Fotoväggen

Ikväll bestämde jag mig för att börja fixa med min fotovägg jag planerat otroligt länge. Så jag började med att skriva ut 52 bilder sen när alla var utskrivna och torkade så började jag sätta upp dom. Planerade inte alls utan satte bara upp alla lite random. Just nu ser det lite småkonstigt ut för den är verkligen inte klar på långa vägar, har massor av fler bilder som ska upp också. Sen så kunde jag inte få en bild som gjorde bilderna rättvisa för de är tokmörkt ute och min lampa är svag och med blixt funkade det inte alls.

Men jag lovade Alice bilder, så laddar upp de två bästa bilderna jag fick sen får jag ta nya bättre imorgon efter skolan eller så :)


241



.

Skulle du göra det du sa att du ville göra men inte riktigt vågade förlåter jag dig aldrig.

William

Denna bild är tillägnad dig William!
Tumblr_lvarjjp5au1qb3re9o1_500_large

Björnstammen♥

Den svenska björnstammen – Svalkar vinden
Björnstammen är grymma, lyssna på texterna.

Freedom


.

Tumblr_lvat2yeypn1qh7upyo1_400_large

hejdå

Vill bara säga att jag kanske försvinner härifrån ett tag, tidsinställer ett par inlägg och så till er. Vet dock inte helt säkert ifall jag ska ta en paus eller inte. Känner bara att jag behöver komma bort från allt och alla och tänka ett tag...

Poppe 27/11

I söndags var det nästan storm men jag tyckte ponnyn behövde röra lite på sig iaf för han fick gå rätt hårt i lördags så jag valde att longera för första gången. Spände in honom lite lös och gud va snygg han är när han jobbar!!!! Vilket steg han har och shit, han är otroligt snygg!

Gick superbra och han var faktiskt lugnt fast det blåste supermycket. Sen fick han gosa i sitt stalltäcke under natten med väldigt mycket hö ;)


Tisdag

Gick i skolan till halv tre, stannade kvar på extratimmen efter för att komplettera ett grupparebete. SJÄLVKLART fick vi inget gjort utan de slutade med att vi flamsade runt med alla som var där. Sen kom Per och Fia till skolan och vi tog sällskap ner till kyrkan där vi chillade ett tag, fixade fika sen hade vi konfermanderna. Sen efter tog jag och Per en promenad och jag kom hem för ett litet tag sedan. Fint att ha någon att prata med allt om, vänner som han är tokbra!

Är lite nere nu faktiskt för nästa onsdag ska jag på begravning. En fin väns begravning och fan va ont de för i hela mig. Jag tänkte helt ärligt från början inte gå, för jag hatar att behöva inse att han inte finns mer. Men som Mattias sa så är han min vän och han skulle nog tycka om att jag var där..


kärlek

älskar citat, fina bilder, gif's, musik och texter som får det att rysa längs ryggraden. sånt är fint och bra. och ja, som sagt älskar jag det. utan allt detta hade jag varit trasigare än vad jag redan är. dessa fyra sakerna är de som på något sätt håller ihop mig. 

detta är kärlek för mig.





Tumblr_lltcdfvo3p1qj1xodo1_500_large
Tumblr_lv1ptqri5g1qbro79o1_400_largeTumblr_lr8gdqqyfp1qh5rkeo1_500_large
Tumblr_lv8cnmtflp1ql4n1go1_500_large
Tumblr_luzraoci8h1r0qrjjo1_500_large
Tumblr_lv7832au9s1qb8ikqo1_500_largeWinter_large6408899615_09090d7a87_z_large


Dåliga sovvanor

City and Colour – Sleeping Sickness - inleder med en fin låt. 

Inatt fick jag inte sova ordentligt och det beror på att jag inte fick ha mina täcken ifred. Så istället för att försöka sova så kollade jag på serie och film. Somnade runt fem och blev väckt vid 8 för mamma och dom glömde väcka mig för dom gjorde inte de hela förra veckan! Hann dock till skolan till 8:20 när vi börjar. Vi hade lite information med grillspett i musiksalen. Som vanligt supertråkigt men sånt får man leva med. Sen flöt  de andra lektionerna på rätt bra och slutade med en rätt högljud musiklektion där vi planerade lite. 

Kom hem efter lite fint prat med en killkompis. Finfint! Satte mig i soffan och kollade runt på lite innan jag runt halv fem-fem somnade i soffan och sov tills åtta. Hehe, alltså är jag inte minsta lilla trött nu och lär inte sova mycket ikväll. Men det är inte så farligt, gillar natten och har massor av filmer jag kan kolla på! Ska nog gosa ner mig i min säng, tända ljus och kanske läsa en fin bok? Får se helt enkelt, sömn blir de nog inte iaf!



Blogg

Härom dagen slutade jag läsa flera olika bloggar pga jag bara kikade igenom dom då och då och nästan aldrig läste ordentligt. Har några jag fortfarande läser för jag tycker dom är riktigt bra eller för att de är mina vänner och jag vill läsa. Kan lika gärna dra vad jag tycker gör en blogg bra och vad som får mig att sluta läsa den. Så slipper ni undra!

* Personlig - tycker om bloggar med känslor. För en blogg helt utan känslor eller egna åsikter kan vem som helst driva, går att byta bloggare utan att de egentligen märks!

Egen stil - gillar bloggare som kör sitt eget race, inte tar efter alla andra utan skriver precis vad de själva vill och känner för!

* Bloggar för er skull - man ska blogga för sin egen skull och inte för läsarna. Hatar att läsa "kommentera annars får ni ingen uppdatering" i slutet av varje inlägg. OTROLIGT tröttsamt och jag tycker bara det är patetiskt. Här får ni kommentera om ni vill och orkar ni inte och har ni inget att säga kan ni helt enkelt bara låta bli. Jag blir självklart glad av respons men jag bloggar inte för er skull utan för min egen och för jag tycker de är kul. Och enligt mig är de så de ska vara.

* Inga bilder - klarar inte av att läsa bloggar med oändligt mycket text och inga bilder, tappar intresset direkt och orkar inte läsa!

* Provocera - tycker verkligenverkligenverkligen inte om när folk provocerar, både irl och på internet. Usch, patetiskt som tusan och att man gör det för att få läsare gör det bara värre!

* Otrevliga - hatar när man frågar något och personen i fråga svarar snäsigt och otrevligt tillbaka även fast man själv varit trevlig. "Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad".

* Skryt - tycker inte om när folk skryter och försöker leka bättre än alla andra. 

* Falska - tycker inte om att folk irl spelar en roll och är falska, och att göra det på en blogg är nästan lika illa.

Mest saker jag inte tycker om men det är för att jag gillar bloggar för olika saker. Fastnar för vissa saker och det är olika varenda gång. & ta inte detta så hårt, det är mina åsikter och andra tycker helt olikt mig. Förresten, ifall ni tror att ni har en blogg jag skulle gilla så kan ni slänga in en kommentar så kikar jag in, spelar ingen roll alls ifall det inte handlar om hästar alls. Läser faktiskt knappt några hästbloggar längre!

Och jag är inte så dömande som jag verkar ifall ni tycker det efter de ni läst, skulle verkligen aldrig kommentera något elakt på era bloggar!

Perfekta killen

Jag är så otroligt trött på alla som tjatar om den perfekta killen! För de första så är ingen perfekt, alla har brister och det får man helt enkelt leva med. Och ifall man har så jävla många krav på killar borde de fan vara så att man måste vara perfekt själv. Annars är det ju inte rättvist! Om man följer såna krav så är man helt pantad och jag tycker helt ärligt talat synd om människorna som tror att det finns killar som är så som de står på alla punkter. Alla har dåliga dagar och alla kan inte ställa upp hela tiden och det får man ta. Sen kan jag även tillägga att de flesta förhållanderna som bara bygger på de ytliga och supersöta oftast inte håller, det funkar inte att bara vara glad hela tiden och aldrig visa den dåliga sidan av sig själv.

Jag har ingen drömkille och inga sjuka krav på hur killar jag blir kära i ska vara. Man kan aldrig bestämma vem man ska falla för och de enda krav jag har på killar är att dom är ärliga. Har bara varit riktigtriktigt kär två gånger i mitt liv och helt ärligt så sitter känslorna för en av dom kvar. Sen så har jag självklart varit småkär i flera men jag kan inte bli helt och hållet förälskad i någon jag knappt träffat och umgåtts med ordentligt.

Ge upp alla era sjuka krav och var glada ifall ni hittar en kille eller tjej som får er att må bra och som ni älskar.

Hansa City

Blir alldeles strax upplockad av pappa, pernilla och Iris sen åker vi till Hansa City och går runt på Ikea och butikerna runt om! Blir sedan avlämnad i stallet och där rider jag nog ut en runda ifall det fortfarande är ljust och annars så rider jag nog ett dressyrpass i pdn. Nu måste jag iaf packa mina ridkläder och sånt, vi hörs ikväll :)



Uterittsgänget

Snodde en bild från Alice som hennes mamma tog när vi red iväg. Och ett dundertack till Nina som mockade, bytte vatten och fixade höet och kraften. Inte första gången hon gör det och jag blir lika glad varje gång! :')

Antar att ni ser att det är Poppe som har de blåa ländtäcket och jag har röd tröja och svart dunväst! och hihi, som ni kanske ser så fick ponnyn på sig silvirga boots för han trampar sig!

Fönstersittande

Har på mig en mysig tjocktröja, tights och gosiga sockor och just nu sitter jag i mitt fönster med benen dinglandes utanför. Det är tokmysigt att sitta där och busa, dricka te och tänka. Jag gör det rätt ofta även fast det är superkallt och sent in på natten. Det är fint på något sätt för allt är så lugnt runt om och det känns som att hela världen sover fast jag vet att det inte är så. Ska sitta här ett tag till sen ska jag gå och lägga mig. Vill bara bli riktigt trött först för det är då det är som skönast att sova!

Fin utsikt en sommarkväll.


Iris

Kan inte sluta le när jag är med henne. Jag älskar henne något otroligt och jag lovar er, skulle ni träffa henne skulle ni inte kunna göra något annat heller. Är en otroligt stolt storasyster och hon har grymma föräldrar och syskon så jag vet att hon kommer bli så en otroligt fantastisk person. För hon är fantastisk redan nu.

