Förändring

Man ser lite förändring på bilder, men förändringen jag känner är tusen gånger större. Han har blivit så mycket mjukare och finare. Nu söker han sig ner i form och går där stadigt själv. Innan var man tvungen att rida varenda steg för att få någorlunda okej form. Sen är han piggare, positivare och mer bärig. Sen är han helt enkelt bara roligare att rida för hans inställning är väldigt annorlunda. Sen har han gått ner i vikt, fått mer muskler och underhalsen är nästan helt borta!

Det är en lång bit kvar, men vi har kommit långt på denna korta tid :)


7 augusti

28 September


Taco Night

Håller just nu på att göra tacos med min familj, SJUKLIGT GOTT! Ska lite senare gå ut och gå med min vapendragare alice. Prata och lite sådär, det behövs just nu. Eller ja, det blir inte alltid att jag orkar prata om allt men det är iaf skönt att bara vara med henne!


Ibland är man helt enkelt för trött

Blev som vanligt väckt väldigt många gånger i morse, men jag orkade inte gå upp iaf. Utan somnade om två sekunder efter jag sagt mmmmm som svar på när dom sa att jag var tvungen att gå upp. När dom slutade väcka mig lite innan åtta för att åka till jobbet somnade jag om och sov tills två. När jag vaknade fattade jag först ingenting men sen insåg jag att jag sovit bort en hel skoldag. Men jag hade nog inte orkat vara i skolan idag för mitt huvud dunkar och jag är förkyld.

Nu ska jag iaf göra lite frukost och honungste sen ska jag kolla på vampire diaries. Känner inte för att göra något vettigt då jag inte mår helt hundra. Var inte i stallet igår, ska inte dit idag men ska dit på lördag. Saknar lilla Poppe! Sen ska jag förresten jobba på söndag, måste bara fixa skjuts ut. Men det löser sig, det gör de alltid!

Narmo


There's always..

212671161_b0ljjc7m_c_large

Nytt

Min fina vän Louise erbjöd sig att göra en header till mig och självklart tackade jag. Jag tycker den blev kanon! :D

Tryck F5 om ni inte kan se den :)

SpongeBob


Some random thoughts

Har ni någonsin tänkt på att dom som pratar på andra språk tänker på sitt språk med. Hur sjukt är inte det?! Jag kan inte tänka mig att någon tänker på någon annat språk än svenska. Men visst, att dom pratar andra språk och förstår svenska ser jag inget konstigt i. Bara det att tänka på ett annat språk som aldrig riktigt går ihop för mig.

Låter väldigt efterbliven men det är sånnahär tankar jag ofta har.

Förändringar

Jag tänkte börja fixa om min design nu. Headern får vara kvar tills jag får mitt photoshop men jag ska börja koda om lite nu innan. Färgerna kommer nog få vara kvar för dom är snygga och stilrena och dom passar ihop! Kanske ändrar om jag ändrar hela stilmallen men det tror jag inte att jag gör. Lite små förändringar och när jag får mitt photoshop blir det som sagt att ny header. Självklart med Poppe-bilder :)

Bilden på sidan är bytt och lite bildlänkar har kommit :)



Poppe 28/9 bilder 2

Lite bilder från avskrittningen ute :)



Still in love with you..

Fortfarande lika kär, bara en sak som är annorlunda. Jag hatar det nu...

I lol'd

Hittade denna på alice blogg! (inte för att hon borde på ladda upp den med tanke på att hon aldrig ens sett hp....)
Everyday I'm Dumblin

Bildlänksbyte?

Carro har precis hjälpt mig att göra en bildlänk + lägga in hennes och Alice på min blogg! TACK IGEN!! Så känner ni för ett bildlänksbyte så är det bara att hojta till så fixar vi de :D

Här är iaf min bildlänk som Carro gjorde, blev PRECIS som jag ville ha den! :D


Poppe 28/9 bilder

Som sagt, jag kan inte räta på mig pga min rygg så mig kan ni ignorera :)


Poppe 28/9

Joggade honom lite i pdn utan speciellt stora krav. Han var rätt seg, spänd och trött och hade ingen motivation till jobb. Men han fick vara för det var mest meningen att han skulle få röra på sig och bli lite lösgjord. Lät honom iaf gå lång och låg för att sträcka ut ryggen och få lite extra bakbensaktivitet. Travade mest runt lite överallt på ridbanan, inga speciella vägar utan bara lite svängar ibland. I galoppen var han väldigt seg så jag krävde inte mer av honom än att han skulle vara kvar i den låga formen och ha lite tryck i den. Det gick bra och han var rätt nöjd med att inte få så mycket krav på sig.

Ni behöver inte påpeka att jag borde räta på mig, för de vet jag. Men jag kan inte göra det just nu för varenda gång jag försöker hugger det till i ryggen..






Stallet

Ska bara fylla på min rosa vattenflaska och packa lite fika sen cyklar jag till stallet. Ska dra med mig kameran så ländtäcket åker med bara för att fylla ut väskan.. hehe! Tänkte jogga honom lite i paddocken och alice har lovat att ta lite bilder!! :D:D

Nu måste jag röra på mig så jag kommer upp i okej tid. Vill inte cykla snabbt för jag har ont i benen :D



I'm not crazy.


Poppe 27/9

Skrittade fram och tog lite trav i stora hagen sen gick vi in i paddocken. Joggade fram i en rätt låg form och han hade rätt bra bakbensaktivitet. Mjuk och fin i sidorna och tog ett fint stöd i munnen. Red på lite volter och checkade av gas och broms. Byggde sedan om hindrena lite sen tog vi lite galopp och började skutta lite. Låg väl på runt 60-70 i början? Tänkte hela tiden på att bara hålla koll på galoppen, se till så att det var ett bra tryck i den och ha honom fram till bettet hela tiden. Jag lät honom sköta avstånden själv och det gick för det mesta bra.

Hade två räcken och en oxer, alla låg väl på 90 cm i slutet tror jag? Han hoppade iaf bra och rev bara två gånger tror jag, annars var han högt över. Kul att det är sån jäkla skillnad i bärigheten och motivationen. Han drog mot hindrena ibland och sög verkligen tag i dom. Är så sjukt glad alltså. Detta kommer jag kunna leva på ett tag! Måste också tillägga att jag faktiskt red bra idag, hade rätt okej sits tror jag är lät honom sköta allt själv. Vilket jag har svårt för! Råkar ofta rida för mycket och det funkar inte på honom. Men idag gjorde jag inte det! :D

Sjukt stor skillnad sen här! Ska dra med kameran nästa gång vi hoppas så ska ni få se!! :D:D


Soulmate

Du är mitt allt, så är det och så kommer det alltid vara. Ingen är lika fin som du prinsessan.

Foto: Krystian Madejski

Värdelösa tips

Som ni kanske märkt så har jag rätt så konstiga sovvanor och har svårt för att somna vad klockan än är. Spelar ingen roll om jag varit uppe ett dygn, kan fortfarande ha svårt för att somna. Jag har ingenting emot att ligga och bara chilla men efter ett tag blir det lite drygt och då brukar jag smsa med lite folk. Jobbigaste är när man skriver att man inte kan somna och sen ska dom komma med värdelösa tips som aldrig funkat. Nu ska ni få ta del av fyra tips jag älskar att få för jag börjar alltid skratta xD

1. Lägg dig ner och blunda - ehhh.. Ja, de är de första man gör när man ska försöka sova. Men hur i h*lvete ska de hjälpa mig att fortsätta göra samma sak jag redan gjort den senaste timmarna.

2. Räkna får - Världens förolämpning. Antingen menar du att jag är en fårskalle eller att jag bor bland får, tack?

3. Läs en bok - Är en bok intressant blir det ju bara dubbelt så svårt att somna för då vill man hålla sig vaken?

4. Gå en promenad - Yes, för vid klockan fem på natten en onsdagkväll vill jag ut och promenera ensam i mörkret och kylan.



- Ah, jag vet. Jag läste de på din blogg!

Antar att jag inte är ensam om att tycka att det är liiite obehagligt när folk säger så? Speciellt när det är random människor som man verkligen inte trodde läste ens blogg.  Visst att flera läser den, de har jag inget problem med. Men när folk svarar "jag läste det på din blogg" och man skrev det bara ett kort tag innan blir man lite chockad. Eller när det är riktigt gamla inlägg. Alltså förlåt men det gör mig lite obekväm.

