Älskade underbara.

Bjuder på lite goa snöbilder på mig och lilla mupp♥

Fanny 27/4

Red med 2-delat eggbett med kopparrullar och remont nosgrimma. Fanny är lite vass i tänderna så när jag fattade att det inte funkade att bara ha bettet höjde jag remontnosgrimman som en vanlig nosgrimma ska sitta och satt en tygel i ringen på nosgrimman. Så jag red med 2 tyglar och hade tyglen till remonten kortast. Det trivdes hon faktiskt superbra på, dock blev hon lite tung ibland i traven, och i galoppen krävde jag inte så mycket!
Hoppade även lite och hon hoppade sjukt bra idag, lite slarvig med benen men när vi höjde blev det bättre! Hoppade 1 meter två gånger sen började hon fjanta sig massa och då la vi ner det och då överhoppade hon sig sjukt mycket! I slutet gjorde vi om hindrena till studs och hon var så sjukt slarvig med benen! Nästa gång jag åker dit blir det verkligen att träna på avstånd och att hon ska lyfta på benen :)
Kommer någon/några hoppfilmer i tidsinställda inlägg imorgon för jag åker imorgon på morgonen och kommer hem på söndag. Så jag måste fixa lite tidsinställda till er och kanske en gästbloggare?
Fina Mupp♥

Ett till tips!

Youtube
Vem älskar inte att komma in på en blogg där ett klockrent youtube-klipp ligger? Bara för det ska jag bjuda på ett som gjorde min morgon till den bästa. JAG DOG. Kollar ni inte på detta klippet är ni otroligt korkade. SKITROLIGT ALLTSÅ!

Tråkig blogg?

Om ni ibland känner att er blogg är lite tråkig så har jag lite tips jag tänkte dela med mig av! :D För att göra det hela roligare så kommer jag faktiskt visa er vad ni ska göra! SNÄLLT VA?! Laddar upp bilder i miniatyr så får ni klicka på dom om ni vill :)
Här kommer 5 tips:
Gör en outfit!
Det brukar alltid funka när man inte kommer på något att göra, och använd gärna saker från olika märken och sånt för då tror alla att det är supergenomtänkt! ;) Denna outfiten tänkte jag inte igenom alls utan tog bara lite saker!
Bildbomba!
Du kan ladda upp lite bilder från gamla ridpass, fina bilder eller bilder på dina förra hästar. Det brukar alltid funka och det är alltid mysigt med bilder! :D
Se där, där fick ni 5 ovisade bilder från mitt sista ridpass med Suppan!
Failbilder
Skadeglädje är den enda sanna glädjen ;) Ni måste ju hålla med om att det är skitroligt att kolla när andra misslyckas eller om det bara blir helt tokigt! Jag har hur många som helst men nu får ni bara några stycken!
Roliga bilder
Vem gillar inte roliga bilder? Alltså inte failbilder med hästar utan bara allmänt roliga!
Animeringar
Jag ÄLSKAR animeringar, de är oftast SJUKT klockrena. Nu snackar jag ju inte om dedär animeringan man gör med lite fina bilder utan dedär man verkligen dör av skratt när man ser. Bjuder på några sånna för min data är fylld med ganska många sånna!

Hoppas dessa tips hjälpt er lite! :D

Bett

Imorgon ska jag åka och rida Fanny och då ska jag testa lite olika bett på henne för att se om vi hittar något hon funkar med :) Betten jag ska testa är novabett, rakt, 2-delat kopparulls bett med fasta ringar och ett gagbett. Dock använder jag inte gaget på vanligt sätt utan sätter de vanliga sidostyckerna i ringarna och tyglarna i de andra ringarna. Det kanske är värt att testa remont på henne och se vad hon tycker om det med? Tar med mitt träns iaf för de är lätt att byta bett och nosgrimmor på!
Ska även fråga om Annelie kan filma och fota lite också :)

En liten hoppfilm från första gången jag hoppade henne (90 cm)

Random

Istället för att blogga har jag: Kollat på Scooby-Doo, Harry Potter, Sagan om Ringen och andra awesome filmer. Varit på Ikea och varit mongo med Lollo. Varit ute och gått långa promenader med Alice och sen har jag självklart latat mig med. Har faktiskt hfått en rolig & intressant vän med :'D
Bjuder på lite bilder ;)
BUSIGA TJEJER PÅ IKEA :3
HAHA xD asso älskar dom orangea geleklumparna. INTE OSTBÅGAR ELLER NÖTTER ALICE!

