4. Det här är jag bra på

Jag är väldigt duktig på att rida pigga och heta hästar för jag håller mig hela tiden lugn och blir inte rädd när en häst sticker och man nästan tappar kontrollen. Sen är jag duktig på att anpassa mig efter vilken häst jag rider. Är också duktig på att rida bångstyriga och stimmiga hästar, tycker mest det är skoj! :)



ännu tröttare och trasigare

sen har jag världens huvudvärk. och jag sa att jag skulle gå och lägga mig för 1,5 timme sen så nu ska jag det.


@ myyy tumblr

3. Det här behöver jag träna mer på

Finns mycket småsaker jag behöver träna på, men de två sakerna jag behöver träna mest på är att stänga handen så jag inte släpper tyglen hela tiden och att räta på mig och kolla upp. Dock är det andra otroligt svårt för mig då det hugger till i ryggen varje gång jag rätar på mig och kommer ner i sadlen ordentligt.


2. När & varför jag började rida

Jag började rida på ridskola när jag var tre år, dock satt jag på en häst första gången när jag var 6 månader. Började rida för jag tjatade massor och min mamma som hade hästar när hon var lite lät mig och min syster börja på en litenliten ponnyridskola strax utanför stan.

Fick sedan lilla Filur när jag var fyra, en galet envis och busig ponny med ett hjärta utav guld. Tokfin ponny jag hade i sju hela år innan vi tyvärr var tvunga att ta bort honom.


1. En bild på favorithästen

Min favorithäst kommer alltid vara Anisette. En ponny jag klickade med och den mest perfekta ponnyn som finns i mina ögon. Hon kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och jag saknar henne fortfarande.



En såndär lista

Kör på en sånhär lista nu när inspirationen ligger på botten.

1. En bild på favorithästen

2. När & varför jag började rida

3. Det här behöver jag träna mer på

4. Det här är jag bra på

5. Favoritbilder jag tagit

6. Alla hästar i stallet

7. En sak som aldrig får hända!

8. Min största rädsla inom ridsporten

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

10. 10 saker du inte visste om mig

11. En låt som påminner om en häst du älskar

12. Min favoritgren

13. Min högsta dröm

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

16. En bild som gör dig lycklig

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

18. En bild jag aldrig publicerat förut

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

20. Något jag vill göra

21. Någon jag vill träffa

22. Någon jag vill träffa igen

23. Hoppning eller dressyr?

24. Mitt motto

25. Någon jag träffar vardagligen

26. Hur mina vänner beskriver mig

27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

28. Någon som älskar dig

29. Någon jag skulle riskera livet för

30. Mitt mål med ridning


God Jul

De låg tre kuvert på min bänk och jag visste inte vad det var i något av dom så jag kollade igenom dom och till min stora lycka innehöll ett av dom ett julkort med pengar i. Fick det på julafton och när jag tog upp julklapparna och allt på rummet la jag det bara bland alla böcker och allt annat skit som ligger där. Är rätt nöjd nu!



Lockar

Hehe, lovade Alice att ta bild på mitt hår när det var "naturligt". Alltså lockarna jag får efter jag duschat om jag tar ut de ur handduken innan det är torrt och låter det lufttorka. Och jag är väääldigt medveten om att jag har sådär 4 olika färger i mitt hår med det ska bli RÖTT så fort jag får tid.



Lite bättre och lite sämre

Jag känner mig nästan bättre, men jag antar att det är för jag vant mig vid att vara såhär sjuk. För egentligen så blir jag bara sjukare.. Har ont i hela kroppen, mitt huvud dunkar mer och mer för varje sekund som går, febern stiger och sjuker och sen finns allt annat som nysningarna, den svullna  och ömma halsen, snoriga nästan, början på en ögoninflammation och lite till.

Har legat i soffan från 07:30 till 16:40, självklart har jag gjort saker däremellan men mestadelen av tiden spenderades nerbäddad med flera katter runt om mig och på mig. Har kollat på barnprogram ännu en gång och till min väääldigt stora lycka var det först dubbla avsnitt av Pingvinerna från Madagaskar och sedan dubbelt med Svampbob efter det. Sen har det varit Chuck två gånger, Greys Anatomy och sedan lite olika filmer. 

Stefan jobbade hemifrån idag då han varit sjuk innan så Nils som praktiserar hos honom var självklart också hemma och spelade som vanligt. Pratade lite med dom båda när de gick förbi mig då de var påväg till köket för påfyllning av kaffe, vatten eller cola. Jag själv drack bara massor av te med honung i för att försöka bota min ömma hals men har inte lyckats än.