Foto: Nisse Nilsson

Jackass 3D

Jag älskar Jackass. Och det har jag gjort sen jag var liten och jag kommer alltid göra! De är så otroligt grymt och varenda gång jag kollar på det slutar det oftast med att jag skrattar tills jag gråter och får kramp i magen. Vilket är underbart på alla sätt och vis. Självklart håller jag på att spy ibland, men de är sånt man får ta. Kan även tillägga att jag fick lite tårar i ögonen när jag såg Ryan första gången i filmen..

Hehe, såg trean idag och jag höll på att skratta ihjäl mig!



Träffa Iris

Ska alldeles strax dra till Nisse och Liv där Pappa, pernilla, Linn och Iris håller hus! Ska mysa massor med sötan och de ska bli skönt att träffa pappa igen. Alldeles för länge sen sist men det är inte så lätt att göra något åt det för jag har massor att göra och han har oftast fullt upp. Men jag är glad för att jag iaf träffar honom, han är bäst :) Ska iaf gå ner nu och se om vi kan åka snart! :)

Självklart har lillan en egen iphone 4s, bättre än båda systrarnas ;)


Poppe 26/11

Alice's ponny Toy's förra ägare och hennes halvsyster kom upp till stallet så vi red ut. Sabina som hon heter på Toy, hennes halvsyster på Monne, Alice på Totte och jag på lilla älsklings Poppe! Vi red ner till fårhagen och började med att jogga honom lång och låg och han sträckte ut på steget fint och var väldigt pigg Trampade under sig kanonbra och var verkligen mjuk i hela kroppen. Joggade igenom honom så i både trav och galopp och de var inga problem alls. Gjorde precis de jag bad honom om utan problem. Sen började jag jobba honom lite mer på en volt och han var kanonfin!  Han gjorde det jag ville och lite till och jobbade hela tiden på bra. Dock var han som sagt väldigt pigg så ibland gick de lite för fort och ibland flöt han över i galopp när vi travade. Men jag saktade bara av eller samlade honom lugnt men lät honom faktiskt gå i ett lite högre tempo för han skulle mest få ha skoj.

Sen mitt i allt fick Alice hoppa upp lite och skritta, trava och galoppera lite i båda varven för jag ville att hon skulle få känna på honom eftersom han har förändrats så otroligt mycket sen hon senast red honom. Hon höll med och de var kul att se honom under en annan ryttare!

Sen efter jag jobbat honom lite i skritten, traven och galoppen så körde jag lite backar. Lät honom gasa på som tusan och jäklar va fort det gick! :D Han tog i som bara den och var superglad!! Tog även några i mer samlad galopp men mest rejs. Tyckte han skulle få ha lite skoj och har inte hunnit rida ut på senaste tiden. Sen efter de pratade vi alla lite och då och då joggade jag honom i trav och galopp för att han inte skulle få bli kall. Och innan vi red hem joggade jag av honom riktigt lång och låg i galopp och trav! Hade förresten babypelhamet idag och han hade ett så fint stöd iaf! :') Han trivs verkligen på de bettet ute, och då vågar jag verkligen gasa på ordentligt för direkt när jag kramar i tyglen så saktar han av!

Poppe var superlycklig hela detta ridpasset och jag med, älskar verkligen att vara med denna ponnyn för han är så otroligt speciell. Sen är han tokfin också och försöker alltid sitt bästa. Går verkligen inte annat än att tycka om denna ponnyn :')


Utseende

Jag är verkligen inte utseende eller modefixerad. Jag bryr mig inte om trender utan har på mig de jag gillar och de jag trivs i. Tänkte säga lite saker jag gillar och tycker är urläckert! & yes, bryter lite mönstret och sånt och skriver om något helt annat än jag brukar. Hope you like it!

Ögonbryn - Snygga ögonbryn för mig är kärlek. Blir så mycket snyggare att ha snygga, välplockade och ifyllda ögonbryn. Jag själv fyller alltid mina ögonbryn även fast jag kanske bara ska till stallet, stoooort måste för mig! Formen jag har på mina ögonbryn nu älskar jag, passar mig peeerfekt! (ska visa er någon dag när jag orkar ;))

Skor - Mig ser man oftast i ett par converse och de är personliga favoriten för mig! Har otroligt många par men just nu använder jag bara ett speciellt par, dom är nämligen så otroligt ingånga så dom är supersköna! Dr Martens är en annan favorit för mig och funderar på att köpa mig ett par för dom är verkligen skitsnygga! Sen har vi allas älskade Jeffrey Campbell's skor. Fyfarao vad dom glittriga är läckra. Verkligen ursnygga men inte fasen hade jag orkat gå runt i dom en hel dag ;)


* Piercingar - hehehe, jag själv har 4 piercingar och en töjning i öronen och två andra piercingar. Tycker vissa piercingar är supersnygga på rätt personer. De tuffar till allt och tex. smiley som jag har är helt ärligt något av de charmigaste jag vet!


Ringar - hehehehihihihöhöhö, jag ÄLSKAR ringar. Stora, små och massa fina detaljer. Gosh så fint de är! Verkligen urläckert att blanda tuffa och söta ringar. Ska ha döskalle och rosett på samma hand på måndag, finfint!


Bulle - ni vet sån uppsättning, bulle kallar jag det iaf? xD Tycker iaf det är suuupersnyggt och jag har det väldigt ofta för de är både snyggt och skönt när man har lite längre hår som gärna är i vägen! Sen är det snabbt fixat och dom behöver inte vara sådär hårda och perfekta, gillar lite slarvigare! Sen kan man göra de ännu snyggare genom att tupera luggen och de andra håret som oftast sitter rätt stramt annars, håret ser mycket tjockare ut då! Sen kan man göra snygga saker med luggen som att tupera den extra eller göra inbakad fläta. SUPERSNYGGT!


Halsdukar - äääälskar stora halsdukar i olika färger, så sjukt fint och mysigt ! Har faktiskt stickat två stycken själv, en GIGANTISK jag nästan försvinner i som är kanonbra att rida i och en annan lite mindre som jag har annars :) (ska nog sticka en till snart fast roligare färg)


Stickat - Åh, stickade tröjor är ett stort ♥ för mig. Så otroligt snyggt och finns så många olika varianter. Ska in till stan om ett tag med mami och leta nya snygga stickade tröjor. Finfint!

Hoppas ni tyckte denna typen av inlägg var roligt med, roligt att skriva iaf! ;)

Snöbilder

Tydligen ska det nog bli en vinter som de var -09, vilket är okej. Alltså inte lika mycket snö som förra året. MEN, sen kan man ju inte vara hundra på att detta är sant! Går aldrig att lita på vädret.. Men jag hoppas iaf på att få ett par dagar med ordentlig snö så jag kan få några fina bilder på mig och Poppe :)

Har nämligen tokfina snöbilder som Louise tog på mig och Suppan detta och förra året. Hade varit kul att ha liknande med Poppe! De var tiden jag testade att ha raklugg och brunt hår, hehe! Och på den tider hade jag också en liten stor häst som var helt fantastisk..




Godnatt

Fastnade med att skriva lite olika inlägg tills nu, ska lägga mig nu och skippar att kolla på någon serie. Har nämligen kvar lite av min förkylning och feber. Är egentligen inte trött men har mitt knep att bli det.

Haha, jag kollar på en del i Despicable Me, om ni sett den så kan jag berätta att de är delen när han läser en godnattsaga. Blir supertrött direkt hur pigg jag än varit innan, works every time! ;) Testa ifall ni vill, kanske funkar för er också! :)

Hemma

Kom hem för lite mer än en timme sen och de var som alltid urmysigt med Alice. Kan prata med henne om nästan allt och de är skönt för de är aldrig någon obekväm tystnad utan pratet flyter på och tiden springer iväg. Sen som vanligt hittar vi alltid på busigheter, men såna är vi och de får man ta ;) Fick supergod kaka och kaffe♥, kapslarna till kaffemaskinen var slut så jag mådde lite dåligt för de hehe.. Kan även tillägga att kurt är på plats efter lite om och men xD

Nu ska jag alldeles strax krypa i säng, klockan ringer någon gång mellan 10:30-11:00. Ska hinna duscha innan vi åker till stallet vid 12. Alla hästarna ska ut tillsammans på en tur, men mer om de imorgon. Nu ska jag skriva ner alla mina bloggidéer :)

Älskar denna bilden på mig och alice, söta som få ;)! & ja, mitt älskade "lilla" gips!


Frisk

Är nästintill helt frisk, har lite förkyldning kvar och litelite feberkänningar. Men idag har jag kunnat äta ordentligt och har tom vågat käka godis utan problem! Är otroligt glad för de för jag hatar att inte kunna göra något och ha noll energi.

Nu ska jag iaf dra mig bort till min vapendragare Alice, lite kvällfika och busigheter. finfint!


Saker ni kanske inte visste

* Jag har en personlig blogg INGEN vet om, där skriver jag allt jag vill. Saker som är så personliga att inte ens min mamma, pappa och min bästa vän vet om. Saker jag känner som jag aldrig skulle säga till någon. Klagomål och saker rakt från hjärtat.

* Jag hatar människor som spelar korkade för att folk ska tycka dom är söta(?). Så otroligt patetiskt och jag kan verkligen inte umgås med såna människor.

* Hatar även när folk säger/skriver "ta de lugnt!" när man är otroligt lugn. Tillägg på detta hatar jag också när folk frågar om man är sur fleera gånger fast man säger nej, då blir jag till slut sur!

* Jag knäcker fingarna, tårna och nästan allt annat HELA tiden. Låter superhögt och irriterar väldigt många men jag kan inte sluta!

* Jag är väldigt duktig på skådespeleri, hur duktig är man inte om man lurar folk en hela dagar att man mår superbra när man är helt trasig inombords?

* Jag skriver otroligt snabbt på datan men inte när någon kollar vad jag skriver för då fokuserar jag mer på det!

* Jag är otroligt rak på sak och vill jag säga något jag tycker så virar jag inte in det i långa komplicerade meningar utan jag skriver direkt vad jag tycker och tänker.

* En del anser att jag är bortskämd och när någon säger det blir jag oftast skitsur utan att jag visar det.

* Jag har otroligt svårt att lita på människor för jag har blivit sviken många gånger och det finns ingen jag någonsin skulle säga allt till.

Det blev en hel del punkter trots allt. Ville ge er en chans att lära känna mig bättre!



Sick of ego


I’m just sick of ego, ego, ego. My own and everybody else’s. I’m sick of everybody that wants to get somewhere, do something distinguished and all, be somebody interesting. It’s disgusting.

— J.D. Salinger


So just live

2ccbab9c34a7f901e53ec208d8d11656_h_large

Albus Dumbledore


Hermione



There was a bear...


