Sjuk Teletubbie

Imorse när jag vaknade mådde jag rent åt helvete, alltså värre än när jag la mig då jag bara mådde rätt dåligt. Hade svårare att andas och kände mig febrig samtidigt som huvudet dunkade, näsan igentäppt, hostan var hemsk och hela kroppen matt. Valde att stanna kvar i sängen då jag troligtvis hade svimmat ifall jag försökt dra mig till skolan, antingen på vägen dit eller när jag väl var där. Och som ni förstår kändes det inte speciellt lockande! Istället låg jag kvar i sängen och somnade om efter cirkus två timmar sen sov jag till nästan ett då jag vaknade och inte kunde somna om igen.

Då gick jag upp och skuttade i min rosa onepiece som skär sig lite fint mot mitt väldigt röda hår. Sen gick jag ner till soffan och parkerade mig där med lite serier på tv och lite katter till sällskap. Där var jag parkerad tills min kära mamma kom hem då jag stoppade i mig diverse saker som ska göra mig frisk sen plockade jag ur diskmaskinen, fixade lite tvätt och gjorde en stört god kycklingsallad som alla i familjen tyckte om! Nu har jag parkerat mig i datastolen och ska alldeles strax kolla himym och sedan pll. Efter det ska jag krypa i säng och hålla tummarna för att vakna frisk imorgon! :)

Hahaha, älskar att jag precis fick er att läsa om min sjukdag!


28 Februari, 2012


Tumblr

http://weareallequallyfuckedup.tumblr.com/

30. Mitt mål med ridning

Har faktiskt inget speciellt mål. Lite saker jag vill göra med Poppe men inget stort eller vart jag vill komma :)



Sista dagarna av ledigheten

Tisdag: Hade konfaledartjosan så vi planerade lite om konfaresan i Maj sen runt fem-halv sex gick vi och käkade på Italia. Supermysigt! Och efter det så var jag ute på en promenad med Per, chillande nere vid havet som alltid och så.

Onsdag: På morgonen träffade jag Alice och William ett tag och gjorde lite stuff med Alice och dom andra två. Lite senare åkte jag och Alice till stallet och red ut och det har jag skrivit om. På kvällen var jag ute med Per och Lukas en runda innan jag kom hem, kollade på serier jag inte hunnit kolla på innan och sen kom jag som alltid i säng sent!

Torsdag: Sov rätt länge sen chillade jag i soffan tills Alice mamma kom och hämtade mig och vi åkte till stallet. Var där rätt så länge och när jag kom hem så käkade jag, duschade och kollade på film.

Fredag: Var uppe i stallet redan vid halv elva. Var hemma rätt tidigt och då chillade jag med Linn och Wilma, lagade lite mat och så. Sen drog  vi och handlade och bästa mamsen köpte hårfärg till mig! Färgade sedan håret när jag kom hem, käkade och sedan drog jag vidare bort till Edi. Först så väntade jag på att han skulle meka klart med moppen så vi satt i hans förråd ett tag och snackade innan vi drog ut på en lååååång promenad. Gick till honom lite innan tio och kom inte hem förrän nästan halv fem på natten.

Lördag: Sov länge och chillade sedan vid tvn och käkade lite innan jag drog på mig ridkläderna och åkte till stallet. Var där tills kanske halv åtta och då duschade jag, klädde på mig, torkade håret och drog sedan ut på en promenad med Per. Efter ett tag blev det lite kallt så då drog vi hem till mig och kollade på film. Sen drog han hem lite innan tre och jag chillade vid datan tills jag blev trött och då la jag mig och sov!

Söndag: Blev väckt av mamma runt halv två då de skulle dra till IKEA. Låg kvar i sängen till två och då gick jag upp och käkade frukost vid tvn. Chillade där till kanske fem? Käkade chokladdoppade jordgubbar och grillade marshmallows med Wilmis till barnprogram. Myspys! Fixade mig sedan lite snabbt innan jag drog till kyrkan där jag och sju andra chillade och kollade på två filmer. Kom hem runt halv elva och då slängde jag i mig lite mat, kollade lite på oskarsgalan och snackade med Linnis och nu sitter jag på mitt rum där jag suttit sen dess! Ska alldeles strax kolla lite Walking dead och bestämma mig ifall jag ska sova eller inte innan skoldagen imorgon!


i _ _ _ _ you


Swedes

Hahahahaha, kan det bli mer klockrent?!


29. Någon jag skulle riskera livet för

Helt klart min familj. Min mormor hade jag lätt kunnat byta med, alltså att jag dog och hon levde.



Poppe 25/1

Skrittade fram på grusvägen med Alice och Toy sen gick vi in till paddocken. Började med lite övergångar i skritt och trav för att gå igång baken och få honom lite uppmärksam på mig då han verkade lite tankspridd. Han började lyssna mer rätt fort och då joggade jag fram honom i traven och galoppen. Sen gjorde vi bara lite lätt arbete i alla gångarter där det bara gick ut på att han skulle jobba igenom kroppen. Mycket tempoväxlingar, övergångar, voltarbeten, innanför spåret och halter. Efter ett tag lyssnade han nästan helt på mig förrutom när han skulle kolla på skuggor men det gör han alltid!

Han trampade under sig fint och tog för sig i steget och gjorde allt jag bad honom om. Han fick gå i den lite lägre arbetsformen hela ridpasset och där trivs han riktigt bra. Då och då flöt han pyttepyttelite bakom lod när han tyckte det blev lite jobbigt. Samma sak som de två senaste dagarna så fick han rätt många skrittpauser och passet var inte speciellt långt. Avslutade med att jogga igenom honom i alla gångarter sen skrittade jag av med Alice och Toy på grusvägen.

