inte blivit bättre så vägrar jag. Inte speciellt charmigt med jättesvullna och blodsprängda ögon fyllda med gul salva. Usch nej, verkligen inte fräscht. Och sen är det inte speciellt kul för mina ögon rinner väääldigt mycket. Så alla skulle troligtvis tro att jag grät eller nått..

Ni har sett denna bilden innan och ja, såhär ser det ut efter man haft i ögonsalvan. Dock är det mer svullet nu och helt rödsprängt..

Batman

Blev taggad i denna bilden på facebook för ett par dagar sen, rätt klockrent enligt mig iaf ;)


Vampire Diaries

Har precis sorterat kläderna som låg på mitt golv. Har garderoben kvar och hade tänkt göra sådär halva lite snabbt och sedan kolla på ett avsnitt av Vampire Diaries. Ska bara ta det lugnt idag och dricka massa te och kolla på VD och hoppas på att ögonen blir bättre tills imorgon för då ska jag nog till skolan. Stannade nämligen hemma idag för att gå runt med blodsprängda, svullna och variga ögon är inte det roligaste som finns.. Ser äckligt ut och sen när det kliar hela tiden och jag måste lägga i ögonsalva blir det inte bättre precis x)

Nu måste jag sätta fart för mamma kommer hem strax :)


WeHeartIt

http://weheartit.com/ - Kan fastna på denna sida i timmar, gå igenom sida efter sida och varenda gång jag gör det får det mig att tänka. Finns otroligt läsvärda och sevärda saker där, stoooor inspirationskälla.
6260094549_268c7bff6e_z_large

Drömhäst

Har hittat min drömhäst. En treåring efter cardento med ett sånt steg att man får gåshud. Kan inte sluta kolla på filmerna, har fastnat helt. Snälla mammaaaaa (a)

Bearbeta sorg

Sorgens fyra faser.


Chockfasen

Det är inte ovanligt att man först får en känsla av overklighet. Det kan vara svårt att fatta att den man älskar är borta. Man kan gå omkring som i en bubbla och ha svårt att ta till sig det som har hänt och som händer omkring en. Denna första period varar vanligen en kortare tid.


Reaktionsfasen

När chocken släpper är det vanligt att känslor av förtvivlan, oro, vrede, saknad och övergivenhet väller fram. Den efterlevande kan vara helt upptagen av sin sorg och sakna kraft för något annat. Denna fas kan vara i veckor eller månader


Bearbetningsfasen

Nu tänker man fortfarande mycket på det som hänt, men på ett delvis nytt sätt. Man börjar få perspektiv på förlusten och försöker se den i sitt sammanhang i livet.


Nyorienteringsfasen

Med tiden känner de allra flesta att de både kan och vill gå vidare i livet. Man glömmer för den skull inte den som är borta, och känslor av ensamhet och saknad finns oftast kvar. Men sådana känslor dominerar inte längre tillvaron.
Ibland undrar jag ifall jag är fast i första fasen och går igenom det om och om och om igen..

Ögonkli

Den för ovanligheternas skull snälla doktorn tog bara prov på ögat och sa att jag skulle ha en salva som bedövar så det inte kliar lika mycket och tvätta med ljummet vatten. Hon sa att det inte fanns något hon kunde göra förrän hon visste vad det var för något. Får iaf svar på torsdag men förhoppningsvis har det blivit bättre tills dess och annars får jag pencillin eller så :) Får hoppas på det bästa för de svider, kliar och bränner i hela ögonen för tillfället.. Måste även tillägga att som pricken över iet så haltar jag fram... I fredags när jag hoppade av tror jag att jag landade lite fel eller så var det när jag höll på att trilla av som jag skadade något i knät? Kan iaf knappt stödja på det och ifall jag gör det så gör det väldigtväldigt ont!

Nu väntar jag på att mamma och stefan ska komma hem med käk och ögonsalva. Ska sedan plugga lite till ett biologiprov imorgon ifall det är så att mina ögon är bättre, vilket jag hoppas på. Sen ska jag försöka lägga mig i tid igen och hoppas på att inte ha lika stora problem att somna som igår. Svårt när det hela tiden kliar i ögonen nämligen..

Var bara tvungen att visa er en smickrande bild från när jag senast hade ögoninflammation. Dock pallrade jag mig iväg till skolan iaf, men denna gången är det värre & ögonen helt rödsprängda med..


Doktortid

Vid tio ska jag till doktorn för att kolla upp min ögoninflammation. Har haft iskalla blöta paddar för att få ner svullnaden men det kliar fortfarande något enormt, sen varar det och är fortfarande svullet. Hoppas på att få någon salva som funkar för jag orkar inte få tillbaka det om och om igen.

Nu ska jag iaf kolla klart på mitt Outsourced avsnitt sen ska jag äta en snabb frukost sen bär det av till doktorn vid kvart i tio :)


Trött på allt

Nu ska jag alldeles strax sova, är hur utmattad som helst och trött på allt. Och otroligt besviken på i princip allt och alla. Förstår verkligen inte hur man orkar med att vara så otrevlig och faktiskt dum i huvudet utan anledning. Sen förstår jag inte hur man orkar ljuga och hitta på saker som inte ens är sant. Det finns ingen mening i det och det gör inte gott i slutet, tro mig, jag vet. Äsch, vet inte riktigt vad jag vill med detta inlägget så jag säger godnatt nu. Ska krypa ner i min varma säng och sura.

