Lexus

lastade jopplin som skulle hem sen när f åkte så gick jag in och käkade frukost lite snabbt vid tvn. sen gick jag upp till stallet och släppte ut CC och magic och började därefter borsta Lexus!

tog sedan en runda i skogen på en väääldigt pigg häst som helst ville att allt skulle gå i 190 men när hon väl slappnade av var hon tokfin!!! så nu peppar vi en vecka med lite hårdträning och sedan hopptränar vi för Fredrik på onsdag. Ska försöka ta något skutt här hemma innan också så jag vet lite hur jag ska rida när hon vill gasa ;) en stooor häst på 172 är inte så lätt att sitta emot när man själv är liten xd


Stackars majja

Idag är det synd om mig! Och inte sådär lite synd som det hade varit om jag bara slagit i mitt finger lite utan väääääldigt synd då jag är magsjuk. Och jag hatar det mest av allt på hela jorden! Finns inget vidrigare och hemskare än detta...

Men för att se saker från den ljusa sidan så har jag kommit på några saker man kan göra när man ligger i sin säng och tycker synd om sig själv och tror man ligger på dödsbädden.

1. Slå alla highscore's på spelen i din telefon!
2. Kolla igen på alla serier du inte hunnit se.
3. Kolla på yt-klipp. Antingen på folk du prenumererar på eller så söker du på cats eller kittens!
4. Duscha väääldigt länge.
5. Ligg i soffan och kolla på tråkiga tvprogram.
6. Kolla igenom Facebook, instagram och tumblr typ tjugotusen gånger under dagen.
7. Lyssna på musik.
8. Gå in på en persons facebook eller instagram och kolla igenom allt. Välj någon du inte tycker om ifall du vill skratta åt dom och bara tänka hur mycket du hatar dom!
9. Slå vad med dig själv om hur många glas avslagen cola du hinner dricka innan du måste spy.
10. Sov tills du inte kan sova mer.

De är detta jag gjort idag. Kul liv va? :) nu ska jag försöka gå en liten promenad för att få lite frisk luft och kanske bli frisk?


Sömnlösa nätter

jag måste egentligen sova nu för imorgon är det första skoldagen på en månad. börjar med stalltjänst sedan dressyrträning och sedan en lektion och stalltjänst ännu en gång efter det! Går från 08:00-16:30 så måste som sagt sova men kan inte vad jag än gör...

ville mest berätta att jag lever och är tillbaka i svedala! ska iaf försöka sova nu igen så jag inte är helt slut imorgon när jag ska köra.


10 saker och händelser jag ogillar/hatar

• dryga människor! Förutom när jag själv är dryg.

• när man blir lyckligast på jorden för man hittar en bit vetelängd och när man tar ett bett i den känner man att det är äcklig jävla saffran i den.... (Tycker om saffran men bara i lussebullar)

• folk som inte förstår skämt och sedan tror man är elak eller dum i huvudet.

• folk som inte förstår sarkasm och ironi och tror att man själv är trög som kan tro något sånt!

• när man inte kan somna trots att man försökt med allt och man egentligen måste sova för att ställa tillbaka dygnet!

• hästmänniskor som inte förstår att ridningen inte sitter i kläderna!

• trångsynta och egocentriska människor.

• förkylningar som aldrig ger upp.

• folk som spelar tröga.

• hästmänniskor som tror se kan/vet allt trots att de inte kan något alls om det de snackar om.


totalt osammanhängande inlägg som mest bara är för min egna skull

idag så pratade jag med en person som varit med ett bra tag i mitt liv. mest under den tiden jag ville sparka livet i ansiktet väääldigt hårt! det var skönt att få höra någon annan säga "du ser lyckligare ut och börjar få tillbaka gnistan ordentligt igen". visst att jag märkt det lite innan och så men inte alls såååå väl! det var liksom skönt att själv inse att livet inte kommer suga hela tiden utan saker blir bättre iaf trots att det aldrig kommer bli helt bra!

tror faktiskt inte att saker hade kunnat bli såhär mycket bättre på så kort tid om jag stannat kvar längre här. kalmar och jag har verkligen gjort slut! visst att jag kan hälsa på och stanna ett längre tag som jag gjort nu, men som det ser ut just nu skulle jag aldrig klara av att flytta tillbaka hit. det är rätt skönt att få bevis på att man gjort rätt val när man velat ett tag!

och note to self, kärleken suger inte och en vacker dag kommer du hitta han med stort h och ifall det inte är han du blivit förälskad i så skit i det! killar kommer och går, inget att hänga upp sig på trots att han är så oerhört bra. och det är okej att gråta och vara trasig, det gör bara att saker läker lite lättare ibland!