Alice filmade lite så jag kan fixa till den om NI skulle tycka det var intressant. Känns lite dumt att sitta och klippa och fixa massa ifall ni inte bryr er alls om det! :) Annars har jag bara kvar den på datorn för min egen skull ;) Har även lite mobilbilder på sötaste som ni får när jag laddar in allt på datorn, men nu så får ni leva med gamla bilder. Ska också be någon fota någon dag nu snart så ni får nya bilder med.



Poppe 24/2

Paddocken hade kanonfint underlag och inte en endaste vattenpöl så jag passade på att trimma lite lätt och snabbt i pdn och tog sedan en kort runda ute. Skrittade fram i paddocken och joggade som vanligt igenom i trav och galopp efter skritten så han är helt uppvärmd när man väl börjar jobba. I skritten blev det mycket halvhalter, halter, böjda spår och sen flyttade jag lite för skänklen. Lät honom gå på i lite högre tempo för att skritta igenom hela kroppen och han trampade under sig och höjde ryggen och valde ännu en gång den lite lägre formen. 

I traven var det lite undertempo och stora volter och böja igenom lite och fortfarande i samma form, kortade dock lite då och då för att checka av att han går att korta upp. Han tog ut steget bra och ryggen höjdes finfint! Galoppen fick han gå i lite högre tempo men det blev lite samma arbete som i traven mest för att checka av att han var mjuk och fin, vilket han var. Red sedan ut och galopperade några vändor där de var torrt på det lilla fältet och han var superglad! Inga krav alls utan bara ut och röra på sig i det fina vädret och i solen. Han var superglad och när jag joggat av honom skrittade jag av länge och böjde igenom honom och han var mjuk och eftergiven.



Poppe 23/2

Red i pdn för underlaget var kanonfint(bara tre vattenpölar) och det började mörkna plus att de blåste lite och då brukar han spänna sig så mycket. Skrittade fram rätt länge sen började jag jogga honom lite lång och låg, checkade broms, gas och att han var relativt mjuk i sidorna vilket han var. Joggade sedan fram honom lite i galoppen och sen kortade jag upp tyglarna så jag fick fram ett stöd i tyglen ist för att den skulle hänga och dingla.

Han var kanonfin och mjuk i kroppen, höll ett bra och jämt tempo i alla gångarter och man kände verkligen hur mycket baken var med och ryggen höjdes. Han fick i den formen han ville hela ridpasset och till min glädje valde han den lite lägre där han jobbar som bäst och mest(hehe, arbetsnarkoman ;)). Tog sedan ett par skutt över två små kryss och ett räcke på 50-60? Lät honom göra allt och han skötte avstånden och trycket i galoppen bra. Han var toklycklig och gjorde ett litet glädjeskutt efter vi hoppat en gång. Avslutade sedan med att jogga honom i galoppen och böjde igenom honom och han var liksidig och mjuk i båda sidorna! :D Skrittade sedan av ner till vägen med Hanna och Totte. La även in mycket skrittpauser och det blev mest skrittarbete då han inte är såå igång! Tokfin var han iaf! 

Typ denna formen fast mycket mer bärighet och stadighet!! :D


28. Någon som älskar dig

Mina föräldrar. Dom måste liksom göra det.

Häng med en favoritgrabb!

Nu drar jag till en av mina favoritgrabbar och hänger lite. Har två ridpass att skriva om men de gör jag när jag kommer hem sen ikv/inatt. 



27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

Jag vill bara vara lycklig då. Tänker lite såhär:


26. Hur mina vänner beskriver mig

Carro: Hejsan! Jag fick frågan om jag kunde beskriva Majja på denna punkten och klart ställer jag upp.
Jag har känt henne i ca 5 år snart men det känns som att vi känt varande mycket längre, eller nästan som om vi vore syskon.. Nej inte sådär att vi säger att vi är systrar osv, för det är jättetöntigt när man kallar sig systrar.. Men det känns på riktigt som om vi vore syskon, eller släkt på något sätt, ibland så mycket att det är läskigt.
I alla fall, jag har inte träffat en mer ärligt och underbar person som Maja.

Vi har aldrig gått igenom den där fasen när man inte har något att prata om och det blir pinsamt tyst ni vet? Utan vi var bara sjukt bra vänner en dag. Hon är alltid ärlig, snäll och går ALDRIG bakom ryggen på någon. Är det något så säger hon det till personen och pratar med den istället för att snacka om andra med det. En sak som gjort att vi nog är där vi är idag, för dom gångerna vi bråkat har vi kunnat skrika av oss på varandra irl och inte hört från alla andra om ni fattar? Hon är inte alltid glad, men oftast haha. Med dom hon inte känner helt så är hon alltid glad, men eftersom jag nästan känner henne från topp till tå så kan hon säga allt till mig(hoppas jag) och därför sätter hon inte på sig en mask med mig.
Men annars är hon en glad, sprallig och GALEN person som man alltid kan skratta med eller gå till om man behöver prata. Man kan säga allt till henne och veta att det stannar där. Hon vet lixom i vilka lägen det ska stanna hos oss, och när det inte behöver göra det utan att man ens säger något. Hon är riktigt bra på att läsa av personer, och frågar direkt vad som hänt om något är fel, men tar såklart hänsyn till om man inte vill prata om det. Shit, detta var ett svårt uppdrag då jag blir helt känslosam när jag tänker på henne, (sitter här och smågråter).
Men som sagt, en sjukt underbar person, helt magisk. Tror ingen har något emot henne faktiskt, man kan inte tycka dåligt om henne det går bara inte.
(Lite bilder här under också, en av bilderna brukar jag inte visa, eller vill egentligen inte visa, men den kanske visar hur underbar en person kan vara?)



