Green eyes, I'd run away with you

De andra drog ut på stan för ett litet tag sen så jag är ensam med hundarna och katterna för min rygg har i princip gett upp. Har precis diskat och nu lyssnar jag på massa chillmusik och ska alldeles strax starta lejonkungen. Känner för att lipa lite! Ska även passa på att knäcka fingrarna, ryggen och nacken när inte Titti är hemma för då är det totalförbjudet xD

Ikväll ska vi käka thai mat (wohoo), baka marränger, äta marrängswisch och kolla på film. Imorgon åker vi hem runt tolv och efter det har jag verkligen FULLT schema. Packa om, duscha, städa av, åka upp till hästen och hinna rida. Låter inte som speciellt mycket men med tanke på att jag kommer hem runt tre så är det mycket..

Nu ska jag starta lejonkungen iaf och mysa med hundarna! :)

Tintin-Iris i sina superläckra nya brallor!


Tumblr

Om ni vill lära känna mig bättre och få se in i mitt liv lite till så får ni gärna kolla in min tumblr och kanske följa den om ni vill. Jag lägger upp massor av bilder, texter och kanske lite låtar ibland. Lägger upp saker där istället för här när jag tex är sur och inte orkar att alla ska fråga vad som hänt, det är rätt värt!

Vill även ge er ett tips, skaffa tumblr. Det är verkligen värt det för det finns så mycket grymma saker där och grymma människor. Så tycker fler ska skaffa tumblr och har ni det redan får ni gärna skriva den så kan jag kika in :):)

Lite bilder som man kan hitta på min tumblr.

Malmö

Sitter vid datan för första gången sen jag kom till malmö nu, massor att kolla igenom och en del roliga mail att svara på. Har myst med familjen, varit på stan, busat med lillasyster och kollat på lejonkungen! Nu ska jag vi kolla på film och ska vi inte det så ska jag kolla på någon serie på datan. Imorgon skulle dom andra in till stan men jag tror inte jag kommer orka det så jag kommer nog vara hemma och kolla på serie och busa med hundarna! :)

Är så otroligt skönt att vara tillbaka i Malmö för jag mår verkligen sjukt bra här, trivs bättre än fisken i vattnet! Åker som sagt hem på fredag och då blir det full rulle så uppdatering kommer inte vara bättre förrän efter nyår. Sen blir det massor av hästuppdatering för jag ska ha två hästar då ett litet tag, ska även se till att fixa lite nya bilder och se om min låtsaspappa kan tänka sig att kanske filma en snutt eller så :)

Hoppas verkligen ni har det kanon och njuter av lovet!


Bloopers

Igår tänkte jag och Alice göra en videoblogg.. Men ja, det gick som det gick. 09:07 minuters bloopers istället och jag skrattar tills jag gråter, bästa i  mitt liv! Vi är verkligen alltid såhär, så nu får ni se den sanna sidan av oss.. hehe! :D

Jag skrattade iaf tills jag fick kramp i magen och tårarna sprutade!

Malmö

Imorgon vid 12:00 tar jag och syskonen tåget ner till malmö och stannar där tills fredag fm. Ska mysa massor med lilla Iris och självklart kolla på lejonkungen! Sen ska jag och syskonen nog gå på bio, för jag tror pappa skulle jobba någon av dagarna. Sen ska vi kolla mellandagsrean och antagligen fika massor som vanligt!

Ska bli riktigt skönt att komma bort ett tag och jag trivs otroligt bra i Malmö fast jag inte har vänner där längre. Och det är otroligt skönt att få en paus från sin vardag och alla i den. Är iaf otroligt taggad och nu småpackar jag lite, de mesta som ska med är i tvättmaskinen just nu och den blir klar snart sen måste jag tumla det men de får jag göra imorgon!

Söta tomtefian♥


Poppe 26/12

Red ut till fårhagen med Steffie, Anna, Hanna, Kanella, Patricia och Alice. Red runt lite uppe på "volten" och joggade fram honom. Han var avslappnad från start och sökte sig riktigt lågt. Tog sedan några backar och varvade mer arbete i alla gångarter uppe på volten. Flyttade lite för skänklen, justerade formen och gjorde mycket övergångar. Han lyssnade kanonfint, var lugn och pigg.

När jag skulle jogga honom lite i traven travade jag lite mer uppåt stenmuren för att göra en volt och byta varv i hörnet, detta slutade med att jag slog en volt och landade på rumpan framför en chockad ponny. Poppe blev nämligen rädd för stenmuren(haha?) och då slänge han sig först mot stenmuren sen bort från den och sen gjorde han en helomvändning samtidigt som han slängde runt huvudet. Eftersom jag hade mina nya ridbyxor som är helt oskodda fick jag knappt något grepp i sadlen så jag gled, stog i ena stigbyglen ett litet tag sen voltade jag och landade på marken XD Haha, första gången jag trillade av honom och jag kunde verkligen inte sluta skratta!

Red någon backe till och joggade sedan av honom, ridpasset gick överlag bra. En del fjanterier innan vi skulle ta backen med de är för han blir så otroligt glad och taggad, vilket bara är skoj! :)

Midskogs Dartanjang

Fick frågan om jag kunde lägga upp bilder på Dattan så det får bli en stor bildbomb! :)


Jacka

När jag var och köpte dom allra sista julklapparna i fredags så var jag inne på Carlings och hittade en toksnygg jacka jag inte kunde låta bli att köpa! Den är supervarm, skön och snyggelisnygg. Älskar den verkligen! :)

Sådär hundra gånger snyggare irl!


Godnatt

Kvällen har spenderats med Alice. Vi har kollat på Torkel i knipa och försökt spela in en ordentlig videoblogg. Vi har klarat av att vara seriösa på 1/24, och ni får den sen ett blandat klipp med bloopers imorgon kväll! Nu ska vi krypa ner i sängen och starta en film och imorgon ska vi upp runt 11-tiden sen blir det full rulle hela dagen :)

Alice & Toy i somras.