Grill

Här kommer de utlovade bilderna :)
Nu kommer lite "söta" bilder på mig! (säg inte att jag inte varnade er)





HP

När jag kom hem från Alice&Louise i morse så satt jag mig direkt och kollade på Halvblodsprinsen och nu kommer jag på Härskarringen. Ska hjälpa mina syskon att städa av sen ska jag kolla klart på filmen och efter de ska vi grilla. Tredje grilldagen för mig, SJUKT GOTT! Efter det ska jag antingen till en tönt, om han svarar ^^ Eller så ska jag ut på en springrunda :) Ska be Alice & Louise skicka lite bilder från gårdagen så får ni det i ett annat inlägg! Kram!
Snodde en bild från Louise från i torsdags ;)

Grillkväll

Nu ska jag bara klä på mig sen ska jag, Louise & Alice handla sen ska vi grilla :D:D Blir ingen mer uppdatering ikv men imorgon får ni lite bilder :)

Grillat♥

Har käkat grillat för ett tag sen. UNDERBART GOTT. Och lite vuxenpoäng delas ut till mig för jag grillade köttet. JAG ÄR STOLT! Nu ska jag ut med Alice, ska nog cykla med henne till stallet imon och fotta henne och Toy. Fast de vet hon inte än :) Men vi hörs imorgon eller så.

Alice blev lite för klängig så jag tappade henne!

Påskgodis

Fick en påskpåse FYLLD med godis! I påsen fanns även världens sötaste kanin, dog lite när jag såg den :'')

Svar på kommentar :)

Eftersom du inte skrev mail eller blogg så svarar jag i ett inlägg ist :)
Anonym
om Batman:
Vart stod Suppan när du red henne? Himla söt ponny!

Suppan stog i ett litet mysigt stall i smedby, på samma väg som man kör in till barkestorp fast man kör förbi barkestorp och Kindelands stall och sen kommer stallet där Suppan stog. Perfekt ställe måste jag säga faktiskt. Bra läge, fina ridvägar, nära till 2 ridhus, nära till en travbana och världens trevligaste människor!!! Trivdes super där och jag saknar dom massor :) Och sen kan jag inte annat än hålla med om att hon är söt, dock är hon liiiiten häst och inte ponny ;)

Batman

Vid kvart i kommer Ann-sofie och då ska jag vara vid vägen och vara klar. Hehe, nu måste jag besämma tröja :) vi hörs senare!
Snyggaste ridbyxorna ;)

Rosa!

Såg att Cheval fått in 3 schabrak från hansbo och jag kärade ju självklart ner mig i ett av dom. Jag skulle nog aldrig köpa det för jag gillar inte rosa så mycket precis. Men det är ju urgulligt :')

Överspeedad & dödstrött

Skoldagen:
Svenska - mest prat
Engelska - Skrev lite om HP
So - kollade på slutet av American History x
Textilslöjd - överspeedad och få damp på en äcklig symaskin
Sen fick vi fika sen slutade vi vid två.

Efter denna lugna skoldag är jag fortfarande hur trött som helst! Äter just nu en galet god omelett jag nyss gjort och kollar lite efter stallplats till sommaren. Spännande liv jag har ;) Haha!
Fin bild på en liten häst som jag saknar.

God morgon söta ni!

Jag har precis vaknat så nu ska jag klä på mig, äta frukost sen dra mig mot skolan. Slutar vid tio i två och efter det har jag påsklov. Ska bli kul att träffa mina vänner i skolan nu innan vi drar på lov, har ju varit hemma för jag har varit sjuk i måndags och igår. Mår inge vidare just nu heller, men det är supertråkigt hemma så jag biter ihop och går till skolan iaf :) Kram!

Kärlek.

Sätter just nu ihop mitt träns och det är hur underbart och mjukt som helst. Älskar kvaliten på tränset och fettet! Verkligen ett läderfett jag kan rekomendera, det bästa jag någonsin användt :)
Finns HÄR för 119:- :)

Tvättmaskinskatt?

Var hemma från skolan idag igen så jag har plockat lite hemma istället, har plockat ur och i diskmaskinen, städat nästan hela mitt rum, lagat mat, kokat bett och fettat in mitt träns. Betten och tränset blev som nya. Ska bara sätta ihop det när det torkat och hänga ut det i förrådet :)
Bjuder på lite mobilbilder från dagen :)
Glass ute i solen samtidigt som man smörjer är inte helt fel!
Hittade även en av våra katter i tvättmaskinen x)

Underbart!

Min blogg är inte speciellt rolig nu då jag precis startat den ooch jag är sjuk! Men jag hoppas ni gillar den och att ni som är med från början stannar länge :)
Massor med kramar till er!

Röd - Blå

Gammal outfit jag gjort som jag älskar :)

Eskadron

Cheval har precis fått in lila Eskadron saker till butiken, för er som inte har möjlighet att besöka butiken kan ju gå in på deras hemsida och kolla? :)
Urläckert schabrak!

Diss

Måste dissa denna otroligt fula hjälmen från Casco, verkligen inte min stil alls och jag tycker skärmen påminner om en anka! Dock vet jag att den är otroligt skön då jag testat den på Cheval, men den är inte värd 4000 kr enligt mig!
SPIRIT Crystal ridhjälm från Casco
http://www.chevalridsport.se/sv/hjalmar/spirit-crystal-ridhjalm-fran-casco.html?grp=629673

Sjukling

Pollenallergi+dunderförkyld+feber= lilla jag just nu. Ska nog gå och lägga mig nu så uppdaterar jag inget imorgon ligger jag och tycker synd om mig själv i min säng bland massa gosiga täcken!