Bra tips

Städa inte erat rum när:

* ni är magsjuka
* troligtvis har feber
* inte ätit något sen i måndags (& då åt en macka och ett par tuggor sallad)
* inte druckit tillräckligt med vatten på tre dagar

Tro mig, ni blir dödströtta och ångrar er verkligen hur fint de än blev. Helt klart inte värt de!

& jaa, även jag är en sucker för söta sovande djur!

Var dig själv

Tänk själv, gör själv, försök själv och viktigast av allt - var dig själv.

Är så otroligt trött på falska och osäkra människor, ni är bra precis som ni är. Och det spelar fan ingen roll ifall ni spelar en falsk roll för jag ser rakt igenom den.

Piggare

Skulle försöka dra mig till skolan imorse så jag satt mig nere i köket och tänkte "ifall jag kan dricka upp detta glaset med vatten utan problem så åker jag". Tror ni jag kunde dricka ett ynka glas med vatten utan att må illa och vilja spy? - nej. Har inte ätit något som stannat i magen sen i måndags och de var en macka och två-tre tuggor sallad. Har testat att äta soppa, macka, blåbär och druckit massor av vatten. Haha inser nu hur onödigt det är att jag sitter och berättar om att jag är sjuk.

Under dessa dagarna har jag iaf mestadels legat nerbäddad i antingen min säng eller soffan och kollat på serier och filmer. Sen har jag spelat lite spel också. Men jag har kanppt kunnat röra mig för varenda gång jag reser mig så skär det till i hela huvudet. Har ju inte fått i mig tillräckligt med vatten och utan vatten funkar jag verkligen inte. Så mitt huvud dödar mig nästan lite :/

Startade bara mammas dator en snabbis för jag kunde inte öppna ett mail på min mobil så jag tänkte att jag kunde slänga in en hälsning här så ni vet att jag lever :) Så ja, jag lever och mår liiite bättre än i tisdags och igår. Men bra mår jag inte på långa vägar tyvärr :/ Men får hoppas att jag mår bättre under dagens gång så jag kan åka till skolan imorgon :) Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen och se vad det finns för filmer på tv. 

Hittade denna bilden och insåg att det är dags för disneyfilmer, bästa botemedlet när man är sjuk ;)
Tumblr_lt2ku822m01qh6p5eo1_500_large

Michael Fassbender

Djävulskt snygg.


Sjuk

Började morgonen fint vid 05:00 med att hänga över toalettstolen i två timmar.. Kan inte äta eller dricka något fast jag har försökt för det vill inte stanna. Ska försöka få i mig lite vatten och kolla på film nu. Är helt utmattad i hela kroppen :(

Jag hatar att vara sjuk.

Honungshelvete...


Tråkigt väder

Vädret just nu är rätt kasst. Det är superkallt ibland, det blir mörkt hur tidigt som helst och är nästan aldrig riktigt ljust utan alltid lite halvmörkt och dimmigt. Vilket är supertråkigt! Hatar sånthär väder och det är supertråkigt att rida i paddocken varje dag efter skolan för det är helt omöjligt att rida ut för det är kolsvart..

Men samtidigt är jag glad att det inte är snö nu, för förra året vid denhär tiden var det supermycket snö. Och jag hatar snö, iaf när de är från november till mars. Så nu i år får det gärna vara från mitten av december till mitten av januari. Då är jag nöjd!

28 November 2010



Praktik och soffliggande

Det var rätt lugnt på praktiken idag, fick börja med att byta mat och vatten till alla djuren. Var tvungen att byta till fåglarna vilket inte var så kul för jag tycker fåglar är skitobehagliga och läskiga xD Men det gick iaf bra och hamstrarna var supersöta! Sen fick jag använda prissaken och sätta pris, vilket faktiskt var kul. Sen fick jag hjälpa till med lite olika småsaker som att ställa ut varor i butiken, slänga kartonger, packa upp och kolla till djuren. Fick även hjälpa lite kunder att hitta olika saker, kändes skönt att jag är rätt hemma med olika fodersorter och var dom är bra på eftersom vi har katter hemma och i princip hela min släkt har hundar! Den sista halvtimmen fick jag skrapa lite akvarium och fyfan va läskigt det var xD Jag hatar fiskar, tycker dom är skitläskiga och vissa av dom anföll mina händer.. Fick fixa hos en minihaj och fyyyysatan var rädd jag var :( Slutade sedan vid två och då fick jag skjuts hem av Louise så jag slapp helvetesbussen, det var supertrevligt som vanligt! :D

När jag kom hem la jag mig i soffan och kollade på lite Toy story 3 med Wilmis och sen har jag legat där i flera timmar. Är verkligen inte frisk utan är helt utmattad i kroppen, har hosta och världens huvudvärk. Så jag kände att jag inte klarade av stallet idag tyvärr :( Är det kvar till imorgon stannar jag hemma så jag någon jävla gång kan bli frisk!

Ska iaf skriva klart det sista på mitt arbete och sen ska jag dricka massor av honungste och kolla på film! :)

En sånhär minihaj ville äta upp mig.

Fine


Poppe 20/11

Började med att skritta fram tio minuter ute i mörkret. Sen gick vi in i paddocken och skrittade fem minuter till på långa tyglar, sen kortade jag upp dom och skrittade på korta i fem minuter och la in lite volter och flytta för skänklen. Han var väldigt emot mig och ville helst åla sig vilket är skitjobbigt! Men jag brydde mig inte utan fortsatte bara med volterna och var petnoga att han skulle forma sig ordentligt för skänklen samtidigt som bogarna var på plats. Efter de började jag jogga honom och gjorde lite övergångar och sånt för att checka av broms och gas. Han lyssnade helt okej men inte lika bra som han brukar.

Efter han var framjoggad i traven gick vi över i galopp och jag lät honom bara flyta på i ett lite högre tempo för att galoppera igenom hela kroppen. Orkade inte tjafsa med honom om tempot för då vet jag att han bara hade surat, så han fick bestämma tempo lite själv och det gick som tur är inte tokfort.

När han var framjoggad krävde jag mer av honom och han var en grinig liten djävul. Skulle bara gå emot mig och sura ifall jag fortsatte tjata på honom. Men efter massa trav och skrittarbete i form av övergångar, serpentiner och volter gick det som tur är över lite. Men han var fortfarande lite småsur för jag krävde saker av honom. Körde väl skritt och travarbete i tio minuter sen gick vi över till galopparbetet.

Galoppen var verkligen hemsk, visst han galopperar med bra tryck i och jobbar med hela kroppen men han har massa dumheter för sig ibland. Han drar ner huvudet, slänger med huvudet direkt när man gör halvhalter, släpper ut bogarna, saktar av, ökar och massor mer. Han brukar inte vara så men vissa dagar är han en liten djävulsapa som gör allt för att slippa jobba. Och de dagarna kan man inte göra mer än att tjata tills han går med på det. Till slut efter massor av arbete släppte han en del och började bli som vanligt igen. Då avslutade jag och joggade av honom lång och låg i galopp och trav. Sen gick jag in i stallet, tog av sadlen och la på ett fleecetäcke sen skrittade jag av ute :)

Som tur är så är han sällan såhär jobbig, de mesta brukar flyta på bra. Men man måste ha motgångar för att få framgångar! :)


Fortfarande för trött

För trött för att blogga, ska ner och poppa pop-corn och kolla på någon film eller serie. Är inte sov-trött utan bara hängig och utmattad. Ska bli superskönt att ha praktik på djurkompaniet imorgon, får nämligen sovmorgon till 9:30 och jobbar till 14:00. Efter det drar jag nog till stallet och rider en runda på Poppe ute, uppbetslat så jag kan galoppera av honom för idag var han en jävla apa :)

Kom på att jag måste fixa sallad tills imorgon så nu ska jag ner och fixa allt. Vi hörs imorgon eller senare om jag orkar blogga :)



Stallet

Ska åka upp till stallet nu men ska göra ett snabbisstopp på Media Markt och köpa Hp dödsrelikerna del 2. WOHOOOOOO! Sen ska jag försöka rida ut, om det inte hinner bli mörkt innan jag blir klar.. Men får hålla tummarna för att det går att rida ute eller så rider jag fram ute och rider ordentligt i pdn och sen rider ut i slutet med. Men vi får se, vi hörs senare iaf :)

Bild från i somras!


Snyggt träns

Tycker detta tränset från hööks är superfint och tror det hade passat superbra på Poppe i dressyren :)

Finns här för 589:-


Trött

Har varit ute på biläventyr sedan klockan halv åtta, är supertrött och ska sova nu! Skriver imorgon.

Glömsk

Glömde helt och hållet bort att jag tvättade idag och kom inte på det förräns för tio minuter sen. Ilade ner fort och la över allt i torktummlaren och för första gången gick jag igenom tvätten och hängde upp de som inte ska tumlas. Senast var det nämligen så att jag fick ge tre superfina tröjor till min nioåriga lillasyster för tydligen krymper kläder som inte ska tumlas. Kan även tillägga att två av dessa tre tröjor hade jag hunnit använde en gång.

Ska iaf starta tummlaren det första jag gör när jag vaknar, för jag vet att det inte är bra att ha maskiner på under natten! Känner för att skriva detta till er mest bara för att jag är otroligt stolt att jag klarar av att tvätta och bädda själv nu. HELT SJÄLV! Utan hjälp! Behöver inte oroa mig alls, kommer klara mig fint själv tills jag dör!

Håhå, denna har vi kört med innan, men inte nu. För jag klarar allt själv!


Seg dag

Haft en otroligt seg dag. Sov tills tolv, städade av lite i huset, plockade i och ur diskmaskinen, tvättade lite utav mina kläder och kollade lite på tv. Sen gjorde jag frukost och efter ett tag kom Linn och hennes vänner hem och då kollade vi på X-men first class. Till er alla som inte sett den, se den. Och tycker ni den suger så är det något fel med er. Sen har jag fått agera chaufför till min lillasyster, dubbla gånger. Men det var rätt skönt med frisk luft. Har sedan gjort vanliga sjukissaker, hostat, vilat, druckit för stora mängder med te, spelat, lyssnat på musik och kollat på kassa tvprogram. Nu ska jag starta ännu en film eller kolla på lite bones, ska bara ner och göra lite te först.