Julklappar

Jag orkade bara ta kort på hästsakerna för de andra var så himla mycket! Sen blev inte bilderna så bra för det är halvmörkt ute och jag orkade inte pilla med massa inställningar! Så färgerna stämmer inte heelt överrens med hur det ser ut irl.

Är toknöjd med alla julklapparna jag fick, både de vanliga och hästsakerna. Speciellt nöjd är jag med schabraket för jag de är galet snyggt och jag tror det kommer ligga bra under sadlen med! Sen har det snyggelisnygga färger och de lär passa perfa på lille Poppe och alla andra hästar med vilka olika färger de än har. :)

Gråa ridbyxor - grå supermysig fleece - Grå/rosa ridstrumpor

Stallväska med fack för ridstövlarna under

Jh-schabrak



Poppe 24/12

Red ut till fårhagen med Sarah, Alice och Kanella. Joggade honom mest lite i alla gångarter och tog sedan en backe i galopp. Han var kanonfin, mjuk och superglad hela ridpasset! När jag joggade av honom så gick han superlågt och trampade under sig som bara den, riktigt avslappnad!

Sen efter fick han massa morötter, knäckebröd och pussar innan han fick smita ut i hagen och trycka i sig massa hösilage! :D


God Jul

God jul och allt dedär!

Imorgon blir det en mysig morgontur med hästarna vid 8 med Sarah, Alice och kanske någon mer? Ska verkligen bli urmysigt och jag ska ge ponnyn lite gottigt då med! Ska försöka tvinga Alice ta ett par mobilbilder också! :D


Toy 22/12

Alice skulle iväg till sin farfar så jag erbjöd mig att skritta Toy. Så efter jag fixat allt med lilla Poppe fixade jag Toy och skrittade ut en liten runda med massor av reflexer för det var verkligen supermörkt. Toy brydde sig inte utan skrittade på lungt ner till fårhagen och in sen vände vi. På vägen tillbaka så blir han alltid superpigg och han börjar takta och göra någon piaffliknande och de enda man kan göra är att sitta och försöka hålla honom! x) Jag hade hacket också och haha, jag ångrar mig om jag säger så!

Även fast han gör såhär så är han supersöt för han gör det ju bara för han är glad! Hahah, fast det ser verkligen oerhört fult ut! xD


Popp 22/12

Borstade honom länge innan och myste massor, sen la han huvudet i min famn och somnade nästan :') Han var verkligen hur lugn som helst och tänkte inte ens på att han var ensam i stallet och han tröttnade inte på att stå stilla utan slappnade av som bara den. De var verkligen supermysigt!

Jag red ner till fältet för att se om de gick att rida där för överallt annars var det djupfryst.
Vi hade tur så underlaget var faktiskt bra och det gick att rida som vanligt. Jag började iaf med att skritta i tio minuter på långa tyglar sen jobbade jag honom i skritten i tio minuter och han var fin. Efter jag flyttat honom lite, gjort volter och överböjt honom så mjuknade han och slappnade. Han tog ett väldigt fint stöd i bettet och jag skulle kunna använda sytrådar istället för tyglarna!

Började sedan trava honom i ett lungt tempo och han var verkligen tokfin! Han slappnade av, vilade på steget och försökte inte öka hela tiden. Flyttade honom lite för att mjuka upp honom yttligare och han gjorde riktigt fina skänkelvikningar och han ökade inte ens då. Han gick hela tiden i en fin mellanform och höll den stadigt i alla övergångar.

Sen kom vi till det stora problemet vi alltid har ute, galoppen. Tog den som vanligt från skritt och han lyssnade direkt och satte under sig som tusan i fattningen sen höll han ett fint och lugnt tempo. Jag kunde verkligen ha jättelätt kontakt med munnen och han låg inte alls på bettet, vilket han nästan alltid gör annars! Han hade verkligen en superbra galopp med mycket tryck i och det kändes verkligen som att jag satt i världens uppförsbacke! :D

La sedan ner honom lite lägre i formen och joggade av honom i galopp och trav innan vid skrittade hem. Ponnyn var verkligen supernöjd och frustade som bara den när jag joggade av honom och var superglad och positiv hela tiden, vilket han brukar vara mestadels men idag var det verkligen inga sura miner.

Sötponnyn som posade superfint när jag hoppade av för att fixa till padden!

tumblr




Everything has beauty.


God morgon

Dricker latte och käkar bulle till frukost, ska alldeles strax ta på mig en tröja sen åker jag nog med dom andra i bilen till skolan eller så går jag.

Idag börjar iaf den grymma paketjakten med William (och läser du detta så har du inget att säga till om namnet, för de är grymt)! Vi åker in direkt efter skolan och letar paket heeeela dagen lång och äter donken såklart! :) Sen direkt när jag kommer hem har jag lovat mamma att jag ska städa för jag orkade inte de igår, då sov/vilade och läste jag istället. Men idag ska de städas och självklart ska jag slå in paket också! :D

Nu måste jag dra så jag inte kommer försent! Ni får en bild på snyggisWilliam! :D


Disneygran

Min pappa och låtsasmamma ÄLSKAR julen. Dom äter julskinka från slutet av november, har alltid ljus och använder mer än jag gör på ett år (jag brukar ha tända ljus ofta), dricker sjuka mängder julmust och äter hela tiden julmat, sen så har dom helt klart en supersnygg disneygran. Tycker verkligen den är supersnygg och när jag och syskonen åker ner dit så brukar det försvinna en del polkakäppar.. ;)

Anledningen att jag skriver detta var för att jag var tvungen att visa er en bild min pappa la upp på fb. Jag har världens sötaste lillasyster! Helt ärligt talat den sötaste ungen jag sett♥ (det hade jag sagt även fast hon inte var min lillasyster också!)