Nu ska jag krypa i säng och ännu en gång hålla tummarna för att vakna upp frisk. Tyvärr tror jag inte att jag kommer vara det utan jag lär vakna av mig själv vid 06:00 och vara minst lika sjuk som de senaste dagarna.

lite blandade från min tumblr (okej, blev en del eftersom allt som finns där är saker som har en mening för mig)
image

Tuggummifötter

Duschade nyss och för ovanligheternas skull smorde jag in fossingarna med min fotsalva jag fick i julas. Det är olivolja och aloe vera i den så fossingarna blir suuuupermjuka, så jag får stå ut med att dom luktar tuggummi.

I morse kilade jag iväg till skolan på ett kort besök, ett farväl av en den bästa läraren jag någonsin haft och sen hämtade jag lite böcker. Allt detta i sällskap av fina Alice som mötte mig sekunden innan jag klev innanför dörren, kändes skönt att ses en kortis. Drog som sagt med mig lite böcker hem så när jag kom hem satte jag mig nere i soffan och med sällskap av min fina Blossa och kattungarna och gjorde lite mattetal. Två hela sidor blev det innan talen började blurra och huvudet snurrade, då la jag mig och kollade på nikelodeon där det till min lycka visades Pingvinerna från Madagaskar och sedan Svampbob. Barnprogram och Chuck är rätt bra botemedel mot sjuka, man mår bättre för ett litet tag iaf. 

Sov sedan och när jag vaknade hade jag fem katter på mig och tre vid sidan om, det var vääldigt mysigt. Tog sedan en låååångdusch och nu sitter jag här. Ska alldeles strax kolla nyaste pll sedan blir det lite krönikaskrivande, mattetal och mer te. Efter det, runt 21:00 ska jag krypa ner i sängen för att sedan vakna vid 06:00 av mig själv och hålla tummarna för att denna hemska mardrömssjukan är över. Hoppas ni håller tummarna med mig! 

Nu har avsnittet laddat klart och jag är redo för lite spänning och så fin kärlek att jag får ont i magen!



image

Charader, mimande och sms

Dessa tre sätt  är hur jag har komunicerat idag, för i morse när jag vaknade fick jag inte fram ett ord. Försökte med allt för att få tillbaka min kära röst men varken honunhste, halstabletter, litervis med vatten eller skrika fram den funkade. Mådde inte alls bra heller utan hade massor av huvudvärk, matt i hela kroppen och det kändes som någon rev sönder hela min hals.

Trots allt detta drog jag mig till skolan för vi hade teknik och eftersom vi har grupparbete där tjatade Bella som en idiot och skrev typ tio sms där de stog "kom idag snällaa, snälla du är ändå vaken så snälla kom, kom bara till tekniken, snällaaaa" m.m. och som den snälla vän jag är så åkte jag till skolan eftersom jag ändå vaknade vid sex av mig själv (yes, jag har ställt om mitt dygn så grymt). Det dummaste av allt var att tekniken var inte direkt tidigt utan precis innan lunch, men eftersom jag redan var i skolan kunde jag väl lika gärna stanna kvar. Stannade iaf kvar tills efter matten som var en lektion efter tekniken, sen gav jag faktiskt upp för mitt huvud dödade mig.

Kom hem vid kvart i två och sen dess har jag faktiskt suttit vid datorn! Nu ska jag alldeles strax krypa i säng för jag mår apa, får hoppas att rösten är tillbaka för jag orkar inte vara tyst mer. 

TITTA VAD JAG HITTADE PÅ TUMBLLRRRRR!!! EN KÄNGURU I PYJAMAS!!!!!!!!!!!! jag vill ha en sån, eller flera, helst flera. sötaste i mitt liv.

cutest thing ever.

.

jag sa aldrig att jag var smart, jag sa bara att du var oerhört korkad.

Floppan 21/1

Red nere på ett fält och det var verkligen en supertrevlig ponny! Skrittade ner dit och fortsatte skritta ett litet tag innan jag började jogga henne lite. Man är tvungen att rida henne med ordentligt stöd i benen och man måste ha ett bra stöd i tyglen hela tiden. Hade lätt att hålla ett bra stöd men jag är så otroligt mjuk i handen så jag släpper iväg tyglen väldigt lätt. Men efter ett tag skärpte jag mig lite och när jag gjorde rätt gick hon fintfint. Hon hade kanonfint steg med mycket luft och hade verkligen mycket steg i sig. Hon var lite busig i galoppen och bockade men det var bara att driva på och jag skrattade mest åt det. 