Det är med tårar av skratt jag delar med mig lite av min HAHAHAHAHAHAHA mapp till er, varsågoda!

De Niro Millenium Ramses

Satt och redigerade stövlarna med lite olika färger, tror de hade varit sjukt läckra om man matchar rätt med dom. Snyggast blir nog om man har detaljer med färgerna där uppe då det är risk att det blir för mycket!


Jarl & Acaddia 17/4

Red först Jarl som är en nätt liten storhäst på ca 153-156? Han var verkligen min typ av häst, väldigt pigg och väldigt känslig för hjälperna. Men samtidigt inte för känslig. Red runt mest för att känna på honom, mycke övergångar och flytta. Han gick i ganska fin form bitvis men ibland blev han lite stark och slängde upp huvudet och sänkte ryggen, då fick jag gå in på lite volter och rida med mycket halvhalter för att få honom att tänka på annat :)
Sedan fick jag testa Acaddia lite och henne red jag ca 15 min? Lite övergångar och volter samt lite flytta! Hon hade mycket steg i sig och jag kunde verkligen inte sitta ner i traven, dock var galoppen lätt att sitta i. Mysig häst!
Lånade två bilder från Louise från när hon red Acaddia i februari :)

Provridning/kolla på hästar

Idag ska jag och Louise åka iväg till björnö för att provrida/kolla på ett par hästar :) Ska troligtvis rida de ett par dagar i veckan, får se hur ofta det blir och om det ens blir av. Slänger kanske in något tidsinställt inlägg eller så får ni helt enkelt vänta tills jag kommer hem :)

Rosa - Marin

Kingslad - De Niro - Charles Owen - Roeckl

Liten & lycklig.

Det känns otroligt att de är 1 år, 8 månader och 5 dagar sen denna underbara och fina ponny åkte ifrån mig. Saknar henne något enormt och detta är ponnyn som lärt min mest av alla under de 12 år jag ridit. Hon fick mig att hitta den riktiga känslan i ridningen och hon hjälpte mig utvecklas som ryttare och människa varenda sekund jag spenderade med henne. Denna ponny har ett hjärta av guld och jag önskar att alla kunde få de fina jag fick med henne!♥
Fotograf: Angelica Strängborn


All perfektion i världen i en underbar liten vit sagoponny.

Röd - Blå

Stilren och snygg outfit i mina favoritfärger!
Tröja: HÄR 299:-
Stövlar HÄR 5995:-
Stigbyglar HÄR 1635:-
Schabrak: HÄR 599:-

Tips!

Extra pris på Ridbyxor i microfiber från Equiline på Cheval, normalpris:
1848:-  1490:- HÄR hittar du dom!
Riktigt snygga enligt mig! :)

Träning - redigering

Idag har jag gått i skolan och när jag kom hem städade jag undan lite hemma för jag är världens sötaste dotter (ibland). Sen fixade jag de sista med bloggen och efter det var jag ute och sprang, sprang 4 km, dock intervaller sen gick jag 2 km och sprang upp för lilla backen 4 gånger. Känner mig otroligt duktig :) Nu redigerar jag bilder Angelica skickade till mig från sommaren 2009, alltså bilder på mig och Anisette. Nu ska jag bara redigera klart sen ska jag sova för imorgon har vi föräldrardag på skolan, ska gå i skolan från 8:20-11:30.
Ni får ett litet smakprov så kommer en liten bildbomb imorgon :)

Presentation

Tänkte skriva en kortfattad presention av mig själv så nya bloggläsare vet vem jag är! :)
Jag heter Majja, jag bor i Kalmar och hälsar då och då på min pappa som bor i Malmö. I Kalmar bor jag tillsammans med mina två helsyskon Linn och Sacke, min halvlillasyster Wilma och min mamma Malin och låtsas pappa Stefan. Sen har vi 9 renrasiga Norska Skogkatter då vi har en uppfödning. I Malmö bor min Pappa Jonas med sin sambo Pernilla och dom ska få barn i sommar, alltså får jag en lillasyster som ska heta Iris. De har två hundar och två katter.
På fritiden rider jag, är med vänner och ibland fotar jag lite. Jag går såklart i skolan vilket tar ganska stor del av min tid, iaf på vardagarna!
Just nu har jag ingen häst hemma då Magic Suprice jag haft i nästan 7 månader flyttade för ett litet kort tag sedan. Jag rider dock Annelies häst Fanny och hittar säkert någon mer häst inom en snart framtid. Annars har jag en liten ponny jag ska ta hem under sommaren för tillridning!

I bloggen kommer jag skriva om min vardag och ridpass, den kommer även vara fylld med outfits, tips, hiss och diss och massa annat skoj.
Är det något ni undrar kan ni bara skicka ett mail ([email protected]) eller kommentera! :)
Lite bilder på olika hästar.
Kram

RSS 2.0