Alice G: Majja är den där typen som pratar högt på lektionerna brister ut i skratt mitt under en genomgång, hatar barn, kastar sockerbitar, matar Alexander med glass och aldrig går och lägger sig i tid. Men hon är även den som finns om man vill prata, vågar säga sin åsikt, någon man kan lite på, generös, positiv och åker till stallet på fredagar. För Majja är en sån person som man inte släpepr taget om när man väl lär känna henne<3

Ronja: Knasig, rolig, PRATAR MED STORA BOKSTÄVER, UNIK!

Alice J: lojal,omtänksam,flummig, brandbilig :D

Poppe 22/2

Skrittade ut en liten runda med Alice och Toy på täcket och med hacket. Poppe var pigg som tusan så det fick bli lite trav och galopp iaf bara för han så gärna ville det. Han var kanonfin och jobbade på bra och trampade under sig finfint i skritten. Kunde faktiskt sitta helt stilla på honom för han slappnade av helt och jobbade igenom med hela kroppen vilket han inte gjort annars när jag är barbacka.

Ska nog testa jogga honom i pdn på hacket igen och se om de funkar att variera med när jag bara joggar lite lätt. Sen ska jag börja rida barbacka mer för jag rider mycket bättre barbacka! :)




25. Någon jag träffar vardagligen

Träffar mina två äldre syskom dagligen!

Jag, Linn och Nils för lääääääääänge sen i mormor och morfars husbuss.


24. Mitt motto

Får bli ett citat istället för motto då jag inte har något riktigt motto som jag lever efter.

"Years from now, you will find that the things you held dear, were all trivial to the core. All of those silly little things you cared about meant nothing, and the naive quest for perfection was a giant fucking waste of time.
I wish you well on your pursuit of being."
-John Cornelius O'Callaghan V

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

såg nyss att jag råkat glömma publicera detta!

Haha, inser hur jäkla forever alone detta måste låta men min bästa vän är nog fasen min katt. Har haft henne i nio år och hon har aldrig svikit mig, snackat skit om mig, struntat i att lyssna eller något annat sånt  utan hon har ALLTID funnits där. Och från det att jag kommer hem följer hon efter mig som en svans och pratar med mig och vill bara upp i famnen. Är jag borta ett par dag skiner hon upp som en sol direkt när hon ser mig och blir helt till sig. Så ja, min katt är min bästa vän och jag älskar henne hur mycket som helst.



Fuck fake friends


Hur kan du..?

Hur kan du säga att allt inte är mitt fel när du inte ens vet vad som hänt?
Hur kan du säga att du förstår när du inte gått igenom precis allt jag gått igenom och går igenom?
Hur kan du säga att jag överdriver när du aldrig känt den smärtan jag känner varenda dag?
Hur kan du säga att du nästan förstår när jag aldrig ens öppnat mig för dig?
Hur kan du säga att du alltid finns där när du inte ens lyssnar när jag behöver prata?
Hur kan du säga att jag alltid borde vara mig själv vad som än händer när du dömer mig så fort jag försöker visa vem jag verkligen är?


Fredag, lördag, söndag och måndag

Fredag: Var först i skolan vilket var rätt chill. Gjorde ett prov som jag knappt pluggat alls på utan bara läst igenom sammanfattningen och det gick bra tror jag. Försökte slingra mig ur det genom att säga att "jag inte pluggat och är inte förberedd utan kommer bara faila" men då sa hon bara att jag kommer klara mig finfint iaf och att failar jag inte nu så blir hon sur för jag heeeeeeela tiden underskattar mig själv. Efter skolan så chillade jag hemma och städade av lite i hela huset. Runt typ nio drog jag ut en 1,5-2 timmars lång promenad med Per innan jag drog bort till Alice sen var det parkeringshäng med Alice, Moa, Markus och Louise. Chill och allt dedär. Kom hem runt halv två och satt sedan nere till halv 4 på natten med Stefan och tysken. Efter det satt jag vid tumblr ett tag innan jag kröp i säng.

Lördag: Sov rätt länge, käkade sedan frukost och kollade på lite hp. Sen runt lunchtid så drog vi på lite sightseeing. Typ runt slottet, visade arenan och sen till öland. typ. hehe. Vi käkade lite KROPPKAKOR (mumsigt va alice?). Sen så snackade vi väääldigt länge innan jag drog bort till Per där Tan, Emil, Kalle, Edi och Sofia var. Vi spelade lite, snackade sen tog vi en rätt så lång promenad och först lämnade vi av Sofia vid sin buss sen drog vi vidare till Kalle och Emils busstation där vi snackade i nästan en timme innan deras buss kom och jag, Per, Tan och Edi drog oss, Edi hem till sig och vi andra tre hem till mig. Jag käkade lite, sen spelade vi wii, på ipaden och Tan och Per var lite med Sacke och Johan. Sen gick jag, Per och Tan en runda innan jag drog hem till mig, kollade runt lite på tumblr sen dök jag ner i sängen.

Söndag: Sov rätt länge, var i stallet och red. Kom hem, käkade och duschade och sen fick jag stressa lite för sen kom Per och hans pappa och hämtade mig. Drog till Lasergamebanan och körde lasergame med KU. Var skitskoj! Sedan gick jag och Per till spelefanten och fick skjuts hem från Stefan. Jag hade ont i benen som jag sen i fredags och ryggen började göra ont. Efter ett tag hade jag så ont så jag knappt kunde resa mig utan rullade/kröp fram ist XD Satte mig vid datorn och kollade serier och pratade med en väldigt underbar person till typ 5-6. 