Hon blev finare och finare desto mer uppvärmd hon blev och jag kom verkligen åt henne i galoppen och hon sköt mig nästan ur sadlen för hon tog i så mycket med ryggen! Jag tyckte verkligen om henne och hon var suuuuupertrevlig och mysig. Väldigt mjuk och superlätt för alla hjälperna och hade lätt för skolorna och sånt. Det är verkligen en guldponny detdär och man önskar nästan att man hade en stor häst som var precis som hon. Kan även tillägga att jag kände mig inte alls stor för hon svalde ryttare som tusan och hade massor av steg i sig! :)

Får bli ännu en bild på Fanny för jag tog inte med mig kameran!


Popper-E


Hopp i säng

Nu ska jag packa ner ridkläderna lite snabbt. Sen ska jag krypa ner i sängen och försöka sova för pappsen ringer och väcker mig vid halv elva imorgon. Ska prata med honom om lite viktiga saker som min eventuella flytt och lite annat, sen vid 11:20 ska jag cykla till bussen sen ska jag iväg till Söderåkra och testa Annelies och Gustavs nya ponny. Ska bli skoj att rida en liten ponny nu och då kommer Poppe kännas mycket större när jag rider honom sen! 

Kanske drar med mig kameran om jag orkar, annars blir det bara textuppdatering om ridpasset och så. Nu måste jag faktiskt i säng för att få sömn :)

Annelies häst Fanny som jag red och hoppade en del innan..


Cobran

När jag skrev detta inlägget berättade jag att en av våra katter Cobran inte tycker om mig. Och för er som varit hemma hos mig så vet ni att alla våra katter är otroligt sociala och man möts oftast av nästan alla sekunden man kliver innanför dörren. Dom är sociala, snälla och mysiga mot alla. Men Cobran och jag klickar bara inte, han  hatar verkligen mig och de märker man rätt lätt. Kommer jag gåendes mot honom så går han åt andra hållet, ska jag klappa honom springer han iväg, ska jag kära honom spänner han varenda muskel i kroppen och man ser verkligen att han vill bort.

Denna bilden under tog min mamma när vi fotade Cobran innan. Han har satt sina fyra tassar mot mig och trycker sig bort från mig. Var tvungen att låtsas pussa honom för då får han dedär uttrycket, hahaha! Mamma och jag skrattade läänge åt denna bilden. Kan även tillägga att detta är vår största katt, 6.5 kg ligger han på nu som fertil hane :)

Lycklig

Mitt lillhjärta som bott i spanien i snart ett år kommer och hälsar på i april. Tror inte ni förstår hur lycklig jag är och hur mycket jag ser fram emot det! Han var verkligen min lilla gosetos och sekunden jag kom hem följde han efter mig som en svans, han låg i min säng på rummet när jag tex satt vid datorn, skulle vi äta middag skulle han alltid upp i knät, satt jag i soffan låg han alltid i min famn och han var så otroligt söt. 

Även fast jag gärna hade velat ha honom i en stad nära så tror jag faktiskt inte han hade kunnat komma till en bättre familj än den han är hos nu. Han mår superbra och dom tar hand om honom på bästa möjliga sätt. Och jag blir verkligen tårögd vid tanken att dom tar med sig honom hit till Sverige bara för min skull, det värmer så oerhört mycket! :')

Lilla Rhasta innan han åkte..


Dagarna som varit

I torsdags och fredags låg jag hemma sjuk som ni redan vet. Men det är bättre nu efter diverse mediciner och sånt, men hostan är tyvärr kvar.. I lördags var jag i kyrkan, konfirmanddag och som trogen konfirmandledare ställde jag självklart upp och hjälpte till! Haha, men de var faktiskt intressant och fina människor som var där och så. Sen spenderade jag resten av kvällen och natten i en bil och sånt med fint folk. Söndagen bestod av att sova lite för mycket efter att ha varit ute för länge när man är sjuk. Gjorde inget speciellt utan tog det bara lungt. 

I måndags var det skola igen och direkt efter skolan dök jag ner i sängen. Sov till 19:00 då jag var uppe till 20:00 innan jag la mig och sov tills 02:00. Då gick jag upp ordentligt och satt vid datorn och kollade på serier och lite sånt innan jag vid 06:30 fixade mig till skolan och vid 08:10 cyklade jag dit. Var i skolan och efter satt jag kvar kanske en timme med fina vänner i min klass. Efter det gick jag ner till kyrkan och medans jag väntade på att Per skulle komma så läste jag min fina bok och lyssnade på bra musik. När han väl kom pratade vi lite skit och han underhöll sig med att irritera mig då jag började bli trött och sur efter att ha varit vaken så länge.