Best Revenge


Travare

Jag har tänkt skriva detta inlägget väldigt länge men har inte gjort det förrän nu. Men nu gör jag det för jag tycker att efter ha jobbat i ett travstall i 7 månader så vet jag en del om ämnet och jag står helt klart fast vid min åsikt. Jag kan självklart inte säga att det alltid är såhär, men det är såhär jag uppfattat det. 



Jag har då under 7 månader än så länge jobbat i ett litet travstall. Det finns 11 boxplatser och stallet är nästan alltid fullt och ibland går några hästar på lösdrift. Hästarna har fri tillgång till hösilage och de äter mycket kraft som är anpassad efter hur mycket dom går. Dom har alltid friskt vatten, fräscha boxar, bra hagar och de har alltid sällskap eller så går de själva och har kompis i närheten. Dom har också täcken när det behövs, lindor om det behövs och blir verkade och skodda när det behövs. De tränas varannan dag och deras träning är väldigt välplanerad! Alla hästar har olika scheman så de får variera vad de gör i arbetet. Ibland körs det på en lite mindre bana, intervaller på rakbanan, rids, körs de i sanden och i backen. Alltså får de varierade underlag och varierad träning.



Många tror att hästarna är väldigt stressade, stela som pinnar, dåligt hanterade, missnöjda och olyckliga. Jag blir verkligen sur och ledsen när någon säger så för jag vet att det inte är sant. För det första så trivs hästarna med att springa, dom tycker verkligen det är roligt och det känner man när man kör dom. Och man sitter inte och piskar dom och sliter dom i munnen utan man kan faktiskt ha väldigt lätt kontakt med dom flesta av dom och dom vill helst springa fort av sig själva för dom tycker det är roligt. Hästarna är verkligen inte stressade utan lugna, roliga och mysiga att hantera. Alla är väldigt personliga och det är verkligen mysigt att jobba med dessa hästar för de är alla speciella på sitt sätt och de har olika saker de brukar göra. 

De är verkligen inte stela som pinnar utan de är ärligt några av de mjukaste hästarna jag ridit och de är helt oförstörda. De är mjuka i munnen och lyssnar riktigt bra på hjälperna och är man mjuk och snäll mot dom är dom verkligen kanonfina. Alla som jag rider söker sig i lång och låg form och är faktiskt rätt stadiga bara man ger dom ett bra stöd.

Jag kan inte säga att alla travare blir bra behandlade, men samtidigt kan jag inte säga att alla andra ridhästar heller blir det. Utan det är väldigt varierande beroende på vem det är som tar hand om dom, men att alla travare är vanvårdade och mår dåligt är bullshit. De travare jag jobbar med har det otroligt bra, mår bra och tycker det som de gör är roligt.



Sen att travare inte kan bli bra ridhästar och att det inte är värt att lägga tid på dom är inte sant. Självklart får man räkna med att lägga ner tid på dom för har de tränats till trav har det inte ridmuskler, men det är fasen inte omöjligt att få en travare fin. Det gäller bara att ha tålamod, tid och vara bestämd på att det ska funka.



Sen kan jag även tillägga att det är superroligt att köra och det är riktigt fräckt att sitta där bak i sulkyn och flyga fram. Och jag stormtrivs på mitt jobb och de är otroligt grymt och jag är glad att jag har chansen att ha det! :)












Alla bilderna är tagna av mig och de är på mina jobbhästar!

Girls


Julfika

Direkt efter skolan cyklade jag till min lilla farmor, tar cirkus tio minuter att cykla dit så det brukar inte vara jobbigt. Men idag var det oerhört jobbigt för i morse av alla dagar glömde jag självklart vantar och mössa. För er som inte vet så är jag en väldigt frusen person så jag var inte speciellt lycklig när jag kom fram!

När jag väl kom fram hade mina syskon inte kommit så jag pratade lite med farmor om massor av olika saker. Sen när segisarna äntligen kom så käkade vi lite lassange sen fikade vi supermycket. Mådde verkligen inte bra efter med det var värt de. Sen fick vi julklappar och vi ringde och pratade lite med gammelmorfar också. Det var supermysigt och lite efter halv fem cyklade jag hem. 

Har i princip inte gjort något vettigt, bara lyssnat på massor av musik, vilat, druckig varm choklad, skrivit med fina människor och börjat skriva ett lååångt åsiktsinlägg hit! Och nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen och sova. Slutar rätt tidigt imorgon och efter skolan ska städa mitt rum, plugga lite och sånt. Ska även försöka skriva klart inlägget för jag tycker personligen att de är intressant och jag hoppas ni tycker desamma! :D

Liten ledtråd på vad det kommer handla om..


Midskogs Dartanjang

Johanna gjorde denna urfina filmen på mig och D, blev verkligen superglad och jag kunde inte hålla tårarna inne..

Denna ponny kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Han är verkligen en av de vackraste hästarna jag vet och han har ett så otroligt fint psyke. Han var så otroligt livsglad och vad det än handlade om sprudlade han av glädje. Dattan kommer alltid vara en av mina finaste vänner och utan honom hade jag nog inte hållt på med hästar än idag, då hade jag nog gett upp. Så det är honom jag har att tacka. Han fick mig att få tillbaka kämparglöden och han bygde upp mitt självförtroende.

Dattan är en sån ponny alla borde få träffa en gång i livet, en ponny som verkligen bevisade att i slutet så är det värt allt jobb hur kämpigt det än kan vara ibland.