Måndag: Sov till typ elva men kravlade mig inte ur sängen förrän runt två då jag gick upp och åt frukost vid tvn. Satt där parkerad till typ halv fem då mamsen äntligen kom hem från stockholm. Skuttade genast i onepiecen jag fick av henne. Hehe, ser ut som en teletubbie med hästb*lle. Nu sitter jag vid datorn och har kollat på fler serier och sånt för min ryggvärk har inte släppt riktigt än men är påväg bort! Ska starta en film typ nu sen ska jag försöka sova. 

bilder från min tuuuumblr.

Poppe 19/2

Red ut med Alice till fårhagen och ponnyn var peppad och glad. På vägen dit så skuttade vi över lite snövallar och han galopperade igenom djup snö och var supernöjd. Han hade riktigt bra tryck i galoppen och tog i som tusan. När vi kom till fårhagen joggade jag honom lite på en volt och han jobbade på superbra och gick i en fin form hela tiden. Var verkligen superpositiv till arbete och gjorde allt jag bad om och lite till.

Efter ett litet tag tog jag en backe med Alice och Toy före och Poppe blev genast SUPERTAGGAD men han höll sig rätt bra på mattan så jag släppte honom och lät honom ta den i sin takt. Red väl en eller två backar till innan jag joggade honom lite till uppe på volten och han gick lika kanonfint då. Lyssnade bra på hjälperna, tog förhållningarna och tog ut steget. På vägen tillbaka skuttade vi över vallarna och båda ponnierna taggade på som tusan och när jag skulle låta Alice och Toy gå före studsade Poppe på stället (a). (hehe låter som vi red superlänge men sammanlagt blev det väl kanske 10-15 minuters lätt arbete och resten skritt, dock hade Poppe gärna dubblat tiden då han älskade att få jobba lite ordentligt igen)

Var så sjukt nöjd med honom och jag ska se om jag kan fixa lite nya ridbilder på honom som gör honom mer rättvisa då han är myyycket finare i ridningen nu! :D
Bild från början av feb..


23. Hoppning eller dressyr?

Dressyren är grunden till allt och utan dressyren funkar inte hoppningen.



Trappan!

Har trillat i vår trappa så många gånger att jag inte ens kan räkna på fingrarna längre!

What's wrong?

  • Mom: What's wrong?
  • My mind: I used to do so well in school but I'm not anymore.
My mind: The people I call friends, aren't my actual friends.
My mind: I'm constantly feeling alone.
My mind: I'm starting to look at myself different.
My mind: Nothing feels the same anymore.
My mind: I feel like I'm going to fail at anything I try to do.
My mind: I feel like no one cares bout me.
My mind: I just wanna sleep all day and never wake up.
Me: Oh nothing I'm fine.

22. Någon jag vill träffa igen

Den jag helst av allt vill träffa och sedan spendera varenda dag med är min mormor. Saknar henne så oerhört mycket..



21. Någon jag vill träffa

Tar en annan på denna punkten och då måste de bli Filur.



20. Något jag vill göra

Träffa Anisette igen.



Radio - check.

Lämnade min mobil uppe på rummet så när jag kom upp såg jag att jag hade ett missat samtal och hade fått ett meddelande på eurovoice. Jag lyssnade på meddelandet och det var från en Johanna på Sveriges Radio P4, hon sa att hon mailat så jag kikade in på mailen och läste vad det handlade om sen ringde jag upp henne. Cirkus en timme efter var jag med i radio. Var med i programmat Karlavagnen där ämnet var "Ensamvarg eller ett flockdjur - vad är du?".  Lovar att publicera det här när de kommer ut så ni kan få ta del av det!

Anledningen att hon ringde mig och bad mig vara med var för hon läst detta inlägget. Tyckte det var väldigt skoj för dom hade ansträngt sig för att få tag på mig och jag fick bara massa possitiva kommentarer, vilket jag verkligen behöver nu!

Nu ska jag faktiskt plugga det sista inför imorgon i sällskap av massor av kaffe och bra musik.


Biter ihop tills käkarna går sönder

Är så sjukt nära på att bryta ihop totalt, gå in i väggen, gråta tills tårarna tar slut och skrika tills rösten försvinner. Men som vanligt så "måste man bita ihop". Är så fucking trött på det och alla som inte förstår. Hatar när folk säger "det kunde varit sämre" eller "tänk på dom som har det värre än dig". DET KUNDE VARIT BÄTTRE OCH FOLK HAR DET BÄTTRE ÄN MIG.



Rhasta

Hittade denna bilden på vackraste i mammas logg, så otroligt jäkla vacker min "lilla" pojk har blivit♥


18. En bild jag aldrig publicerat förut


För lite sömn

Sömn senaste dygnen:
Söndag-måndag: 0 timmar
Måndag-tisdag: 2-3 timmar
Tisdag-onsdag: cirkus 6,5 timmar (dvs ifall jag går och lägger mig NU och somnar direkt, vilket jag inte kommer göra utan jag lär ligga och vrida och vända på mig länge innan jag somnar..)

Hehe, jag hade ställt om mitt dygn perfekt och höll det så ett tag tills förrförra helgen när en viss person lyckades rubba det totalt och höll mig vaken till fem med söta ord och sånt. Men ja, får skylle mig själv lite med. Men mitt mål är att försöka ställa tillbaka dygnet nästa vecka då vi är lediga. 

Men nu ska jag krypa i säng och bjuder på några bilder på sötaste som jag pratade med i telefon i måndags!


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

New Playlist - min spellista jag nästan alltid lyssnar på. Där ligger de låtarna som jag lyssnar på oavsett humör!

upd: Give me love like never before - den lyssnar jag på nu och den är under uppbyggnad!