Imorgon ska jag faktiskt dra mig upp till stallet och jag tänkte rida ut en lite längre runda. Fast med sadel denna gången så jag kan trava lite utan att vara nära på att åka av! :D Ska få tummen ur och klippa hans man igen också, den växer ooootroligt fort! Får se om jag får klippa bort lite av luddet i öronen, lite skägg och hovskägget med. Så han ser lite mer städad ut, ser lite ruggig ut just nu om jag ska vara ärlig, fast han är otroligt söt :)

En bild från när jag klippte hans man i somras! Klipper alltid hackigt neråt sådär först om den är lång, bara för att de inte ska bli ojämt och för att jag inte ska råka klippa den superkort någonstans xD


Anonym

Varenda gång något elakt kommenteras så är det alltid anonymt, annars är det med namn och bara en liten lätt pik. Men folk som är anonyma är fega, otroligt fega. Vill man säga något elakt och vill att jag ska ta åt mig måste man skriva namn. Annars är det bara fegt och jag skakar av mig det sekunden efter jag läst den.

& till dig anonym, jag tar inte åt mig för jag skriver det jag vill på min blogg. För det är MIN blogg och ingen annans och tycker du den är tråkig så tycker jag du ska sluta läsa den. För jag tvingar ingen att läsa mig blogg utan den är öppen för den som vill läsa den!

& jag vill inte att folk ska tycka synd om mig heller för den delen som jag fått kommentar om innan, jag skriver allt för jag mår bättre av att skriva. Och jag tänker fortsätta skriva så länge jag känner att jag får ut något av det, vilket jag får med tanke på att det känns lite bättre efter jag skrivit.

haters gonna hate.

Tjockisponny!

Haha, skrattar så otroligt mycket åt dessa bilder, fy va tjock och söt han var x')


Eternity

From my rotting body, flowers shall grow and I am in them and that is eternity.
Edvard Munch

Fin familjekväll

Ikväll var vi ute och åt på thai silk, hela familjen. Mamma tyckte alla behövde det för denna tragiska händelse påverkade alla för vi kände honom alla. Stefan i 22 år, linn i tre, sacke i två och jag i lite över ett år. Och ja, alla var otroligt ledsna över det och en familjekväll behövdes. Det var supertrevligt och massor av skratt som vanligt, hände en liten speciell sak där som jag berättar när jag är på humör för det. Kan iaf säga som så att vi skrattade tills vi grät!

Vila i frid♥

Denna dagen har jag känt mig helt tom. Imorse när jag kom till skolan fick jag ett sms från min mamma där det stog att han avlidit inatt. Jag fick direkt panik och visste inte vad jag skulle ta mig till, tårarna slutade inte rinna och allt kändes värdelöst. Efter den lektionen gick vi ner till kyrkan, tände ett ljus för bästa Bengt och grät lite. Och nästintill hela dagen har jag varit instängd i mig själv. Efter skolan mötte jag upp Per & Fia och gick ner till kyrkan igen. Mer tårar och jag visste verkligen inte vad jag skulle ta mig till.

Bengt är verkligen en av de bästa människorna som någonsin existerat och det finns dagar då jag bara velat ge upp och han har fått mig att må bra. Och som Mattias sa så klickade vi, och det är fint att veta att jag  betydde något för honom. Och jag älskade verkligen honom, gick verkligen inte att göra annat. Han är en sån otroligt fin människa så det finns inte och han var alltid lika go. Och jag kan inte inse att detta är sant, det gör för ont. Det känns som att jag ska gå i bitar.

Jag vet att han inte var rädd för döden, och han behövde inte lida. Vilket gjorde att det känns bättre på något litet sätt. Men det känns inte bra, det suger och jag hatar det. Jag klarar verkligen inte av när sånthär händer. Jag vill bara försvinna bort från allt och slippa känna tomrummet.

Vila i frid bästa Bengt, tack för allt du någonsin gjort. Du är grymmare än grymast.♥


Sängen väntar

Har precis käkat upp min kvällsmacka, druckit mitt kvällste och spelat lite. Ska gå och lägga mig och skriva lite nu tänkte jag. Ska släcka ner vid 00:00 iaf och hoppas på att somna fort för imorgon ringer klockan vid 07:00. Verkligen inte pepp på att åka till skolan för vi går länge och jag är trött. Men det är bara att bita ihop. Ska plugga efter skolan imorgon och sen städa mitt rum. Så det lär bli en rätt tråkig dag..

Nu måste jag iaf lägga mig, seg som bara den och ryggen gör ont!


Lite fakta om Poppe

Tänkte skriva lite olika sorters fakta, men jag känner inte för att skriva lång text så jag punktar upp det. Är det något ni undrar kan ni bara skriva och fråga :)

* Importerades från tyskland 2008. Tyvärr tror jag inte han har blivit rättvist behandlad där..

* Han har två virvlar i pannan och förr i tiden sas det att hästar som har det är galna och djävular. En gammal tränare sa det till mig iaf!

* Han är född 2001 och är alltså 10 år men är lite som en bäbis.

* Han är lite utav en träningsnarkoman och älskar att jobba, iaf nu på senaste när han märkt hur duktig han är. Berömmer man honom massor under tiden man rider så överdriver han allt man ber honom om.

* Han blir lätt frustrerad ifall han gör fel så om han gör som han brukar ibland och tar förvänd galopp kan jag inte sakta av direkt för då brukar han få damp och studsa runt för han blir sur på sig själv!

* Han tycker inte om små ponnier, när grannens ponny Lusen var på besök i stallet och stod i hagen bredvid drog han öronen bakåt och surade.

* Han hatar när jag tar hand om någon av de andra hästarna i stallet eller bara tar in dom från hagen. När jag hade hand om Toy & Monne var Poppe supersur på mig efter jag ridit de andra så han sprang runt i boxen och slängde med huvudet och gnäggade massor när jag var ute och red! x')

* Han är jätterädd om sitt huvud och speciellt sina öron, tror det har lite med att göra att han inte blivit behandlad så bra.. Men nu får jag borsta huvudet iaf och det ökar mer och mer för varje dag!

* Han är bara 145 cm hög och känns väldigt liten från marken men när man rider och han verkligen tar ut på steget så känns han som en stor häst!

* Han älskar att jogga fram och av när man rider, brukar nästan vara med huvudet i marken och skjuta upp ryggen supermycket!


Pioneer

The Maine släpper sitt nya album Pioneer 6 december. Två låtar är redan ute, den ena har jag redan lagt upp här. Här är den andra och jag får fasen tårar i ögonen, dom är så bra och detta album kommer vara så grymt. Satet va grymma dom är. 

The Maine- "Some Days"


Tråkigt besked

Har fått ett otroligt tråkigt besked idag, en vän till mig har fått hjärtinfarkt och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Han är inte släkt eller något sånt men han har funnits i mitt liv i över ett år och han är en sån otrolig person. Jag har gråtit sen jag fick reda på det vilket var nästan två timmar sen och jag känner mig så värdelös som inte kan göra något.

Jag är verkligen inte en person som kan hantera sånahär situationer, får nästintill panikångest och vet verkligen inte vad jag ska ta mig till...

Pepp

Har precis fixat mitt hår lite, lät mina naturliga lockar vara kvar och gjorde lite nya också. Blir fintfint imorgon också och då slipper jag fixa det ;) Ska iaf klä på mig, sminka mig lite lätt och sen cyklar jag vid halv. Är sjuuuukt pepp :D:D

Kommer hem runt tre-tiden skulle jag tro och då blir det direkt i säng så jag får lite sömn innan skolan iaf :) Vi hörs imorgon och hoppas ni haft en bra dag! :)


Godmorgon

Nu när jag ändå var tvungen att starta datorn på morgonen kan jag slänga in en godmorgonhälsning :)

Börjar skolan om cirkus 30 minuter och har rätt så bråttom just nu, men mitt word-dokument krånglade massor så det tog lite tid. Går i skolan till halv tre sen tror jag att jag antingen ska hem direkt eller så går jag ner till kyrkan och sätter mig och läser eller något. Vi ledare samlas sedan kvart i fem och jag måste nog hjälpa till att fixa fika först om jag känner Bengt och Mattias rätt ^^ Sen är vi klara där vid sju-halv åtta och då drar jag direkt hem och äter och chillar lite och vid halv tio cyklar jag in till stan och möter upp Johanna och Elin sen går vi på Breaking Dawn premiären! SJUKT TAGGAD! :D

Kan bli så att jag skippar kyrkan idag och åker hem och sover, det är ifall jag är trött efter skolan för jag vill inte vara trött på bion :)


Grattis♥

Grattis till min fina lillasyster som fyller nio år idag :):) Har sjungt fint och rätt så falskt för henne nu på morgonen och hon fick sina presenter och var superglad!

Jag älskar denna lilla skitungen hur mycket jag ibland faktiskt vill döda henne, hon må vara urjobbig och allt men hon är fin min lillasyster♥

1 års gammal bild?

Tävling hos Alice

CHEVAL
TÄVLINGEN

Efter stora mängder av kaffe och te

Jag har nu mina två sista koppar te på min databord och efter det räcker det. Skulle egentligen vara tre koppar men jag var inte alls lika bäst som jag trodde så när jag skulle öppna min dörr så råkade jag spilla ut koppen med te över hela mina lår. Och ja, efter det så orkade jag inte hämta ännu en kopp utan jag duschade av benen svalt och sen torkade jag surt upp mitt goda te..

Dagen har faktiskt varit väldigt seg, lång skoldag, sen chill i soffan blandat med massor av hosta, kaffe och te. Sen middag med familjen, inslagning av paket till min lillasyster som fyller hela nio år imorgon och nu ska jag skriva lite mer på min muntliga redovsining som jag börjar tro kommer från helvetet.. Känner mig helt matt i kroppen och ryggen värker efter allt hostande. Men man får se det från den ljusa sidan, jag har fortfarande rösten kvar och är inte alls lika snorig som jag var i söndags :)

Nu ska jag som sagt fortsätta skriva och lär göra det till tidigast tolv, efter det ska jag spela lite och sedan sova. Har inte så stort måste till sömn för tänkte ändå sova lite efter skolan eftersom jag inte hinner till stallet innan jag ska vara konfaledare och sedan dra iväg på bio! Fast att jag hinner slänga in lite sömn kommer min dag vara full..

Nu ropar äckelredovisningen och mitt te börjar kallna, ha det superbra :)


Bara för att göra detta otroligt tråkiga och deprimerande inlägg lite bättre..