Julbak & X-men

Min söndag har mestadels spenderats i sängen. Gick inte upp förrän halv två på dagen och då hade vi gäster och alla julbakade. Jag kollade på två X-men filmer och sen hjälpte jag till lite med bakandet och fikade ;) Det som blev gjort idag var knäck med och utan turkisk peppar, ischoklad också med och utan turkisk peppar, risenkakor, tomteskumsfudge och två andra saker jag inte minns. Allt var iaf supergott och turkisk peppar gör det bara ännu godare! :D 

Jag går in i julsaken en vecka innan så jag dricker nästan bara julmust, försöker lyssna på jullåtar hur mycket jag än hatar det och är allmänt trevlig hela tiden. Sen ska jag köpa alla julklappar nu i veckan och helt ärligt har jag inte köpt en endaste och neeej, jag är fortfarande inte stressad för det hatar jag att vara! :D


X-men, te & julmust

Det blev inget julbak idag utan vi tar det imorgon istället. Dagen har iaf spenderats mestadels i sängen och vid datan. Har även kollat på massa serie, varit med en fin människa, duschat och varit ute en runda med Per. Är verkligen helt dödstrött och har varit hela dagen. Märker verkligen att viruset inte är ute ur kroppen men jag tänker inte bli helt sängliggandes igen så jag biter bara ihop helt enkelt! :)

Nu ska jag ska jag krypa ner i sängen och kolla på X-men, äta hallon och dricka massor av te och julmust. Rätt värd lördagskväll om jag får säga det själv! :)


Godnatt

Kom hem runt halv fyra och har druckit ett glas cola, tagit av mig kalla kläderna och virat in mig i ett täcke. Är helt utmattad i kroppen men är inte i närheten sovtrött så jag tänkte lägga mig i sängen och starta en film. Kommer bergis vara död imorgon och lär försöka sova så länge som möjligt, dvs tills någon gång mellan 11:00-13:00 då det är brunch hemma hos familjen Holgersson-Törnbladh. Kommer sedan spendera dagen med en fin människa, julbaka med familjen, mysa och vara zombie.

Ne, nu måste jag faktiskt krypa tills sängs och svara på lite sms jag ignorerat. Vi hörs och jag hoppas att ni haft en bra kväll/natt, för de har jag. Och det är helt klart värt det att bli sjuk igen ;)

orkar inte leta efter en passande bild till inlägget så det får bli en bild från en sommarmorgon. mest för jag ser oerhört sur ut och för jag saknar sommaren. godnatt.


Frisk men skadad

För de första så har jag fortfarande inte listat ut bilden under. Det är så otroligt fucked up att jag sammanlagt spenderat cirkus 3 timmar till att stirra på den. Värt när man varit sjuk och allt dedär!

Jag är frisk nu, men jag är förbannad också. H*lvetesj*vlaf*ttr*v*f*ttapa. Jag skulle gå över träskivan vi har i ingången till köket och sjäääälvklart så slår jag i den som fan, skär upp ena tån så en stor j*vla skinnflik hänger lös och alla mina småtår gör ont på högerfoten. Hade faktiskt inte förvånat mig om jag brytit alla mina tår.. Och nej, jag är inte alls klantig utan väldigtväldigt smidig.

Sådär nu har jag klagat lite på det! Nu måste jag byta om lite snabbt för jag ska ut på lite äventyr med systarna Jonasson! Kommer tillbaka ordentligt på bloggen nu också, bara så ni vet :)

Eftersom att jag fick lite klagomål senast jag la upp bilder på mitt köttade finger så avstår jag från det och lägger upp en bild på sötLeonard som är en liten djävul här hemma ;)

WTF?!

Suttit och kollat på denna gif i nästan tio minuter och jag förstår fortfarande inte hur i helvete personen lyckas?! Vilken jävla mindfuck...

243


Tumblr

Lite random från min nyuppstartade tumblr som ni kommer till om ni trycker HÄR.

nectarus:  (by Tang.Ting) from my window

310


Respektera åsikter

Något som jag tycker är otroligt viktigt är att man respekterar allas åsikter, oavsett vem det är och vad den än tycker. Självklart kan jag själv bli otroligt sur när någon har en helt vrickad åsikt som enligt mig är hur trög som helst, då brukar jag försöka lugna ner mig och sedan tänka att jag blir sur om folk inte accepeterar min åsikt så jag måste acceptera andras. Och självklart har jag en gräns och det är när när någon har en åsikt som är kränkade. Vare sig jag kränks eller personen kränker någon annan, då anser jag att det är lika bra att vara tyst och inte säga något alls.

Jag stör mig enormt mycket på folk som inte lyssnar när man säger sin åsikt eller blir sur för man tycker eller tänker något. Då tappar jag verkligen otorligt mycket respekt för personen i fråga och orkar helt enkelt inte bry mig om att lyssna på deras åsikter. Finns faktiskt ett antal människor jag inte orkar bry mig om längre för de helt enkelt inte accepterar mina åsikter och inte lyssnar på vad jag har att säga. En del av dom är tom gamla eller nuvarande lärare!


Montana

a friend was right about this one.
living is fast.
hard to slow down sometimes.

-jco’cv

Litet Badmonster

Min lillasyster Iris ÄLSKAR att bada, verkligen ett litet badmonster! Har badat henne en gång och gud så lycklig hon var.

Bubbelbadet är ju självklart bäst men skumbad i hennes lilla balja är också skoj!


Macarones & Lussekattsbak

Ikväll står det bakning på schemat. Mamma har redan fixat macaronesmarängen och dom ska snart in i ungnen, lussekattsdegen är på jäsning och så snart de är klart ska jag hjälpa till. Har inte bakat något juligt än pepparkakor iår, så är verkligen otroligt pepp på att göra lussekatter, och äta deg.. Hehe! :D

Får bli en bild från när min låtsasmamma gjort Macarones. Mamma har nämligen aldrig gjort det innan så jag håller tummarna för att dessa ska bli bra! :)


Nyfärgat hår

Passade på att färga håret nu när jag ändå var hemma, något jag ångrar i efterhand för mådde inte alls bra efter! Hehe och resultatet blev som jag trodde de skulle bli, alltså inte så som jag ville ha det. Anledningen till det är för att jag var för lat för att bleka, färga det ljusbrunt och sen färga det rött. Jag valde istället att färga utväxten (som hehe, först blev rosa) och sedan slänga i den röda färgen. Får helt enkelt ha det såhär ett tag så håret får vila sen får jag göra det jag borde gjort från början eller dra till frisören. Men rött ska det bli iaf, för det är så otroligt snyggt!