Nu menar jag inte att jag inte tycker om att ni läser och kommenterar, för det göra jag. Men när folk svarar så vet jag inte vad jag ska säga. Då svarar jag oftast bara "hehehehehe, okeeeeeeeej. Så skoj, hehe." Fast samtidigt tycker jag faktiskt att det är roligt, för det är alltid kul att folk läser och tycker det är intressant. Men ja, lite obekvämt!


Urläckert!

Carro la upp detta på sin blogg och dissade det. Jag dog lite smått när jag såg det, hehhee! Solklar hiss från min sida! Iaf på rätt häst. Tror de skulle passa perfekt på poppe för han har rätt tråkig färg. Detta ska jag självklart kika extra på nästa gång jag åker dit ;)

329:- HÄR


God morgon

Behövde starta datan en sekund för att kolla en sak så tänkte bara passa på att skriva god morgon. Så ja, God morgon på er! :)

Nu ska jag stänga av datan, sen byta tröja och sen åka till skolan. Hoppas ni får en bra dag :)



Poppe 25/9

Som sagt visade jag honom och som ni också redan vet så skötte han sig kanonbra! Började med att skritta fram lite kort, kortade sedan tyglarna och han gick direkt i form och ryggen höjdes. Tog lite trav och han hade ett kanonbra undertramp, höjde ryggen bra och tog ett fint stöd i bettet. Gjorde lite volter för att lösgöra honom lite lätt, han formade sig fint för innerskänklen och överböjde sig inte alls i halsen som han ibland kan göra. Gjorde sedan några övergångar och sen tog jag lite galopp i båda varven. Tog sedan förvänd galopp lite och han bärde sig lika bra i den vanliga galoppen som i den förvända.

Tog sedan några skutt. Började att ta typ tre skutt på två olika räcken som låg på kanske 70? Han sög tag i hindret och hade världens tryck i galoppen. Red bara och tänkte på galoppen och lät honom fixa avstånd och sånt själv. Vilket gick kanonbra! La sedan upp dom på 90 och 1 meter och han sög tag som bara den i hindrena och flög över!! Var lite oberedd på att han skulle hoppa så jäkla stort och verkligen med hela kroppen. Massa beröm fick han iaf :)

Ska faktiskt hoppa igen denna vecka och kanske fortsätta hoppa en gång i veckan. Men mest gymnastikhoppning och bara höja upp lite då och då i slutet. Får också hoppas det fortsätter framåt såhär för då ska vi kanske ut och tävla lite dressyr :)


Stolt

Är sjukt stolt över lilla Poppe, han skötte sig KANON och var superfin. Skriver mer snart men nu måste jag hoppa in i duschen :)

Inga nya foton

Blir ingen fotografering, ska se om Lollo kanske vill med nästa helg istället. Ska faktiskt visa Poppe idag, så nu måste jag klura ut hur jag ska rida... Har visat hästar innan och har sett sjukt många hästar visas. Men jag måste visa just precis Poppe på bästa sätt. Och han kan vara så olika från dag till dag så de är liiite jobbigt. Får klura ut något iaf. Ska upp till stallet runt halv fem-fem. Tjejen kommer vid sju. 

Foto: Louise Jonasson

Midskogs Dartanjang

Har fått massa bilder på Dattan från Louise. Vissa har faktiskt inte ens jag sett innan och ni har absolut inte sett dom. Så nu tänkte jag bomba er med lite bra bider från en gammal träning och sen blir det säkert fler bildbomber från andra tillfällen :)

Denna träningen kan man väl bara säga gick okej, hehe. Okej med tanke på att då hade vi massor av arbete kvar och han hade fortfarande tendens till att sticka ibland. Tränaren sa faktiskt också att hon aldrig skulle sätta upp någon på honom, men hon tyckte jag red honom bra typ.. :)


Underbart.


Dum rygg.

Var hos doktorn förra veckan och efter en lång diskussion och lite tester sa dom att jag kan fortsätta rida bara det inte gör ont.. Nu på senaste har jag tyvärr märkt att det faktiskt tar emot när jag rider. Det spänner mellan skulderbladen och ibland gör det ont i nästan hela ryggen. Så nu måste jag hitta på något som tar bort smärtan för jag vill inte säga något till min läskiga doktor eller min mamma för då kan jag räkna med att inte få rida på flerafleraflera månader och blir det riktigt illa så blir det nog tyvärr aldrig...

För er som inte vet har jag skolios, vääääldigt s-formad ryggrad.


Poppe 24/9

Red på stubbåkern, hade remontnosgrimma, normalt 3-delat med lite mindre ringar. Började med att skritta ett och ett halvt varv och tränade på halter. Vilket inte var mindre uppskattat av Poppe som protesterade genom att studsa runt om man stod längre än ett par sekunder. Travade sedan ett varv i varje varv och la volter lite då och då. Kanonfin i formen verkligen och tog ett bra stöd i bettet. Inte för tung med samtidigt inte för lätt, med andra ord perfekt! :) Han var rätt lätt fram och tog i som bara den med baken och trampade under sig så mycket att han nästan klev på sig själv. Volterna var rätt dåliga i början då han försöker slingra sig ur formen för det blir jobbigt. Men det är nästan bara positivt nu för då måste jag verkligen rida heeeeeeela tiden. Dom sista volterna var kanonfina och han formade sig ordentligt efter innerbenet. Flyttade även lite smått några steg i båda varven och det gick helt okej.

Tog sedan galopp och han tog fattningen kanon och jobbade ordentligt under sig. Var lite stark och  tung i handen i början men direkt när jag satt mig och verkligen red så blev han kanonfin! La även volter i galoppen och det gick helt okej, fick ge ledande tygeltag och ha massor av ytterskänkel. Sen körde vi lite övergångar och halter igen och det gick faktiskt bra.

Är verkligen sjukt nöjd med ridpasset för han jobbade i en fin form hela tiden och jag kunde reglera den en del. Sen höll han ett bra tempo och försökte inte smyg-öka hela tiden. Är faktiskt även nöjd som fan med mig själv för jag tänkte verkligen hela tiden på hur jag red och jag red jävligt bra idag faktiskt! :D Verkligen nöjd med både mig själv och Poppe.



Perfekt ridväder

Just nu är det perfekt ridväder. Inte regning eller blåsigt men rätt svalt och ljust. Alltså perfekt för ett mellanhårt pass! Ska testa mitt lite tjockare tredelade bett om de passar och ett ett av mina exlusiv schabrak. Tänkte även ta remont nosgrimma för att variera. Det är nämligen viktigt med att variera bett och sånt. Kan skriva ett inlägg om hur jag brukar variera senare. Även skriva vad jag tycker om olika bett!

Tänkte dra med mig kameran men insåg att jag inte kan ha min cykel med cykelkorg för den har punkar.... Men ja, ni får väl någon mobilbild eller så :)



sötaste du.

jag: drygaste smileyn ever.
du: jag är förbannad men jag lägger till smileys för din skull..

Hihi, kanske inte är så mycket.. Men så sött :')


Grattis världens bästa mormor!♥

Idag är det din dag finaste du, din dag då du skulle fyllt 63 årJag önskar du var här nu så jag kunde krama om dig, få en puss på kinden och bara vara med dig. Jag önskar tiden kunde spolas tillbaka två år och jag önskar att du skulle bli frisk istället för att de skulle sluta såhär. Jag saknar dig så mycket att det gör ont.

Det spelar ingen roll vart du än är, jag älskar dig fortfarande och det kommer jag alltid göra min bästaste bästa vän.

Kungligt

Taget från fb för några minuter sen.

Grattis Mamma♥

Ett stort jävla grattis till världens finaste Mamma. Utan henne skulle jag ärligt talat aldrig klara mig, hon finns alltid för mig, ställer alltid upp och tjatar på mig när jag behöver det fast jag är en bitch. Jag älskar henne utav hela mitt hjärta och hon är bäst.♥

Björnstammen♥

En kväll som denna är det underbart att höja basen och ljudet lite extra och dunka björnstammen. Känner mig lite opepp till det mesta och önskar för tillfället att jag kunde gå i ide. Men hehe, det går ju tyvärr inte. Så då får man göra det bästa utav situationen och försöka peppa upp sig lite för det är drygt att vara opepp. Är iaf pepp på att åka till stallet imorgon, ska bli skönt att mysa lite med sötponnyn. Mindre pepp på cykelturen då min låtsaspappa är i karlskrona, men det är smällar man får ta ;)

Nu ska jag iaf fortsätta lyssna på min underbara musik och snacka med fina vänner.