Del 2

Del två blir sju bilder på sötbäbispojkarna för blogg.se har rycket så det tog mig över 20 minuter att komma in på bloggen och få upp bilderna! Måste bara tillägga att den högra är faktiskt hingst och det är min mammas kusins häst. Man märker inte alls att han är hingst utan han är hur lugn som helst och har inget hingstigt beteende alls, väldigt trevlig och lugn att hålla på med :)

Såhär står dom förresten alltid när man pratar med dom, spelar ingen roll om dom står längst ner i hagen för ser dom att man kommer så kommer dom själva lunkandes och vill genast prata och mysa!

Poppe 16/10

Började med att skritta ett par varv i paddocken sen skrittade jag ut en kortkort bit med Alice. Sen började jag jogga honom och i början låg allt fokus på allt annat än mig. Så jag saktade ner till skritt, flyttade honom lite och gjorde ett par halter. Började sedan jogga honom igen och då lyssnade han direkt. Han gick i en lång och låg form och gick balanserat samtidigt som jag red på rätt lång tygel och med bara en del ben. Efter han var framjoggad tog jag lite galopp i varje varv sen började jag rulla på i trav på ett litet kryss jag hade framme. Det var superlågt men de var bara så han skulle få hoppa igång. Han lyssnade finfint och tog galopp efter skuttet och slappnade av bra. Tog sedan den låga oxern (65cm?) ett par gånger sen pausade jag.

Efter att ha skrittat lite höjde jag upp oxern till 75-80 och gjorde om krysset till ett räcke som låg på 70 cm. Började sedan tänka mer på trycket i galoppen och att bara kolla framåt och uppåt och ge honom en bra väg, resten fick han faktiska sköta själv. Det gick bra tills Alice och Hanna gick. Hehe, då blev han helspänd i början och skulle dra sig mot utgången och hålla på. Fick skritta lite då och prata massor med honom tills han lugnade sig.. Sen när han blev lugn fortsatte jag och då jääklar hade han energi och tryck i galoppen! Han hoppade riktigt fint men rev oxern en gång för jag släppte galoppen helt och då blev han för lång! Så när jag hoppade av för att ställa upp det så höjde jag till 90 cm istället. Lät honom som vanligt sköta allt och jääääklar va han hoppade! Höll nästan på att hoppa mig ur sadlen och han överhoppade sig rejält! Tog några skutt på den höjden med lite olika lång anridning och han skötte det superbra. Tog perfekt avstånd alla gånger förutom en gång då jag inte hann samla honom för han drog rejält mot hindrena!

Verkligen skoj att han tycker det är så roligt att hoppa nu och när man börjar höja lite tycker han bara det är roligare. Ska bli skoj att se hur det blir lite längre fram när han är starkare och bärigare! Tror det kommer bli kanonbra då! Efter jag kände mig klar så skrittade jag av en snabbis ute sen så fick han en dusch. Med schampoo och balsam så nu är han helt rent! :D



Bada & Hoppa

Ska alldeles strax cykla till City Cross och sedan vidare till stallet med Alice. Ska köpa schampoo och balsam till Poppe för idag ska hästarna badas. Och medans dom får torka med gosiga täcken ska vi smörja av allt. Vilket verkligen behövs! Sen ska jag hoppa idag och jag drar med kameran så alice får ta något bild. Ska låta honom sköta allt och jag ska bara se till att ha trycket i galoppen, det brukar bli bäst så för han måste få fixa avstånd och allt själv annars blir det pannkaka xD



Del 1

Får bli flera delar med bilder för jag tog väldigt många! :)



Poppe 15/10

Red till fårhagen med Alice och Toy. Vi skrittade hela vägen dit, sen travade jag bara några steg sen började vi rida i backen. Han tog i som bara den med hela ryggen och jobbade på superbra men han var stark som bara den för han ville springa FORT. Han tog fram sin envisa sida och skulle ner med huvudet, slingra sig ur formen, studsa på stället och han fick damp om jag gjorde halt eller skrittade. Han ville bara springa! Vilket är rätt skoj men när jag sitter och skrittar och sen får han damp och står och studsar på stället och trycker jag honom framåt så exploderar han så man får bara sitta och vänta ut det. Vilket är lättare sagt än gjort!

Red iaf lite backar och la mig oftast på en volt uppe på backen och jobbade igenom honom lite. Fick rida heeeeela tiden. Stöd på ytter, forma för inner och sen ge ledande tygeltag precis i rätt sekund. Det är mycket mer att hålla koll på än man tror! Sen när ponnyn bara vill att det ska gå fortare och fortare så är det inte så lätt. Poppe gick iaf fint när jag väl kom åt honom och då hade jag ingenting i handen mer än ett fint stöd! Sista vändan i backen red jag ihop honom rejält för innan hade han faktiskt slängt upp huvudet och nästan stuckit med mig xD Då jäklar var det tryck i galoppen! :D:D

Bilderna kan vara lite småsuddiga men jag valde att ha lite längre slutartid för att få dom ljusa istället för att använda blixten :)


Frukostmusik

Jag behöver aldrig starta egen musik på morgonen för det fixar grannarna, dom spelar trombon nu. Som tur är spelar dom inte blockflöjt denna gången. Ska käka frukost strax fast jag varit vaken väldigt länge, sen ska jag självklart kolla på barnprogram för det finns ingen bättre start på morgonen än frukost och barnprogram! Sen ska jag sätta mig och redigera alla bilder jag tog igår samt skriva om ridpasset :)

Vilda Vicky


Det löste sig

Alice supersnälla mamma körde mig till jobbet som tur var, tacktacktacktack! Supersnällt verkligen!!