Såhär rött ville jag ha det & så rött ska de bli någon dag :) lägger upp bilder hur det blev imon eller på onsdag! :)

Söndag & Måndag

Jobbade som sagt i söndags men inte på mitt vanliga jobb utan i barnsaken på Modehuset. De var väldigt chill och jag jobbade med roliga människor. Jag satt mestadelen av tiden och pratade med William förutom när barnen kom för då stod jag vid min station. Det gick bra men barnen var lite läskiga och två av dom sparkade mig på handen.. 

Efter vi var klara köpte jag först lite småsaker på HM sen kikade jag runt i lite affärrer. Sen gick jag, Johanna och Jonna till IKEA, vi käkade korv och åt glass. Efter de cyklade jag hem och var hemma ett litet tag innan jag drog vidare till kyrkan. Var lovsångsgudtjänst och sen fika efter, sen tog jag och Per en promenad. Kom hem lite innan elva och då var jag helt död. Världens huvudvärk och när jag åt trodde jag att jag skulle spy.

La mig väldigt tidigt för att vara jag sen sov jag lite till och från hela natten. Stannade alltså hemma idag för jag mådde urdåligt i morse och hade världens huvudvärk och superont i magen. Under dagen har jag vilat, fixat disken, fixat tvätt, färgat håretx2 och käkat värktabletter :) Får se om jag orkar åka till skolan imon eller om jag får stanna hemma igen, vill helst iväg för jag har det urtråkigt här hemma..


Sjuk?

Mår så otroligt dåligt så jag vet inte vad, känns som jag ska spy och huvudet bultar som bara den fast jag proppat i mig värktabletter. På tok för lite sömn, ingen ordentlig mat, massor av spring och att redan vara halvsjuk går inte ihop. Ska lägga mig och halvdö i sängen och tycka synd om mig själv. Ska bara gnälla lite hos mamma först så hon tycker synd om mig..

Kvälls/nattäventyr

Kom hem för knappt en timme sen efter att ha varit ute på lite äventyr med först Louise och Erica, efter ett tag hämtade vi upp Victor också sen träffade vi massor av andra människor :) Det var trevligt och det var skönt att komma iväg och tänka på annat ett tag. Nu ska jag hoppa i säng, läsa ett litet tag sen måste jag sova för jag ska upp och jobba imon. Hehe, perfekta för mig att jobba med barn och så! ;) Hahah, men det ska nog gå bra hoppas jag, barnen brukar tycka om mig iaf.

Är förresten tokkallt ute så det skulle inte förvåna mig om vi också får snö snart. Än så länge har vi bara haft pyttepytte lite snö och de var nu i veckan. Usch, vill verkligen inte ha snö och kyla :/


Poppe 10/12

Red som sagt nere på fältet och jag hade de tredelade och pullarnosgrimma. När vi skrittade dit var han pigg och försökte hela tiden hitta saker att bli rädd för. När vi kom fram började jag jobba honom lite i skritten och han var som vanligt kanonfin, höjde ryggen, lyssnade för hjälperna och var mjuk. Gjorde lite volter, flyttade honom lite för skänklen och gjorde halter. Han lyssnade bra men ibland ville han gärna trava istället! Skrittade rätt länge för han skulle värma upp hela kroppen eftersom de är kallt. Började sedan trava honom och han var fin i båda varven. Lite pigg som alltid men han gick i en stadig låg form och jobbade på kanon med baken! Han var lite jävlig ibland och sköt ut bogarna i volterna men det var lite mitt fel också för jag släppte ytterstödet lite. Men när jag väl red bra och gjorde rätt så gick han kanonfint! Lät honom sedan pausa vilket han tyckte var supertråkigt så han taktade och studsade lite x)

Skulle sedan ta galopp och då blev han lite överglad och jobbig. Han blir så otroligt taggad när han ska få galoppera ute och jag får verkligen bara sitta helt neutral för gör jag något så blir han helt knäpp.. Han slängde med huvudet som en tok bara jag kramade i tyglen för han skulle verkligen springa. Men jag gav mig inte så jag kramade lite i tyglen, gick in på en volt och jobbade honom lite i trav. Då slappnade han av igen och då gick jag över till skritt och tog galopp igen. Tog lite i båda varven i ett riktigt lugnt tempo och han var verkligen superfin. Jag satt mig verkligen ner i sadlen, la ett riktigt bra stöd och hade en fast handställning samtidigt som jag var väldigtväldigt mjuk och följsam. Jag fick ont i ryggen som fasen men det var helt klart värt det, han var kanonfin både när vi galopperade på rakspår och på volter.

Sen precis när jag skulle rida hem så galopperade jag och då fick han typ rycket? Slängde sig, fjantade sig, skulle sticka och höll på som fan. Han var verkligen överjävlig och de beteendet jag verkligen försökt jobba bort kom tillbaka. Kunde verkligen inte göra någonting för han vägrade lyssna under typ fem minuter.. Blir så jävla trött på honom när han gör så för jag kan verkligen inte göra något annat än att sitta hela stilla och vänta ut det. Men jag vet att han inte vill något dumt, han blir bara så glad och sånt så han inte vet vad han ska ta sig till och då blir han knäpp.. När han väl lugnade ner sig tog jag lite lugn galopp bara för att han inte skulle få vinna sen joggade jag av honom innan jag skrittade hem.

