What doesn't kill you makes you stronger, right?

Det citatet använder väl sig typ 99/100 personer sig av. Men enligt mig är det lika mycket bullshit som att säga "tänk på dom som har det sämre" till någon som har det kasst och mår rent åt helvete. Det som inte dödar än gör oftast en inte starkare. Om man tänker på det rent logiskt är det tvärtom. Det som inte dödar en gör en svagare. Ifall du tex. blir knivhuggen blir du inte starkare, du blir svagare, paranoid och rädd för männskligheten och vad den är kapabel till (vilket alla redan borde vara då vi är en bunt med psykos..). 

Utsätts man istället för psykisk smärta så blir man inte heller starkare. Man blir också svagare och oftast tappar man det självförtroende man har. Speciellt efter folk säger att ALLT blir bra, att folk har det sämre och att det som inte dödar en gör en starkare. Det enda man kan säga som jag vet (av personliga erfarenheter) är sant att man lär sig av sina misstag. Man lär sig vilka man kan lite på och att man inte borde öppna sig för en person som man känt två dagar. Man borde inte välla ur sig precis allt innan man tänkt efter och bearbetat det lite. Och man behöver människor att ta lite stöd på för att sedan kunna lära sig att stå på sina egna ben, det finns folk som kan sitta och lyssna i timmar man måste bara hitta guldkornen bland alla småstenar.

Så till er alla som mår dåligt: Försök inte alltid gräva fram det positiva för att slippa smärtan. Det är okej att må dåligt, alla gör det ibland och det är inget man kan hjälpa. Det är okej att ta lite stöd ibland när man inte orkar stå på sina egna ben och det finns alltid någon som kan lyssna, du måste bara hitta rätt person som aldrig skulle göra något för att såra dig. Sen får ni aldrig glömma att ta vara på de tillfällen ni mår bra ifall ni är riktigt deprimerade, släpp taget om all oro, gör saker som gör er lyckliga och försök tänka positivt. Ta en sak i taget och stressa inte upp er för onödiga saker, det är inte värt det!

Och till er ALLA andra: döm ALDRIG någon efter utseende, ursprung, handlingar eller hur den beter sig. Bara för ni vet någons namn och har känt den ett litet tag så vet ni inte vad som hänt innan. Du har INGEN rätt att döma någon förrän du gått igenom precis allt det den personen du dömer gått igenom. Det finns alltid en anledning att folk beter sig som dom gör, en pojkvän som sårat dom, dåliga familjeförhållande, förlorat någon som betyder världen för dom eller kanske bara blivit sviken en gång för mycket. Så glöm aldrig det, fråga innan du får för dig något, det blir bättre så.


Kommentarer
Postat av: elwira

de här inlägget >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

2012-03-04 @ 23:56:10
URL: http://grasm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0