Gick bra på jobbet, tog med min kamera så jag har massa fina bilder på hästarna som ni får senare. Åkte sedan hem, käkade och sen åkte jag vidare till Poppe. Skriver om det sen och visar supersöta bilder på hoppetossen! Har precis duschat så ska torka mig och blåsa håret lite snabbt sen ska jag iväg och fota med Louise. Så all uppdatering blir senare ikväll :)

Lite smakprov från idag! Måste även tillägga att när jag kikade igenom bilderna så hittade jag en del superfina! Så ni har något att se fram emot! :D


Dra åt h*lvete

KLT kan fan dra åt helvetet, jag HATAR klt. Finns ärligt talat inget jag hatar mer.. Just nu! Jag var vid busshållplatsen när min klocka sa 28, vilket betyder att den är 26 för jag har ställt fram min med avsikt för att komma i tid!! Vid 26 var jag då som sagt vid busshållplatsen och bussen skulle vara hos mig vid halv. Den skulle gå från skogsrået vid fem i halv! Jag satt där till sex minuter över halv och insåg att ne, bussen är fan inte sen utan tvärtom. FÖR FUCKING TIDIG. Så jag missade bussen och just nu vill jag bara bomba klt. Förlåt, men det är inte ofta jag är så jävla sur men eftersom det alltid är något jävla problem med klt har jag tröttnat. Ska fan vara vid bussen minst tio minuter innan nästa gång. Och blir det något annat problem börjar jag fan cykla till jobbet istället. Så är det bara!!!

Förresten vet jag att jag inte är ensam om att hata klt, för alla gör det innerst inne för klt suger!!!!!!!!!!!!


Jobbdags

Gick upp för sådär en kvart sen och startade datorn bara för att kolla buss egentligen. Kommer hem ungefär samma tid som förra veckan. Känns rätt bra! Ska klä på mig, käka lite frukost och packa fika. Sen ska jag leta efter min ipod så jag slipper vara utan musik i 6 timmar. Att åka buss utan musik är verkligen något utav de värsta jag vet :(

Ne, nu ska jag sätta igång för jag måste cykla om en kvart!


Part of your life.

301166_2326231788577_1033120262_2645274_1574397246_n_large
http://weheartit.com/ - världens bästa sida. Eller nästan iaf.

Frusen & Trött

Trevlig men rätt kall promenad, ska stänga fönstret nu sen ska jag sätta på elementet på högsta och sen ska jag krypa ner i sängen och sova! Klockan ringer vid tjugo i nio & vid halv tio bär det iväg till jobbet. Men nu ropar sängen och jag är verkligen trött nu, så vi får höras imorgon! :)



The Kooks, Coca Cola och Pringles

Som ni förstår så har jag en rätt så fin kväll. Ska jobba imorgon men har sovmorgon så jag börjar inte förrän halv elva, vilket betyder att jag inte behöver ta bussen förrän halv tio. Så jag kan sova till nio om jag tar fram allt idag. Förstår ni hur chill mitt liv känns för tillfället? Ska bara mocka elva boxar, fixa vatten, hö och kraftfoder till dom sen släppa in runt 2. Sen slutar jag, får fullt betalt för det lilla och jag behöver inte ens fodra eller släppa ut på morgonen. Alltså fasen var värt! 

Ska kanske köpa hårfärg imorgon med, har inte riktigt bestämt mig om jag vågar eller inte. Men jag vill verkligen! Ni får inte veta vilken färg förrän det är gjort, om det blir gjort! Ska även till Poppe imorgon, funderar nästan på att ställa upp några hindren och hoppa lite. Annars blir det dressyr i pdn eller uteritt med Alice. Får se helt enkelt :)

Nu ska jag ut på en kvällspromenad med min fina vän louise. Ska bli underbart! Lär bli massor med pratande och det behöver jag, fast egentligen har det inte hänt något. Känner bara att jag måste prata ut lite?
Tumblr_lt2oqf2ha41qj9r90_large

Poppe 14/10

Red ut med Alice och Toy barbacka på ett mysigt fleecetäcke! Skrittade först ner till fårhagen sen galopperade vi tre backar där och hehehehe. Jag höll på att trilla av, hängde verkligen helt på sidan och kom knappt upp för jag skrattade så galet mycket xD Sen skrittade vi iaf ner till stubbåkern där vi galopperade två sidor och där hade jag en halvtossig ponny som studsade som bara den för han ville springa snabbare. Han var iaf fin och mjuk och verkligen igenomriden. Alltså hade gårdagens arbete gjort nytta! :D Sen skrittade vi tillbaka och i stallet fick jag ursöta bilder på honom men jag hittar fortfarande inte min mobilsladd...