Var otroligt sur när vi kom tillbaka till stallet. Inte på honom utan på annat, men det blev liksom droppen när han var så överjävlig. Han märkte verkligen av det och la huvudet i min famn och då började jag storböla! Han har nämligen aldrig gjort det innan och han är väldigt skygg om huvudet så jag blev så otroligt lycklig och släppte på spärrarna. Det var riktigt fint och han är underbar, fast han håller på som han gör ibland. Men det är som sagt inte hans fel och jag skyller inget på honom :)



Blå lindor & The Kooks

Är lite smålycklig nu för mamma hittade mina marinblå lindor och mina guldiga boots. Jag har inte hittat dom fast jag letat efter dom i somras, men mamma hittade dom i min lite mindre hög med hästsaker i garderoben. Fanns massa annat fint där som jag ska gå igenom någon dag när jag orkar.. Men den dagen är inte idag eller någon gång snart!

Lyssnar just nu på The kooks och ska om sådär tio minuter byta om sen åker jag upp till stallet. Ska mocka och fixa stallet snabbt sen rider jag ut till fältet och rider där. Han ska få springa av sig lite sen ska jag rida igenom honom också, köra rätt mycke galopparbete för där har han plats att ta ut galoppen, vilket han tyvärr inte har inne i pdn. 

Får bli en fin bild på D från -10 när vi red på ett fält :)



Tips mot frustration

Gå ner till din mamma, skrik och klaga på allt du hatar för tillfället. Lyssna när hon säger schhschh och försöker få dig att andas sen känna allt litelite bättre. Lovar er att detta är bättre än att råka slå sönder dörrar som jag brukar göra :)

Ännu ett tips är att gå ut i halvstormen med en fin vän och klaga av sig lite till. Det ska jag nämligen också göra nu!

Idol

Är jag verkligen helt ensam om att hata idol? Så otroligt överskattat och tråkigt program. Enda som är lite underhållande är auditions men de är knappt så jag kollar på det, kollar kanske någon gång då och då!

Nej tack till idol alltså, sitter hellre uppe på mitt rum och dunkar min galet grymma musik ;)


The Maine

Pioneer är bäst och jag kan inte sluta lyssna på låtarna. Har ni inte hört dom borde ni lyssna, får rysningar så bra är dom :)

Sen är det inte helt fel att John är otroligt snygg!

Regn

Sitter med lite regn i bakrunden. Är så otroligt besviken på vissa människor.. Sen är jag besviken för när jag väl försöker säga något till mamma tar hon det på fel sätt och jag orkar verkligen inte förklara. Antar att det mest är mitt fel för jag inte förklarar helt, men jag orkar inte förklara allt flera gånger och säga precis hur jag mår hela tiden.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite sen ska jag försöka sova rätt tidigt idag för inatt blev det inte så mycket sömn fastän att jag försökte.. Måste upp till skolan imorgon nämligen, efter ska jag kanske iväg till stallet om jag orkar. Annars låser jag in mig på mitt rum hela kvällen med massor av te och min bok. Det är fint det också. Får se, men vi hörs iaf någon gång. Förhoppningsvis så mår jag bättre då!

lång slutartid, skakig hand och oredigerade.


Things I am good at


Things I am good at


Torsdag

Imorse gick jag upp i tid, fixade mig för att åka till skolan men sekunden innan jag skulle åka bröt jag ihop igen. Satte mig ner i hallen med huvudet i knäna och grät och skakade i nästan en timme. Orkade inte ens försöka gå till skolan igen så jag tog av mig ytterkläderna, gick upp till mitt rum och la mig i sängen och försökte slappna av. Gick väl sådär men tillslut somnade jag om och halvsov i nästan en timme. Sen gjorde jag ett knäckebröd, lite te och satte mig i soffan ett rätt långt tag. Sen ringde min mentor och frågade hur det var med mig, de var lite fint. Sen har jag suttit på mitt rum, lyssnat på musik och känt mig helt tom. Ingen av dom andra har kommit hem från jobbet eller skolan än så jag ska ner och göra mig en till stor kopp te innan dom andra kommer hem. Försöka ta mig samman lite och inte bryta ihop igen. 

Och nej, jag vill inte ni ska tycka synd om mig. Bloggar fortfarande bara för min skull så kom snälla inte med några kommentarer om att jag bara vill ha uppmärksamhet..


Tappa inte modet

Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.
- Johannesevangeliet 14:27

Det var något prästen sa flera gånger igår och det fastnade verkligen.

Begravning

Var på begravning idag. Det gjorde så förbaskat ont, men samtidigt var det fint. Det var en fin begravning och jag hade bra människor runt om mig. Efter så samlades vi i kyrkan och fikade, pratade om massor och sånt fint. Satt kvar länge med Per, Erika och Sofia och det var riktigt mysigt. Efter så var vi ute lite, gick runt och sånt.

Kom hem runt 8-tiden och då åt jag lite, efter det gick jag upp på mitt rum. Har suttit där sen dess och lyssnat på fin musik, kollat på fina bilder från konfirmandresor och gråtit lite. Släppte spärren nu och det behövdes. Ska fortsätta med det lite sen ska jag lägga mig och läsa med en stor kopp te. Försöka slappna av och sedan sova tidigt.

Tack Bengt, för allt du någonsin gjort. Alla fina ord, alla skratt och alla otroligt kloka ord du sa. Jag är så otroligt tacksam för att jag hade dig under allt de jobbiga. För även fast du kanske inte visste det så sa du saker som fick smärtan att försvinna. Du fick allt att bli fint och du fanns alltid där, så otroligt grym och underbar. Jag kommer alltid saknar dig och jag älskar dig otroligt mycket. Du var en så jävla fin vän och jag hoppas att du har det bra där du är nu.♥




Good things


Beroende av ensamhet

Även fast jag älskar att umgås med massa människor och vara ute bland folk eller bara sitta med mina vänner så är jag otroligt beroende av ensamhet. Jag måste vara ensam för har jag inte varit ensam på ett tag känns det som jag nästan tappar bort mig själv. På något vis är ensamheten fin, det är i ensamheten jag växer och jag kan verkligen vara mig själv utan att tänka på någon annan. Det finns inga gränser i ensamheten, det är som alla ramar suddas ut och fantasin får flöda. Det är fint och underbart. Jag skulle aldrig klara mig utan ensamheten, aldrigaldrigaldrig.

