Poppe 25/9

Som sagt visade jag honom och som ni också redan vet så skötte han sig kanonbra! Började med att skritta fram lite kort, kortade sedan tyglarna och han gick direkt i form och ryggen höjdes. Tog lite trav och han hade ett kanonbra undertramp, höjde ryggen bra och tog ett fint stöd i bettet. Gjorde lite volter för att lösgöra honom lite lätt, han formade sig fint för innerskänklen och överböjde sig inte alls i halsen som han ibland kan göra. Gjorde sedan några övergångar och sen tog jag lite galopp i båda varven. Tog sedan förvänd galopp lite och han bärde sig lika bra i den vanliga galoppen som i den förvända.

Tog sedan några skutt. Började att ta typ tre skutt på två olika räcken som låg på kanske 70? Han sög tag i hindret och hade världens tryck i galoppen. Red bara och tänkte på galoppen och lät honom fixa avstånd och sånt själv. Vilket gick kanonbra! La sedan upp dom på 90 och 1 meter och han sög tag som bara den i hindrena och flög över!! Var lite oberedd på att han skulle hoppa så jäkla stort och verkligen med hela kroppen. Massa beröm fick han iaf :)

Ska faktiskt hoppa igen denna vecka och kanske fortsätta hoppa en gång i veckan. Men mest gymnastikhoppning och bara höja upp lite då och då i slutet. Får också hoppas det fortsätter framåt såhär för då ska vi kanske ut och tävla lite dressyr :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0