Bild från när jag red barbacka i somras!


God morgon! :)

Var tvungen att starta datan en snabbis och då tänkte jag bara kika in och säga God Morgon :) Ska bara dra på mig kläderna sen ska jag cykla om tio minuter. Åker nog till stallet nästan direkt efter skolan för jag ska kolla på en film vid sju. Hehe! :D Men vi hörs senare och jag hoppas ni får en kanonbra dag!



Mitt hjärta blöder

Jag saknar dig så mycket att det gör ont, det skär som rakblad i kroppen och hjärtat värker. Jag gråter tills jag skakar och inte vet vad jag ska ta vägen. Snälla kom tillbaka finaste du, för jag klarar mig inte utan dig.

Poppe 13/10

Började med att skritta fram en tiominuters runda ute sen skrittade jag i pdn tio minuter och jobbade honom. Rätt lång tygel och massa volter och lite serpentiner. En del halter blev det med. Funkade rätt bra, lite stel och seg. Började sedan jogga och då red jag på serpentiner, började med att göra tre, sen gjorde jag med halter, övergångar och tempoväxlingar. När han börjat lossna lite gjorde jag mindre serpentiner och red på volter i varje böj sen la jag in halter och tempoväxlingar med. Joggade honom sedan ett varv i varje varv med volt i varje hörn. Sen gick jag in på båda volterna och låg på en åtta. La in en halt då och då i mitten, sen blev det lite volter på volten. Han blev fin i formen och mjuk och fin i sidorna.

Lät honom pausa lite sen började vi på galopparbetet. Hehe, det var inte roligt alls i början.. Han tog fattningen sjukt bra men direkt när han tagit galoppen flög huvudet upp och han ville rejsa. Fick rida med massa ben och sits och krama väääldigt försiktigt i yttertyglen för annars flög huvudet upp och han sprang bara. La mig lite på olika volter, både små och stora för att mjuka upp honom. Funkade rätt okej men han var fortfarande lite springig. Körde lite galopp i andra varvet på precis likadant sätt sen gick jag över till lite trav- och skrittrbete igen. Volter, serpentiner och övergångar. Flyttade även lite och körde bogen innanför. Tog sedan tag i galoppen igen och det gick bättre. Men han hade lite för mycket överskottsenergi för att hålla den samlade galoppen jag ville men det gick bra stundvis. Joggade sedan av honom på en åtta och fyrkanten. Han var hur mjuk som helst och sökte sig ner superlågt och trampade på SUPER. Smet sedan in och tog av sadlen sen tog jag på ett fleecetäcke och skrittade ut en tjugo-minuters runda. Sen fick ponnyn på sig dubbla fleecetäcken och fick sin kvällsmat :)

hehe, tog bilder på honom men har tappat bort min mobilsladd... IGEN -.- Ni får dom när jag hittar sladden!


@ school

Sitter vid datorena i studiehallen med Johnny Ponny. Vi ska forska om ett ämne på engelska sen skriva hela arbetet på engelska. Det ska faktiskt bli skoj, gäller bara att hitta ett bra ämne. Kan vara vad som helst vilket gör det dubbelt så svårt. Nu ska jag iaf klura lite :)

Ska till stallet nästan direkt efter skolan, ska bara hem och äta samma som jag käkade till frukost. Macka med kokt, skivat ägg :3 Sjukligt gott! Bidler och uppdatering kommer ikväll :D


Lite te, doftljus och matematik

Har tre supermysiga värmeljus tända, en kopp med rykande varmt te och en mattebok med massa frågor och svar. Egentligen finns svaren i slutet av boken men även fast det är så måste jag klura ut dom. Det är tydligen viktigt, inte för att jag kan se det viktiga i det. Men det är bara att göra som dom säger för det finns ingen mening i att tjafsa emot. Jag lyssnar på Simply Simple och det känns rätt bra. Livet är lugnt och stillsamt. Och jag är fortfarande helt utmattad. Tror jag är sjuk, men jag hinner inte det så jag får ignorera det.
Imorgon ska jag ha matematikprov. Egentligen har jag inte svårt för matte, men denna gången känner jag mig osäker. Min lärare sa att av de hon sätt tycker hon att jag kan allt. Får helt enkelt hoppas att hon har rätt för jag orkar inte plugga mer. Ska starta ett avsnitt av Vampire Diaries, bli lite tröttare sen ska jag sova. Ska försöka komma upp i tid imorgon för jag är otroligt sugen på en äggmacka till frukost! Imorgon ska jag förresten äntligen till stallet. Tänkte köra ett dressyrpass i paddocken med lååång framskrittning ute och lång avskrittning ute. Ska bli mysigt att umgås lite med ponnyn efter inte ha träffat honom sen i fredags.