Kopierade ett inlägg jag skrev 8 oktober för det är så jag känner nu. Är hellre ensam än förändras bland andra, och så kommer de vara ett tag. Måste växa i mig själv för att få tag om någonting att kämpa för. Känns nästan som jag tappat fotfästet och virrar bara runt.

Pioneer

Är fortfarande helt tårögd, har gåshud och jag kan inte sluta le. Att musik kan få en att känna sig hel för första gången på väldigtväldigt länge är otroligt. Detta albumet är så jävla otroligt. Fyfan så bra det är. Kan inte förklara med ord alla känslor och hur bra det är. ALLA borde lyssna på det!



Himym

Såg nyss nyaste himym-avsnittet på engelskan. Hehe, är redan klar med de jag ska göra och istället för att göra de urtråkiga extrauppgifterna så har jag gjort de. Antar att jag nästan kan räkna de som en liten extrauppgift för jag kollar ju faktiskt på det på engelska utan text ;)

Avsnittet var iaf urbra och ni som inte sett det borde se det! Nu måste jag dra för vi ska plocka ihop. Vi hörs efter mer skola, pepparkaksbak och en promenad. :D


.

Jag skulle inte ha något emot att du trillade här. idiot..

Pepparkaksbak & Pioneer

Imorgon ska vi baka pepparkakor med konfirmanderna, ska bli sjukt gött! Mattias sa att vi ledare och assistenter skulle "lugna kaoset" men känner jag oss rätt är de vi som lär föra mest liv ;) Hehe, sen har jag och Per redan planerat att äta deg. Alltså det bästa med hela baket! Sen ska vi väl som vanligt fika lite, hehehe!  Kommer hem någon gång efter 19-20 och då ska jag direkt lyssna på The Maines nya album sen har jag ett himym avsnitt att se fram emot! Så det lär bli en galet grym dag!

Det enda negativa är att jag måste vara kvar på extratimmen för jag ska gå igenom ett kapitel som jag ska ha prov på för jag har varit sjuk varenda genomgång! Men det är värt det att få en ordentlig genomgång så jag kan få bättre betyg utan att anstränga mig! :D

Nu ska jag iaf äta upp mina hallon och min banan, läsa lite i min bok och kanske skriva lite i min dagbok/novellbok. Får se helt enkelt. Är inte på sovhumör iaf så passar bäst att bara vila lite då :)


Poppe 4/11

Först skrittade jag ut och visade ställerna vi får rida på för de nya hyresgästerna och när vi kom ner till fårhagen tog jag två backar. En i lugn takt och en där han fick gasa på ;) Sen travade vi lite på vägen från fårhagen och alla fyra hästarna var lagom taggade! Sen red vi tillbaka till pdn och jag joggade mest runt honom i alla gångarterna. Han fick gå lång och låg hela ridpasset i alla gångarterna och han var supermjuk!

Eftersom han skötte sig perfa och de var tre helt nya hästar i paddocken så krävde jag inte mer utav honom utan lät honom bara gå som han ville och avslutade rätt snabbt efter att ha joggat av honom i galoppen och traven. Mycket nöjd ponny och väldigt nöjd ryttare! :)


Lycka

The Maine's nya låtar Some Days och Don't Give Up On "Us" finns ute på spotify! Yes, jag är lite lycklig nu. Längtar som en jävla tok tills deras nya album kommer, VILKET ÄR IMORGON!!!

En liten bit från en av låtarna på albumet, får gåshud!

Tillbaka

Är nog tillbaka på bloggen nu och eftersom jag hade tidsinställda märkte ni ingen paus. Men ja, antar att jag är tillbaka nu men är inte säker.. Är iaf inte på blogghumör så inlägg om ridpasset och så kommer imon. Är verkligen förbannad och besviken just nu pga olika anledningar. Anledningar jag helt och hållet tänker hålla för mig själv.

Men vi hörs, hoppas ni haft en bra helg iaf! :)


James Franco

jaaa, han är dösnygg!

Elaka kommentarer

"När man bloggar får man räkna med att få elaka kommentarer" - När jag läste den meningen på en blogg blev jag fan förbannad. Man ska inte behöva räkna med att få elaka kommentarer för det borde inte finnas en endaste jävla elak kommentar på någon blogg. Det finns inte någon anledning alls att kommentera elaka saker för ingen vinner på det, inte den som kommenterar och absolut inte den som får dom. Så skicka skitsnacket och försök se de positiva. Och hittar du något du vill klaga på och tänker skriva en elak/dum/kränkade kommentar så tänk efter en extra gång och skit sedan i att skriva dendär onödiga kommentaren.

Jag har tur som är en person som verkligen aldrig tar åt mig och jag har alltid varit sån. Så får jag någon kommentar som bara är helt onödig och elak eller pikande skakar jag av mig det sekunden jag läst det. Raderar kommentarer och skiter i att de hänt. För det finns ingen mening i att haka upp sig på såna saker :)

Sängdags

Sitter fortfarande och lyssnar på the kooks och jag har läst lite i min bok. Ska faktiskt dra mig till sängen nu och gosa ner mig bland mina täcken. Rätt tidigt i säng för att vara jag! Ska bli otroligt skönt för är helt utmattad i kroppen. Ställer också ett alarm på 8 för det är underbart att vakna och sedan stänga av alarmet och få somna om ett par timmar. Det är riktigt fint! Nu är mitt rum iaf svinkallt så ska stänga fönstret, sätta på elementet och bädda ner mig. Godnatt :)



Naïve

The Kooks – Naive - gillar du inte denna låten så måste jag tyvärr meddela att du har KASS musiksmak. Och ja, alla får ha sina egna åsikter och alla gillar olika men gillar du inte denna har du helt enkelt som sagt kass musiksmak.