Färsk Mango & Jordgubbste

Sitter just nu med en superstor kopp jordgubbste med honung i, har sedan ett fat med uppskuren färsk mango också. Har chill musik på och ska alldeles strax spela ett litet tag. Eller ja, känner jag mig själv rätt så kommer jag spela väldigt länge och det lär bli att jag slutar mitt i natten när jag upptäcker att klockan är tokmycket! Men det gör inget, för jag lever bara en gång och jag kommer ändå vara trött imorgon :)

Dagen har gått åt till att sova, äta mysig brunch med familjen, kolla lite serie (bones och true blood), tvätta lite, kolla ännu mer serie, powenap, middag med familjen och långdusch. Emellan allt detta så har jag kollat runt på lite bloggar, kollat fb, druckit massor av te, sagt grattis till min pappa på farsdag och sagt att han är världens bästa pappa (vilket han helt ärligt talat är) och sen har jag skrivit en önskelista.  Rätt bra söndag ifall jag får säga det själv! :) Sen får dagen ett bra och lungt avslut med, fast det suger fortfarande att det är skola imorgon..

Världens bästa te & mango = ♥


Bones

Kom hem runt halv tolv, satt lite vid datorn sen gick jag ner och fixade te. Har spenderat de två senaste timmarna nerbäddad i min säng med en stor kopp te samtidigt som jag kollar på Bones. Skulle egentligen bara kolla på ett avsnitt men det är så bra att jag kollade istället på tre. Nu ska jag sova för jag är verkligen trött för ovanligheternas skull. Sen är jag hostig, snuvig och har ont i halsen. Men citronte med honung gjorde det iaf bättre :)



Kvällshumor

Ni som följt min blogg ett tag vet min kärlek till roliga gif's och bilder, den är otroligt stor. Fyfarao vad jag skrattar just nu, tårarna rinner och jag har kramp i magen!

humorspot:  50 Funny Memes

Äventyr

Ska ut på äventyr med toppmongorna, kan knappt bli bättre! :D Björnstammen i Louise bil är nämligen <3<3<3<3! Sen är det två otroligt fina vänner! Nu måste jag dock lägga på ett kol för dom är utanför mig om ett par minuter och jag måste dra på mig lite varmare kläder!

Ska dra till verkstaden förresten, så sååååå äventyrligt är de inte ;)


Toy 12/11

Alice ringde mig när jag var ute med Poppe och frågade om jag kunde tänka mig att motionera Toy och självklart så sa jag ja! :) Hade gärna ridit ut en runda på honom med men det var alldeles för mörkt och disisgt så det blev ett lite kortare pass i paddocken. Skrittade iaf fram på grusvägen och tillbaka och sen skrittade jag lite i paddocken. Sen skrittade jag honom på kort tygel ett tag så han var riktigt framskrittad. Började sedan jogga igång honom, först lite på fyrkanten i trav och sen efter ett litet tag galopperade vi.Alltså red jag fram jag honom helt utan krav på halvlånga tyglar för att verkligen få honom varm i hela kroppen.

Sen kortade jag tyglen lite och la stöd med benen. Han gav efter direkt och jobbade på fint i både skritten och traven. Så jag körde lite övergångar och flyttade honom lite för skänklen och han blev bara mjukare och ännu finare. Kände verkligen hur han jobbade med ryggen och jag hade inte massa i handen som det brukar vara! Kände väldigt bra samtidigt som det var annorlunda. Gick sedan över till galoppen, han jobbade lite emot mig men efter ett tag så slappnade han av där med och då gick jag in lite på volterna. Han var väldigt mycket lättare han brukar även fast man får sitta emot som tusan.

Joggade sedan av honom i alla gångarter sen skrittade jag av honom på grusvägen.


Poppe 12/11

Blev att rida ut barbacka med Sarah & Monne till åkern istället. Var otroligt disigt ute och det var inte fel med lite sällskap och Poppe tyckte det var superskoj! Vi började med att skritta ett halvt varv och sen travade vi lite, men gav upp den idén rätt fort för Poppe är otroligt skumpig och sen när han är lite för pigg och studsig är det inte så smart xD Skrittade istället lite till sen tog vi lite galopp. Han var verkligen kanonfin, glad och pigg! Sökte sig ner i en fin form och rumpan försvann nästan bakom mig för han trampade under sig så mycket! :D Sen så sköt han iväg mig som fasen för han tog i så mycket!

Sen skrittade vi tillbaka till paddocken, började galoppera igenom honom lite lång och låg. Han var verkligen superfin och höjde ryggen supermycket. Sen blev det lite skrittarbete och han var väldigt mjuk och fin. Sen så skuttade vi över dom små hindrena som stog framme i paddocken, han tyckte det var väldigt skoj. Han blir gärna lite för taggad och han måste öva på att vänta på hindrena. Vilket han gjorde rätt okej sen var han kanonfin i ridningen emellan, jobbade på superbra. Joggade sedan av honom i galoppen väääldigt lågt vilket han älskar, man känner hur han tar i med hela kroppen samtidigt som han är väldigt avslappnad. Sen plågade jag mig själv lite genom att rida lätt när jag joggade av honom i traven. Sen skrittade vi av ut till vägen och sen fick han gå in och få på sig ett nytt fleecetäcke och sitt varma stalltäcke :) Han verkade supernöjd och han var väldigt mjuk och fin som vanligt! :D

Tog supersöta bilder på sötkorven när jag myste med honom i boxen innan jag åkte hem, men självklart så är sladdj*vlen borta för hundrade gången.. Får istället bli en bild på sötisen från en annan dag, hade samma saker på idag minus luddet!


Stallet

Ska precis byta om för att sen åka upp till stallet. Ska klä mig supervarmt för det är faktiskt riktigt kyligt ute :/ Ska som sagt rida barbacka och jag slänger på honom att fleecetäcke och kanske ländtäcket över för att han inte ska frysa. Han är ju nämligen relativt nyklippt! Får faktiskt dra på oss lite reflexer idag också för det är otroligt dimmigt ute. Men det hindrar inte oss från att rida ut, ska bli mysigt iaf :)

Han får ha på sig fluffet på tränset för att de ska bli lite extra mysigt för honom, sen är han så otroligt söt i det också :')


just tired

We need a break. 

Anisette, Dattan och Suppan

Jag vet att en del av er som följer bloggen har följt mig länge, sen jag höll till på det som då hette bilddagboken. Vissa har följt mig sen jag hade den lilla vita new forest Ponnyn Anisette, andra sen jag hade den halvgalna skimmlen Dattan och andra har följt mig från det att jag hade skäcken med blåa ögon Suppan. Och en del av er har bara följt mig från nu när jag har Poppe :)

Men ja, ni som följt mig sen jag hade dom andra tre kanske undrar lite vart dom är och hur dom har det. Så jag tänkte slänga in en liten textbit om hur det är med alla tre, för jag håller kontakt med deras ägare så jag vet hur mina vänner har det. Vilket är otroligt skönt för dessa tre hästar betyder väldigt mycket för mig!

Anisette som jag hade till slutet av sommaren -09 är nu 18 år, fyller 19 år i maj nästan år. Hon hobbyrids mest som jag fattat det och får leva livet hos Julia. Hon har också varit ute på någon tävling men tävlas inte speciellt ofta. :)
Anisette och jag sommaren -09


Dattan eller Midkogs Dartanjang som han heter åkte från mig sommaren -10 är nu 16 år. Han rids och tränas och tävlar en del med Malou. Har för mig att dom startat LB tillsammans och det verkar bara gå framåt. Detta är en ponny som hoppar som en gud, men han är riktigt svårt.
Dattan och jag sommaren -09



Magic Surprice eller Suppan som jag kallade henne åkte från mig i april -11 är nu 8 år. Hon är helt igångsatt efter skadan och har börjat hoppa för ett tag sen. Nu har Jannike och Suppan varit ute på två pay & jumps om jag inte har helt fel? Det går framåt och dom hopptränar och jag har sett filmer och Suppan ser superlycklig ut.
Suppan och jag April -11


Hoppas ni tyckte om den korta uppdateringen ni fick av alla tre. Undrar ni något så kan ni slänga in en kommentar så kan jag fråga Julia, Malou eller Jannike :)

Ensam

Idag valde jag att stanna hemma, kände mig lite krasslig och fick knappt någon sömn alls igår.. Har otroligt mycket tankar i huvudet och ärligt talat mår jag inte alls bra. Igår var jag ute och gick en kvällspromenad i över en timme, det var skönt att bara gå och få vara helt ensam för ett litet tag. Svarade inte på dom som ringde och svarade bara på sms från tre personer i början, sen fick de vara nog. Jag stängde av allt för ett litet tag och det var otroligt skönt. Och så kommer det vara i helgen också tror jag, behöver vara lite ensam och inte omringad av massa personer. Idag ska jag göra det jag gjort hela dagen, vara instängd på mitt rum med en bra serie och bara låta tiden gå..

Imorgon ska jag upp relativt tidigt och åka upp till stallet, tänkte ta en barbacka tur på Poppe. Ska rida ut och jag tänkte rida åt ett helt annat håll för lite omväxlings skull. Vara ute rätt länge, med bra musik i öronen tillsammans med en jag tycker om väldigt mycket. Tror det är rätt bra för mig just nu. 

Nu ska jag iaf tillbaka till mitt, hoppas ni mår bättre än vad jag gör. Och jag hoppas att ni som skriver till mig eller ringer förstår att jag inte svarar. Men självklart, ifall det är något viktigt så tveka inte på att skriva!

hjärta

2 år

Klockan 22:48 har det precis gått två år.
Två år sen dagen jag förlorade min allra bästa vän. En person som betyder mer än självaste livet för mig, mer än någon av er kan förstå. Hon hjälpte mig genom allt det svåra och jobbiga men också genom allt de fina och roliga. Hon fick mig att inse att familjen är det viktigaste, att det är dom man ska hålla hårdast tag om vad som än händer. Hon är den som fått mig orka med allt och så är det fortfarande, även fast hon inte är här på samma sätt. Hon är var under flera års tid den som jag pratade med allt om, den enda som jag någonsin litat på helt och hållet. Hon var så speciell att ord inte kan förklara, hon var perfekt i mina ögon. 

Jag saknar dig mormor, mer än du någonsin kommer förstå. Det gör ont i hela mig och tårarna slutar inte rinna, och nu finns inte du här så jag kan inte krypa upp i din famn som jag brukade göra. Jag kan inte höra dina tröstande ord eller känna din trygghet. Jag kan inte längre ringa till dig när jag är glad och har något roligt att berätta, jag kan inte sitta med dig på altanen på tidiga sommarmornar och prata om allt och inget. Jag kommer aldrig få träffa dig igen och det gör verkligen ont. Och jag önskar av hela mitt hjärta att vart du än är så mår du bra och du slipper ha ont och du behöver inte kämpa så som du gjorde in i sista andetaget. Jag önskar att du kan se mig ibland och höra det jag har att säga till dig och jag hoppas att du kan se detta. Att du kan läsa det och förstå att jag älskar dig något otroligt. Du betyder allt för mig och jag kommer alltid ha dig i mitt hjärta, tack för allt du lärt mig världens finaste du.