Define you


Tumblr


16. En bild som gör dig lycklig

Efter allt slit med denna ponnyn var det underbart att nå toppen. Att verkligen känna att alla hinder släpper och ingenting längre står i vägen. Sen var detta ridpasset underbart på alla sätt och vis. Första gången jag någonsin red Anisette i bara grimma och det gick hur bra som helst, inga problem och vi dansade verkligen. Sen gör denna bilden mig också lycklig för då fanns fortfarande mormor, även fast hon låg på sjukhuset så fanns hon där..


The briefness of our time together

http://makemestfu.net/

Give me love like never before

Ed Sheeran – Give Me Love

Otroligt bra låt och lyckan när den var med i TVD var inte liten alltså!


This is for you.


http://www.staypositive.me/

I wasn't THAT drunk


I can't begin to explain

The Naked And Famous – All Of This
Har ni någonsin träffat en person kan få er sådär otroligt lycklig?
Ni vet, alla bitar faller på plats sekunden man pratar med honom eller tänker på honom? Jag har träffat den personen och han gör mig så förbannat lycklig. Han kan få ett leende på mina läppar genom att bara skriva hej och om jag tänker på honom kan jag inte sluta le.

Nu sitter jag invirad i ett täcke med peppmusik på lite för hög volym i hörlurarna. Otroligt taggad på precis allt och jag njuter som bara den och hoppas det håller längre denna gången. Är verkligen glad att jag kan sitta uppe en natt utan att det betyder att jag sitter och storlipar åt ingenting i min säng. Men nu på tal om sängen ska jag faktiskt lägga mig, läsa ett kapitel i min otroligt underbara bok, skriva i min älskade dagbok, lyssna på min sovmusik och fortsätta le.



Komplicerad

Att försöka läsa av mig är som att försöka läsa en bok där sidorna inte längre är i ordning och sidnummrena är borta. Samtidigt som en del sidor är urrivna och gömda, kanske bortglömda. Med andra ord så är jag otroligt komplicerad. Jag är intstängd i mig själv och jag har aldrig öppnat mig helt för någon. Jag går inte att läsa av som baksidan på en bok, jag går inte att läsa av alls. Men jag trivs, jag trivs med att vara så otroligt komplicerad och instängd för trots allt är det ett val jag gjort själv.


14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Stallet: Mockar, fixar mat, rider oftast.
Vardag: Sover, borstar tänderna, duschar, äter.



Favoritgrabbarna & Viggo-film

Var ute en runda på en timme med grabbarna och vi snackade på som bara en och de var verkligen supertrevligt! Edi drog hem till sig runt halv ett och då drog jag och Per hem till mig och kollade på film, drack o'boy och käkade godis. Kom hem för kanske en halvtimme sen då jag gick med honom halvvägs hem(vilket är typ 1-2 minuters promenad då vi bor supernära!). Har hittat en ny kanal på yt som fått mig skratta tills jag nästan gråter så har kollat igenom deras 10 klipp och nu ska jag alldeles strax krypa till kojs efter att ha kollat igenom tumblr en snabbis!

Imorgon står det inget på schemat mer än kanske skridskor på kvällen med Stefan och Wilma ifall jag orkar. Annars ska jag bara vila upp mig och kolla på film antar jag!


Kvällspromenad

Nu ska jag ut på promenad med mina favoritgrabbar! Har VÄLDIGT många lager med kläder på mig och ännu fler ska på innan jag går ut i kylan. Är tillbaka om någon timme eller så :)

Sådär mycket snö är det på förrådstaket man ser från mitt fönster! (usch)


Barnslig humor

Jag har verkligen barsnlig humor men jag skrattar hellre åt ALLT än inget. HAHAHAHAHAHA!


MAVCLMASCaMCKjAMNSckj

JAG VILL HA DENDÄR APAN NUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!


13. Min högsta dröm

Ha en gård och ett litet stall där Anisette och Dattan går som pensionärer och ha en till häst som jag tränar och tävlar på.



The Maine - Jenny (Live Acoustic Music Video)

Får världens rysnigar av detta. Har lyssnat på den tre gånger och ska lyssna en gång till innan jag kryper i säng! (och neej, jag har inte lagt mig än för jag har pratat i telefon med en väldigt fin person)


Uhhhh, så fint!

Idag har jag städat mitt rum, med feber och världens huvudvärk. Blev helt dödstrött efter och det kändes som jag sprungit tre dagar i streck. Alldeles nyss skrattade jag tills jag grät på min systers rum sen fick jag ett winerbröd och nu ska jag bara vänta på att en kisse ska flytta in på mitt rum sen ska jag DYKA ner i sängen och så. Stannar nog hemma imorgon också för att verkligen bli frisk, för just nu känner jag mig som en zombie..

Tror inte ni förstår hur otroligt frustrerande det är att vara jag just nu. Är inte superdupersjuk men är så jäkla hängig och jag blir verkligen trött av allt, som tex att gå i trappan. Sen snurrar huvudet hela tiden så jag orkar knappt resa mig ur sängen utan har legat nerbäddad där nästan hela dagen.

Ne, nu måste jag krypa i säng och hoppas på att jag piggnat till när jag vaknar imorgon :)


Enda sanna glädjen =

SKADEGLÄDJEN!

Klockren förklaring

Kikade in på alla bloggar jag läser/slöläser och såg att Alice skrivit de vi sa i söndags. Alltså en förklaring på hur man får rida Poppe "Han får man liksom sätta ett mål på och säga jag ska försöka göra detta idag. Nästan som ett sto, Man måste skicka in en ansökan och få det beviljat först(fast man har tio advokater på sin sida)."