Dagarna framåt

Imorgon ska jag först till stallet, tänkte rida runt stubbåkern och rida igenom honom lite lätt. Sen på kvällen blir det promenad med Louise, lär vara ute sent på natten. Sen på söndag ska jag rida igen, då blir det dressyr i paddocken och Louise ställer upp och fotar. Så ni får bilder sen på kvällen! Kan ju inte garantera att de kommer se superbra ut för denna vecka har han inte gått speciellt mycket för jag har haft sjukt mycket i skolan. Men nu ska han börja hårdtränas mer, ska rida så ofta som jag hinner. 

Då ska ni även få se skillnaden det blivit på honom sen i augusti, rätt stor faktiskt! :)



Awesome tävling!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :D

Evolution

Ungefär likadan känsla som jag hade med universum, eller ja. Kanske inte lika illa men det är inte speciellt roligt plugg detta heller. Dock är det inte en inlämmning utan ett prov. Och jag vet inte riktigt vad jag tycker om dethär med evolution och jag har för tillfället inte speciellt många egna tankar, vilket hela jävla provet handlar om... Jag ska iaf smita iväg en stund och ta en promenad med min vapendragare för hon åker till Ljungby imorgon och jag klarar verkligen mig inte utan henne en sån lång tid.. Så jag tar liksom en liten paus sen har jag x antals timmar pluggande framför mig. Ser inte fram emot det!

Långlång text men jag antar att jag bara försöker smita undan från plugget.. Hehe! Nu ska jag iaf dra till Alice och ta en kortispromenad! (:



Utkast: Augs. 17, 2011

The things is, that it still hurts. It hurts to see you with someone else, see you doing the things we did with another person. And it hurts to know that we are history and that the things we did doesn't matter anymore. It hurts that I can't say that your mine, and that I'm yours. But the things that hurts the most is that I still love you and I still wan't be yours.

I still love you.

Together forever, never apart.
Maybe in distance but never at heart.





Bevis

Att somna på tangentbordet är ett rätt bra bevis på att man är skoltrött. Har en jävla massa plugg att göra men jag har ärligt talat INGEN ork eller motivation. En inlämning, läxa och ett prov på fredag. Sen är det ännu en inlämning nästa vecka och det lär ha kommit till en del plugg då med. Känner att det får bli en plugg-helg fast jag egentligen helst hade spenderat helgen hos lilla Poppe och med vänner, men det kan jag bara fetglömma. Sen känner jag mig lite osäker på matten för ovanligheternas skull men det är för jag har för mycket i huvudet och när jag blir osäker så blir jag sur. Hehe.

Okej, nu ska jag sluta tjata om skolan för jag inser hur deprimerande det är. Kommer en bildbomb lite senare, finafinafina bilder på en fin tjej. Jag skulle se fram emot det om jag var ni :)

HAHAHA! hittade bilden och dog x'D LOL!!!!!!!


Hemma

Jag kom hem för sådär femtio minuter sen. Har suttit och pratat i tre och en halv timme med fyra väldigt fina människor. Det var skönt att bara prata och skoja om massa saker. För just nu mår jag inte bra. Ledsen att säga det för jag vill verkligen skratta och må bra hela tiden. Men saken är den att om fyra dagar är det mormors födelsedag. Min älskade bästa vän som lämnade jorden i november 2009. Som jag saknar, massor. Så det är lite extra jobbigt nu för det gör så ont och ärligt talat vet jag inte vad jag ska ta mig till. För det är tomt utan henne och det känns fortfarande inte verkligen att hon inte är här..

Antar att jag berättar de för jag känner liksom att jag inte vill få någon att tro att jag är dryg eller sur på den om jag kanske inte är som jag brukar. Jag lär inte vilja prata om det heller så ta inte illa upp eller så för jag bearbetar detta på mitt sätt...

Yeah, men nu har jag fått de sagt och nu ska jag lägga mig och läsa min bok. Ska försöka somna i lite bättre tid än de senaste dagarna. Har på tok för kassa sovvanor.

Bara för att lätta lite på stämmningen ;)



Every morning:

  • Me: I really can't stay.
  • Bed: But baby, it's cold outside.

puzzled.

falling into and out of place,

i feel like a lost puzzle piece.

 

- John


Poppe 19/9

Red ut runt en stubbåker med Alice och Toy! Skrittade ner till åkern och började sedan jogga dom, hehe. Tog galopp upp för den lilla backen eftersom trav sliter mest och hehehe.. Kan säga som så att jag höll på att trilla av!! Red med en hand för jag käkade äpple samtidigt som jag stog upp i sadlen och sen såg poppe får i en hage och skuttar åt sidan. Men jag höll mig kvar! Fick bara en skrattattack efter ;)

Joggade iaf nästan två varv i trav. Han tog ett bra stöd i bettet men försökte smita genom att smygöka och slänga ut bogarna och slingra sig när jag gjorde volter. Men han trampade iaf under sig kanonbra och fick gå lite lägre idag för att verkligen sträcka ut ryggen samtidigt som han travade på rätt fort. Kortade ibland ihop honom lite och samlade traven bara för att checka av att bromsen funkade. Tog sedan galopp och JÄKLAR! Han tog i med hela kroppen och jag kunde verkligen inte bara sitta och åka utan jag fick rida varenda steg och då var han SJUKT fin. Tog sedan galopp i andra varvet, högervarvet. Och fasen, där var det ännu mer ridning som gällde.

Men han var fin som tusan, han jobbade i en ärlig form, man kände verkligen hur han tog i ut i tårna. Och Alice kan intyga på att jag också fick jobba, kunde knappt säga ett ord när jag red för jag fick spänna magmusklerna så sjukt mycket! Haha x)

Är iaf så j*vla nöjd med denna ponnyn, sån sjukt stor förändring på så kort tid. Men förändringen kommer i ett annat inlägg någon gång för nu ska jag duscha :)


Jag tycker om dig, massor♥

You never know anyone else but yourself.


Poppe 18/9

Regnet öste ner men jag valde att rida iaf, och det gjorde jag rätt i! Klädde på mig mig massor med regnkläder och poppe fick ett varmt regnländtäcke och en luva(och sadel, skydd och träns med självklart). Red ett litet pass i paddocken. Började med att skritta, blev en rätt kort framskrittning för jag ville inte att han skulle kunna bli kall av regnet så jag började jogga honom rätt fort. Och han gick i form direkt!! Tog ett fint stöd i bettet och gick mellan skänklarna!

Joggade runt lite och FLYTTADE lite för skänklen och han flyttade. Red och ställde lite och han gav efter direkt och ställde igenom hela kroppen. Red på lite volter och han var mjuk och fin och ytterbogen var hela tiden på plats. Tog lite galopp efter ett tag och han var bärig i galoppen och jobbade på ordentligt. Han gick i form hela ridpasset och slappnade av!!! Fattar ni lyckan eller?! Jag var så jävla glad och nöjd alltså. Poppe var också nöjd för han tog verkligen i och jobbade med hela kroppen.

Efter var han rätt blöt på halsen och varm om kroppen så jag satte på honom ett regntäcke och gnuggade halsen med en torr handduk. Han fick sedan gå in i sin box och käka lite hö :)

bara för han är så söt :')

Stallet

Ska byta om nu sen cyklar jag och Alice till stallet, ska rida och kanske klippa Poppes man om jag hinner. Annars får det bli imorgon för den måste verkligen klippas!



Komplett outfit

Igår kollade Alice på skor innan vi åkte till stallet och när vi gick in på Cubus en snabbis visade mig Alice en perfekt tröja till den beiga outfiten jag visade häromdan! Supersnyggt med stickat och den passar verkligen perfekt i färgen med. Kostar 299:- och finns på Cubus i fem olika fäger. Är jag nöjd med denna lär jag ju köpa fler och matcha till mina outfits :)

färgen på tröjan liknar schabrakets färg mer irl :)


Pannluggslös

Jag vet inte om ni märkt det eller så, men poppe har knappt någon pannlugg! Det är bara en liten toffs med korta strån som står rätt ut xD Man ser den knappt på bilder för det ser istället ut som han är pannluggslös!