Ville bara ha det sagt och ber er alla lyssna på den, för den är GRYM.

liten upd. The Kooks – Naive (Live From The Levi's Ones To Watch Tour) <--- lyssna på den med. Får rysningar!

Julklappar

Nej, jag hatar inte min familj och mina vänner. Men jag HATAR att köpa julklappar, jag älskar att få dom. Men som sagt hatar jag att köpa dom. Man går i miljontals butiker och hittar inte något som känns rätt. Och självklart överdrev jag när jag skrev miljontals, men ni måste hålla med mig att det känns som miljontals? :o Sen har jag alltid världens otur för att när jag köpt ett paket jag är rätt nöjd med hittar jag ALLTID den perfekta julklappen. Detta händer mig varje år och det är alltid när jag går in i en butik jag varit inne i innan. Och då har man ju bara valet att antingen köpa den presenten också eller vara sådär smånöjd med den andra.

Det jag vill få fram med detta inlägget är helt enkelt att jag hatar julklappsshopping. Så otroligt jobbigt och oftast är det kasst väder den dagen man väljer att göra det. Har nästan lite ångest för att köpa julklappar och jag måste börja nu? För jag har så många att köpa till och jag har ingen aning om vad jag ska köpa.



Poppe 3/12

Blev ett buspass barbacka med Alice & Sarah i paddocken, vi körde följa john och alla tre turades om att vara john. Poppe var superglad och jag lät honom gå som han ville och haha, sötponnyn sökte sig ner i form och jobbade på superbra iaf. Blev en bra blandning med massor av övergångar, volter, lite småskutt på hindrena och jag fick nästan smaka lera två gånger.. Hehe, första gången såg Poppe att de var en vattenmatta under de superlilla krysset så han hoppade superkonstigt och stort över. Jag var inte beredd och de var lite halt att sitta på ett fleecetäcke xD Plus att efter hindret så svängde han nästan direkt. Men som tur var så höll jag mig kvar även fast jag höll på att skratta tills jag grät! Sedan andra gången så började jag skratta så mycket att jag nästan tappade ballansen helt men som tur var så hann jag stanna honom så jag fick skratta!

Sen gick dom andra två in och jag fortsatte lite i paddocken för jag var tvungen att jogga av honom lååång och låg i galoppen och traven. Han var supermjuk och fin. Supernöjd med honom och det är verkligen superroligt att bara rida såhär ibland när man inte kan rida ut te.x. Sen är de superbra kondisträning för hästarna och bra träning för mig att lära mig sitta ner i traven! :D

Bild från i somras när jag red barbacka på honom för första gången.


Poppe 2/12

Började skritta fram ute med Alice och Toy. Sen gick vi in i paddocken och jag började jogga Poppe lite i traven, lite volter, övergångar och halter. Han var mjuk och gjorde precis allt jag bad honom om. Gick också i en superfin form och tog bra stöd fast jag inte bad honom om de! Gick sedan över till galopp och joggade honom lite i den. Han tog galoppfattningarna superbra och galopperade i ett bra tempo och var väldigt framåt. Gasade lite ibland och de tyckte han var skoj.

Började sedan jobba honom lite i alla gångarter och han var superfin hela tiden och gjorde verkligen allt jag bad honom om. Var nästan lite tråkigt för de fanns verkligen inget att rida igenom x) Men ja, är rätt nöjd för de visar att jag red igenom honom bra senast! :) Flyttade honom sedan lite för skänlen i skritt och försökte liiite i trav. Gick helt okej men han försökte så gott han kunde.

Sedan tog jag lite skutt på två räcken och en oxer som stog uppe i paddocken. Tror dom låg på 60-70. Och de jag tränade på var bara att han skulle lyssna på mig och inte försöka smita iväg innan hindret. Vissa hopp blev superbra och han tyckte det var jätteskoj. Lät honom faktiskt sköta de mesta själv och busa lite ibland för annars tycker han de är tråkigt. Joggade sedan av honom i galopp och trav och som vanligt var han supernöjd och sökte sig lång och låg! Skrittade sedan av ute och ponnyn verkade supernöjd med ridpasset. & självklart var jag också nöjd över honom! :D


WTF IS THIS?


4 veckor

Kattungarna är nu fyra veckor gamla och självklart otroligt söta och supermysiga. Dom vill bara gosa hela tiden och busar runt tillsammans. 

S*Vildhjärtas Leonard Loverboy

S*Vildhjärtas Penny The Dramaqueen
S*Vildhjärtas Sheldon Smartypants


Iris

Fick lite bilder Nisse tog på Iris i helgen och kände mig lite tvungen att visa er. Eller hur är hon fin min lillasyster? :')

Lägg märke till fingret på bilden under!

Ångest

NEJ! nejnejnejnejnejnejnej och nej tusen gånger till. JAG VET INTE ALLS VAD JAG VILL! Sluta säga att jag alltid varit säker på vart jag ska och vad jag ska göra nu. För jag har ingen jävla aning och min ångest växer bara mer och mer när jag får höra det från folk varenda dag. Just nu har jag ingen aning alls om vad jag vill göra och det är därför jag mår så jävla dåligt. Och jag vet att jag var säker, jag var helt säker på allt men den säkerheten försvann...

Det finns bara en sak som jag är säker på, och det är att jag inte tänker fastna här. Jag tänker inte fastna här i denna staden där jag inte ens trivs och där alla känner alla. Och jag är inte rädd för att lämna lilla Kalmar, tvärtom, ser fram emot det hur mycket som helst. Finns inget som kan hålla mig kvar här.

.


Mössan

Enda anledningen att jag vill att de ska bli kallare och snö är att jag kan använda min finfina mössa då. Min svampbobmössa jag fick från @lice och William.♥


I'd rather dream

Tumblr_lv8x8iqy171qdzskko1_500_large

RSS 2.0