Om man bara kollar på när jag rider Poppe så ser det nog inte så svårt ut, tror ärligt talat det ser rätt lätt ut att få honom att gå där han går. Men tro mig, det är det inte! Här snackar vi om att få göra pyttesmå förändringar precis i rätt sekund och gör man fel som ryttare så blir han frustrerad och vet inte vad han ska ta sig till för han tror att han gjort fel. Men samtidigt som man måste vara så otroligt försiktig med Poppe är han inte svår, han är mest komplicerad. Med mig vet han vad han ska göra och jobbar alltid i en bra och ärlig form förutom när han blir lite för pigg och på överallt och ingenstans humör. Men det är när man ska göra nya saker som man måste vara så otroligt försiktig och noga, alltså saker som innehåller mycket förändringar.

Trots allt detta är det en otrolig ponny om man kommer på hans sida och man förstår varandra. Sen har han kapacitet, det gäller bara att få fram det på rätt sätt!


12. Min favoritgren

Hoppning.



.


Trött på allt.

Måste bara få skriva av mig lite..

- Är jävligt trött på att vara sjuk hela tiden. Jävligt förbannad på att min hosta inte släppt än utan kommer tillbaka och hindrar mig från att somna om ifall jag vaknar mitt under natten även fast jag tagit hostmedicin på kvällen! Hatar att vara sjuk för jag har ingen jävla tid till att vara hemma. Sen fryser jag heeela tiden när jag är sjuk så även fast jag har FYRA täcken och elementet på fullt dygnet runt så ligger jag och skakar innan jag ska sova.

- Är hur trött som helst på detta äckliga väder. Svinkallt och för mycket snö. Hade tre par tights på mig igår och FRÖS!

- Är trött på folk som säger att dom saknar en och inte gör ett piss åt det!

- Är trött på folk som kallar sig vänner och sekunden man behöver dom skiter dom fullständigt i en. Speciellt när man funnits för dom hela fucking tiden men när man själv behöver dom minsta lilla så skiter dom i det och istället för att peppa upp en trycker dom ner en.

- Är trött på folk som tror att dom känner en efter att ha träffat mig EN gång. Ni känner INTE mig och ni har fan ingen rätt att döma mig.

- Är trött på folk som låtsas bry sig.

- Är trött på folk som snackar skit och sprider rykten. Vill du ha något sagt KONFRONTERA personen och snacka inte skit. Det blir fan bara värre i slutet. Och har ni snackat skit om någon ska ni fan stå för det och säga det efter. Annars är ni bara falska idioter - och såna hatar jag.

- Är trött på skolan och allt som har med skolan att göra förutom mina vänner där. Orkar inte alla jävla inlämningar, arbeten och prov vi har. Så jävla trött på det.

- Är trött på folk som är idioter mot alla i sin omgivning och tror att det är okej. Så otroligt jobbigt när det finns såna i ens omgivning och jag blir så otroligt irriterad.

- Är trött på hästmänniskor. Alla som tror dom kan mer än alla andra fast dom egentligen inte ens kan det. Och dom som ALDRIG kan ta tips och lyssna på råd utan de kan göra allt bäst själva.

- Är trött på människor som inte kan stå för vad dom tycker och som har samma åsikt som alla andra. Alltså de som ändrar sin åsikt när de hör vad någon annan tycker.

- Är trött på folk som inte vet ett piss om sitt sk. favoritband eller säger att de älskar band när det inte ens vet vad fucking bandmedlemmarna heter. Eller typ, när dom hört EN låt och säger att det är deras favoritband!


Sådär, nu är klagandet klart för idag. Hoppas ni har en grym dag för de har inte jag!!

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Lyssnade mycket på denna låten innan Anisette åkte. Kan fortfarande börja gråta när jag hör den..


Matsalen

Idag på idrotten skulle vi ta en promenad till matsalen och ta en bild. Hehe, tror inte vår vikare visste att matsalen ligger sådär 10 meter från skolan. 

Snodde bilden från Elin och däääär har ni mitt väldigt röda hår! :D

10. 10 saker du inte visste om mig

jag...
1. är otroligt rädd för att släppa in människor, har supersvårt att lita på andra.
2. önskar att jag aldrig börjat hålla på med hästar.
3. hatar när folk inte lyssnar när man försöker säga något, så otroligt respektlöst.
4. tycker ingen är värd att lita på förrän den bevisar det.
5. är deprimerad pga olika anledningar.
6. älskar ensamheten otroligt mycket.
7. tycker inte om att sova över hos andra utan min säng är de bästa som finns. (sängen här eller i malmö.)
8. trivs inte i Kalmar längre utan SKA flytta till skåne och troligtvis blir det att jag gör det till sommaren efter jag slutar skolan här.
9. är väldigt duktig på att ge råd till andra men oftast lyssnar jag inte på dom själv.
10. HATAR att bli jämförd med andra och dömd av andra.



Lite annorlunda men alldeles perfekt.

Jag måste bara säga en sak - jag älskar min familj oerhört mycket. Vi är en sån himla go blandning av otroligt olika personligheter och även fast vi är så himla olika passar vi så bra. Man behöver verkligen inte ändra sig minsta lilla för att passa in utan man kan vara hur störd som helst och passar in alldeles utmärkt. Sen får min familj mig alltid att skratta för alla bjuder på sig själva hela tiden. Goaste familjen som finns helt enkelt!