Världens finaste Iris

Det är något speciellt att ha dig i famnen och bara mysa♥


Poppe 17/9

Red runt en stubbåker med Alice & Toy. Skrittade fram på vägen dit sen joggade vi dom ett varv sen tog vi ett varv i galopp. Red väl sådär 25-30 minuter. Var bara så dom skulle få röra på sig och eftersom klockan var rätt mycket ville vi inte vara ute superlänge.

Ställde inte så mycket krav mer än att han inte skulle försöka sticka och han inte skulle gå med huvudet i det blå utan slappna av en del. Hade en jäkla power i galoppen och skjöt mig upp ur sadlen när han verkligen jobbade. Hade massa energi pga han fick lite havre och kornkross under tiden han klipptes och sen blev ju allt så mycket lättare när man inte hade så tät päls :)

Sötponnyn efter ridpasset♥


Nakenfis

Dagen har mestadels gått åt till att klippa Poppe! Alice gjorde de mesta men jag klippte halva ena sidan ungefär. Det blev superbra och haha, ponnyn hade inte speciellt lång päls om man säger så. De tänkte knappt botten på en skottkärra. Han var iaf lugn hela tiden förrutom vid huvudet och precis bakom öronen. Men innan i hans liv har han nog inte varit rättvist behandlad så hans öron är han vääääldigt känslig med, huvudet är också lite känsligt för honom men bättre än öronen. Klippte iaf helklippning, alltså hela kroppen förrutom ben, en ruta på ryggen och sen klippte vi ganasherna men lät resten vara. Tog väl sammanlagt en och en halv timme skulle jag tro och då fick vi ta en paus en gång på ett par minuter för jag råkade få hans huvud på örat som började blöda massor :)

Måste också tillägga att han fick ursnygg färg, sen en guldstjärna till Poppe med som var supersnäll fast han tyckte det var lite läskigt vid huvudet :)

fick bli en gammal bild från början av augusti.


Till Iris?

Funderar på att köpa denna ursöta overallen till lilla Iris, ska se om Linnis och Sacke vill vara med på det också och kolla storlek med pappa sen köper jag den nästa gång jag är i stan. Smälter så söt den är! :')

199:- HÄR


Jag som liten?

Denna bild har min storasyster Linns gudfar målat, Simon! Min pappa älskar POP och musik och allt dedär, så ja. Jag tycker den är riktigt fin! Den är väldigt gammal men jag kände bara för att visa den för den är rätt klockren!

Jag är självklart ungen som ligger ner, eftersom jag är yngst! Den som står upp är Linn och den som sitter bakom är Sacke. Sen självklart pappa som "undevisar" ;)

Fortfarande pigg

Kom nyss hem från en fyra timmars lång promenad med min vän Louise. Vi har pratat massor, suttit en stund på donken och sen har vi såklart gått massor. Minst en och en halv mil iaf, minst. Jag är iaf fortfarande pigg och det känns sådär skönt i kroppen som de gör varje gång efter man rört på sig/tränat. Nu ska jag iaf stänga av datan, läsa lite samtidigt som jag smsar med toppmongot. Ni får ha det kanon. Imorgon kör jag på en sovmorgon :)

Tack för pratstunden och de, älskar dig!


WTF?!

Alice länkade nyss denna till mig och jag vet inte om jag ska tycka den är söt eller inte? Låter ju skitläskig!


Lugn hemmakväll

Någon bra film och sen min braiga bok framåt natten. Orkar inte riktigt göra något för jag har tyvärr börjat bli sjuk igen -.- Mitt huvud är tungt som bly och jag är jättehängig :/ Får se om jag orkar uppdatera, kanske slänger in något. Annars får ni klara er tills imon!

Värd dag?

1. Cyklat in i en parkerad bil.
2. Fått ett äpple i ögat (jag skulle käka de.....)
3. Fått en örfil av mitt cykelstyre.

FML.

Poppe 15/9

Red som sagt på hacket och haha! Ja, vad ska man säga? Ponnyn fattade ingenting till en början x) Han stannade snällt och satt igång men det gör jag ju med sitsen. När när jag skulle ge ett ledande tygeltag innan jag skulle in på en volt la han huvudet på sne och fortsatta framåt x') Skrattade lite sen försökte jag igen fast med ännu mer ytterskänkel och då gick de bättre! Blev en rätt kort framskrittning sen joggade jag honom lite i traven och i början gick han verkligen med huvudet i det blå. Tog inget stöd alls så jag tog lite galopp och där vågade han ta mer stöd för i galoppen rider jag med väldigt mycket sits och ben, då behöver han inte stödet lika mycket i traven.

La mig på volten där uppe och flöt lite över en upphöjd bom, jag lät honom sköta jobbet och i början vinglade han lite sen hittade han avstånden själv. Haha, komiskt att det är jag som är problemet i hoppningen då jag vill bestämma för mycket x) Skrittade sedan lite och då vågade han lägga mer stöd i hacket så jag travade ett par steg sen avslutade jag. Gick väl helt okej tycker jag. Får se till att rida igenom honom ordentligt i helgen och nu sitter formen med bra påskjut bak i skritt och galopp, nu är det mer travarbete. Fast det blir på bett för han måste ha lite mer stöd i handen då för att komma ner lite djupare.

Men ja, hacket funkade okej och de får användas vid skritturer och lite joggning yill en början :)



Hackamore?

Funderar lite smått på att testa hack på Poppe imorgon. Jag brukar nämligen varva mellan det och olika sorters bett på hästarna för att det ska bli som bäst för munnen. Och det är rätt bra att kunna rida sin häst på hack om de skulle hända något med munnen. Sen är det skönt för hästen med en liten paus från bett.

Sen är frågan om poppe skulle funka på det! För vissa hästar funkar ju nämligen inte på det! Dattan tex ignorerade det totalt medan Suppan och Fanny har gått kanon på det. Så nu är frågan vad lilla herr Poppe tycker om det. Men ja, det finns ju bara ett sätt att ta reda på det och de är att testa det! Så Det korta intensiva dressyrpasset får göras om till ett "testaomhackfunkarpass". Låter väl alldeles kanon? ;)

Använder självklart mitt ursnygga röda hack som ser orange ut på denna bilden.. Fast de är klarrött!


Så galet vacker

Världens finaste Alexander. Han är så finfinfinfinfinfinfiiiiiiiiin.

Passar bättre just nu


Eftersom jag var hemma i måndags så var de lite fel att jag la upp denna i söndags! Men idag är det okej att jag lägger upp den för imorgon ska jag till skolan. Efter att ha varit hemma i tre dagar och vilat upp mig ska jag till skolan, kan erkänna att jag inte är minsta lilla pepp och jag skulle helst stanna hemma för alltid.

Är en rätt chill dag imorgon iaf, börjar med idrott som jag skippar för jag tänker inte springa runt ute som en idiot när jag inte är frisk. Sen rullar dagen på rätt chill och efter skolan promenerar jag med Alice till stallet. Dressyrpass på lilla sötponyn, lösgörande och lite grunder. Sen följer jag nog med till Alice träning och kollar. Sen hem, duscha, käka och skriva snabbt blogginlägg. Hahaha, nu fick ni min plan för morgondagen. Hinner som ni fattar inte blogga speciellt mycket utan de blir på kvällen ist! Ska se om Alice kanske vill fota några bilder när jag rider också så jag får lite att bjuda på. Men det märker ni :)

Nu ska jag dra fram kläder tills imorgon, käka och sen köra lite snabb pluggning.


Det finns en person som betyder något enormt för mig. En person jag känt lite över två år, det kanske inte är speciellt lång tid men det känns som vi varit vänner i en evighet. Denna personen är den som får mina dagar är bli ljusa när det är helt grå, den som fortfarande bryr sig när jag är en bitch för jag mår så dåligt, den som får mig att skratta och verkligen må bra. Denna personen är en av de vänner jag verkligen aldrig kan förlora, för utan henne skulle jag inte klara mig. Utan henne hade så många dagar varit alldeles gråa och tomma från skratt. Denna personen kan få mig att få alldeles ont i magen av skratt och få tårarna att spruta när jag egentligen mår som sämst. Hon kan få mig att släppa allt för ett litet tag och verkligen må helt bra. För med denna personen så känner jag mig trygg, jag känner mig mer hemma med henne vid min sida. 