Nov. 19, 2012


Chuck 19/11

många av er har kikat in på min blogg bara för att carro länkade mig för jag fick äran att rida chuckis så nu kommer ett inlägg om ridpasset och hur jag tyckte denna oerhört fräcka ponny var att rida!

jag började med att skritta fram ett tag och känna lite på honom i skritten. han är fin i sidorna, lite stelare i vänster men inte sådär supermycket men han böjer igenom mycket mer i höger iaf. sen började jag jogga honom lite i traven, massor av volter, en del övergångar, flytta för skänklen och tempoväxlingar. han går gärna kort i formen med bakbenen lite efter sig så försökte få honom att söka sig neråt och ta ett stöd. vilket är mycket lättare sagt än gjort! efter en del travarbete och försök till att sitta ner så tog jag lite galopp och där var det liite lättare för där går det att sitta ner iaf och då kan man rida mycket mer med sitsen och få fram honom till bettet.

gick sedan ner till trav igen efter att ha galopperat i båda varven. då la jag mig på en stor volt och försökte få med båda sidorna lika mycket, få mer undertramp och en lägre form. han tar ett suuuuuperlätt stöd så försökte hitta något för att få honom att ta ännu lite mera stöd vilket gick rätt bra. hittade en sak som funkade bra som carro ska testa själv när hon rider och se om det funkar för henne också. tog sedan lite mer galopp och försökte på samma sätt och då sökte han sig ännu lite lägre även där. tog sedan lite trav igen och då gick det ännu lite bättre fast han är svår. direkt när jag gör förhållningar vill han gärna släppa den låga formen och gå upp lite högre. men efter ett tag gick även det och han gick rätt så bra lång och låg bitvis.

självklart jobbade jag inte hårt med honom hela tiden utan tog skrittpauser och pratade med carro och berättade vad jag gör och varför. tycker det är oerhört bra när man gör så när man rider så man inte bara förklarar efter utan under tiden så dom kan se när och varför man gör det! :)



och nu till hur jag tyckte chuckis var att rida! jag tycker han är trevlig och han kan men han är svår, alltså riktigt svår på sitt sätt. fast inte sådär suuuupermegajättesvår att ingenting går men eftersom han gärna går och kortar upp sig och är svår att få lång och låg med ett stöd är han svår. och när han väl går bra och man får ett bra stöd i benen så vill man ju gärna göra lite halvhalter för att han ska stanna upp och få under baken ännu lite till och då kortar han gärna ihop sig igen. men jag tycker han är en väldigt trevlig ponny och carro har gjort ett riktigt bra jobb med honom och hon är så sjukt grym som orkar fortsätta rida varenda dag och träna på allt som behövs fast man inte alltid får supermycket tillbaka. det var superskoj att jag fick rida honom iaf och jag hoppas verkligen att carro är nöjd och får nytta av mina tips! :)

instagram

har skaffat instagram nu när jag fick min nya telefon från min kära mammsi och låtsaspappa så vill ni kan ni följa mig där! majjabergdahl heter jag där och det kommer vara bilder på kattungar, hästar, vänner, mig, massa citat och självklart lite naturbilder. så det blir en fin blandning av allt!

två av de bilder som redan ligger uppe

if you want me, why go?

The xx – Stars

vaknade i morse när min syster gick upp och kände mig krasslig men sket i det och tvingade mig själv att somna om. sen när mitt alarm gick igång kände jag mig ännu sämre.. helt seg i kroppen, värk i magen och en huvudvärk som var heemsk! stannade hemma idag för att vila upp mig men mår fortfarande inte helt hundra trots att jag spenderat hela dagen i sängen och soffan och knaprat tabletter, druckit te med massa honung och druckit massor av vatten.

jag ska fortsätta tycka synd om mig själv ett tag till sedan ska jag klä mig riktigt varmt och ta en promenad med louise. måste ta in posten hos farmor så kombinerar det med att promenera med louise :)

saknar min fina pojk♥

if you want me, let me know

The xx – Stars

toy, cocco & chuck

under de två veckorna jag varit hemma har jag ridit lite. lite på alice otroligt söta vita ponny toy och en gång på sarah's häst cocco. toy var som vanligt mysig men inte min typ av häst alls. dock är det oerhört nyttigt för mig att rida hästar som är som han med så jag lär mig och fortfarande kan rida flera olika hästar. cocco är verkligen mer min typ av häst och jag vet att många bara hade tyckt hon är jobbig men jag tycker om hästar som är speciella och mycket att jobba med!