Vila i frid världens bästa vän♥


Tom

är helt tom, vet inte vad jag ska ta mig till och tårarna vägrar sluta rinna. Varför hände detta dig, underbara du. helvete...

Besviken

Är otroligt besviken på någon eller kanske tom några olika personer? Jag vet själv hur urkorkat det är att ge ut lösenord till någon hur väl man än tror att man känner den, men ja. Denna gången var jag urkorkad. Riktigt jävla urkorkad. Och det ångrar jag verkligen.

Nu är det så att någon eller som sagt kanske några har varit inne på mina olika konton. Både fb och bloggen. Visst ifall jag frågar ifall man kan slänga in något inlägg på bloggen men att gå in på min fb är fan inte rätt. Är rent ut sagt arg men mest av allt besviken, vilket enligt mig är de värsta man kan var på någon. Och de sjukaste av allt är att ifall det bara är en person har den inte bara gjort det en gång utan flera och det är ingen jag bara märkt nu utan för 1-2 månader sen märkte jag det första gången. & jag tror inte att det är någon helt random utan någon jag faktiskt litat på. Som sedan krossat den tilliten och gjort saker jag inte trodde människan skulle göra. 

Nu är det så att jag varit mer korkad än urkorkad så jag har sagt det till ett par stycken, och sen när man loggar in på någon annans dator så sparas ibland lösenorden. Men jag tänker inte anklaga folk hej vilt utan känner sig någon träffad så vill jag att du säger något nu för får jag reda på det senare och du/ni inte erkänt innan kan jag säga som så att du lär inte få tillbaka min tillit och jag kommer nog fan inte förlåta dig.

Så ja, har du gjort det är det lika jävla bra att säga det nu för som sagt, ifall jag får reda på det i efterhand är det bara värre.

& JA, jag ska byta lösenord överallt och inte ge till en endaste jävel hur mycket jag än tror att jag kan lite på den.

Tandläkaren

Imorgon ska jag till min tandläkare, uschfanhelvetesjävlapissapa. Jag tycker inte om min tandläkare, hon misshandlar min mun och frågar alltid en miljon frågar och antar att jag ska svara på dom fastän att min mun är full av hennes två händer och hennes spetsiga lilla djävulsverktyg. BLÄ! Iaf för att vara lite rebelisk så äter jag glass nu. Mest för att jag inte tycker om henne och vågar inte säga något. Och sen för att det är otroligt gott.. & för att bli lite coolare i era ögon så kan jag tillägga att det är min andra skål glass för dagen! :D

Hahaha, skämt åsido. Jag hatar min tandläkare och ser inte fram emot imorgon...



Hösttips!

Mina tips för att överleva en tråkig höst som denna!

* Umgås så mycket som du kan med fina vänner som får dig att må bra, gå ut på långa höstpromenader, gå och fika, ha mysiga filmkvällar och sitt ute i mysiga filtar och prata i timmar.

* Ät mycket glass, nu tänker säkert vissa av er att jag är helgalen som säger åt er att äta glass på hösten, men så är det inte. Glass på hösten är underbart för då känns det för ett litet tag som att det är sommar. Men glassen måste avnjutas invirad i en filt i ett varmt rum, annars förstörs sommarupplevelsen.

* Har du häst så borde du passa på att rida ut så mycket som möjligt, är du uppe i stallet i bra tid så dra på reflexerna och rid ut. Passa på att åka upp till stallet lite extra tidigt på helgerna och rid ut en lite längre runda.

* Ta inte onödiga sovmornar utan lägg dig så tidigt som möjligt istället för att få vara uppe under tiden det är ljust.

* Drick så mycket kaffe, te och varm choklad du vill!

* Klä dig alltid varmt, det spelar ingen roll om du bara ska gå till skolan. Dra på dig en mysig hoodtröja eller en varm stickad tröja. Och glöm inte vantar och halsduk!

Det är mina bästa tips för att klara av hösten utan att tycka att de är dötråkigt! Jag tycker själv inte om hösten eller vintern, hade räckt med två veckor höst och en vecka vinter och snö per år. Men ja, man kan inte få allt man önskar så istället försöker jag göra det bästa utav saken! :)



hjärta

The Maine- Don't Give Up On "Us"


Trött tjej & ovärt inlägg!

Jag tror inte ni förstår hur trött jag var efter skolan? La mig i soffan och låg där från att jag kom hem tills klockan fem då vi åt middag, sen la jag mig i soffan igen och lite innan sju gick jag upp på mitt rum och la mig och sov tills nyss. Brukar bli pigg efter att sova ett litet tag men jag är fortfarande lika trött och har världens bultande huvudvärk... Startade bara datorn för att kolla en sak och nu har jag kollat det så nu ska jag lägga mig och sova igen. Hoppas verkligen jag är utvilad imorgon annars så är jag verkligen sjuk! (vilket jag faktiskt vet att jag är utan att jag erkänner det) Nu ska jag iaf som sagt gå och lägga mig i min otroligt mysiga säng, SOM JAG BÄDDADE SJÄLV IGÅR!

Vet liksom inte om jag nämnt för er innan att första gången jag bäddade min säng helt själv var i somras.. Hehehe (pinsamt). Men det är inte mitt fel, det är mina otroligt grymma föräldrar som är så grymma att jag helt enkelt inte kan göra det lika bra. För tydligen är inte att lägga lakanet på fel håll bra nog..

Nu ska jag sluta tjata och sova, GODNATT :) Imorgon ska jag förresten städa hela dagen varesig jag är sjuk eller går i skolan. Så ingen uppdatering antar jag!

Ännu en sak att tillägga, jag är sjukt otroligt jättesugen på mjukglass. Även fast jag fryser supermycket.


Poppe 6/11

Blev ett markarbetespass i paddocken. När jag red fram var han lugn och fin, jobbade lång och låg och trampade under sig kanonbra. Var mjuk och följsam efter skänklarna och lyssnade snabbt och bra. Kortade hoom mer i galoppen än jag brukar för att få fram en bra hoppgalopp. Funkade väl sådär och han ville gärna att det skulle gå snabbare än vad jag tyckte.. Han skötte sig iaf okej och jag började hoppa lite smått. Han skötte sig sådär, sket lite i mig och blev väldigt lång innan hindrena.

Tog sedan en paus och började sedan jobba mer på galoppen, var väldigt noga att han skulle vänta på hindret och inte slänga sig. Han var lite emot mig i början och slängde med huvudet lite, men efter ett tag coolade han ner sig lite. Han blev fortfarande lite för lång innan hindret men han lyssnade bättre på mig och tog mina hjälper bättre.

Blev sedan ännu en paus för jag pratade med Sarah, efter det så började jag hoppa lite olika övningar jag kom på allt eftersom. Han hoppade fint men han var lite småbråkig emellan och ville gärna att allt skulle gå fort och han överhoppade sig som tusan. Joggade honom lite för att få honom att coola ner sig igen vilket funkade rätt bra. Hoppade sedan lite olika vägar och olika avstånd på alla hindrena och han får godkänt. Han hade kunnat vara lite mindre jävlig och inte försökt smyg-öka.

Jag får fortsätta träna på detta med småhindren och hoppas på att få resultat om ett tag :) Men överlag skötte han sig bra och han funkade faktiskt bra på babypalhamet i hoppningen också. Dock tror jag att det funkar med det vanliga tredelade när man bara hoppar småhindren!


Monne 6/11

Red ut med Hanna & Totte till fårhagen. På sista vägen till fårhagen mötte vi en traktor och vi hoppade båda av, mest för att vara på den säkra sidan och eftersom de är första gången jag red ut på Monne tog jag hellre det säkra före de osäkra. Monne var dock kolugn och brydde sig inte minsta lilla. När vi kom fram började jag jogga honom uppe på volten och han var superlugn och avslappnad. Han sökte sig neråt i formen utan att jag krävde det och jobbade på rätt bra. Efter att jag joggat lite till så trampade han under sig bra och höjde ryggen, var mjuk och fin i sidorna också. Gjorde lite varvbyten och minskade och ökade volten. Inga problem och han var lugn och fin hela tiden.

Gick efter en liten paus över till galopparbetet och han var lika fin och avslappnad där. Ingen tendens till att sticka eller busa vilket jag nästan var helt säker på att han skulle göra. Efter ännu lite mer arbete i både skritt, trav och galopp så galopperade vi två backar. Båda gångerna var han lugn och fin och försökte inte sticka. Dock blev han lite taggad när vi väl var uppe och då gjorde han lite seriebyten! Efter det så red vi iaf hem och Monne verkade nöjd och glad. Vilket han var hela passet också för den delen. Tror han tyckte det var kul att komma ut lite och även fast jag inte krävde av honom att han skulle gå i form så gick han i en lång, låg och avslappnad form nästan hela ridpasset.



I was never enough for you

Mansions - Never Enuff (finns inte på spotify så yt-länk).

I don't love you like I used to
When people talk I don't defend you
I tried so hard
I paid my dues
But it was never enough
I was never enough for you

Rest in peace

R.i.p Hickstead!



Lite bråttom

Borde egentligen cykla upp till stallet nu för jag ska hinna mocka, fixa stallet och hoppa Poppe innan jag ska rida ut med Hanna & Totte. Hon sa att hon skulle vara uppe runt tre-fyra så jag har som sagt bråttom. Sitter i min säng under täcket, fortfarande i pyjamas och jag har int ätit frukost eller lunch. Fast jag har varit vaken sen elva. Men sån är jag, SEG!

Ska iaf få tummen ur och gå ner och käka frukost/brunch/lunch, sen ska jag byta om och sedan dra till stallet. Är väl där runt kvart över två, får rida direkt när jag kommer upp så jag hinner innan :)

Bild från i somras, får fixa nya hoppbilder snart! :)

Mål

Har lite mål för Poppe, dock kommer det bli lite klurigt nu till vintern.. Svårt att komma till ridhuset så ofta som man egentligen vill och även fast vi kanske saltar paddocken så kommer det inte gå att hålla igång honom hela vintern. Men ska försöka utnyttja snön lite iaf, massa styrketräning genom att rida korta men intenssiva pass i snön!