Denna personen är min andra halva, hon är min vapendragare, mitt toppmongo och hon är min patrik. Hon betyder så mycket för mig och jag vet att vi alltid kommer hålla ihop. Det vet jag för att hon har lyckats laga mig när jag är som trasigast, när jag egentligen borde ligga på marken i  tusen bitar. Denna personen heter Alice Ida Karin Jonasson och hon är min allra bästa vän. Jag älskar henne utav hela mitt hjärta och jag lämnar henne aldrig.

Toppmongon♥!

HAHAHAHA xD KOLLA PÅ HELA!!! xD


Tiden läker inte alla sår.

Vissa sår läks aldrig. Vissa sår är sånna som är så djupt att vad man än gör finns dom kvar. Dom får kanske en sårskorpa men den klias upp eller så faller den av, det börjar iaf alltid blöda igen. Tiden kan inte läka alla sår, det är omöjligt. För ifall tiden hade kunnat läka alla sår hade jag inte känt såhär, jag hade aldrig mått såhär dåligt. 

Alla ni som säger att det blir bättre med tiden kan sluta, för jag mår inte bättre av att ni ljuger mig rätt upp i ansiktet. När det inte gör lika ont och såret är för ett litet tag skyddat av sårskorpan låt mig då slippa smärtan för ett tag. Men glöm aldrig att när sårskorpan klias bort eller faller av, då gör det ont.

Hmm..

Kikade in på hööks och hittade dedär nya schabraken för 149:-, bestämde direkt att jag skulle ha ett men sen kommer det jobbiga. Vilket schabrak och vad kan man matcha med? Just nu lutar det mest åt det beiga och då matchar jag isf med ett par cremelindor och mina silvriga catagoboots. Hittar ju inga beiga lindor tyvärr och då får man ta näst bästa ;) Sen kollar jag ju självklart på det i butiken innan jag köper det. Det får ju inte se heltokigt ut :)

Så tror ni detta hade varit snyggt på lilla Poppe? :)
skugga på honom på denna bilden men sån färg är han typ, han ju börjat sätta vinterpäls..

Peanut Butter Jelly Time

Så sjukligt gott!

American Pie - The Naked Mile

För er som känner mig vet ni redan hur omogen humor jag har, hehe. För er andra så kan jag ju bara säga som så att jag asgarvar åt  American Pie, så sjukt roliga! Just nu kollar jag på The Naked Mile, alltså inte med de vanliga american pie-gänget utan nya. Dom är självklart inte lika bra men det finns en lite snygg kille med så det funkar ;) Sen är filmen självklart rolig också!

Har kommit 1/3 och ska fortsätta nu, sen ska jag sova lite.


Skinny Love


Dattan

Letade igenom lite mappar och då snubblade jag över mappar fyllda med mobilbilder från tiden jag hade Dattan. Tänkte bjuda på en del så bloggen inte står helt tom :)




Önskar jag kunde spola tillbaka tiden så jag kunde få ha dig här nu. Vi hade varit sjukt bra och fasen va långt vi hade kommit. Jag saknar dig min finafina vän♥

fullmånen stör sömnen, ligger vaken och stirrar på den.

Bloggar inte för jag blivit piggare, utan mår ungefär lika dåligt fortfarande. De enda som är bättre är att jag inte är lika hes längre. Men huvudet bultar lite mer ist, men jag antar att man får skylla sig själv när man lyssnar på musik och kollar lite smått på serie. Men efter att ha vilat och läst i flera timmar tröttnat man på det och då känns det faktiskt rätt värt att kolla på serie och sedan lyssna på musik fast det bara blir värre.

Det jag ville med detta inlägget var att tipsa er om en dunderbra låt och en artist jag avgudar. Okej, avguda är att ta i lite. Men han är grymgrymgrym. Älskar hans röst, hans låtar och de ursmarta texterna, sen får man ju inte glömma att han är en urgo person med. Självklart pratar jag om finaste Markus Krunegård. En av mina favoriter är Munspelsdåren, den är så fin. Markus Krunegård – Munspelsdåren, tycker allt att ni ska lyssna på den för den är verkligen bra. 

Mobilbild från när jag&linn såg honom förförra(?) året


Trött sjukling

Är trött som bara den och ska om några minuter lägga mig och läsa/vila igen. Kroppen värker, huvudet dunkar och min värld snurrar. Mår verkligen kasst och har inte gjort annat än att läsa och vila idag. Tänkte fortsätta dagen så och dricka te sen när jag orkar gå ner för trappan igen. Ni får ha det kanon, jag återkommer när jag börjar friskna till.



pursuit of being

Years from now, you will find that the things you held dear, were all trivial to the core. All of those silly little things you cared about meant nothing, and the naive quest for perfection was a giant fucking waste of time.

I wish you well on your pursuit of being.

-John C. O’Callaghan V


fml


Detta är skrivet till dig.

Jag ville bara skriva att jag äntligen tagit steget och släppt taget om dig. Du ska inte tro att allt var ditt fel, men jag kände att det var dags. Det är så att du och jag är två nu, vi har växt ifrån varandra och du och jag är inte vi längre. Detta betyder inte att jag inte älskar dig, för tro mig det gör jag. Massor. Men det räcker inte alltid att bara älska någon, det behövs detdär lilla extra om du förstår vad jag menar? Det där lilla som att känna att man måste prata så ofta som man kan, att känna att man måste ses så ofta som det går. Det känner inte jag längre och jag vet att du inte känner det heller. Och jag tänker inte säga att det gör sådär superont, men det skär lite i hjärtat.

Detta är inte ett såntdär inlägg där jag vill "ropa på hjälp" utan jag vill bara att du ska förstå varför jag gör detta. Jag vill skriva det här för då finns det egntligen ingen mening för dig att svara alls på detta utan du kan om du vill ignorera detta och fortsätta leva ditt liv. Men om du väljer att svara så tänk på att  texter vi skrivit till varandra innan kanske betyder massor för ett litet tag men de glöms tyvärr bort bara ett kort tag efter man tryckt på knappen skicka.

Vill bara avsluta med att säga att jag älskar dig och du kommer alltid ha en del av mitt hjärta. Du har tillfört massor i mitt liv, minnen som jag aldrig kommer glömma. Du och jag kanske blir sådär bra igen en dag, men inte nu. Det funkar bara inte just nu.

I'm a mess

Har nästan lust att försvinna för ett tag. Att bara komma bort från allt och koppla av. Utan familj, vänner, skolan och alla jävla krav. Vill komma bort för att tänka klart, för att få vara ifred och kunna göra vad fan jag vill. Önskar nästan det vore så lätt att ge upp sitt liv för ett tag men det är de tyvärr inte.


Bilder säger mer än tusen ord

Alltså är det bättre att ni får bilder för jag orkar inte skriva tusen ord!









En paus från omvärlden

Har kommit hem för ett antal timmar sen, men de är inte speciellt intressant antar jag.. Har haft det bra. Har skratat massor, skojat och även en del seriöst prat. Var trevliga människor och sen självklart snygg-Simon, hehe :3 Nu har jag egentligen fullt upp med ett arbete men jag har tagit en paus nu för att uppdatera lite snabbt här och ta en paus. Känner att jag egentligen har på tok för mycket att tänka på, vilket inte är speciellt skoj när man måste plugga..

Har förresten blivit förkyld och jag har superont i huvudet, jag badade igår och har sovit på tok för lite. Så jag får väl på sätt och vis skylla mig själv, hehe.

En bild från bussresan påväg till båten, kommer fler bilder sen. Men ingen text för jag ser verkligen ingen mening i det just nu.


hejsvejs

Nu ska jag alldeles strax gå ner för att göra mig en latte. Efter det ska jag bara dra på mig kläderna jag tagit fram och packa de allra sista sen beger jag mig. Känns skönt att komma bort ett litet tag, det behöver jag! Men vi hörs. Ha det asbra för de ska jag försöka iaf!

sådär charmig på sitt eget lilla vis.