Sen var det konfirmandtid och vi fikade sen fick vi leda någon sak som jag inte minns. Sen hade vi lite annat och direkt när vi slutade tog vi sällskap hem och pratade lite till. Sen när jag kom hem duschade jag, åt och dök sedan ner i sängen vid 20:00 och sov hela natten. Fick elva timmars sömn och vaknade väldigt utvilad idag och var superpigg hela skoldagen.

Nu ska jag alldeles strax kolla på nya ppl och käka banan (fast jag inte ens tycker om det.. men eftersom min mamma säger att jag måste äta massa frukt nu när jag är sjukt och även fast jag säger "allt utan banan går bra" så kommer hon med banan iaf. och yes, jag orkar inte gå ner och ta en annan frukt för jag ligger nerbäddad i sängen och har te och vatten i närheten, så jag får överleva detta för att äta frukt om typ en timme när mitt te och vatten är slut funkar inte enligt min mor). 





Poppe 7/1

Kom på nu att jag inte skrivit om detta ridpasset så gör det nu istället för det är bra att ha på minnet.

Började med att skritta fram ute sen kom jag tillbaka till paddocken fortsatte jag skritta ett tag och jobbade lite på böjda spår och massor av halter. Började sedan jogga honom och han gick fram till bettet direkt och tog ett fint stöd på det. Lånade detta bettet av Kanella och eftersom han gillar raka bett var de kanon! Jobbade honom i traven och han var verkligen superfin och väldigt mjuk i sidorna. Travade lite över bommarna, flyttade för skänklen, övergångar, tempoväxlingar och mycket volter.

Efter han var genomjobbad i traven gick jag över till galoppen. I början var han fin, bara lite för pigg och framåt så han blev lite dragig stundvis. Blev mycket halvhalter och volter så efter ett tag lugnade han sig lite. Efter ett tag blev han en djävul. Han släppte yttersidan, ignorerade mig totalt och vägrade lyssna. Jag var lugn hela tiden och försökte gång på gång med olika saker men han var så jävla jobbig så de finns inte. Orkade inte bråka för mycket så när han var rätt fin så gick jag över till traven och joggade av honom. Självklart gick han som en klocka i traven, sökte sig lågt, vilade på steget och trampade under sig som bara den. Skrittade sedan av med en nöjd ponny medans jag var rätt förbannad.

Visst att man kan ha dåliga dagar, men detta var så otroligt överdrivet. Han var verkligen bara dum för jag bad honom inte om något orimligt och han gick som en klocka innan. Jag lät dock inte min ilska gå ut över honom utan lyckades hålla mig lugn hela ridpasset.


Sjukaste sjuklingen

Idag är det synd om mig. Det är nämligen så att jag har världens hosta så jag har hostat nonstop sen i onsdags kväll. Alltså har jag inte kunnat sova och inatt väckte jag Stefan vid tre för jag hostade så mycket, han kunde inte somna om.. Hehe, jag fick alltså åka till doktor Jenny/Jennifer/eller något annat namn på J, väl där fick jag göra standardsakerna. Vänta lite extra länge på att hon skulle komma och känna hur paniken växer, fundera på om jag kommer behöva ta sprutor och självklart börja hyperventliera när jag tänker så. Sen efter ett tag när snälla doktorn kommer fick jag svara på massa frågor som jag bara ville svara oseriöst på men insåg att hon inte skulle förstå att jag var oseriös. Efter ett tag lyssnade hon på mina lungor som lät nästan helt bra, sen kollade hon i min svullna, såriga och ledsna hals. Vi kom sedan överrens om att jag får min gamla goa morfinhostmedicin så jag kan sova. Allt gick bra och jag lämnade doktorn med ett leende på läpparna.

Kan även tillägga att jag gjorde allt detta själv. Och nu tänker ni kanske "de var väl inte sååå farligt?" och mitt svar på det är JOOOOO. Jag hatarhatarhatarhatarhatar doktorn och jag har bra anledningar till det. Så yeeeeeeeeeeees, jag är stolt. Gick till doktorn själv - LIKE A BOSS.
image

I should be crying but I just can't let it show

Greg Laswell – This Woman's Work

I should be crying but I just can't let it show
I should be hoping but I can't stop thinking
Of all the things I should've said that I never said
All the things we should've done that we never did
All the things I should've given but I didn't

Min musik.

Lyssnar på detta och lite till, men oftast detta för jag tycker de är bäst.

the maine, the kooks, den svenska björnstammen, greg laswell, youth lagoon, mumford & sons, solander, the middle east, girls, wavves, city and colour, skrillex, the drums, cut copy, the concept, jamie t, miike snow, spoon, the naked and famous, does it offend you yeah?, wild nothing, mr little jeans, the kills, foals, mother mother, telepopmusik, geographer, blue foundation, the weepies, milagres, bon iver, the pains of being pure at heart och mååånga fler.