Kortsiktiga mål:
* Fortsätta musklas
* Få ännu bättre bärighet
* Mer avslappnad och lugnare
* Mer tryck i galoppen i hoppningen

Långsiktiga:
* Lite skolor inlärda
* Mycket starkare i all ridning, bättre bärighet och mer muskler
* Korta formen
* Lugnare (inte för han är hetsig men han kan ibland i vissa situation -te.x. när han vet att han gjort fel- bli frustrerad)
* Bättre självförtroende i hoppningen (säkrare på avstånd och att allt flyter på bättre)
* Ta för sig mer i steget och våga länga ordentligt
* Fixa byterna (gör kanonfina ute, i pdn är det mindre och han tar inte för sig lika mycket :/)

Det är lite mål jag har för Poppe, sen vet man ju aldrig vilka som uppnås, men det är alltid bra att ha mål att sträva efter! Men jag vet att detta inte är omöjliga mål för Poppe är lättlärd och han försöker alltid så gott han kan och han har förändrats mycket på kortkort tid så jag håller bara tummarna för att det fortsätter framåt :)



Önskar jag hade nya bilder att visa er för han är ännu finare nu... (dessa är över en månad gamla nämligen..

Sheldon, Penny & Leonard

Förresten så är kattungarna döpta! Big Bang Theory tema. Hur grymt?!

Penny Dramaqueen

Leonard Supergeek

Sheldon Smartypants

Monne 5/11

Red i paddocken och hade sällskap av Nina & Toy och Hanna & Totte. Monne var rätt ofokuserad på mig i början och kollade på allt annat. Men efter ett tag gick det bättre och han jobbade på bra stundvis! Han var iaf finare idag än igår och jag är nöjd med honom, han var kanonfin studvis i galoppen och sökte sig väldigt lågt och jobbade finfint med ryggen. 

Orkar inte skriva mer utförligt för jag är trött som bara den så jag ska lägga mig och kolla på film! :)


Poppe 5/11

Valde att ta babypelhamet och pullarnosgrimman. Jag skrittade ner till åkernoch skrittade ett fjärdedels varv innan jag började trava, han var precis lika fin och mjuk som han är i paddocken på te.x. de tredelade. Han var mjuk och fin i munnen och jag hade bara ett superlätt stöd i tyglen. Han sökte sig lågt och gud så fin han var, kopplade av helt och hållet och travade på med luftigt steg. Berömde självklart massor och han blev bara finare allt eftersom han fick mer beröm, han är väldigt lättmotiverad! Travade sedan lite på en långsida i båda varven och han var verkligen kanonfin.

Skrittade sedan lite och efter ett tag kortade jag upp tyglarna, fast jag hade dom fortfarande rätt långa för att han skulle få gå lågt, för där trivs han bäst nu innan han är fullt musklad. Tog sedan en mjuk fattning och han tog den direkt och gick över i en kanonfin galopp. Sköt mig nästan ur sadlen för han tog verkligen i med hela kroppen. Men han höll kvar sig i formen och jag kunde rida med bara ben och jag hade fortfarande inget i handen. Joggade iaf honom lite så i galoppen och han var otroligt fin och mjuk! Han kopplade fortfarande av och var finare än vad han brukar vara i paddocken för han kunde ta för sig mer!! Testade sedan att verkligen öka galoppen, lät det gå fort och fy tusan va glad han blev!Öronen spetsade framåt och han tog i med hela kroppen, log inte lite då. Satte mig sedan tungt ner i sadlen och kramade lätt i tyglen och utan några protester samlade han sig. 

Så är det aldrig på de tredelade, då ska han helst slänga med huvudet och fjanta runt ett tag innan han saktar av. Nu lyssnade han direkt och han gjorde en kanonfin avsaktning till trav med. Joggade sedan av honom en långsida och red sedan tillbaka till stallet. När jag kom fram till stallet kunde jag inte sluta le och jag såg hur lycklig Poppe också var!

Detta bettet passade honom, inte att rida med varje dag, men ibland. Kanske när man rider ut och jag ska testa att hoppa med det imorgon. Bara testa och se ifall han trivs lika bra på det då. Det var iaf en underbar känsla att ha så lite i handen ute, för på de tredelade brukar han lägga sig en del i handen för han vill springa fortare. Och saken är den att hur mycket jag än velat låta det gå lite för fort innan så har jag inte gjort det för jag har varit rädd att han ska stänga av mig helt. Nu gick det hur bra som helst och han trivdes på det, och han jobbade i en ärlig form och jag var mjuk i handen för han var mjuk som smör i munnen! Detta ridpasset var ren lycka, de kan jag leva på länge!


Käk

Kom hem för ett tag sen och jag har duschat och nu ska jag käka, lillponnyn var grym och storponnyn slappnade av fint stundtals. Men skriver om det senare, nu ropar min mage efter mat!

Smart!

Kände min otroligt smart när jag somna med vidöppet fönster inatt! Sov iaf gott till tolv då jag vaknade av att jag frös. Ska precis byta om och sen åker jag upp till stallet. Mockar och fixar allt först sen rider jag ut Poppe en runda på stubbåkern tror jag och sen rider jag ut med Hanna och Totte på Monne! :) Antingen rider Alice mamma Toy eller så rider jag en sväng i paddocken efter jag ridit Monne. 

Alice & Totte


Kattuppdatering

Tänkte uppdatera er lite mer på kattfronten och berätta att det gick kanonbra för våra två hanar som är Supreme Champion (de bästa dom kan bli) i helgen. Båda kom upp till panelen och fick varsin röst och båda skötte sig kanonbra som vanligt! :) Kan även tillägga att dessa två hanar är verkligen de snällaste hanarna jag vet, och det säger jag inte bara för att de är våra utan för att dom verkligen är det. Dom är hur lugna som helst och verkligen urmysiga och dom skulle aldrig bli haniga eller så.

Cutie
Cobran
Cobran

Cutie

Sängdags!

Jag borde varit i säng för några timmar sen men jag fastnade när jag började kolla VD! Fast nu ska jag faktiskt lägga mig. Imorgon ska jag försöka komma upp i okej tid för jag ska rida ut med Hanna vad halv fyra & jag tänkte hinna rida en av hästarna ute innan de. Ligger redan nerbäddad så nu ska jag bara stänga av datan och äntligen sova! :D



Dum Sadel

Direkt när jag satt upp i Monnes sadel kände jag hur den inte passade mig! Jag måste ha en sadel som har stora mjuka stöd. Poppes funkar, men Monnes var helknasig för mina ben. Och nu när jag duschade hittade jag ett stort blåmärke på mitt högra knä!

Imorgon ska jag se om Poppes sadel ligger okej, för isf får de funka i två dagar. Ligger den kasst får jag väl plåga mig själv och rida i hans sadel x)


Ridpass 4/11

Orkar inte skriva långa inlägg om ridpassen så drar en kort sammanfattning av alla i ett :)

Började med Poppe! Skritta fram för hand och sen satt jag upp och jobbade igenom skritten ordentligt, tog sedan lite trav och lät honom gå lång och låg i ett rätt lungt tempo, han trampade under sig hur bra som helt och höjde ryggen supermycket! I galoppen stog jag upp mest upp och lät honom rulla på i en lugn galopp lång och låg. Satte mig ner och samlade lite på volterna i båda varven och han var kanonfin! Han gick som en klocka hela ridpasset! Supermjuk och fin i munnen och sidorna, var inget att klaga på alls. Han höll en fin takt hela tiden, sög tag fint i bettet och var mjuk och eftergiven för skänklarna. Red inte alls speciellt länge, 10 min fram och avskrittning och cirkus 20 min arbete! :) Lagom för ett joggningspass och han kändes nästan som smör för han var så mjuk efter!! :D


Sen var det Toy's tur! Skrittade även fram honom för hand i tio minuter och satt sedan upp och började jobba i skritten. Han är inte lätt och gav upp skritten efter ett litet tag och joggade igenom i traven och galoppen kravlöst innan jag gick ner till skritten och började jobba igen. Då gick det mycket bättre. Han var rätt mjuk och fin stundtals men ibland testade han genom att lägga sig lite i handen, det gällde att vara snabb och märka det innan han gjorde det, vilket jag också gjorde efter ett tag! Skrittade även av honom för hand. Red väl ungefär lika länge som jag gjorde på poppe! :)


Sista men inte minst var det Monnes tur. Skrittade självklart fram honom för hand också. Sen direkt när jag satt upp började han småtakta och jag märkte direkt att han var väldigt pigg. Inte mig emot men de var lite jobbigt när han vägrade göra något jag bad honom om. Istället för att tjafsa för mycket så gjorde jag massa volter och serpentiner i både skritt och trav. Han blev liiiite mjukare efter ett litet tag och han sprang inte med huvudet i vädret utan började söka sig neråt lite. Efter att han mjukat upp sig en del gick jag över till galoppen, i början var han bara väldigt studsig och galopperade inte igenom med hela kroppen. Men efter lite voltarbete i båda varven och lite byten så gick han mycket finare. Blev väldigt mycket arbete med övergångar och volter på honom och efter ett tag gick han faktiskt riktigt fint. Trampade under sig och jobbade med ryggen helt okej iaf. Red sedan lite mest för att få slut på lite energi och när vi avslutade var han väldigt svettig. Skrittade sedan av honom för hand :)


Naken Ponny

Poppe klipptes som sagt igår och han skötte sig kanonbra! Han tycker de är lite obehagligt precis bakom öronen men på ena sidan fick vi klippa precis bakom men på andra tyckte han de var lite läskigare så vi klippte bara så nära som de gick! Det blev iaf en helklippning igen och denna gången hade han mycket mer päls än förra! Ska försöka få en bra bild på färgen han fick, mycket gråare och ljusare än innan! :)

Under klippningen


Stallet

Ska precis cykla upp till stallet, rider alla hästarna i pdn. Lär komma hem rätt sent så vi hörs ikväll eller imorgon :)

En bild jag tog på Toy i somras!


Kattungarna

Dom är så små att dom får plats i handflatan på en, uuuuuursöta!

Nr 1 Hane NFO ns 09
Nr 2 Hane NFO n 09 22
Nr 3 Hona NFO ns 09

3 små bebisar

På nedervångingen ligger det tre små nyfödda kattungar med sin mamma :') Två hanar och en hona, verkligen ursöta! Jag har uppdraget att bestämma namn på de tre små sötnosarna, så har ni några förslag får ni gärna kommentera :) Lovar er bilder när mamma lagt upp dom! :D

Sharin som troligtvis är världens bästa mamma väckte min mamma i morse och sen skötte hon allt, mamma behövde bara vara vid hennes sida. 