Tack för ett litet tag

Just nu mår jag kasst, som jag antar att ni listat ut? Och jag tänker inte ljuga och låtsas som ingenting utan jag kan säga det. Jag mår dåligt. Jag ska iväg i helgen, ut på båt med ett härligt gäng. Känns rätt skönt att komma bort för ett litet tag, ska försöka att inte tänka för mycket. Kommer hem runt två-tiden på söndag men jag får se vad som händer då. Är jag sugen åker jag kanske till stallet och tar en mysrunda med den lilla mysiga bruna ponnyn. Eller så sitter jag kanske på mitt rum och dricker te och latte samtidigt som jag läser den där fina boken.

Vi får se! Jag kommer iaf inte uppdatera under tiden jag är borta, kanske slänger in en liten hälsning sådär imorgon. Men de får vi se, annars säger jag tack för ett tag. Finns på mobilen mina fina vänner, men jag är kanske lite off.



Släppa ut alla känslor

Måste bara säga tack till min fina mamma som alltid ställer upp. Har suttit och pratat med henne nere i sådär en halvtimme-fyrtiofem minuter? Har pratat om lite viktiga saker som vad jag verkligen vill göra nu efter detta året och ifall jag verkligen vill flytta dit. Har pratat om skolan och har pratat om att beställa hästsaker från england för dom är så fina där. Sen fick jag prata ut ett tag, sitta ostört i flera minuter och det gjorde inget att tårarna rann ner för kinderna. 

Det som är det jobbigaste i mitt liv har hon också gått igenom och går igenom. Alltså känner hon en liknande smärta som jag gör. Fast hon har kommit lite längre i att bearbeta den sorgen. Nu efter att ha pratat och gråtit ut lite med en som faktiskt förstår smärtan mår jag lite bättre. Men jag har insett att hur mycket jag än vill så kommer jag aldrig må riktigt bra igen. Smärtan kommer alltid finnas kvar, men jag antar att det är så när man förlorar sin allra bästa vän? Men jag ska fortfarande inte sluta försöka, jag vet att hon skulle vilja att jag var lycklig och att jag mådde bra..

God morgon!

Skippade första lektionen som var idrott för jag är fortfarande förkyld och det lockar inte precis att springa ute då! Har istället suttit och skrivit på ett av mina arbeten, kom faktiskt en bit så de var mer värt att stanna hemma. Nu ska jag cykla till skolan, kände bara för att säga god morgon till er alla :)

glittrande mobil ;)


Universum

Tror ni min lärare blir glad om jag skickar in detta som arbete?


FML

Jag har bara en sak att säga dig universum och det är detta:



Kan inte sluta skratta!

Alltså vafääään? xD

Ni får mig att må så otroligt bra för en liten stund

Helt ärligt hade jag inte orkat med allt ifall jag inte hade mina fina vänner i skolan. Jag kan må så otroligt dåligt kvällen innan och morgonen när jag vaknar men direkt när jag kommer till skolan förändras allt. Ibland när jag mår som sämst brukar jag ibland hoppas på att tiden kan gå lite långsammare bara för ni får mig att tänka på allt annat än det jobbiga. Vi skämtar om allt, drar otroligt dåliga skämt, vi skrattar tills vi gråter och vi har bara så otroligt roligt tillsammans.

Jag önskar jag kunde förklara precis hur mycket ni betyder för mig men det är omöjligt. Jag älskar er massor och ni är något av det finaste jag har. Jag kommer aldrig glömma er och det kommer göra lite ont av att inte vara med er fem dagar i veckan om ett år, men på ett fint sätt..♥



Utkast: Sept. 3, 2011

Jag önskar att jag kunde vara precis så stark som jag var förr. Att jag kunde skaka av mig allt sekunden det föll på mina axlar. Jag önskar att jag kunde vara ovetande av all smärta och bara må bra. Men jag antar att det är omöjligt? Jag är inte lika stark som innan för jag känner smärta nu, jag kan inte skaka av mig allt för det skär på djupet och jag kan inte vara den jag var förr. Det är ganska konstigt att man kan vara så ovetande av sin egen förändring även fast man ser det alla andra blir. Det är också ganska konstigt att även fast folk påpekar att man förändrats så förnekar man det. Jag vill vara nästan precis den jag var förr och inom mig känns det fortfarande som jag är samma lilla maja. Men när jag tänker efter, även fast jag inte egentligen vill inser jag hur mycket jag förändrats och jag vet att det bara kommer fortsätta. Mitt sätt att tänka kommer förändras, jag kommer förändras även fast jag kanske låtsas vara ovetande om det kommer det hända. Och det skrämmer mig lite, för jag ville inte förändras från början, jag var så ovetande om att det jobbiga och vad som än hände var jag lycklig.

Förändringar passar inte mig, jag hatar när personer förändras och jag hatar att förändras.

Poppe 6/9

Red ner till fårhagen med Alice & Toy och red i backen. Red fram lite uppe på backen och red honom i en rätt låg form, lät honom söka sig neråt så mycket som möjligt och jag red massor med sits och ett bra stöd i benen. Han var lite kaxig och skulle gärna försöka smita undan arbetet genom att skjuta ut bogarna när det började bli jobbigt eller försöka sticka. Han jobbade iaf på bra och han blev varm och lagom igenomriden. Sen när vi gick över till att rida i backarna blev det lite sisådär! Ibland blev han lite för glad och slängde upp huvudet och försökte sticka xD Sen studsade han runt lite, hoppade lite i sidled och fjantade sig. Men han gjorde det för han var glad och ville upp och ner för backen! Red iaf ett par backar och red alltid på en stor volt ett par varv när vi kom upp. 

Han skötte sig superbra över lag och han var positiv hela tiden och han slappnade av rätt okej. Lite spänd pga han gärna ville springa fort ;)



Skola

Just nu är det massor i skolan, går inte supersent de flesta dagarna men är sjukt trött när jag kommer hem iaf. Nu ligger jag lite smått efter för i helgen gjorde jag inte det jag borde gjort och jag ska iväg nästan helg så det jag borde gjort i helgen och borde göra denna helgen kommer jag hamna efter i om jag inte gör det nu i veckan. Imorgon ska jag till stallet och rida ut med Alice och när jag kommer hem lär klockan vara rätt mycket och då ska jag duscha, käka och sen plugga lite. Alltså får bloggen lida lite nu tyvärr. Vilket jag också tycker är tråkigt för jag älskar att blogga!

Nästa vecka ser iaf relativt lugn ut, ska rida, ska troligtvis jobba och sen lite skolarbete tror jag. Lär ju få nya inlämningar och arbeten direkt efter dessa är inlämnade. Ska inte tjata mer här nu utan ska städa av lite till, packa lite till skolan imorgon, läsa och sen ska jag sova! :)



Been there, done that..

Jag har inte gått igenom detta själv, men en person väldigt nära mig har. En person som betydde världen för mig och efter snart två år saknar jag henne fortfarande..


Poppe 4/9

Red som sagt dressyr i paddocken. Började med att skritta rätt länge (15-20 min), kunde inte skritta runt hela ridbanan först för traktorn och släp med stooor stege på stog på ena långsidan och på samma långsida stog hinderstör utanför staketet och på fältet vid samma långsida hade dom gjort stora höblar. Alltså var det massa att kolla på och han spände sig. Skrittade nästan tio minuter på lång tygel sen kortade jag tyglen och la ett stöd med skänklarna och han gick i rätt form direkt! Kände verkligen hur ryggen höjdes yttligare och han trampade under sig bra! Red på lite volter och flyttade honom lite smått, gick helt okej. Han var lite stel bara.

Började sedan jogga honom i lite mellantrav och lät honom gå i en rätt lång och låg form och sträcka ut hela ryggen i början. Efter att ha gjort sådär fem små volter släppte det helt och han gick skitfint! Trampade under sig massor, höjde ryggen och jobbade verkligen med hela kroppen! Travade lite på samma sätt i båda varven och han blev bara mjukare och mjukare och mer följsam för alla hjälperna och han tog ett bra stöd i bettet fast jag hade fortfarande ingenting i handen. Flöt sedan över i galopp och joggade honom bara lite lång, joggade bara igenom honom i båda varven, lite på fyrkanten och lite på volterna. Gav honom sedan en liten skrittpaus!