New Playlist - listan jag nästan alltid lyssnar på.

HASHTAGS, SWAG, LEGGO, COOL STORY BRO

Natthumor och saker jag också stör mig på.

Facebook

Alla som har facebook borde se denna.

Sömnproblem

Om ni tror att jag gått upp såhär tidigt så har ni väldigt fel, jag har inte gått och lagt mig än.

Har inte gjort mycket idag mer än att laga frukost till mig och Alice, chilla vid tvn, lagat lunch åt Nils och Wilma, kollat på film, vikt tvätt, suttit vid datan, surat över snön, gått en promenad med Per och Jocke, suttit vid datorn, kollat ännu mer serie och lyssnat på massor av musik. Nu borde jag egentligen ligga i sängen och försöka vända lite på dygnet med tanke på att skolan börjar imorgon och jag har inte lagt mig tidigare än tre på väldigt länge och de senaste dagarna har de varit mellan fem och halv åtta på morgonen.

Ska alldeles strax krypa ner i sängen så jag iaf sover när mamma och Stefan åker till jobbet, sen går jag upp vid nio-tio och är barnvakt. Sen gäller det att hålla sig vaken tills nio-tio och sedan hoppa i säng och somna direkt. Låter som en bra plan och hoppas på att kunna hålla den. Nu börjar klockan närma sig uppgång för dom så jag ska krypa ner i sängen, hoppas på att kunna somna annars får jag läsa! :)

yes, saknar sommarnätterna tokmycket.


The Maine

Det enda jag har att säga är fem år, fem underbara år har jag lyssnat på dom och jag har inte tröttnat minsta lilla på dom eller en endaste av deras låtar. Jag får fortfarande gåshud när jag lyssnar på deras låtar och lite tårar i ögonen när det är lika fint som detta. The Maine är verkligen något av de bästa som finns i mitt liv.


.


Monne 7/1

Började med att skritta ut med Alice och Totte till de lilla fältet. Men efter vi joggat hästarna där lite så bestämde vi oss för att gå tillbaka till paddocken för de var lite för ojämnt och blött i marken. När vi kom till paddocken fortsatte jag jogga honom i traven rätt kravlöst och efter han var uppvärmd gick jag över till galoppen och joggade honom där med. Efter det gick jag över till skritten och jobbade sedan igenom alla gångarter och han gick superbra! Han tog ett kanonfint stöd i bettet och trivdes superbra på det(Lånade ett sånthär bett av kanella). 

Gjorde mycket övergångar, travade över bommar, flyttade för skänklen, lite galoppombyten och han gjorde alltid de jag bad honom. Sen fick vi vara lite draghjälp åt Alice och Totte över tre galoppbommar och i början blev de lite tokigt med avstånden men sen gick det bra och han blev väldigt glad! Joggade sedan av honom och han sökte sig rätt lågt och var lugn och fin. Skrittade sedan av ute.

Monne fick ha mitt svarta träns för jag skulle ha samma bett på Poppe sen, tyckte han var riktigt snygg i svart och pullarnosgrimma!


Poppe 6/1

Red ut med Alice och Toy till de stora fältet. De var rätt mörkt men eftersom vi går mot ljusare tider så var himlen inte kolsvart vilket gjorde att vi kunde rida på fältet och se allt! :D Det fick bli ett rätt kravlöst pass med joggning i alla gångarter. Poppe var självklart superpigg och studsade runt lite hit och dit. Ibland jobbade han på riktigt bra fast de inte var något jag bad honom om, vilket var riktigt skoj!



Monne 6/1

Det var väldigt mörkt så jag fick ha massor av reflexer men som tur var så var himlen så pass ljus att man kunde se vart man red och runt om. Red ner till fårhagen och skrittade väldigt länge, böjde igenom lite, gjorde skänkelvikningar och massor av halter och varvbyten. Började sedan jogga honom i traven och han var lite pigg och ofokuserad så jag lät honom gå som han ville bara för att han skulle bli lite varm i kroppen. Tog sedan lite galopp i båda varven och efter det gick jag över till skritten och började jobba honom.

Jag fokuserade bara på att få honom mellan hjälperna och fram till bettet då han gärna söker sig lååågt utan att ta stöd i bettet. I början gick det  sådär men efter massor av övergångar, skänkelvikningar, volter och annat lösgörande arbete med mycket stöd i benen blev han KANONFIN! Han slappnade av, jobbade med hela kroppen och tog ett bra stöd i bettet och han gick lagon lågt och inte med huvudet nere i marken.