Måste bara visa mitt fina dubbelöronhänge jag köpt av min fina Kines. Sa hur jag ville ha det och hon fick det finare än jag tänkt mig. Kanon va? :D

Trött

Är otroligt trött, seg och helt och hållet utmattad. Antar att det kan bero på lite sömn, men jag skyller på att jag är för grym för mig själv ibland och det orkar jag inte med.. Det känns bättre så än att försöka ändra på mina hemska sovvanor! Har förresten haft en grymt fin kväll. Konfermanderna var ursnälla som vanligt, det var chill och efter promenerade jag med en fin vän i en och en halv timme. Finfint! Måste bara tillägga att killkompisar är grymma. Käkade även pommes från godaste stället, sparta :)

Har nyligen duschat, så jag ska dra på mig min pyjamas nu. Sen ska jag skriva en punkt i so-arbetet sen är det klar. Efter det ska jag faktiskt gosa ner mig i min säng, känner att morgondagen kommer bli tung annars... Uppdateringen kommer förresten vara låg tills på torsdag då jag som först har tid att åka till stallet. Morgondagen kommer bestå av ändast plugg och städning. Ser verkligen inte fram emot det men det är saker som måste bli gjort.. 

Blir en söt bild på en söt ponny!


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Skrattar så mycket att jag får kramp, fy va rolig!!!! xD


Slaktad mun

Jag kom hem från göteborg runt halv elva igår? Men jag kom inte hem förrän elva för jag och Per gick lååååångsamt hem fastän att regnet öste ner! Orkade iaf inte slänga in ett inlägg men jag gör det nu så ni vet att jag lever och att jag inte dog i någon karusell eller så.

Måste förresten berätta om det jobbigaste idag. (mycket text om min hemska tandläkare, avråder er från att läsa) Vid 08:00 hade jag tandläkartid och min bror hade samtidigt. Han fick självklart den ursnälla och försiktiga medans jag fick hon som äger stället. Och hon är snäll, men inte lika försiktig, sen frågar hon flera frågar när hon har händerna i min mun. Sen tvingar hon mig alltid att ha den stora kameran och då önskar jag bara att jag vore tio år och slapp ha dendär dumma kameran med plast runt som skär i munnen :( Iaf så gick det bra hos tandis. Dom konstaterade SOM VANLIGT att jag har för tight mellan tänderna och nu så hade jag tom fått ett hål pga det. Eller ja, det var ju för jag inte kommit åt att borsta ordentligt :/ Hon köttade iaf lite i min mun sen fick jag åka tillbaka till skolan för att sedan komma tillbaka vid 16:00.

När jag kom tillbaka skulle dom laga dedär dumma hålet. Eftersom det var emellan två kindtänder fick dom köra dubbel bedövning och hehe, de gjorde ont :( Sen fick jag ligga med öppen mun i över en timme . Nu är min mun helt slaktad och det gör otroligt ont :( Senast jag var hos tandis hade ju samma sak hänt, för ett år sen. Fast en tand bakåt på andra sidan och då hade jag otroligt ont i två dagar! :(

Nu ska jag packa upp mina väskor ifrån helgen sen ska jag kolla himym och försöka sova supertidigt! :D Tänkte slänga ihop ett kortisinlägg när jag orkar. Vilket lär bli lite senare när jag hoppat i min pyjamas och borstat mina stackars gaddar! :D

Från senast vi var ute på äventyr ;)


Utrustning

Något jag är otroligt noga med är att hästen och jag ska ha fin, hel, ren och bra utrustning som passar. Jag vill ha det fint bara för min egen skull, skulle ju inte själv gå runt med fula kläder. Hela saker är hur viktigt som helst. Jag skulle aldrig rida runt med tex. ett par tyglar som håller på att gå av. Eller jag skulle inte heller sätta på hästen ett täcke som är helt sönder. Att det ska vara rent är viktigt för att det ska hålla längre och hur kul är det kanske för en häst att få på sig smutsiga schabrak, täcken, skydd, bett eller träns? Jag skulle inte tycka om det iaf och det kan ge skav med. Att den är bra är ju en självklarhet, det kan inte vara saker som går sönder direkt.

Att den passar är superviktigt, det kan skada att rida runt med en sadel som inte passar alls, eller ett bett som är så stort att det kan vikas och klämmer. Men saker som skydd och täckesstorlekar är också viktigt att det passar. Skydden får inte vara för stora eller för små för då kanske de inte skyddar alls eller bara skaver istället för att skydda ordentligt!

Sen brukar jag också ha saker som matchar för skojs skull. För jag tycker det är roligt att ha matchande saker och känna sig fin :)


What you always been.


Sagoponny

Samma dag som när vi tog westernbilderna fast ett ombyte senare ;)

Fotograf: Louise Jonasson

Beroende av ensamhet

Även fast jag älskar att umgås med massa människor och vara ute bland folk eller bara sitta med mina vänner så är jag otroligt beroende av ensamhet. Jag måste vara ensam för har jag inte varit ensam på ett tag känns det som jag nästan tappar bort mig själv. På något vis är ensamheten fin, det är i ensamheten jag växer och jag kan verkligen vara mig själv utan att tänka på någon annan. Det finns inga gränser i ensamheten, det är som alla ramar suddas ut och fantasin får flöda. Det är fint och underbart. Jag skulle aldrig klara mig utan ensamheten, aldrigaldrigaldrig.