Sen började det riktiga jobbet. Bestämde mig nämligen för att ta upp stigbyglarna och sitta ner hela ridpasset, tog även mitt spö och satt mellan tummarna samtidigt som jag red med en rätt buren hand. Tänkte en del på mig själv och när jag rättade till det jag behöver tänka på så gick han som en klocka! Kände verkligen hur massa saker släppte och han gick verkligen kanonbra! Gick faktiskt bra att sitta i traven också för jag slappnade av så mycket som jag kunde och då gjorde han också det. 

Red mycket på volterna och tänkte mycket på ställningen och att han skulle böja kroppen lite mera, red även tempoväxlingar och övergångar. Det gick verkligen superbra! Kunde rida med sits, skänklar och vikter hela tiden. Gav något ledande tygeltag någon gång men det var när han spände sig på den läskiga långsidan x) Kortade och längde honom lite i formen men märkte snabbt att det är en bit kvar tills han han gå kort och samlad. Men vi kommer nog dit rätt snart, han får mer bärighet för varje gång och han är himla rolig att jobba med för han försöker verkligen sitt yttersta!

Ojsan, blev väldigt lång text men jag är så glad just nu! Det var verkligen massor släppte och även fast jag fick jobba som fasen för det var det självklart värt det! Han kommer bli riktigt fin om det fortsätter såhär, det vet jag! :):):)

hittar inte min mobilsladd så ni får en bild på Suppan ist!
Detta schabraket och dessa lindorna hade vi!
Sen hade han:
Zaldi-sadel
Fårskinnspadd
Dyón Working Collection
Smalt tre-delat bett med små ringar
Magplatta
Jag:
Batman-ridbyxor
svarta KL-strumpor
Marinblå piké

Nästan klar

Ska alldeles strax cykla till stallet där ett dressyrpass i pdn väntar för lilla Poppe! Har på på ridbrallorna, sitter på min piké, tagit fram lindorna jag ska ha och schabraket och stövelstrumpor är nere så det tar jag på vägen ut :) Funderar också på att leta fram pannbandet som matchar för det borde passa lilla Poppe bra. Ni får se outfiten sen, tar bild innan jag sitter upp, fast det blir mobilbild tror jag för jag orkar nog inte dra med mig systemkameran med tanke på att jag ska ha lindor, schabrak, boots, pannband och magplatta i cykelkorgen.

Ska testa om min magplatta passar för jag tycker sadlarna ligger bättre med det och det jämnar ut trycket mycket bättre vilket är skönast för hästarna! :) Ne, nu måste jag packa ihop mig helt och byta om, vill komma hem i rimlig tid!

Fick bli en bild från när jag fotade Sarah innan jag åkte hem från stallet i fredags! Ni måste bara hålla med om att hon har sjuuukt snygg utrustning? Speciellt stövlarna♥! Schabraket är egentligen Poppes så jag ska försöka klura ut en snygg outfit till det så kan jag använda det :3


Mysig paddock

Måste bara säga att det är urmysigt att rida framåt kvällen i paddocken. Solen går ju ner på ena långsidan så det är supermysigt och fint. Går att ta skitfina bilder då med :)



laaaat.

Städade inte alls innan när jag sa att jag skulle göra det, orkade inte de! Ska plocka av det värsta på morgonen sen åker jag till stallet och sen plockar jag av det sista när jag kommer hem. Det borde bli bra? Vet dock inte när mamma och dom kommer hem men de får vi se :)

Nu ska jag kolla på en film sen ska jag sova!

Iris

Som ni vet bor pappa, Pernilla & Iris i Malmö. Lite trist att inte kunna träffa dom varje dag men pappa och pernilla har en sida på facebook för Iris, där lägger som upp massa bilder och lite text. Det är jätteroligt att få se nästan daglig uppdatering för då får jag ta mer del av hennes uppväxt :) Det är därifrån jag får alla bilder också! Har faktiskt sparat nästan alla från början i en mapp på datan. Det är väldigt roligt att ha :)

Iris kollar på fångarna på fortet och pappa spelar spel på iphonen♥


Svedala

Som de flesta av er säkert redan vet (för jag tror jag nämt det?) flyttar jag till Svedala om sådär ett år! Egentligen tänkte ju jag att jag skulle flytta till Kungsbacka men efter att ha pratat med pappa så kom vi överens om att det var bäst med Svedala ist. Har inte pratat helt om det med mamma än men hon vet att jag flyttar även fast jag kanske väljer att bo kvar i Kalmar. Jag vill bo själv nu, så är det bara! Det finns flera anledningar till att de blir Svedala istället och här är de tre starkaste anledningarna!

För det första så kommer jag bo supernära pappa, tar sådär 30-40 minuter att cykla och 18 minuter med tåg. Jag vill gärna vara med lite när Iris växer upp för det skulle kännas så fel att bara komma sådär varannan månad? Vill verkligen att hon ska se mig som en riktig storasyster! Sen så får jag träffa pappa oftare. Sen så har jag pappa i närheten fast jag vet att jag kommer klara mig galant själv.

Andra är att jag helt enkelt vet att jag trivs bra i skåne, ääääälskar verkligen skåne. Har länge funderat på att flytta till pappa men det har inte funkat eftersom jag går i skolan här. 

Det är lättare att åka från Svedala till Kalmar än det är att åka från Kungsbacka till Kalmar. Åker tåg varje gång jag ska till pappa men nu blir det tvärtom istället och det är ju inte precis jobbigt :)

Lilla hjärtat♥


Sarah & Monne

Lite bilder som jag tog på Sarah & Monne igår :)



Städdags!

Nu ska jag städa mitt rum, är mest att plocka undan massa kläder och sortera lite. Men det är så tråkigt så jag har skjutit upp det ett tag, men nu sa mamma att jag skulle göra det under helgen så det är väl bara att sätta igång :( Sen ska jag och Sacke laga mat sen ska jag se om han vill kolla på någon film med mig!

Lär bli massa film ikväll igen, känner att jag måste vila så jag kan bli helt frisk. Sen ska jag i säng rätt tidigt och upp i bra tid imorgon så jag inte ställer om dygnet igen till skolan. Ska även rida ett dressyrpass på Poppe i paddocken imorgon, tror det blir mest lösgörande, sen övergångar och halter. Alltså lite liknade det igår! Ska vara ett kort och intensivt pass och jag skrittar fram och av ute :) Har en snygg outfit planerad som ni får se imorgon!

Oredigerad och suddig bild men ponnyn är söt :)


Poppe 2/9

Backtränade barbacka nere i fårhagen, blev ett pass med mest skritt och galopp och pyttelite lite trav. Skrittade dit och skrittade kanske tre-fyra backar(?), sen tog jag en lugn galopp uppför och skrittade nerför ett par gånger. Sen började jag jobba honom lite och krävde att han verkligen skulle jobba med hela kroppen, lät honom gå rätt så lång. Kortade bara precis när jag kom upp på backen och red några voltvarv i samlad galopp. 

I början gick det inte speciellt bra, han var så glad och ville gärna sticka xD Jag har som tur är väldigt bra balans och satt kvar när han gjorde sina glädjeskutt! Men jag höll på att flyga en gång! Skulle precis fatta galopp efter att ha skrittat nerför och då såg han en sten som han blev livrädd för och jag var inte beredd! Men jag höll mig kvar för han stannade. Hade han galopperat uppför hade jag nog inte suttit kvar x)

Efter ett tag så började jag ställa mer krav och kortade honom mer i galoppen uppför och lät honom gå lång men samlad uppe på en stor volt. Det funkade kanon och jag kunde hålla en väldigt lätt kontakt i munnen och rida mycket med sitsen och skänklarna. Han verkade supernöjd och tog i som bara den. Han har blivit lite stel för han har stått ett tag men en del släppte idag :)

Ska förresten ta vanligt tre-delat nästa gång istället för rakt, man får ju inte tävla dressyr på rakt så det är lika bra att rida på båda två så han funkar på dom :)

dom två sista tog jag på auto och han rörde sig massor så dom blev kassa, så dom fick bli svartvita ist ;)

Myskväll!

Nyduschad nu men kom på att jag orkar inte sitta vid datorn än, ska kolla på tv/film nu först. Ska se om det finns något på filmkanalerna vilket det borde eftersom det är typ tio kanaler? x) Ska iaf mysa med tjockt täcke, cola och en mjuk soffa. Har ont i kroppen för jag är förkyld och det blev inte bättre efter att jag red hårt xD Berättar iaf om ridpasset inatt, fixar bilder och så då med :) Tror det blev en del väldigt fina på S&M! På poppe blev det någon/några söta! :D

Ni får ett par gamla igen ;)


Hemma!