Jag red igenom honom ordentligt så han var verkligen supermjuk och när han gick som bäst avslutade jag och skrittade av länge. Han var verkligen supernöjd och det var jag med! :D


A perfect waste of a perfect day.

Kom hem för sådär en timme sen. Har suttit vid datorn sen dess och lyssnat på musik, the maine såklart. Har varit ute och åkt bil med Louise sen efter det tog jag en promenad med Per, det var behövdes.

Ska lyssna på lite mer musik sen ska jag krypa ner i sängen och sova tills elva då alarmet ringer, bio står på schemat. Nalle Puh - nya äventyr i sjumilaskogen blir det, den som var med lite på kalle ankas jul eller de kanske heter musses jul? Efter bion blir det att åka till stallet och rida de två små ponnierna som var kanonfina båda två igår(kommer inlägg senare). Sen ska jag hem och sova för jag lär inte vara lite trött eftersom jag fortfarande inte är helt feberfri.

Nu ropar iaf mina mysiga och varma säng så jag avslutar med lite bilder på det finaste. & ja, jag erkänner, jag får tårar i ögonen...
themaineobsession:  Same good ol’ John.

Tror gamla tv:n håller med..


I'm a recycling rainbow-colored animal

Ipaaaaaad

JAG♥IPADEN.
Ska spela aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaall night!

39.6 till 38.5

Vaknade i morse med rätt hög feber, hehe 39.6 för att vara exakt! Fick inte åka till stallet så jag bäddade ner mig igen och sov tills halv tre när min låtsaspappa väckte mig. Har kollat på tv och film, spelat mario på wii och DS, spelat bordshockey och nu sitter jag vid datan. Febern ligger på runt 38.5 och de känns som att den sjunkit lite till men jag är inte säker. Har iaf ätit massa tabletter så hoppas jag blir bra tills imorgon för då ska jag till stallet.

Ska kolla igenom tumblr nu och reeeeebloga lite till. Är oerhööört flitig där och det var nyss en snyggelisnygg/charmig bomb där (och massor av fina texter, fina bilder och roliga saker med). Finfint! Efter de så ska jag kolla på lite serier och sen gå och lägga mig i bra tid om min hosta ger upp! Nu ropar tumblr, tjoho!

Ni får lite här med för de är såååå fint!


Sträckt nacke, muskelknutar & kall kropp

Var ute på en promenad med en vän för snart en timme sen, men jag fryser fortfarande. Klarar verkligen inte av kyla och de tar en evighet innan jag blir varm.. Tänkte försöka sova men det är otroligt svårt för mig att somna för jag har sträckt en muskel i nacken/fått en muskelknut. Har en uppe på vänstra sidan av nacken, en mellan skulderbladen och en i mitten av ryggen på höger sida. Vilket gör det svårt att somna för hur jag än vrider och vänder på mig!

Har iaf smort in ryggen och nacken med tigerbalsam, tagit smärtstillande och ska gå och lägga mig så fort de börjar verka. Tänkte egentligen vara uppe idag men febern har börjat släppa lite så jag börjar bli sovtrött. Ska upp runt sju imorgon för att åka till stallet tidigt. Hoppas verkligen på att jag inte blivit sjukare och att hostan släpper lite till annars får jag inte åka till stallet. Så jag håller tummarna för att de iaf släpper lite till för jag vill verkligen upp till stallet.

Ska förresten vara hästvakt till Monne från imorgon fram till söndag och ska rida två av dagarna så hur jag än mår på fredag så ska jag upp till stallet. Poppe ska jag försöka rida igenom helt också och vara stenhård med att han inte får smita undan och öka hela tiden. Ställa mer krav på mig själv och rida bättre :) Nu börjar min ryggsmärta försvinna lite av smärtstillandet så jag ska krypa ner i sängen och lyssna på musik! Vi hörs imorgon.



PLL & HIMYM

Kollade nyss på nya ppl & himym. Jag satt ungefär så som Iris sitter på bilden under fast i min datorstol iställer för en barnstol(fast jag hade hemskt gärna velat ha en sån för den är sååå mjuk).


Mitt 2011

(skrivet 06:00 utan någon sömn innan så kan innehålla en del stavfel och konstiga meningar..)
Att skriva ett långt inlägg om året som gått orkar jag inte för det skulle bli för jobbigt, så jag skriver kort och sammanfattat om vad som hänt.