Lista

Eftersom jag läser Elwiras blogg (som för övrigt är en av de bästa och ärligaste jag vet(fast jag vet att även fast jag länkade den vid hennes namn kommer ni inte kolla in den för många av er kollar aldrig in saker jag vill att ni ska kolla in.*suck*)) så gör jag denna, för hon skrev de! :D

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag var världens envisaste och jävligaste unge, samtidigt som jag var otroligt charmig så alla älskade mig iaf. Så antar att jag gick folk på nerverna och gjorde mina elaka hyss samtidigt som jag kom undan med allt!
2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Var med Suppan
3) FEM SNACKS DU GILLAR?
choklad, chips, ostbågar, cheeseballs, kesella (bara för jag inte kommer på någon annat..hehe)
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
bitch please, kan typ 100 miljoner låttexter. 
5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
1.  jag skulle investera grymt bra och tjäna meeeeeer pengar. 2. skulle se till så att min familj, släkt och mina vänner har det bra. 3. jag skulle flytta LÅNGT härifrån. 4. skulle skänka pengar till välgörenhet. 5. leva livet och göra VAD JAG VILL.
6) FEM DÅLIGA VANOR:
1. drar av naglarna. 2. sover vid fel tider och på tok för lite. 3. busar (hehe, alice you get it!). 4. dricker för mycket vatten (vilket gör att jag får typ salt och mineralbrist eller nått). 5. stressar, även fast jag inte har något att vara stressad över.
7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
lyssna på musik, kolla på film, hänga på tumblr, umgås med vänner och ta låååånga promenader
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
onepice offentligt, utsvängda jeans, kortkorta shorts som visar hela jävla röven, nätlinne och chinos.
9) FEM FAVORITLEKSAKER:
spotify, ipaden, datorn, mobil, tumblr.
10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
dom som pallar.

bild på finaste då jag inte orkar leta efter passande bild.


Everybody Hurts

Där lärde jag mig gilla Everybody hurts
Jag lärde mig vad lurad betyder och hur ont det gör
Jag lärde mig att änglar bara finns i snö
Där lärde mig att gilla ”Everybody Hurts”
Markus Krunegård – Everybody Hurts

Där lärde jag mig gilla Everybody hurts
Jag lärde mig vad lurad betyder och hur ont det gör
Jag lärde mig att änglar bara finns i snö
Där lärde mig att gilla ”Everybody Hurts”

Känslan när man lyssnar på en artist eller ett band man inte hört på länge är oslagbar. Lyckan är nästan oslagbar och jag känner mig precis som hemma. Åh, detta behövdes en kväll som denna. Nu är det Markus på hög volym som gäller de 40 minuter innan jag ska sova. Och lite snack med finfina människor jag tycker väldigt mycket om.

Forever Alone



Detta meddelandet har gjort så jag fått tolv sms där de står "forever alone".

detta från min pappa:


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

I hästsporten måste jag nog säga Roffe som alla andra. Skulle vara grymt att vara honom för en dag!


bildkälla: http://www.ystadsallehanda.se

Lata kissekatter

Tog lite bilder på katterna när dom söndagslatade sig!

Sheldon

Leonard
Bruce
Cutie

Coco


Cutie, Coco & Leonard


Poppe 5/2

Skrittade som sagt först ut med Alice och Toy ner till fårhagen. Travade och galopperade lite där och ponnyn var väldigt fin och mjuk men pigg och lite överallt och ingenstans. Så jag lät honom bara gå på en volt och krävde inget av honom men han jobbade på bra iaf och tyckte det var superskoj att jobba lite! Sedan skrittade vi tillbaka och jag valde att rida lite till nere i stora hagen för Poppe tyckte det var så himla skoj och han hade väldigt mycket energi kvar. 

Krävde lite mer av honom och han lyssnade verkligen superbra på precis allting och gjorde allt med glädje. Blev mycket tempoväxlingar, övergångar och flyttade honom lite för skänklen. Lät honom ha längre tyglar hela passet och han gick i en väldigt stadig form iaf! Sen överböjde jag honom lite i alla gångarter och han böjde igenom kanonfint och var mjuk och följsam för hjälperna. Skrittade sedan runt hagen som avskrittning och han var fortfarande pigg och superglad.

Älskar verkligen ridpass som dessa när allt verkligen faller på plats och ponnyn visar hur fin han verkligen är. Var sjukt lycklig och så jäkla stolt över honom. Detta ridpasset behövdes sen dedär skitpasset vi hade för sådär en månad sen, de har nämligen suttit lite fast i huvudet för då gick allt rent åt helvete! Så yes, jag är vääldigt nöjd :)

haha, på dessa bilder som Alice tog kan ni se att jag fick packa på mig massor av kläder och poppe fick ha två ländtäcken för de var verkligen kallt!

Varma kläder och kallt stall

Har klätt på mig VÄLDIGT många lager med kläder och när jag klär på mig de sista lär jag se ut som en michellingubbe. Men vad gör man inte för att hålla sig varm i denna hemska kyla? Poppe ska få gå rätt lätt då han inte är så igång så först skrittar jag ut med Alice och Toy sen går jag ner i stora hagen och jobbar honom mer i skritten, tar galopp och sen travar av honom. Känner jag ponnyn rätt lär han vara tokpigg och glad men jag hoppas han håller sig på marken! :D

Ska pussa sönder gosetosen <3


8. Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla är nog att gå omkull i terräng, sett så sjuka klipp på saker som händer och de skrämmer verkligen mig.



4 februari


http://www.staypositive.me/

Goosebumps

Den finasten rösten som finns och världens bästa band.


7. En sak som aldrig får hända!

Att jag får mer problem med ryggen och MÅSTE sluta rida. Fine att jag kanske får problem med att gå när jag blir äldre, de kan jag leva med.

Nattuhumor

HAHAHAHAHAHAHAHA!