Kom hem för tio minuter sen, ska duscha sen ska jag käka pizza. Bloggar senare! Har lite bilder på Sarah & Monne också så ni kommer få en liten bildbomb sen :)

Stallet

Vädret ser rätt okej ut och efter att ha kollat på bilder när folk rider barbacka blev jag sjukt sugen på de! Så det blir barbacka ner till fårhagen idag, bara skritt och galopp i backen och sen kanske lite trav där de är plant. Får se om jag kan sitta ner i traven lite, hehe! Det är svårt! ;)

Ska bara vänta på att min ipod ska ladda lite så jag kan lyssna på musik när jag cyklar och är i stallet, och när jag kommit till backarna! ;)



Ögoninflammation

Har ögoninflammation på vänster öga, det är svullet och kliar. Fick gå hem från skolan för jag har ont i huvudet med och är förkyld. Ska skriva lite på två arbeten hemma sen lite senare ska jag upp till stallet. Ska rida ner till fårhagen om de fina vädret håller sig annars blir det nog lite dressyr i paddocken! Funderar på att rida barbacka kanske! Gör nog det om jag rider ner till fårhagen :) Blir mer uppdatering senare om ridpasset och lite bilder tror jag.

Fick bli ett par bilder från ett ridpass med Anisette, har bara Anisettebilder på mammas data :) (lägg märke till hur liten jag var ;))


Tummen upp Hööks!

Kollat igenom lite på hööks sida och jag hittat en del jag gillar och vill ha. Ska lägga upp lite saker jag vill ha därifrån som jag ska kolla på! :)

Pikétröjor 169:- pikétröjor är alltid snyggt och jag ääälskar rött ;)

Sweatshirt 329:- ser varm och otroligt skön ut. Och rosa är fiint!

Sweatshirt 299:- ser sjukt mysiga ut

Schabrak 229:- enkelt och skitsnyggt schabrak enligt mig! :) Gillar rutorna!

This makes me smile.

Finastefinastefinaste The Maine. All kärlek till er, ni är awesome. 



Våra kissar

Som ni kanske vet har vi tio katter hemma, vi föder upp Norska Skogskatter. Dessa tio katter är våra katter och även fast dom inte används i vår avel eller kan tas med på utställningar så stannar dom kvar här, de är en del av familjen. Visar dom med lite text och två bilder :)


S* Linde Lo's Blossom - Kallas Blossa - hona f. 2001.
Blossa är katten vi haft längst, i hela nio år har hon varit våran. Blossa är min katt och det har hon valt själv. Varenda gång hon ser mig blir hon överlycklig och pratar med mig. Hon är rätt korkad men väldigt underbar. Hon är världens snällaste katt som älskar uppmärksamhet (speciellt av mig), hon älskar att ta promenader ute på våren och sommaren så det gör vi ibland.
Blossa är verkligen min bästa vän och jag älskar henne sjukt mycket.


S*Laterna Magica's Candelia Blue - Kallas Candy & tjockis - hona f. 2002
Candy är en rätt så osocial och fet katt, hon ligger mest någonstans och latar sig. Men alla älskar henne iallafall. Hon är en väldigt smart katt och hittar på många knep för att få mat. Hon är kastrerad så vi ser ingen mening i att försöka banta ner henne massor snabbt utan hon får leva sitt liv. Candy är iaf väldigt vacker och snäll, hon är hela familjens katt.


S* Trollgummans Xtrea - Kallas Loppan - hona f. 2003.
Loppan är en litenliten dam som är väldigt bestämd! Hon tycker inte om massa stim och stoj och gillar verkligen inte när de andra katterna busar. Hon har sina bestämda platser hon ligger på och ligger någon av de andra katterna där blir hon tjurig. Hon är väldigt mysig men kan bli bufflig för hon vill kelas så mycket. Hon är hur smidig som helst och kan hoppa superhögt! Hon är Sackes katt men hon är som våra andra katter och älskar alla människor.


S*Laterna Magica's Domino - Kallas Dompan - hona f. 2003

Dompan är en stor och mysig tjej. Hon är väldigt kelig och råkar man somna i soffan kan man vakna av att man har pälsmonstret liggandes på bröstkorgen. Hon är väldigt kraftigt byggd och har superkraftig benstomme och har stora tassar! Hon är väldigt trevlig och social. Dompan är Linns katt.


S* Vildhjärtas Bruce Viggesson - Kallas Bruce & Brucan - kastrerad hane f. 2005.
Bruce är en egen uppfödning och Candy är hans mamma. Bruce är superkorkad och lite efterbliven. Han är hur snäll och go som helst iaf. Han är lugn och tar allt i sin takt, han lever bara livet. Han skulle egentligen inte ha stannat men alla fastnade för honom som kattunge så han fick bo kvar hos oss. Bruce är hur charmig och cool som helst, många fastnar för honom. Bruce är Wilma och Stefans katt.


S*Vildhjärtas Sharin Foo Moose - Kallas Sharin- Hona f. 2007
Sharin är också en egen uppfödning och Bruce är pappan, mamman är en hona vi lånade ut på foder. Sharin är en rätt så lugn katt som är väldigt kelig när hon har lust. Hon är väldigt snäll men hon är med i "galen-gänget". Hon är en av de som busar mest och gillar att dra racet med Coco, Cobran & Apan på kvällarna. Hon älskar också att sova på ens rygg/mage under nätterna. Sharin är familjens katt.


S*Vildhjärtas CuteIsWhat WeAimFor - Kallas cutie, cojtan, cojti - Hane f. 2008.
Cutie är också en egen uppfödning och Dompan är hans mamma. Cutie är hur lugn som helst även fast han är fertil, han tar allt i sin takt och jag tycker han är lite efterbliven. Han är väldigt snäll och social. Han är väldigt fin i avel men har tyvärr inte det, men han har vunnit massor iaf för han har sjukt höga poäng! Han är verkligen mammas katt, han älskar henne sjukt mycket och mamma älskar honom minst lika mycket.


S*Vildhjärtas Cobra Starship - Kallas Cobran (eller cpkatten&fulkatten av mig, hehe) - Hane f. 2008
Cobran än ocksså en egen uppfödning och han är helbror med Cutie, alltså är Dompan också hans mamma. Jag kan tyvärr inte säga så mycket gott om Cobran för vi gillar inte varandra, alltså låter kanske helt sjukt men han gillar alla förrutom mig. Haha! Fast det är inte mig emot för jag tycker han är sjukt irriterande så jag brukar jävlas med honom och ta upp honom och pussa honom massor, han är inte speciellt lycklig då! Men för att inte bara vara elak så kan jag säga att han gillar andra och är social, han är som Stefans lilla hund nästan! Han har är jäääkla look och är sjukt läcker! Till skillnad från Cutie så har faktiskt Cobran det, men tyvärr har han också missar! Cobran är Stefans katt.


S*Drakborgens Coco la Coccinelle - Kallas Coco, cocobäng & bängan - Hona f. 2008
Coco är snäll och social samtidigt som hon är rätt flängd. Hon stimmar, busar och fjantar runt med de andra tre i "galen-gänget". Hon är väldigt mysig men hon kan ge en kärleksbett när man kelar med henne! Hon är familjens katt. Coco är familjens katt.


S*Fairyhearts Oh My Moki - Kallas moki & apan - Hona f. 2011
Apan är vår nyaste lilla kisse och hon är fortfarande en liten bäbis. Apan är väldigt feg och försiktig, hon vill gärna mysa men hon är lite rädd. Hon är inte van vid lika mycket rörelse som det är här. Hon är väldigt söt och busig. Hon studsar runt och busar med sig själv och sen jagar hon och busar med dom andra katterna också. Hon är familjens katt men jag är lite extra fäst vid henne.


Nu kanske ni tänker "hur kan du/ni komma ihåg alla namn?!", för den frågan har jag fått sjukt många gånger! Katterna är en del av vår familj och ni glömmer väl inte era föräldrars/syskons namn? ;)

Har ni några frågor är det bara att fråga på :)

RSS 2.0