Början av året är lite som ett blurr för mig, mest för att början av året inte var så bra. Jag mådde varken superbra psykist eller fysiskt och det finns massor av anledningar till det jag inte ser så stor mening i att ta upp. Jag hade iaf Suppan som gjorde att allt kändes lite lättare! Hade massor i skolan men jag orkade aldrig anstränga mig. Januari, februari, mars och till mitten av april spenderades mestadels med Suppan, alltså tills hon åkte i april. Umgicks en hel del med vänner och hälsade på pappa tre gånger har jag för mig. Fick också på nyårsafton veta att jag skulle få ett småsyskon till sommaren (iris).

Efter Suppan åkte letade jag inte häst utan red Fanny då och då, sen red jag andras hästar. Försökte, istället för att leta häst, hitta lösningar på andra problem jag inte orkat ta itu med innan. Sen var det bra med en liten ridpaus för min rygg då jag under en period hade så otorligt ont att jag knappt kunde resa mig upp på morgonen. Min tid gick mest åt till att umgås med vänner, skolan och att rida olika hästar.

I maj började jag jobba hos KG och jobbade rätt mycket i början. Red fortfarande Fanny, lite andras hästar och hade en till ponny jag hjälpte till med ibland också. Bröt lillfingret och hade gips i 2 veckor och fick sedan inte rida på 2-3 veckor efter det. Sen slutade skolan och sommarlovet gick otroligt fort men samtidigt långsamt. Jag jobbade, umgicks massor med kompisar, Poppe kom in i mitt liv, var på stadsfesten med fina människor, blev kär, njöt av sommarlovet och spenderade timmar i den varma solen.


bilden under mmsade jag till min mamma med meddelandet "njuuuter av sommarsolen och kör vicky i linne på rakbanan, supernöjd!". Det var precis det jag var också.
Efter sommarlovet fortsatte jag jobba och skolan startade igen. Blev skoltrött rätt fort och jag var verkligen otroligt opepp på det mesta förrutom att vara i stallet och mysa med sötponnyn. Blev supersjuk ca en månad efter skolstart och missade en del. Fick sedan en muskelinflammation i ryggen som gjorde att jag knappt kunde göra något alls och det tog en vecka innan jag ens kunde gå. Var mest sjukdommar blandat med skola, vara i stallet och umgås med vänner.


November var en rätt jobbig månad för mig. Den 10 var det precis två år sen min bästa vän, alltså mormor gick bort. Årsdagar är som de flesta vet jobbiga. Jag var oerhört ledsen och gav upp det mesta för ett tag, orkade inte anstränga mig för något... Precis en vecka efter förlorade jag en fin vän, han dog i en hjärtattack och jag som redan mådde dåligt mådde bara sämre och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Spenderade en del tid i stallet och försökte ta tag i mitt liv men kan väl inte påstå att jag lyckades superbra..
December spenderes mestadels hemma i sängen för jag drog åt mig alla vintersjukdomar precis som en svamp. Blev helt genom förkyld, hade vinterkräksjukan och massor annat. Kom tillbaka till skolan sista veckan och efter vi slutat skolan var det massa julförberedelser. Efter jul åkte jag till Malmö och var där tills dagen innan nyår. Då åkte jag till Aspö efter att ha varit i stallet, spenderade natten där sen förberedde vi för nyårsfirandet. Nyår spenderades med 12 andra grymma människor. Hade verkligen superskoj och det är helt klart bästa nyårsfirandet jag varit med om! :D 
plastgran iår igen pga kattungarna..

Trötta pojkar som precis klätt julgranen! (min bror Nils & den lilla kattungen Leonard)
Dom som tog bilder har inte lagt upp några bra än så det får bli två Alice tog på nyårsaftonsmorgonen


Avslutar med denna

Feberskrivande från en sur sjukling

Har försökt somna länge nu men min feber gör det omöjligt. Fryser supermycket ena sekunden, andra sekunden kokar jag. Somnade innan och sov i kanske tjugo minuter och då hade jag en superkonstig feberdröm och vaknade av världens hostattack. Hade bara ställt datorn i vänteläge så valde att starta den och nu ska jag kolla på lite serier för att sedan sova när jag är riktigtriktigt trött!

Läs resten om ni känner att ni orkar,  skriver mest bara för jag inte vet vad jag ska göra och mår bättre av att skriva massor och då kan jag också oftast klura ut vad jag ska göra. (tänk på att det är krångligt skrivet för jag är inte heeelt här med tanke på febern och den finfina hostmedicinen)
Kan även tillägga att jag är riktigt sur och det finns en del anledningar till det och sen när jag har feber så blir jag bara surare om jag redan är sur. Nu tänkte jag berätta för er varför jag är sur, utan att nämna ett endaste namn. Detta brukar jag inte göra så jag antar att jag gör det pga min feber och min morfinfyllda hostmedicin.