nu ska jag låta min rygg vila lite denna veckan tror jag och få massage osv. sen ska jag rida carros suuuperfina ponny chuck till helgen. det ska bli väldigt roligt för han ser väldigt trevlig ut och han är riktigt läcker!! och sen kan man ju säga som så att carro smickrade mig lagom mycket när hon skrev detta inlägget :') 

här har ni snyggis-chuck och bästa carro :)

3 år

igår var det precis tre år sedan min mormor gick bort. tre år sedan jag stod där i huset som var som mitt andra hem och kände hur marken under fötterna sakta gick sönder. tre år sedan en del av mig dog, en del som lämnade ett sår som aldrig kommer läka.

tre år har jag levt utan min allra största förebild och min bästa vän. och jag kan berätta för er alla att när folk säger "allt kommer bli bra tillslut, tiden läker alla sår" kan ni lika gärna slå dom i ansiktet med något riktigt hårt för det är ren jävla bullshit. livet är orättvist och hemskt och saker blir inte lättare. man känner samma hugg i magen och klump i halsen när man tänker på dom. man kan fortfarande sitta och gråta långt in på natten tills man knappt kan andas. det gör fortfarande lika jävla ont efter tre år och det enda som händer under tiden är att man blir bättre på att ljuga och spela ett spel. man blir bättre på att dölja hur ont det gör när någon säger fel sak och att hålla gråten inne när man saknar dom som mest. men samma smärta finns fortfarande kvar och man saknar dom inte mindre desto längre tid det går, tvärtom..

jag saknar min mormor och min bästa vän. jag saknar att sitta ute på altanen på morgonen och planera hur framtiden skulle vara. jag saknar dina trygga kramar, din lukt och allt som har med dig att göra. jag saknar när jag satt på toagolvet medans du sminkade dig och jag kunde inte annat än beundra hur vacker du var. jag saknar sättet du fick mig att må och hur bra du kunde göra en dag bara genom att finnas vid min sida. jag hatar att vara utan dig och önskar mer än allt att du kunde komma tillbaka. jag älskar dig mormor och kommer alltid göra, du är världens bästa.


sometimes i still need you

The xx – Heart Skipped A Beat

my home is my head

hemma är nte alls alltid där man är uppvuxen och där ens föräldrar bor. hemma kan vara vart som helst när du är med någon du älskar, hos din släkt, hemma på din gata i stan där du är uppvuxen, med dina vänner eller mitt ute i ingenstans i din ensamhet.


livet på en pinne

från klockan 12:00 till 18:00, måndag till fredag är jag på cheval. give or take liksom, ibland kommer jag senare och ibland går jag senare men någonstans där emellan är jag där. så vill hästfolket här hälsa på kan ni ju passa på att kolla in all snygg utrustning medans ni snackar med mig. litet tips bara. innan är jag kanske i stallet, sover eller gör något annat. efter är jag ibland i stallet, nördar vid datorn, gör nödvändiga saker och umgås med vänner.

så är livet på en pinne typ. imorgon ska jag nog till stallet innan jag drar till cheval och då ska jag försöka passa på att rida ut! sen är det skräckiskväll hos steffie så antingen sover jag där eller kommer hem seeent. nu ska jag försöka sova. ha det bra och alla som vill ses får fasen höra av sig, pallar icke med drygt folk som tjatar om att ses sedan skiter fullständigt i det :))


am i paranoid?


http://weareallequallyfuckedup.tumblr.com/

sometimes sad is very big

http://weareallequallyfuckedup.tumblr.com/ - Florence + The Machine – Never Let Me Go


fuck livet

jag orkar inte med allt.
jag orkar inte med något.
fuck allt, låt mig bara vara.

jag har insett att jag är en jävla ensamvarg rätt igenom. jag trivs bäst själv och fungerar fan bäst själv. med andra så blir allt jobbigt och man måste anpassa sig så jääävla mycket. önskar fan att jag kunde bo i en liten jävla stuga mitt ute i ingenstans där ingen jävel kan hitta!!!

förlåt för att jag är så sjukt jävla sur men jag blir bara så förbannat trött på att få skit fast man inte gjort något fel. och sedan ha en lång hemsk diskussion som inte leder någon jäkla vart. jag orkar seriöst inte och just nu vill jag bara gräva ner mig i ett hål och hoppas på att dö.


kissing you is the best thing

alt-J – Breezeblocks - http://weareallequallyfuckedup.tumblr.com/

painful, pointless and overrated

http://weareallequallyfuckedup.tumblr.com/

RSS 2.0