Skola, serier och pulkaåkande

Försov mig lite idag och blev väckt ett kort tag innan jag skulle åka till skolan. Men kom sådär 30 minuter för sent och det var inte heller något viktigt jag missade så det var okej. Skolan gick snabbt och det var rätt lugna lektioner, vilket är otroligt skönt en fredag när man är trött! När jag kom hem från skolan skottade jag för det har snöat som bara den. Sen gick jag direkt in och kollade på nya Vampire Diaries, Secret Circle och Big Bang Theory. Alltså en del seriekollande!

Efter det gjorde jag käk till mig och Nils sen drog jag på mig fleeera lager kläder för att åka pulka med Alice. Var kallt som bara den men rätt skoj! Sen skjutsade jag hem henne och efter det har jag duschat och resten av tiden har jag spenderat vid datorn. Ska alldeles strax krypa ner i sängen för jag är verkligen supertrött och imorgon står skridskoåkning på schemat. Nu börjar ögonlocken bli väldigt tunga så jag ska passa på att lägga mig innan jag piggnar till!

Till er alla som inte kollar på de serier jag nämnde - BÖRJA KOLLA NUUU!


Malmö

Alla ni som oroar er över att jag ska flytta ner till skåne efter sommaren borde läsa DETTA, eller ja, alla ni som tror på detta bullshit om att Malmö är sååå hemskt borde de.

Malmö är staden jag trivs bäst i och känner mig verkligen hur trygg som helst och har alltid gjort under de åren jag varit där. Vilket är många då pappa bott där länge!


But I'm dying inside.

För er alla som hatar deppinlägg - BLÄDDRA BORT. Ni andra som vill veta hur jag verkligen mår nu kan läsa vidare, men jag kan inte lova att ni har kvar samma bild av mig. Så ni som vill fortsätta tro att jag är  lycklig och mår bra hela tiden borde bläddra vidare.

Har på senaste tiden fått höra "du verkar lite nere", fått höra det från nära vänner, kompisar och lärare. Som svar på det alla sagt - JA! Jag är nere och inte bara lite. Men anledningen att många inte vet det, varken ni som läser bloggen eller mina riktigt nära vänner är för att jag spelar bra. Jag försöker bita ihop och låtsas må bra hela tiden för jag orkar inte alla frågar och jag hatar att visa mig svag. Jag hatar att öppna mig för människor och det har jag alltid gjort. Och känner jag mig själv rätt lär jag tveka minst tjugo gånger innan jag publicerar detta och jag kanske tar bort det efter ett tag, men jag vill iaf skriva det just nu..

Det finns hur många anledningar som helst att jag mår som jag mår, flera av dom vet ingen annan än jag något om och vissa andra vet väldigt få i min omgivning om, kanske sådär tre-fyra personer jag verkligen kan prata med. Annars håller jag de mesta för mig själv och visar nästan aldrig om jag mår dåligt. Jag spelar glad och låtsas att allt är bra och självklart är det bra ibland, men oftast skrattar jag bara bort saker som gör oerhört ont och ord som sårar för jag orkar inte visa mig svag. Jag gör som alla säger och biter ihop trots all j*vla skit jag får ta varje dag. Men jag antar att det börjar spricka nu. För saker börjar verkligen leta sig in i mina tankar och jag börjar släppa garden mer och mer. Det är därför folk märker skillnad på mig, för jag börjar visa vad jag verkligen känner och visar att jag faktiskt tar åt mig av vad folk säger. Vilket faktiskt ingen förstår att jag gör. Men tro mig, jag har mina svaga punkter och dom vet ingen om, men de punkterna är otroligt känsliga.

Vill bara göra klart för er alla att jag verkligen inte skrev detta inlägget för att få uppmärktsamhet! Jag vill bara reda ut en del saker och frågor. Men ah, vill ni fråga vad som pågår får ni självklart det, dock får ni respektera att jag kanske inte vill eller orkar prata om det, för det är väldigt mycket som händer just nu och jag orkar inte allt. Börjar bli jobbigare för varje dag som går att hålla masken. Menar inte heller att allt i mitt liv är kasst, för det är det inte. Finns en del bra saker i mitt liv, tex mina vänner och dendär lite extra speciella som jag aldrig vill förlora.



How will you be remebered?


6. Alla hästar i stallet

Poppe

Monne
Toy
Totte (bild lånad från alice)
Ture (bild lånad från alice)
image description
Avanti (bild lånad från alice)
Poppie (bild lånad från alice)
Pralino (bild lånad från kanella)

Lite sovmorgon

Igår la jag mig på tok för sent så jag somnade en stund efter tolv  och efter jag ställt om dygnet så funkar inte det, ska helst vara i säng runt tio. Detta resulterade i att jag råkade somna om när mamma och Stefan åkte till jobbet och vaknade inte förrän efter elva. Och eftersom jag mådde dåligt då kändes det onödigt att dra till skolan för att vara med på en lektion. Mitt huvud dunkar och har gjort nonstop sen i söndags, har feber till och från, är förkyld och börjar få tillbaka min hosta igen.

Alltså valde jag att stanna hemma idag och försöka vila upp mig och bli frisk. Men det kan jag tydligen bara glömma, mår fortfarande skitdåligt så ska bara spara allt jag skrivit sen ska jag ta lite hostmedicin och en huvudvärkstablett så jag kan få ordentligt med sömn sen hoppas jag att jag vaknar utvilad och friskare imorgon för jag orkar inte vara sjuk längre!




Francisco Lachowski

Haha, älskar verkligen hur töntig och flamsig han är. Sen är han otroligt snygg.


5. Favoritbilder jag tagit

Några favoritbilder jag tagit är helt klart de jag tog på Fanny sommaren -11 i hagen. Det var kanonfint ljus! Dock är kvaliten inte alls så bra här på bloggen vilket är väldigt synd :/



RSS 2.0