Blåa ögon

Blåa ögon på hästar är något av det finaste som finns, Suppan (Magic Surprice) som jag hade innan har det. Hur fint som helst :)









Hur jag är som person?

Såhär ser jag mig själv som person, och såhär försöker jag vara. Dom som verkligen känner mig får väl hojta till om det är tokfel ;)

Jag är väldigt glad och positiv hur jag än egentligen mår och min gladhet smittar offtast rätt lätt av sig. Jag är väldigt flamsig och flummig, men jag är bra på att lyssna när man behöver prata. Jag är väldigt klantig, lyckas med saker verkligen ingen annan skulle lyckas med. Social är jag med och jag är lätt att prata med, det är inte tyst speciellt ofta när man är med mig ;) Jag är utåtriktad och har väldigt lätt att ta kontakt med människor jag inte känner, spelar ingen roll vad det handlar om. Jag ställer alltid upp för mina vänner vad det än handlar om, det antar jag är en av mina bästa egenskaper..

Ja, vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Är det något ni undrar över är det bara att fråga så svarar jag så fort och bra jag kan :)

Eftersom jag aldrig riktigt fastnar på bild och jag inte vill skrämma bort alla mina nya läsare med heltokiga bilder får det bara bli en på.. tjaaa, ja min tröja och mitt hår ;)


Water


Western

Lite bilder från en fotografering med Dattan, Louise är självklart fotografen :)


Iris♥

När jag ser denna ursöta ungen så smälter jag helt. Jag kan inte sluta le och gud, saknar henne som tuuuusan. Tur att jag drar ner till malmö v. 43-44 så jag får träffa världens sötaste lillasyster :')


Bloggtips!

Tycker allt ni ska kika in Sarah's nyuppstartade blogg! :)



Göteborg

Som ni kanske vet är jag konfermationsledare och imorgon bär det av till Skillingaryd där konfermanderna ska få lite undervisning och sen på söndag åker vi vidare till gbg och liseberg. Jag ska alltså packa idag efter jag har tagit en dusch sen ska jag försöka fixa tidsinställa inlägg. Blir väl några bildbomber och ska försöka skriva något vettigt inlägg och något åsiktsinlägg. Så helt dött blir det inte.



Poppe 7/10

Blev ett kort joggingpass i paddocken fast jag hann rida igenom en del iaf. Han var fin som bara den i munnen och tog ett fint stöd men jag sumpade det rätt rejält genom att som vanligt glömma sluta handen. Vilket förstörde massor för honom då han behöver rätt mycket stöd för att han ska våga söka sig mer neråt. Man måste bara hålla lagom lång tygel och hålla handen sluten så blir det kanonbra, men ja. Lättare sagt än gjort!! Men jag skärpte mig iaf lite och försökte så gott jag kunde. I skritten flyttade vi lite sen testade jag att ha bogen lite innanför och sen rumpan lite innanför. Började lite med började med öppna och sluta. Ska försöka rida det när blir mjukare. Eftersom han är lätt för skänklarna gick det bra men ibland ålar han sig lite i skänkelvikningarna men det blir bättre hela tiden.

I traven joggade jag honom mest i en rätt lång form och red runt på lite volter. Gick väl bra om man bortser att jag fick sitta lite som Quasimodo, alltså kutryggad. Sen tappade jag självklart stödet lite då och då eftersom jag glömmer sluta handen. Men han gick kvar i den låga formen och trampade på bra iaf. I galoppen la jag upp stigbyglarna för att komma ner mer i sadlen och det gick faktiskt bra. Galoppen gick helt klart bäst idag för han sökte sig ner mer än han brukar göra och jag hade ingenting i handen mer än ett lätt stöd och han jobbade på kanon med rygg och trampade under sig bra. Allt som allt gick det helt okej. Det hade kunnat gå mycket bättre om jag hade kunnat rida bättre men det förhindrade självklart min dumma rygg och min dumma hand. Men ja, jag är hellre för mjuk i handen än för hård :) Så får försöka se det positiva i det!

Måste också tillägga att jag lindade med dom rosa lindorna på bakbenen och det blev superfint! & eftersom att jag hade rosa fick jag ta Dyón tränset med de smalare tre-delade bettet för jag hade mitt röda pannband på de andra! Det funkade iaf bra!


ombytt och klar

Varenda plagg jag har på kroppen är nytvättat sen sådör en timme tillbaka så jag luktar sköljmedel! :D Hehe, ska iaf till stallet nu. Blir att rida igenom honom lite i paddocken och mjuka upp honom.

Vi hörs ikväll :)


Poppe 6/10

Red i paddocken och precis när vi kom ut så började det självklart regna. Som tur var hade jag ett riktigt gosigt ländtäcke på Poppe och tjockiströja på mig. I skritten var han helspänd, slängde i början en del med huvudet och skuttade till för det mesta. Ställde inga krav utan skrittade bara fram på lång tygel och började trava rätt tidigt för jag ville inte att han skulle bli kall heller. I traven spände han sig en del men började slappna av rätt bra efter ett tag och sökte sig ner i en lite längre och lägre form. Joggade runt lite och gick på lite volter, lite innanför spåret och flyttade lite för att mjuka upp honom i kroppen. Gick sedan över till skritten och jobbade ordentligt vilket funkade mycket bättre efter han blivit lite varm. Han gick fram till bettet och tog ett mycke bättre stöd.