En sak jag alltid tänker på när jag pratar med människor är "ingen är värd att lita på förrän den bevisar det.".  Men sen inser jag att BLÖHRG, ingen är värd att lita på för varenda människa förrutom en person har svikt mig någon gång. För alltså hon som aldrig svikit mig finns inte mer så hon kan inte svika mig och jag vet att hon aldrig skulle göra det. Men andra personer jag litat på har svikit mig och varit så oerhört falska att jag vill slå mig själv för att jag förlåtit dom eller förlåter dom gång på gång. Jag litar på dom snabbt efter dom sagt oerhört korkade, dumma och inte ens äkta ursäkter. Eller ja, en del av dom ber inte ens om ursäkt och vet inte ens själva om att jag vet precis allt dom gjort och sagt. Men ändå förlåter jag dom, fast dom inte tror att jag vet och fast dom inte tror att dom gjort något fel. Finns faktiskt ingen bra anledning till att jag gör det för nästan varje gång jag förlåtit någon har den sedan bevisat det att den inte var värd det. Finns väl kanske två eller tre personer som faktiskt bevisat att de varit värda att bli förlåtna. Antar att jag ger folk så många andra chanser för att jag är för snäll. För jag ger folk andra chanser, heeela tiden. Oftast utan att dom märker det för jag orkar inte skapa onödiga konflikter och bråk. 

Nu har jag iaf satt mig i en oerhört jobbig sits och det är därför jag är sur. För jag vet att människan i fråga snackar en jäkla skit om mig (och neeej, det spelar ingen roll vem som frågar eller hur många gånger man frågar, jag kommer inte säga vem det är för det finns ingen mening med det förrän jag valt om jag orkar konfrontera människan eller om jag ska vänta och se om människan själv inser att den är en uppblåst idiot som bara snackar en massa skit hela tiden och intalar sig en jävla massa bullshit). Människan beter sig helt som vanligt och jag har inte visat något heller, och vi umgås inte sååå mycket att människan kan förstå att jag är sur. Eller egentligen är jag inte så sur utan mest besviken. För jag hatar att bli sviken, det gör självklart alla. Men jag har alltid haft svårt att lita på människor och ifrågasätter saker hela tiden och att bli sviken av någon man trodde man kunde lita på gör otroligt ont. Fast samtidigt har jag börjat vänja mig vid det och hur det känns och jag litar inte på någon fullt ut men jag gjorde nästan det med denna människan. Flera gånger om efter alla gånger jag blivit sviken.



Then they judge you..


Get over it.

Jag är bitter, sur och bitchig ibland - get over it.

AHH SPIDER

Spider Ron

Dusch

HAHAHAHAHA, jag gör ALLTID såhär när jag duschar. Går åt minst tio minuter per dusch till att göra såå...

Lättroad

Svar ja, jag är oerhört lättroad.

Apologizing

Apologizing doesn't always mean you're wrong and the other person is right. It just means you value your friendship more than your ego.

Poppe 3/1

(råkade visst publicera utan att ha skrivit klart helt!)
Började med att skritta fram på grusvägen med Alice och Toy. Sen fortsatte jag skritta rätt länge i paddocken och gick in på lite olika volter. Han ville gärna börja trava och försökte slingra sig rätt mycket. Jag lät honom bara vara för jag orkade inte tjafsa för mycket, för ifall man gör det när han är så pigg blir allt pannkaka. Började sedan jogga honom lite i traven på volter och sånt och han sökte sig neråt och trampade under sig bra, det gick i ett lite för högt tempo så det blev en del halvhalter för att checka av att han var med på bromsen.

Tog sedan lite galopp i båda varven och då blev han väldigt pigg och lite tjafsig när han inte fick öka mer. Gjorde en del volter, både stora och små och massora av halvhalter. Han slappnade av rätt bra när han lugnat ner sig men han var fortfarande väldigt framåt och försökte smita iväg rätt mycket. Men han var glad och jobbade på bra!

Jobbade honom sedan lite kort i skritten och traven sen joggade jag av honom i galopp och trav sen skrittade jag av ute. Han var avslappnad och fin i både galoppen och traven och sökte sig lång och låg!


My room


Stallet

Är fortfarande kvar på Aspö där jag varit sen i fredags och spenderat nyår. Ska alldeles strax åka upp till stallet och rida oh fixa allt där. Uppdaterar allt och kanske med lite bilder ocks för Oscar har lagt upp en del fina..... hehe.

Nu ska jag iaf käka en macka och vi hörs när jag kommit hem från stallet! :D

RSS 2.0