På bilden ser ni Bruce till vänster och Sharin till höger, Bruce är Sharins pappa och han var med under hela tiden!


Poppe 3/1

Valde att testa mini-kimblewicket och sen hade jag Dyóntränset med aachennosgrimma för mitt andra träns hade för tjocka remmar.

Började med att skritta lite och krama lite då och då i tyglen för att se hur han reagerade, nämligen första gången han har skarpt bett! Började sedan jogga honom lite efter jag skrittat fram och har sög tag fint i bettet fast han sökte sig inte neråt minsta lilla. Bytte sedan så jag hade tyglarna löst i stora ringen och de var en klar förbättring. Han tog mer stöd i bettet utan att söka sig så mycket neråt. Vilket jag vill ha för om jag hoppar så brukar han försöka dra iväg genom att dra ner huvudet och det är rätt svårt att rida upp honom så mycket på de vanliga tredelade så detta är nog perfekt då och då vid hoppning! 

Efter att ha joggat fram honom tog jag lite galopp och han fjantade inte minsta lilla. Han tog galoppen perfekt, försökte inte smyg-öka minsta lilla och han samlade sig fint och hade ett bra tryck i galoppen. Jag tog sedan några skutt på de hindrena som stog framme för att se hur han gick på bettet och han verkade också trivas med bettet. Jag tyckte det gick mycket bättre än de brukar. När jag har de tredelade bettet brukar han bli för lång de två sista galoppsprången fram till hindret, vilket gör att han ofta slänger sig över och det blir som det blir. Denna gången väntade han fram till hindret och släppte iväg lagom. Han var uppe med huvudet istället för nere i form och då tog han avstånden mycket bättre. Han var mycket mindre vinglig innan hindrena och hoppade kanonbra! :)

Som avslut körde vi katten&musen med Alice och Toy, det var otroligt skoj. Det tyckte både hästarna och jag och Alice! :D Måste också tillägga till att det var enormt stor skillnad på orken eftersom han klipptes innan, verkligen skönt att inte ha en dyblöt häst efter varenda ridpass!



Hästvakt

Jag ska vara hästvakt åt Toy & Monne från fredag-söndag för både Alice och Sarah åker iväg, sen har jag självklart lilla Poppe också. Alltså har jag 3/4 hästar i stallet hela helgen. Ska bli otroligt skoj för jag har ridit både Toy och Monne flera gånger innan så jag vet att alla tre hästarna jag har i helgen är helt olika varandra.

Monne är en ponny med mycket fullblod i sig som är rätt lik en storhäst att rida. Han är känslig och väldigt pigg, vilket jag älskar!

Toy är en liten connemara ponny som är mycket jobbigare att rida än man tror. Han är rätt kraftig och rider man inte hela tiden kan han bli rätt tung i handen. Han är väldigt fin men jag tycker han är svår att rida för jag är van vid hästar som har mycket mer motor än vad han har! Men han är rolig att rida för det är mer utav en utmaning för mig!

Sen har vi lilla Poppe som är väldigt speciellt! Pigg och framåt och rätt krånglig att rida rätt för man måste vara bestämd samtidigt som man måste vara väldigt mjuk och försiktig för blir han minsta lilla osäker eller medveten om att han har gjort  fel blir han frustrerad. Men han är väldigt positiv till arbete och gör ofta mer än man begär!

Tre trevliga och helt olika hästar, ska bli skoj och lärorikt. Sen att jag lär vara helt utmattad efter att ha cyklat till och från stallet, fixat allt till hästarna och ridit är en helt annan sak. Ser fram emot det iaf! :D

Monne & Sarah

Toy & jag

Poppe & jag

God Morgon!

Idag valde jag att sova lite längre och jag ska precis kila ner för att göra en ordentlig frukost! Lite innan halv cyklar jag och Alice till kbf och hämtar betten jag skulle låna av Sara. Efter det åker vi upp till stallet och klipper Poppe och sen får vi väl åka till hööks och hämta borstarna och sen åka tillbaka till stallet? Det är inte riktigt planerat helt än ^^ Men vi ska iaf rida ut och jag testar ett av betten för att se vad han tycker om dom :)

Hittade en söt bild på Poppe jag tog för ett tag sen :)


Blandade bilder

Bjuder på lite blandade bilder på Dattan, en ponny jag fortfarande saknar mycket även fast det är över ett år sen han åkte ifrån mig. En ponny var full av strålande lycka så hela världen kunde se, en ponny som hade kapacitet så det räckte och blev över. En ponny som är en av mina finaste vänner.


Bett

Har lite tankar kring bett på Poppe! I början red jag på ett smalt 3-delat med rörliga ringar, det funkade sådär, var nästan lite för skarpt för honom eftersom de var så smalt. Sen var det små ringar så som jag upplevde det tyckte han det rörde sig för mycket i munnen! Sen bytte jag till ett rakt metallbett med rörliga ringar. Det låt stilla i munnen på honom och han trivdes med det, dock kunde han bli lite stum i det ibland och efter ett tag upplevde jag att han blev rätt stum i munnen. Då bytte jag till ett normaltjockt 3-delat med rätt små ringar och mässingdel i mitten, alltså det jag oftast rider på nu! Det går han bra på, men ibland te.x. när jag rider ut eller hoppar kan han ignorera det för han vill springa eller studsa. Det är väldigt jobbigt för han är egentligen känslig i munnen, så tar man i honom lite extra för han inte lyssnar blir han bara jobbigare.

Jag ska få låna två bett av Sara, ett babypelham och ett mini-kimblewick. Bara för att testa ifall det funkar bättre så jag slipper ta extra i honom, alltså så jag bara kan fortsätta vara mjuk i handen och krama när han börjar ignorera det. Ifall han trivs på det och det funkar kan det vara bra att rida på ibland så han verkligen lyssnar. Självklart skulle jag inte gå över till det helt ifall det är så att han ens trivs på det, isf skulle jag köpa mig ett och ha någon gång ibland! 

Jag har även tänk börja variera bett lite mer nu istället för att bara rida på två 3-delade med olika tjocklek. Det är bäst för hästens mun och det är bra ifall hästen funkar på olika bett. Sen ska jag om ett litet tag testa att rida på hackamore igen, när han coolat ner sig lite till och lugnat ner sig med sina fjanterier. Sen ska jag som vanligt variera nosgrimma, har på sistonde blivit att jag ridit på pullarnosgrimma rätt ofta men ska börja variera med remont och aachennosgrimma igen :)

Där är ett mini-kimblewick, ser normalt ut på bilden men såg det irl igår och det är verkligen mini!

babypelham

De bettet jag oftast har på honom.

Poppe 1/11

Började med att skritta fram på grusvägen ner till vägen, sen red vi tillbaka till paddocken där jag började skritta runt lite på långa tyglar. Efter ett litet tag kortade jag tyglarna och skrittade runt lite på halvlånga tyglar utan att jobba honom. Började sedan jogga honom lite för att få honom att slappna av lite eftersom han var väldigt spänd! Joggade två varv i båda varven sen saktade jag av till skritt och då slappnade han av fint och sökte sig ner i en låg form. Efter att ha jobbat lite i skritten gick jag över till traven igen. Kortade upp honom lite och red runt på lite volter, serpentiner och sen flyttade jag honom lite för skänklen. Han var fortfarande lite spänd då och då men överlag så slappnade han av och jobbade på jättebra!

Lät honom gå rätt lågt och han var väldigt mjuk och fin i kroppen för att ha vilat så pass länge! Han gjorde det jag bad honom om och han kändes inte speciellt stel alls! Efter att ha mjukat upp honom lite mer i traven gick jag över till det roligaste enligt Poppe, galoppen! I början ville han bara springa så han drog ner huvudet och försökte slingra sig ur arbetet, behövde bara sitta emot och göra lite halvhalter och då började han lyssna på mig igen. Kunde rida honom i en lång och låg form i ett bra tempo. Hade verkligen ingenting i handen och han lyssnade kanonbra! Galopperade så i båda varven och sen kortade jag upp honom lite och försökte få kortare galopp med mer tryck i. Det gick bra och han fick ett rätt bra tryck fast ibland blev han lite för glad så i avsaktningarna och innan fattningarna studsade han runt lite ibland men då fick jag bara sitta stilla och låta honom hålla på och sen skritta ett litet tag så lugnade han ner sig :)

I slutet skuttade jag lite över hindrena som var i paddocken, dom var 50 cm höga och de enda jag tänkte på var att han skulle ha tryck i galoppen, inte bli för lång innan hindret och fina vägar. Han skötte sig perfa och även fast hindrena var så låga så hoppade han över dom istället för att bara kliva över dom :) Joggade sedan av honom efter skutten och han var hur mjuk och avslappnad som helst. Sökte sig jättelågt och trampade under sig superbra. Skrittade sedan lite i paddocken och sen skrittade vi av på grusvägen ner till vägen!

Hade en vinröd outfit som passade honom kanonbra! :D Skrittade & joggade fram och av med mitt ljusblåa fleecetäcke.. mindre fint ^^


Stallet

Har precis bytt om och nu ska jag och Alice cykla hem till henne för vi ska få skjuts till stallet istället! Vi drar förbi hööks innan och jag insåg nyss att jag måste kolla efter nya handskar för mina underbara handskar är borta :'( Sen ska vi bygga en liten bana till Alice och Totte och sen hjälper jag dom. Sen istället vid halv fem skulle Jajjen komma och efter de ska jag rida :) Skippar att klippa honom idag för vi insåg att isf skulle vi få stressa lite och de är inte rätt mot honom eftersom han redan är spänd!

Nu ska vi cykla så vi hörs ikväll :):)


Grym tävling :)

Tycker ni ska kika in på Alex blogg och vara med på hennes tävling :)

Bilden är direktlänk till tävlingen :)

Skal

Har kikat runt på lite skal till telefonen så den inte ska gå sönder direkt efter den varit inne på lagning! Eftersom jag tappar saker heeeela tiden så skulle jag inte bli speciellt förvånad om jag samma dag som jag hämtar ut den på lagningen råkar tappa den så rutan krossas igen...

Jag ska iaf köpa lite olika nu, så jag har ett till stallet och några som jag kan ha annars. I stallet blir det självklart ett silikonskal så jag får bättre grepp med skinnhandskar! Sen vill jag ha ett par snygga man kan ha annars :):)


RSS 2.0