Började sedan jogga honom igen ett litet tag och längde och kortade upp honom lite och checkade av bromsen med lite halvhalter och övergångar. Han trampade under sig bra och tog ett finfint stöd i bettet. Gick sedan över till galopp där han var lite för på. Men hellre det än att bromsen ligger i. Red verkligen bara med sits och skänkel och det gick bra tills min rygg började säga emot och då släppte jag ner honom mer i formen och stog lite upp. Joggade sedan av honom lång och låg i rätt bra tempo så han skulle jogga igenom hela kroppen, skrittade sedan av på vägen till stallet. Sen efter jag tagit av honom all utrustning så fick han på sig ett gosigt fleecetäcke och fick sin kvällsmat :)



Stallet

Eftersom vädret är urtråkigt blir det att åka bil till stallet idag. Ska åka om ett par minuter med Alice sen hämtar Steven oss. Vet inte riktigt vart vi ska rida men det är sånt man märker. Ska packa ner schabraken nu och dra sen. Vi hörs ikväll :)



Nobody knows me at all.

En rätt fin låt om jag får säga det själv: The Weepies – Nobody Knows Me At All


Byebye Kurt

Tog ut min superfina smiley idag då jag lekt med den för mycket vilket har lett till att den har åkt ner lite. Så jag tog ut den, ska låta det växa igen sen ska jag pierca igen. Får se om jag kanske väntar tills elaka tandis bestämt om jag ska få in skrot i munnen eller inte.  För isf får jag vänta yttligare lite till och ta när rälsen är inne. Den ska tas om iaf. Och även döpas om då igen ;)


Modehuset

Idag har jag spenderat all tid efter skolan på modehuset med min vapendragare och min bästa vän Alice. Hon skulle shoppa och hon hittade massor med fina saker. Vill ni veta vad får ni kika in på hennes blogg som finns bland bildlänkarna :) Jag köpte ett nagellack för att fixa klart min mobil som nu är superguldig och väldigt fin! Sen köpte jag ett ljusblått flätat läderarmband. Som wilma så fint sa "bästishalsband", fast dock är det lite kort för halsen men det sitter fint på min handled! Sen blev det en fin 12 mm vit töjning Alice köpte till mig i stan. Hittade lite på modehuset som jag vill testa och så, men det orkade jag inte nu för min plånbok säger att jag ska till gbg och liseberg i helgen så lönen får vänta tills dess ;)

Typ som den högra, fast mer än dubbelt så stor ;)


Pirat

Idag mår jag bättre. Min rygg gör inte lika ont och jag känner mig otroligt fräsch efter en lång dusch. Ska dra mig till skolan även fast ryggen kanske gör ont och jag egentligen bara vill ligga i min säng hela dagen igen.. Ska ladda min ipod nu med så jag kan lyssna på musik hela dagen och hoppas på att de peppar upp mig lite. Mår bättre samtidigt som jag är så sur och irriterad, har verkligen ingen jag vill eller kan prata med heller.

Såhär har jag spenderat de två senaste dagarna, i min säng med mitt piratöverkast.


And you are one of them..


Nytt

Nu hittade jag min mobilsladd iaf, så nu får ni se lite rätt dåliga bilder på schabraken och lindorna :) Köpte allt superbilligt av Jannike, hon säljer andra saker med. Kolla HÄR.

Svart schabrak med silvrig passpoal

Ljusbrunt schabrak med brun och guldig passpoal

Brun/beige vändpar padd

Sparar jag det BÄSTA till sist! Hihihi, ett set med rosa lindor! :'D Självklart är dom till Poppe och JA! Rosa är fint på valackar med ;)


Min vanliga otur?

Nu har jag tagit bilder på schabraken och lindorna med mobilen för jag orkade inte hämta systemkameran. Men nu när jag skulle lägga in bilderna hittar jag inte min mobilsladd. Jag använde den senast igår och nu är den puts väck? Har letat igenom mitt rum men jag hittar den inte. Den ligger säkert på ett ställe jag tyckte vad supersmart igår men nu har jag glömt det för de var så supersmart. Jag har tappat bort den otroligt många gånger och brukar hitta den ett par dagar efter på det mest korkade stället man kan hitta på.

Får antingen dra fram systemkameran eller leta mer efter sladden så ni får se bilder.

Insane

306413_282712491748750_100000300049979_1137947_1915597056_n_large

idiot

Du är en idiot & du har bevisat att jag aldrig någonsin kan lita på dig igen. Längtar tills jag flyttar så jag får komma bort från kalmar och idioterna här.

Favoritlåt

En av mina favoritlåtar är The Kooks – Naive, sjukt otroligt härlig och bra. Jag älskar den. Lyssna på den, de är värt de!

Nytt i hästgarderoben

Idag blev jag tre schabrak och ett set med lindor rikare. Ni får se bilder imorgon för jag orkar/kan inte gå ner och hämta kameran :) Ska utöka schabrakgarderoben yttligare när jag orkar pallra mig bort till hööks. Har lite olika saker jag ska kolla på. Men ja, det får ni se när jag köpt det.

Nu ska jag fortsätta kolla på Vampire Diaries i väntan på att nya himym ska komma ut.


Sängliggande

Ligger just nu i min säng som jag gjort hela förmiddagen med. Har otroligt ont i min rygg och har haft sen igårkväll.. Ska alldeles strax försöka resa mig och gå ner och hämta keso och en macka. Sen ska jag ligga kvar i sängen hela dagen och kolla på Vampire Diaries. Känns lite trist, men vad ska man göra?

keso<3<3<3


Poppe 2/10

Red ner till stubbåkern med Alice & Toy. Framskrittningen var att skritta dit sen började vi med att trava ett varv. Poppe var sjukt pigg och spänd och smyg-ökade hela tiden. Men han var fin. Gick i en fin form med bra påskjut bak! Men som sagt gick det lite för fort ibland men jag orkade inte tjafsa med honom om det så han fick trava på i ett rätt högt tempo med en del halvhalter för att checka av bromsen!

Hehehe, sen när vi skulle gå över till galopp så fick Poppe lite fnatt. Han vägrade först ta rätt galopp så istället studsade han runt, tog fel galopp, slängde med huvudet och lättade lite på frambenen. Men tillslut tog han rätt galopp och då jäklar lät han mig jobba. Fick sitta emot massor för han inte skulle sticka samtidigt som jag var tvungen att hålla stödet med benen för att han inte skulla sakta av. Plus att han ibland la sig i handen för att försöka sticka. Varvade iaf lite med att stå upp och sitta ner. Han var kanonfin ett litet kort tag och jag hade verkligen ingenting i handen mer än ett lätt stöd. Är nöjd med passet med tanke på att han bara gått rätt lätt igår och innan dess har han vilat sen i onsdags :)



:'(

Allt mitt arbete är förstört, ALLT! Kan inte sluta gråta :'(

Dusch

Ska ta en underbar lång dusch nu för att få bort all hästlukt och få musklerna att slappna av. Sjuke behövligt!! Galet underbar häst-dag idag! Bilder och text om ridpasset kommer senare :)

Suddig bild, men ponnyn är så sjukt söt! :')


Hemma & vänder

Har precis käkat kroppkakor och nu ska jag cykla till Alice sen drar vi till stallet :) Har för mig att vi skulle ut och galoppera med hästisarna! :D

Har sjukt goa bilder från idag när hästarna på jobbet hade fnatt! Men dom får ni senare ikväll :)



Himym♥

Himym är världens bästa serie! Helt klart. Den köttar alla andra serier utan att ens blinka. Jag har sett alla avsnitt som är ute fleraflera gånger och jag tröttnar aldrig. Åh, galet vad jag älskar denna serien. Hur awesome som helst!

& Barney, han är en gud.
Oh shit, det blev en del. Men alltså I JUST CAN'T GET ENOUGH!

Chill jobbdag?

Är inte minsta lilla trött men jag ska lägga mig och läsa nu iaf. Schemat flyttades fram 30 minuter men det spelar inte så stor roll. Har gott om tid att hinna med det jag ska på jobbet innan bussen går hem iaf. Brukar faktiskt rida tre hästar och köra en eller två under den tiden. Så jag räknar med att få en del dötid under tiden jag är där. Men jag ska ladda min ipod och ta med mig min bok :)



Morgondagens schema

Åker hemifrån tidigt och lär komma hem sent. Men jag klagar inte för jag tjänar pengar och jag får en hel hästdag. Sen lär jag sova gott på kvällen med! 

Jag borde gå och lägga mig nu men istället startar jag ett avsnitt av himym och slökollar på det tills jag är trött nog för att somna :)

hey you.

Tumblr_lm4hb4rc9u1qeamvwo1_400_large

Kvaliten förstörs

Jag önskar jag kunde visa er bilderna som dom ser ut på min dator. Blogg.se försämrar kvaliten otroligt mycket så det är inte ens kul att ladda upp bilder. Men visst, bjuder på de jag nyss tog från mitt fönster på mitt fina näs-träd. Ni vet ett såntdär träd man tog klistriga saker ifrån och satt på sin näsa när man var liten. Jag gjorde det alltid iaf :)

Som sagt, tänk er dessa bilder i bra kvalite. Rätt mysiga.

inser nu att det var dumt att ens ladda upp dom för dom ser bara tråkiga ut..

Sjukling

Vaknade i morse och kunde inte prata, är inte helt frisk än.. Ska inte till stallet idag heller men jag tror faktiskt jag ska dit imorgon! Ska jobba till cirkus tre-fyra, är hemma lite efter fem då skulle jag tro. Då kanske jag bara åker hem, käkar, byter om och cyklar till Poppe. Vet inte riktigt än. Får helt enkelt se hur jag mår imorgon! :) Saknar iaf lilla Poppe så det skulle vara skoj om jag hann/orkade åka upp.

Nu ska jag iaf spela lite wii eller kolla på Vampire Diaries, mysa ner mig med massa täcken i min sköna säng! Hoppas ni får en underbar dag, uppdateringen lär vara låg för jag har inget vettigt att uppdatera med :D



298893_10150401894095039_664535038_9824634_1775665814_n_large

RSS 2.0